Εμείς επειδή είχαμε πάει πρώτα Τιτικάκα με υψόμετρο 4000 και είχαμε φάει την πίκρα δεν αντιμετωπίσαμε μετά κανένα θέμα με την αναπνοή. Αλλά στην Τιτικάκα ο άντρας μου καπνιστής και έκανε 2 μέρες να καπνίσει.Εμένα μου λες;;;
Εμείς επειδή είχαμε πάει πρώτα Τιτικάκα με υψόμετρο 4000 και είχαμε φάει την πίκρα δεν αντιμετωπίσαμε μετά κανένα θέμα με την αναπνοή. Αλλά στην Τιτικάκα ο άντρας μου καπνιστής και έκανε 2 μέρες να καπνίσει.Εμένα μου λες;;;
Στο Κούσκο κοιμόμουν μια χαρά. Στο Πούνο ξυπνούσα ανα διαστήματα και σηκωνόμουν για να πάρω ανάσα ωστε να μπορέσω να ξανακοιμηθώ. Ένα βράδυ κοιμήθηκα στα 4000μ όμως. Το ζόρι ήταν η πεζοπορία στα 5000μ....εκεί αγκομάχησα πραγματικά αλλά τα κατάφερα! Πρώην καπνίστρια (τρένο κανονικό) που το είχα κόψει πριν φύγω για Περού.....το Περού το αγαπάω και γι αυτό!!!Εμείς επειδή είχαμε πάει πρώτα Τιτικάκα με υψόμετρο 4000 και είχαμε φάει την πίκρα δεν αντιμετωπίσαμε μετά κανένα θέμα με την αναπνοή. Αλλά στην Τιτικάκα ο άντρας μου καπνιστής και έκανε 2 μέρες να καπνίσει.
Στο Macchu Pichu κλεισαμε δυο εισιτηρια με 65 ευρω. Το 152 που αναφερεις δε ξερω τι ειναι. Μηπως εννοεις 152soles το ατομο; Γιατι συνολικα βγηκε 304 soles τα δυο ατομα. Παρομοια η μεταφορα συνολικα βγαινει περιπου 190-200 ευρω τα δυο ατομα πηγαινε ελα Κουσκο-Aguas.
Ναι ακριβώς. Έκανα λάθος. Αν δείς το έχουμε αναφέρει παραπάνω. 152 soles το άτομο είναιΣτο Macchu Pichu κλεισαμε δυο εισιτηρια με 65 ευρω. Το 152 που αναφερεις δε ξερω τι ειναι. Μηπως εννοεις 152soles το ατομο; Γιατι συνολικα βγηκε 304 soles τα δυο ατομα. Παρομοια η μεταφορα συνολικα βγαινει περιπου 190-200 ευρω τα δυο ατομα πηγαινε ελα Κουσκο-Aguas.
Ακομη δεν εχουμε φτασει προς τα εκει αλλα στο βορρα οι τιμες των εκδρομων ηταν στα ορια της ξεφτιλας. Κατι 12-15 ευρω μαξ. Στον Αμαζονιο για το trekking δωσαμε καπου 17ε και μεσα ειχε και φαγητο και την εισοδο.
Η δυσκολία στο Vinicunca είναι οτι το μονοπάτι είναι μεγάλο σε μήκος, περίπου 5-6 χλμ, συγκριτικά με το υψόμετρο που πεζοπορείς (ξεκινάς απο τα ~4300μ ή 4400μ για να φτάσεις στα ~5100μ), με αποτέλεσμα να κουράζεσαι αισθητά.........κατα τ' άλλα το μονοπάτι είναι πάρα πολύ βατό, απο τα πιο εύκολα μονοπάτια που έχω δει! Και ναι κάνει κρύο εκεί πάνωΤο Vinicunca αγγίζει τα 5200 σε υψόμετρο, θέλει περίπου 3-4 ώρες για να φτάσεις στην κορυφή, κάνει κρύο καθώς βρίσκεται κοντά στο χιονισμένο βουνό Ausangate έχει μέτριο προς μεγάλο βαθμό δυσκολίας και βλέπεις ένα βουνό.
Αν πετύχεις μέρα με ήλιο και καθαρή ατμόσφαιρα (απο τις φώτο βλέπω οτι πετύχατε ωραία μέρα με ήλιο!), τότε τα χρώματα είναι πιο ζωντανά!!! Αν έχει συννεφιά με περιορισμένο φως τα χρώματα φαίνονται ξεθωριασμένα και μουντά.γεμάτοι αγωνία και απορία συνάμα για το αν πρόκειται όντως για τέτοια εναλλαγή χρωμάτων ή αν αποτελεί αποτέλεσμα photoshop.
Αν πετύχεις μέρα με ήλιο και καθαρή ατμόσφαιρα (απο τις φώτο βλέπω οτι πετύχατε ωραία μέρα με ήλιο!), τότε τα χρώματα είναι πιο ζωντανά!!! Αν έχει συννεφιά με περιορισμένο φως τα χρώματα φαίνονται ξεθωριασμένα και μουντά.Η δυσκολία στο Vinicunca είναι οτι το μονοπάτι είναι μεγάλο σε μήκος, περίπου 5-6 χλμ, συγκριτικά με το υψόμετρο που πεζοπορείς (ξεκινάς απο τα ~4300μ ή 4400μ για να φτάσεις στα ~5100μ), με αποτέλεσμα να κουράζεσαι αισθητά.........κατα τ' άλλα το μονοπάτι είναι πάρα πολύ βατό, απο τα πιο εύκολα μονοπάτια που έχω δει! Και ναι κάνει κρύο εκεί πάνω