• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Αίγυπτος Πληροφορίες - Ερωτήσεις για Αίγυπτο

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ειδικα αν η κοπελα σου ειναι ξανθια, μην την αφηνεις μονη και πολυ....οχι οτι κινδυνευει αλλα ισως την πρηξουν
βεβαια θα μαθεις ποσο θα πιασει αν την πουλησεις για....καμηλες.....(ναι το ακουσα κ αυτο....οχι για την γυναικα μου βεβαια...για συναδελφο...ξανθια)

sireag

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Αντζελες
ειναι ασφαλης προορισμος η αιγυπτος δεν υπαρχει κανενα προβλημα την περιοδο που θα να προσεξεις ομως!!! Στο λεω αυτο γιατι πηγα πέρυσι το καλοκαιρι ιούλιο μηνα και δεν παλεύεται η ζέστη!!

Tzelaledin

Member
Επόμενο Ταξίδι
bucuresti
Ταξίδι-Όνειρο
Ριο
χμμμ κοιταω και εγω για αιγυπτο αυτη την περιοδο!!
φιλε panathinaikos13 ποτε σκοπευεις να πας αιγυπτο??

Tzelaledin

Member
Επόμενο Ταξίδι
bucuresti
Ταξίδι-Όνειρο
Ριο
ερωτησεις για αιγυπτο:
1) Χρειαζομαι βιζα για αιγυπτο?
2)αν ναι ξερετε ποσο κοστιζει?
3) αν ναι την βγαζουμε απο την πρεσβεια?
4)καιρο και αλεξανδρεια και στο νειλο καμια βολτα ,για 5 μερες δεν φτανει?

γενικη ερωτηση
τα myhellas και apme diakopes ειναι αξιοπιστα για εισητηρια αεροπλανου να κλεισεις?

Head_cf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει....
Μόλις γύρισα από Αίγυπτο. Το ταξίδι ήταν 8 μέρες / 7 νύχτες και το κανόνισα με ένα γραφείο από την Αίγυπτο για 2 άτομα. Το γραφείο λέγεται Djed και το κόστος ήταν 760 USD το άτομο σε σχετικά high season. Μέσα στην τιμή ήταν όλα…δηλαδή 2 βράδια ξενοδοχείο στο Καιρό, 2 νύχτες στο τραίνο από Καιρό για Ασουάν και από Λουξορ για Κάιρο και 3 νύχτες κρουαζιέρα στο Νείλο. Επίσης μέσα στην τιμή ήταν μονοήμερη εκδρομή από το Ασουαν στο Abu Simbel, μονοήμερη εκδρομή από το Καιρο στην Αλεξάνδρεια, όλες οι μετακινήσεις σε προσωπικό βανάκι από αεροδρόμια, σταθμούς τραίνων, αξιοθέατα κτλ όπως επίσης και ξεναγός σε όλα τα μουσεία, αξιοθέατα και ναούς. Τέλος μέσα ήταν και όλα τα εισιτήρια σε ναούς και μουσεία, βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας( εκτός από το Abu simbel) κτλ.. (τα οποία κόστιζαν από μόνα τους γύρω στα 70 ευρω) όπως επίσης και τα γεύματα για τις δυο μονοήμερες εκδρομές. Το μόνο που πλήρωσα ήταν προσωπικά έξοδα και τα tips.
Η εξυπηρέτηση ήταν άψογη και η συμπάθεια τους για τους Έλληνες πολύ μεγάλη.
Οποίος θέλει πληροφορίες μου λέει.

vaios

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
eyjafjallajokull
Το όνειρο.....γίνεται πραγματικότητα

Παιδιά γειά σας.
Ήρθε η κατάλληλη στιγμή και τώρα βρήκα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω την εκδρομή που πάντα ονειρευόμουνα.
Έκλεισα με το pyramis με τη γυναίκα μου για 23/4 5νθήμερη, Κάιρο-Αλεξάνδρεια, αυτή μπορώ προς το παρόν, θα ήθελα να πάω και πιό κάτω αλλά δεν γίνεται, πιθανόν άλλη φορά.
Θα πάρω μία γεύση από Αίγυπτο και αν μου αρέσει θα ξαναπάω.
Αυτά προς το παρόν, τα ξαναλέμε.

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
καλα να περασετε, που θα περασετε!!! και οταν γυρισετε με το καλο, "εμπλουτισε" μας με τις εντυπωσεις σου... :)

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Παιδιά γειά σας.
Ήρθε η κατάλληλη στιγμή και τώρα βρήκα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω την εκδρομή που πάντα ονειρευόμουνα.
Έκλεισα με το pyramis με τη γυναίκα μου για 23/4 5νθήμερη, Κάιρο-Αλεξάνδρεια, αυτή μπορώ προς το παρόν, θα ήθελα να πάω και πιό κάτω αλλά δεν γίνεται, πιθανόν άλλη φορά.
Θα πάρω μία γεύση από Αίγυπτο και αν μου αρέσει θα ξαναπάω.
Αυτά προς το παρόν, τα ξαναλέμε.
οταν εσεις θα φτανετε εμεις θα φευγουμε...παμε με το πυραμις 16-23/4
καλο ταξίδι!!

vaios

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
eyjafjallajokull
Προβληματισμός......

Κουβεντιάζοντας με αυτούς που πήγαν, όλοι τους μας λένε προσέξτε τι τρώτε, πολλοί έχουν πάθει πλάκα με στομαχικές διαταραχές, μέχρι που τους χάλασε όλη την εκδρομή, μένοντας συνέχεια στο HOTEL για να έχουν κοντά το WC.
Εγώ ξέρω πως πηγαίνοντας μία εκδρομή θέλεις να ξενοιάσεις, να δεις και να θαυμάσεις οτιδήποτε ονειρευόσουνα, αλλά και να δοκιμάσεις τις γεύσεις που σου παρουσιάζονται μπροστά σου.
Τώρα θα είμαστε σαν τα παιδάκια που πάνε στο παζάρι και θέλουν να πάρουν ότι πέφτει στο μάτι τους και οι γονείς δεν τους αφήνουν, για λόγους οικονομίας.
Αλλά και το νερό? που θα πάμε βρε παιδιά, καλοκαίρι είναι, δεν θα αράξουμε κάπου να πιούμε μιά φραπεδιά με μπόλικα παγάκια, να ξεδιψάσουμε με μιά παγωμένη πορτοκαλάδα ή να φάμε μία δροσιστική σαλάτα?
ΜΗ ΤΟ ΕΝΑ, ΜΗ ΤΟ ΑΛΛΟ, με προβλημάτισαν.

" και έγινε το εν τρίτο των υδάτων πικρό σαν Αψίνθια και εμολυνθη "
" και εξεματησθησαν οι άνθρωποι με μεγάλον καύσωνα και ζεστην"
" και εκαη το εν τρίτο των δέντρων και των πράσινων χορταριών"

Last edited by a moderator:

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
Κουβεντιάζοντας με αυτούς που πήγαν, όλοι τους μας λένε προσέξτε τι τρώτε, πολλοί έχουν πάθει πλάκα με στομαχικές διαταραχές, μέχρι που τους χάλασε όλη την εκδρομή, μένοντας συνέχεια στο HOTEL για να έχουν κοντά το WC.
Εγώ ξέρω πως πηγαίνοντας μία εκδρομή θέλεις να ξενοιάσεις, να δεις και να θαυμάσεις οτιδήποτε ονειρευόσουνα, αλλά και να δοκιμάσεις τις γεύσεις που σου παρουσιάζονται μπροστά σου.
Τώρα θα είμαστε σαν τα παιδάκια που πάνε στο παζάρι και θέλουν να πάρουν ότι πέφτει στο μάτι τους και οι γονείς δεν τους αφήνουν, για λόγους οικονομίας.
Αλλά και το νερό? που θα πάμε βρε παιδιά, καλοκαίρι είναι, δεν θα αράξουμε κάπου να πιούμε μιά φραπεδιά με μπόλικα παγάκια, να ξεδιψάσουμε με μιά παγωμένη πορτοκαλάδα ή να φάμε μία δροσιστική σαλάτα?

" και έγινε το εν τρίτο των υδάτων πικρό σαν Αψίνθια και εμολυνθη "
" και εξεματησθησαν οι άνθρωποι με μεγάλον καύσωνα και ζεστην"
" και εκαη το εν τρίτο των δέντρων και των πράσινων χορταριών"

[/quote

μην χαλιεσαι...λιγο προσοχη χρειαζεται στο τι τρως...δεν χαλασε ο κοσμος αν δεν φας γαλακτοκομικα,ωμές σαλατες,φρουτα με την φλουδα και δεν πιεις και φραπεδια με παγακια....στην αιγυπτο θα εισαι ..πιες τσαι και βραστό καφέ...
....θα σε αποζημειωσει όμως με άλλα πραγματα πιστευω..δεν εινα αυτοσκοπός το φαγητό...σιγουρα όμως συμπεριλαμβανεται στις απολαυσεις ενος ταξιδιού...και πιστευω οτι δεν θα το στερηθεις αρκει να εισαι λιγο προσεκτικος...

Last edited by a moderator:

Bahari

Member
Για ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.travelstories.gr/%ED%DD%E1-%EC%DD%EB%E7/14971-%E1%E9%E3%F5%F0%F4%EF%F2.html
http://www.travelstories.gr/%E1%F6%...5%E9%E3%EF%ED-%E1%DF%E3%F5%F0%F4%EF%F2-2.html
http://www.travelstories.gr/%E1%F6%F1%E9%EA%DE/2117-%E1%E9%E3%F5%F0%F4%EF%F2.html

Λίγη προσοχή χρειάζεται μόνο και θα ... περάσετε ΤΕΛΕΙΑ!!! :clap:
Πάντως έχω μια απορία :roll: Έχουν φραπέ στην Αίγυπτο; :roll:
Υ.Γ Τώρα βλέπω ότι έχεις ήδη επισκεφθεί την Τυνησία. Αντιμετώπισες κάποιο πρόβλημα εκεί;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα