taver
Member
- Μηνύματα
- 12.636
- Likes
- 29.972
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Δε μπορώ να διαφωνήσω περισσότερο.Εγω αυτο που δεν καταλαβαινω (για να το δουμε λιγο απ' εξω) ειναι πως ειναι δυνατον μετα απο τοσα λεφτα που εφαγαν οι κυβερνωντες (ο ενας μετα τον αλλον) μετα απο τοσα σκανδαλα και υποθεσεις που δεν δικαζονται, να βγαινει ενας κυριος με ενα τετοιο πακετο μετρων που προσβαλει καθε εργαζομενο (ασχετα σε πιο τομεα δουλευει) και ο κοσμος να σκεφτεται να το δεχτει, μπας και καλυτερεψουν τα πραγματα;
Δεν σας φαινεται παραλογο;
Το να βρισκει ο καθενας δικαιολογιες για το γιατι πρεπει να περασει το πακετο (επειδη δε συμπαθει τους δημοσιους υπαλληλους που γνωριζει ή γιατι αυτος ετσι κι αλλιως αυτος δουλευει παραπανω) ειναι απαραιδεκτο!
Τους ηρθε η κριση γαντι για να περασουν μετρα που θελουν καιρο τωρα να περασουν και φυσικα του βολευει να στραφουμε ο ενας εναντια στον αλλον.
Ελεος πια!
Ποιά είναι η εναλλακτική? Το καταλαβαίνετε ότι (παρα λίγο) δυστυχώς επτωχεύσαμεν? Τι δηλαδή, να συνεχίσουμε να πληρώνουμε από αυτά που δεν έχουμε? Μέχρι που?
Δεν πρόκειται για δικαιολογίες. Πρόκειται για την πικρή αλήθεια. Και ούτε καν όλη. Το ταμείον είναι απλά μείον, δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσουμε ότι θα θέλαμε να έχουμε.
Δεν είναι μέτρα που "θέλουν" να περάσουν. Δεν έχουμε να κάνουμε με τη συνωμοσία των κακών, αλλά με την οδυνηρή πραγματικότητα, που ήρθε πια η ώρα που δε μπορούμε να κρύψουμε.
Δεν είναι ότι στρέφεται ο ένας ενάντια στον άλλο. Είναι ότι στρέφεται συγκεκριμένα ο φορολογούμενος ενάντια σε όλους όσους χρηματοδοτούνται από τα χρήματά του χωρίς να παράγουν αξία.
Η βασική πληγή του δημοσίου τομέα, είναι το σύστημα αμοιβών. Σε όλο τον κόσμο, οι αμοιβές είναι ανταπόδωση για την εργασία. Εργάζεσαι, πληρώνεσαι. Εργάζεσαι καλά, παίρνεις αύξηση. Εργάζεσαι πολύ, παίρνεις υπερωρίες. Στο Ελληνικό δημόσιο, αντίθετα, οι αμοιβές εξαρτώνται από τις ανάγκες του εργαζομένου. Δεν έχει σημασία αν δουλεύεις ή όχι, τον ίδιο μισθό θα πάρεις και τις ίδιες αυξήσεις. Έχεις παιδιά, σκυλιά γατιά, έρχεσαι από μακρυά, παίρνεις το λεωφορείο? Θα πάρεις επίδομα. Για όλους το ίδιο, και στο τέλος κάνουμε και τα στραβά μάτια για να το πάρουν και οι υπόλοιποι. Ο Μόνος τρόπος να πάρει κανείς παραπάνω αύξηση, είναι να αναλάβει θέση ευθύνης. Και έτσι έχουμε φτάσει με προϊσταμένους χωρίς υφισταμένους, μπόλικα τμήματα, διευθύνσεις, υπηρεσίες κλπ, που από μόνες τους είναι τροχοπέδη για την παραγωγή έργου, μόνο και μόνο για να υπάρχουν θέσεις για όλους τους "φίλους μας". Ή και θέσεις "ψυγείου" για τους μη αρεστούς - ας πληρώνει ο φορολογούμενος, δεν πειράζει.
Διάφοροι προσπάθησαν να το αλλάξουν αυτό, αλλά όλοι συνάντησαν την τιτάνια αντίσταση των συντεχνιών. Μα είναι δυνατόν να μην παίρνουμε όλοι όλα τα επιδόματα? Είναι δυνατό να υπάρχει αξιολόγηση? Είναι δυνατόν? Και να είναι και ουσιαστική? Αυτά είναι του Σατανά! Είναι δυνατόν να μην καθορίζεται αυστηρά ο μισθός ενός εργαζομένου από συλλογικές συμβάσεις αλλά να εξαρτάται από τις επιδόσεις του, όπως και στα στελέχη του ιδιωτικού τομέα? Είναι δυνατόν να διανοηθούμε ότι ο δημόσιος υπάλληλος θα έχει και την επιλογή να αλλάξει δουλειά άμα δεν του αρέσει ο μισθός?
Όταν κάποιος ξέρει ότι θα πάρει ακριβώς τον ίδιο μισθό είτε δουλέψει είτε όχι, και επιπλέον ότι κανείς δεν τον κουνάει από τη θέση του, τότε γιατί να κοπιάσει?
Και είμαστε όλοι συνένοχοι για το ότι φτάσαμε ώς εδώ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ, που με τις συνεχείς "διεκδικήσεις" και τις εκβιαστικές απεργίες τους έχουν καταφέρει να κάνουν πράξη στην Ελλάδα το μαρξιστικό "από τον καθένα σύμφωνα με τις δυνατότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του". Τουλάχιστον το δεύτερο κομμάτι του, δηλαδή.
Κατά τη γνώμη μου τα μέτρα είναι στη λάθος κατεύθυνση. Το σωστό θα ήταν οι ανοίξοιυν οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Και πριν διαμαρτυρηθείτε, σκεφτείτε ότι για κάθε κηφήνα που καταλαμβάνει μια θέση χωρίς να παράγει, υπάρχει κι ένας άνεργος που θέλει πραγματικά να δουλέψει και προσπαθεί ανεπυτυχώς να βρεί δουλειά, και μάλλον στο τέλος θα βρει κάποια που θα τον πληρώνει τα μισά.
PS: Δήμο, τα βίντεο αυτά οι φίλοι μου στο facebook τα είδαν πριν 3 μέρες που έδωσα το link. Δεν είναι λάθος, και είναι χρήσιμα ως προς την παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας της αγοράς χρήματος, είναι λάθος όμως ως προς τα συμπεράσματα, καθώς κάνουν κάποια λογικά άλματα.