• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ινδία Περιπετειες στην Απιστευτη Ινδια!

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
:haha::haha: Κακιά, την πληγώνεις και το είχε τόσο ωραία στο μυαλό της πως δεν ήταν η μόνη άτυχη...:bleh:
Μα όχι εγώ είμαι ανώτερος άνθρωπος και κυρία με Κ κεφαλαίο και ουδέποτε θα ήθελα να πληγώσω την αγαπητή Έρση για την ατυχία της.

ε ψιτ Έεεεερση,
νιανιανια

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
τελευταια βδομαδα Ιουνιου-αρχες Ιουλη ειναι ΠΑΡΑ πολυ κακη εποχη για Ινδια?Κανει τρελη ζεστη?
Εξαρτάται απ' την περιοχή που θα επισκεφθείς. Η Ινδία, όπως γνωρίζεις, είναι τεράστια (δεν είναι τυχαίο ότι τη λένε sub-continent) και το κλίμα εξαρτάται εν πολλοίς από τους μουσώνες που εκείνη την περίοδο που σ' ενδιαφέρει κινούνται απ' το Νότο προς τον Βορρά. Ψάξ'το λίγο στο Google και θα καταλάβεις.

Έχω προσωπική εμπειρία, τέλη Μαρτίου στο Αλλάχαμπαντ να έχει 44, αρχές Απρίλη στο Δελχί 37 και αρχές Δεκέμβρη στο Δελχί μονοψήφια νούμερα. Γενικά, πάντως, οι καλοκαιρινοί μήνες είναι προς αποφυγήν για πολλές περιοχές (και όχι μόνο λόγω της ζέστης αλλά και των ισχυρών βροχοπτώσεων, των πλημμυρών, κλπ.).

dmdoc

Member
τελευταια βδομαδα Ιουνιου-αρχες Ιουλη ειναι ΠΑΡΑ πολυ κακη εποχη για Ινδια?Κανει τρελη ζεστη?
Για την περιοχή του Ρατζαστάν η high season τους ξεκινάει αρχές Ιουνίου.Είναι η περίοδος που περιμένουν τις μεγάλες ορδές των Ισπανών.Παρά το γεγονός οτι είναι περίοδος μουσώνων,οι ντόπιοι αναφέρουν οτι τα τελευταία χρόνια οι βροχές έχουν κοπάσει(μου το έλεγε τοπικός επιχειρηματίας)και πλέον από εκεί που έβρεχε μέρες ατελείωτες,η βροχόπτωση περιορίζεται σε κάποιες λίγες ώρες καθημερινά.

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Aπο προσωπικη εμπειρια,θα συμφωνησω οτι εμεις τετοια εποχη στο Ρατζασταν,δεν ειδαμε βροχες καθολου!!! Τωρα αν ηταν τυχαιο γεγονος,δεν ξερω..παντως θυμαμαι οι εφημεριδες ολες και οι ειδησεις το ειχαν κυριο θεμα ..:roll: Απο ζεστη παντως,τρομερη!!!:shock: Οχι,οτι με χαλασε,μια χαρα ηταν και ορδες Ισπανων δεν ειδα...Αδειο ηταν το Τζαισαλμερ!!Κατι που προσωπικα το ευχαριστηθηκα!!:clap:

varioAthens

Member
meli μου τυχαίο ήταν... Τον Οκτώβριο που πήγαμε εμείς, όλοι στο Ρατζαστάν μας έλεγαν πόσο τυχεροί ήμαστε που πήγαμε Οκτώβριο αντί Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο και πόσο επίσης τυχεροί ήταν οι Ινδοί μιας και το καλοκαίρι αυτό (2010) είχανε τους πιο "καλούς" μουσώνες της τελευταίας 20ετίας, τουτέστιν ασταμάτητες βροχές με τα τουλούμια χάρη στις οποίες γέμισαν όλες οι λίμνες τους...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Εχει δικιο η vario Athens. Και εμας μας ελεγαν τοσο στο Pushkar οσο και στην Udaipur οτι φετος ειμασταν πολυ τυχεροι γιατι εβρεχε ασταματητα το καλοκαιρι και ετσι ειδαμε τις πολεις αυτες με υπαρκτες λιμνες, γιατι το 2009 λογω της φοβερης ξηρασιας, ειχαν στεγνωσει τελειως με αποτελεσμα στο Lake Palace της Udaipur μπορουσε κανεις να παει με αυτοκινητο, αντι για βαρκα! Και καλα αυτο ηταν το μικροτερο κακο. Το χειροτερο ηταν οτι εβλεπε κανεις ολο το σκουπιδαριο που υπηρχε στον πυθμενα των λιμνων αυτων. Προφανως η meli επεσε σε αλλου ειδους ακραιο φαινομενο απο οτι εγω.
Παντως μπορει να κρυωσαμε αλλα στην τελικη μαλλον ευχαριστημενοι ειμαστε: ουτε κουνουπια η μυγες, ουτε αλλα πετουμενα δεν βρηκαμε-οχι χαπια ελονοσιας δεν χρειαστηκαμε-αλλα και τα αντικουνουπικα που ηταν στη βαλιτσα ουτε που μας ελειψαν. Και το κυριωτερο: δε μας πηραν απο τα μουτρα οι μυρωδιες απο τις σβουνιες των ζωων, απο τους ανοιχτους υπονομους, απο το στασιμο νερο που σαπιζει στις διαφορες λιμνουλες. Επισης μια και δεν εβρεχε την περιοδο που πηγαμε εμεις γλιτωσαμε να γινει ενα το ποδι μας με τη λασπη του δρομου. Δεν το συζητω: ισως ενα μηνα αργοτερα να ηταν καλυτερα τα πραγματα, αλλα καλοκαιρι νομιζω οτι εγκυμονει μεγαλυτερους κινδυνους ενα τετοιο ταξιδι.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ευχαριστω παιδες ..αν και μου κανατε την καρδια περιβολι.:(

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Κάποιες το έχουν ρίξει στο σορολόπ....
Η συνέχεια κυρία εντός του 2011?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αργοτερα! Εχω παλι φιλοξενουμενους! Αμερικανους αυτη τη φορα. Λεω να τους πουλησω τον Λευκο Πυργο. Τι να το κανουμε και αυτο το ερειπιο; Ασε που ειναι στρογγυλο και δε βολευει να ακουμπησει κανεις ενα επιπλο στον τοιχο, ουτε να κρεμασει κανενα καδρο!

Twinkie

Member
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ταξίδι-Όνειρο
Στα πέντε σημεία της Γης
ΕΡΣΗ μου χαράς στο κουράγιο σου κάθε τόσο μαγειρέμετα και μουσαφιρέματα. Τέλειωσες με τα πλυντήρια και βγήκαν άλλες δουλειές με φούντες.
Άσε τη dim να γκρινιάζει που μου έγινε και βιαστική στα καλά καθούμενα. Αυτή τη Καμπότζη από τον Αύγουστο την τελειώνει..:bleh::bleh:

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Δε βαζεις και τους Αμερικανους λεω γω να γραψουν καμια ιστοριουλα για τα μερη τους?Αν μη τι αλλο θα ειναι πολυ χρησιμη.
Απο ποιο μερος ειναι?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα