taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Κάποτε, για να διευκολυνθεί η επικοινωνία των ανθρώπων, δώσανε άτυπα ονόματα στα διαμερίσματα. Σε κάποια διαμερίσματα, το όνομα ταίριαζε και τα περιέγραφε. Σε κάπόια άλλα, περιέγραφε απλώς ένα χαρακτηριστικό σημείο. To πρώτο ονμάστηκε Louvre, το δεύτερο Bourse, το τρίτο Temple, το τέταρτο Hotel de Ville κ.ο.κ.. Τα ονόματα δε συμπίπτουν ακριβώς με ονόματα γειτονιών, απλώς δείχνουν κάτι χαρακτηρισικό από το κάθε διαμέρισμα, ώστε να χρησιμεύουν περισσότερο ως μνημονικός κανόνας. Σ' αυτά τα πλαίσια, και μόνο, το 16ο διαμέρισμα ονομάζεται Passy, όπως π.χ. το 5 ονομάζεται Pantheon. Αλλά, στην πράξη, Passy είναι η περιοχή γύρω από το Rue de Passy, το Viaduc du Passy (άλλη μια αγαπημένη βόλτα στο Παρίσι), και το ομώνυμο μετρό. Άντε να πεις ότι είναι και μέχρι το Radio France, το πολύ. Μετά, ξεκινά το Auteuil κλπ.taver Passy λεγεται ολο το 16( δεν μιλαμε για την περιοχη γυρω απο τη σταση Passy μονο). H Porte de St Cloud λοιπον ειναι -οριακα εστω- στο Passy και προκειται για μια ομορφη πλατεια και μια γειτονια σχετικα ησυχη. Γενικοτερα οι "Πορτες" του νοτιου Παρισιου δεν ειναι στην τραγικη κατασταση που βρισκονται οι υπολοιπες.
Οσο για το Gare de Lyon, αν εμεινες στο Mercure λογικο να μην αντιμετωπισες προβλημα.
Το πρόβλημα στην Porte de St Cloud δεν είναι ότι είναι άσχημη περιοχή - το αντίθετο, μια χαρά είναι. Το πρόβλημα είναι ότι είναι στου διαόλου το φρύδι, και με μια κάκκιστη γραμμή μετρό να την εξυπηρετεί, με σταθμούς κάθε λίγα μέτρα και κακές ανταποκρίσεις με άλλες γραμμές. Για να πας στο κέντρο είναι ταξίδι...
Στο Gare de Lyon έχω μείνει σε διάφορα (όχι στο Mercure, by the way), και έχω κινηθεί και με το τρένο σε περίεργες ώρες. Στην περιοχή από κει μέχρι τη Βαστίλη, δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα ποτέ. Από κει και πέρα, αν έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα τα τελευταία 1-2 χρόνια που έχω να μείνω στην περιοχή, πάσο. Καμμία σχέση πάντως με Gare du Nord κλπ.