• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

taniakar

Member
Επόμενο Ταξίδι
Vienna, Bratislava!
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
τι να σας πω, εμεις που εχουμε πρακτορειο δεν θα πηγαιναμε γκρουπ αυτο το μηνα λογω ζεστης, αλλα ατομικα ο καθενας πηγαινει οποτε τον βολευει. Αν δεν αντεχετε τη ζεστη θα προτεινα Χριστουγεννα. Ειναι θεμα αντοχης, εμεις Απριλιο δεν αντεχαμε καθολου εξω με 42 βαθμους.
Χριστούγεννα με προβληματίζει που είναι μικρή η μέρα..

Nicolas

Member
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Χριστούγεννα με προβληματίζει που είναι μικρή η μέρα..
Ισχύει βέβαια αλλά ο καιρός τώρα είναι ιδανικός για βόλτα έξω, στο Κάιρο που είμαι αυτή τη στιγμή έχει 17 βαθμούς με ήλιο και ελαφρύ αεράκι. Είναι μειονέκτημα το μειωμένο φως αλλά πολύ ευχάριστος καιρός να για να είσαι ώρες σε ανοιχτούς χώρους.

Επόμενο Ταξίδι
Ιραν η Μεξικο
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Ενώ στα υπόλοιπα συμφωνώ, εδώ θα διαφωνήσω. Εμένα μου άρεσε πολύ η Αλεξάνδρεια και μου θύμισε έντονα τη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας μου πολλά συναισθήματα. Η βόλτα στην προκυμαία, η επίσκεψη στο σπίτι του Καβάφη, στο μοναστήρι του Αγίου Μηνά...
Βρήκα επίσης πανέμορφο το κτήριο της σύγχρονης βιβλιοθήκης κι ενθουσιάστηκα που πέρασα λίγη ώρα εκεί.
Σαφώς η Αλεξάνδρεια εκπέμπει ελληνισμό συνεπώς για μερικούς δεν είναι τόσο γοητευτική (αφού νιώθει οικεία) όσο το Κάιρο, το Λούξορ, το Ασουάν, η έρημος του Σινά αλλά εγώ προσωπικά δεν θα την έβγαζα από το πρόγραμμα.
Οκ γούστα είναι αυτά...Οπως το Κάιρο έτσι και η Αλεξάνδρεια είναι απρόσωπες πολεις, χωρίς ιδιαίτερα αξιοθέατα και ενδιαφέροντα...Ολόκληρο το πακέτο της Αιγύπτου είναι πρωτίστως η νεκρόπολη της Γκίζα με τις Πυραμίδες, το Αρχαιολογικό Μουσειο,το Λούξορ με τους εντυπωσιακούς ναούς και την κοιλάδα των βασιλέων και βεβαίως η 3ήμερη πλεύση στον Νείλο...Το Ασουάν ως πόλη παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον μιας και θεωρείται η ομορφότερη της Αιγύπτου...Επισκέφτηκα και τον Ναό στο Αμπού Σιμπέλ μετά από μια εξαντλητική διαδρομή 600 Χιλ. συνολικά στο πήγαινε-έλα...Εντυπωσιακός Ναός όντως, πλην όμως όταν έχουν προηγηθεί οι επισκέψεις στα προαναφερόμενα μνημεία, και το μυαλο ειναι γεματο εικονες, δεν σου προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο θαυμασμό...Οπως και ναχει όμως ενα ταξίδι στην Αίγυπτο επιβάλλεται για έναν ψαγμένο ταξιδιώτη....

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.750
Μέλη
39.490
Νεότερο μέλος
ElenaCcc

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom