• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Περί φαγητού στην Ευρώπη

capobomba

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΛΟΝΔΙΝΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
εγώ τρία χρόνια βόρεια ιταλία, πουθενά δεν έφαγα καλά, εκτός από το σπίτι μου
οι ντόπιοι ξέρουν καλύτερα, αλλά για να τους προσεγγίσεις καλό είναι να ξέρεις ότι θέλουν το καλό σου :lol:
η Ρώμη είναι σαν την Αθήνα. αν σε ρωτούσαν που να φάνε καλά στην Αθήνα τι θα έλεγες? Εγώ πάντως θα έλεγα πάτε για σουβλάκια στην Πλάκα, ξέρω γω..κάτι τέτοιο, η πάτε σε καμιά ψαροταβέρνα για καλαμαράκια...
θεωρώ ότι κάθε ταξιδιωτική ιστορία είναι απολύτως προσωπική και καλή σκέψη είναι να σε προϊδεάζουν για μερικά βασικά, αλλά να μην παίρνεις τοις μετρητοίς θέματα υποκειμενικά. πχ φαγητό. διασκέδαση. ψώνια.
το καλύτερο είναι να δοκιμάζεις και να ψάχνεις αν έχεις χρόνο ή ακόμα καλύτερα, να μην έχεις την προσδοκία ότι επειδή πήγες εσύ, πρέπει να δείς "τα καλύτερα". τα "καλύτερα" η από τύχη θα τα δείς η θα στα πούν ή θα γίνει θαμώνας και θα τα ανακαλύψεις μόνος :clap:
αυτά γενικά!!!:clap:

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
η Ρώμη είναι σαν την Αθήνα. αν σε ρωτούσαν που να φάνε καλά στην Αθήνα τι θα έλεγες? Εγώ πάντως θα έλεγα πάτε για σουβλάκια στην Πλάκα, ξέρω γω..κάτι τέτοιο, η πάτε σε καμιά ψαροταβέρνα για καλαμαράκια...
κανεις πλακα??πες οτι κανεις πλακα..:shock::shock::shock:

inik

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
1. μην φτανουμε σε υπερβολες..εσυ εδωσες 159 την βραδια και εμεινες κεντρο..αν ο αλλος δεν εχει να τα δωσει που θα μεινει δηλαδη??

2.δεν μπορουσαν να κυκλοφορησουν βραδυ??Νight buses λεμε..

3.τα του φαγητου τα αφηνω ασχολιαστα..στου edy δεν καταφερα να φαω, ηταν κλειστο κυριακη που περασαμε (απο το λιγο που ειδα παντως, μου φανηκε μια χαρα και ο καταλογος του ακρως ενδιαφερων), αλλα ολες τις αλλες προτασεις που ακολουθησα τις βρηκα απο το φορουμ και εμεινα πολυ ευχαριστημενη..απλα, πριν ακολουθησεις την προταση καποιου καλο θα ηταν να το ψαξεις κι ολας λιγο..τοσα εστιατορια προτεινονται εδω μεσα..πως θα κανεις επιλογη??ψαξτο λιγο στο νετ, δες κριτικες σε διαφορα σαιτ, δες μηπως εχει σαιτ το καθε εστιατοριο, ωστε να δεις το μενου του και τις τιμες κλπ!
Τα πάντα είναι υποκειμενικά!!Σημαντικό είναι ο καθένας τι ψάχνει, πόσα διαθέτει, και σε τι διάθεση βρίσκεται. Για μένα σημαντικό είναι να είσαι κοντά στο κέντρο όταν πας κάπου για λίγες μέρες και ας δίνεις κάτι παραπάνω. Για κάποιους άλλους ισχύει το αντίθετο. Δεν το κατηγορώ. εγώ μίλησα για την προσωπική μου εμπειρία. Έχω κάνει άπειρα ταξίδια σε Ευρώπη και Αμερική, και πλέον μιλάω συγκριτικά με ότι έχω ζήσει. Κάποιοι είναι φανατικοί με Ιταλία και δεν σηκώνουν κουβέντα.Απλά καλό είναι όταν έχεις λίγο χρόνο σε μια νέα πόλη να μην χάνεις το χρόνο σου τσάμπα.Και δεν νομίζω ότι αν έτρωγες στο Eddy θα το υποστήριζες κιόλας τόσο..Βέβαια είπαμε γούστα είναι αυτά..

latina

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
Τα πάντα είναι υποκειμενικά!!Σημαντικό είναι ο καθένας τι ψάχνει, πόσα διαθέτει, και σε τι διάθεση βρίσκεται. Για μένα σημαντικό είναι να είσαι κοντά στο κέντρο όταν πας κάπου για λίγες μέρες και ας δίνεις κάτι παραπάνω. Για κάποιους άλλους ισχύει το αντίθετο. Δεν το κατηγορώ. εγώ μίλησα για την προσωπική μου εμπειρία. Έχω κάνει άπειρα ταξίδια σε Ευρώπη και Αμερική, και πλέον μιλάω συγκριτικά με ότι έχω ζήσει. Κάποιοι είναι φανατικοί με Ιταλία και δεν σηκώνουν κουβέντα.Απλά καλό είναι όταν έχεις λίγο χρόνο σε μια νέα πόλη να μην χάνεις το χρόνο σου τσάμπα.Και δεν νομίζω ότι αν έτρωγες στο Eddy θα το υποστήριζες κιόλας τόσο..Βέβαια είπαμε γούστα είναι αυτά..
φανατικη με ιταλια δεν ειμαι..:shock:

απλα εχοντας κανει αναζητηση ξενοδοχειου περυσι τετοια εποχη, ειναι ξεκαθαρο πως αν καποιος δεν εχει/θελει να διαθεσει τα χρηματα που εδινες εσυ, οι επιλογες ειναι σαφως λιγες!
τωρα, εγραψες εσυ οτι βρηκατε πολλους ελληνες που εμεναν τερμινι και εκτος κεντρου (πως το οριζεις αληθεια αυτο?για να καταλαβω για ποιες περιοχες μιλαμε..εννοεις εκτος ιστορικου κεντρου ή εκτος κεντρου γενικα?) και το βραδυ δεν μπορουσαν να κυκλοφορησουν..αυτο ειναι κλασικοτατη ελληνικη υπερβολη!

εγω εμενα στην via cavour, στη μεση της περιπου, περασα απο το τερμινι και βραδυ και πρωι..ε, δεν ηταν τα πραγματα τοσο τραγικα οσο ειχα ακουσει..οποτε μην τρελαινομαστε!επισης, για καποιον που περπαταει, οι αποστασεις στη ρωμη ειναι παιχνιδακι!!

οσο για το φαγητο, δεν υποστηριζω τον eddy (αν και τον εχει προτεινει αν θυμαμαι καλα η ερμινα?την οποια εμπιστευομαι σε τετοια θεματα) και δεν θα μπορουσα να το κανω αλλωστε, αφου δεν εχω προσωπικη αποψη..
υποστηριζω ομως, πως στη ρωμη μπορει καποιος να φαει καλα, πολυ καλα, με νορμαλ χρηματα, αρκει πιο πριν να το εχει ψαξει λιγο το θεμα!!τοσο απλα..

Traveller

Member
Το μόνο που ήθελα να επισημάνω είναι ότι τις περισσότερες προτάσεις για εστιατόρια που ακολούθησα από το site δεν άξιζαν... Ειδικά η trattoria Eddy ήταν απαράδεκτη!!!Μα τι την προτείνανε:roll:;;Το θέμα είναι να γράφουμε κάποιες πληροφορίες για να βοηθάμε όσους πάνε!!Εμείς πήγαμε εκεί, βασισμένοι στο ότι είχα διαβάσει ότι ήταν πάρα πολύ καλό, πηραμε 1 1σαλάτα και 2 pasta carbonara, πληρώσαμε 70 ευρώ, μείναμε πολύ δυσαρεστημένοι από το σέρβις και στο τέλος καταλήξαμε να τρώμε pizza στο χέρι για να χορτάσουμε (και πληρώσαμε άλλα 20 ευρώ)...
Aς ξεκαθαρίσουμε κάτι εδώ... το θέμα φαγητό είναι εντελώς υποκειμενικό... έχουν γραφεί τόσα και τόσα εδώ μέσα για εστιατόρια, που πραγματικά δεν βγάζεις άκρη... το μυστικό είναι είναι να εμπιστεύεσαι αυτόν που τα γράφει... δηλαδή να έχεις τσεκάρει το γούστο του για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως... εγώ ειλικρινά ελάχιστη σημασία δίνω σε αυτά που προτείνουν εδώ μέσα εκτός βέβαια αν ξέρω τα γούστα αυτού που τα γράφει... ξέρω π.χ ότι με τον Samion ή τον GTS ταιριάζουν οι γευστικές μας απόψεις ενώ από την άλλη ξέρω ότι τα γούστα του Yorgos π.χ δεν πολυταιριάζουν με τα δικά μου κι έτσι αποφασίζω ανάλογα...

Συνεπώς το να πάει κάποιος που δεν ξέρω, μια φορά στη ζωή του στη Ρώμη, να μπεί τυχαία σε ένα εστιατόριο και μετά να το θεωρεί ως φοβερό ή χάλια δεν μου λέει απολύτως τίποτε, γιατί απλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα τα γούστα μας να μην ταιριάζουν... από την άλλη μεριά όμως είναι αδύνατον να πεις στον άλλον να μην προτείνει αυτό που νομίζει σαν καλό... η γνώμη μου λοιπόν είναι πριν αποφασίσεις για κάποιο εστιατόριο να τσεκάρεις αυτόν που στο προτείνει... αν τον εμπιστεύεσαι ευχαρίστησε τον και προχώρα αλλιώς προσπέρασέ τον...

Να χαρείς όμως, έχεις πάρει του κόσμου τις πληροφορίες από το site, αν έχεις φάει και από κάπου και μια φόλα γιατί εμπιστεύτηκες λάθος κατά τα δικά σου γούστα άτομο,μην μας την λες... αμαρτία από τον Θεό...

inik

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Aς ξεκαθαρίσουμε κάτι εδώ... το θέμα φαγητό είναι εντελώς υποκειμενικό... έχουν γραφεί τόσα και τόσα εδώ μέσα για εστιατόρια, που πραγματικά δεν βγάζεις άκρη... το μυστικό είναι είναι να εμπιστεύεσαι αυτόν που τα γράφει... δηλαδή να έχεις τσεκάρει το γούστο του για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως... εγώ ειλικρινά ελάχιστη σημασία δίνω σε αυτά που προτείνουν εδώ μέσα εκτός βέβαια αν ξέρω τα γούστα αυτού που τα γράφει... ξέρω π.χ ότι με τον Samion ή τον GTS ταιριάζουν οι γευστικές μας απόψεις ενώ από την άλλη ξέρω ότι τα γούστα του Yorgos π.χ δεν πολυταιριάζουν με τα δικά μου κι έτσι αποφασίζω ανάλογα...

Συνεπώς το να πάει κάποιος που δεν ξέρω, μια φορά στη ζωή του στη Ρώμη, να μπεί τυχαία σε ένα εστιατόριο και μετά να το θεωρεί ως φοβερό ή χάλια δεν μου λέει απολύτως τίποτε, γιατί απλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα τα γούστα μας να μην ταιριάζουν... από την άλλη μεριά όμως είναι αδύνατον να πεις στον άλλον να μην προτείνει αυτό που νομίζει σαν καλό... η γνώμη μου λοιπόν είναι πριν αποφασίσεις για κάποιο εστιατόριο να τσεκάρεις αυτόν που στο προτείνει... αν τον εμπιστεύεσαι ευχαρίστησε τον και προχώρα αλλιώς προσπέρασέ τον..

Συμφωνώ.Ειδικά τον Samion πρέπει να τον ακούς στα πάντα.

inik

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Να χαρείς όμως, έχεις πάρει του κόσμου τις πληροφορίες από το site, αν έχεις φάει και από κάπου και μια φόλα γιατί εμπιστεύτηκες λάθος κατά τα δικά σου γούστα άτομο,μην μας την λες... αμαρτία από τον Θεό...
Δεν είχα απολύτως καμία τέτοια πρόθεση!!!!Ίσα ίσα που έχω πει ότι πρώτη φορά δεν κοίταξα σε κανένα άλλο site!!!! Μάλλον δεν το έγραψα με σωστό τρόπο. Αυτό που εννούσα ήταν αυτό που λες στην αρχή. Άλλο να προτείνουμε ένα καλό εστιατόριο, καφέ κτλ, γιατί αξίζει για την ποιότητα του, την τιμή του κτλ. και άλλο όποιο εστιατόριο μπαίνουμε να το προτείνουμε ως το πιο τέλειο!!
Δεν πειράζει... Απλά δεν θέλω να παρεξηγηθώ!:(

Traveller

Member
Μωρέ με τον Samion έχω κάνει ιστορικά τσιμπούσια ανά τον κόσμο και οι απόψεις μας ταυτίζονται, αλλά πάντα δεν τον ακούω... με ΑΖ εκείνος και το παιδί, με Αστροσυμμαχία εγώ κι ο Μέγιστος...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αγαπητη inik, δεν φταινε αυτοι που τα προτειναν... αλλα η Ρωμη στην εστιαση εχει γενικοτερα τα μαυρα της τα χαλια...
το ενδεχόμενο να μην έχεις ιδέα από φαγητό το έχεις αντιμετωπίσει? μόνος ή με τον ψυχοθεραπευτή σου? γιατί για να λες τετοια μαλλον τον χρειάζεσαι..
και δεν το χαρήκαμε και τόσο... Ειδικά το φαγητό! Μου φαίνεται πάντως ότι έχει ακριβείνει πολύ η ζώη στην Ιταλία..
εδώ αρκετές φορές πάμε ΜΟΝΟ για το φαγητό..κρίμα πάντως. και η ζωή δεν έχει ακριβύνει καθόλου, το αντίθετο μαλλον.
εκείνοι δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν βράδυ και είχαν δώσει και μια περιουσία σε ταξι, μετρό κτλ...
όπως είπε η latina, το σύστημα των ΜΜΜ λειτουργεί άψογα κ το βράδυ.
εγώ τρία χρόνια βόρεια ιταλία, πουθενά δεν έφαγα καλά, εκτός από το σπίτι μου
η Ρώμη είναι σαν την Αθήνα.
απαπαα...:shock::shock:
inik;326602 Συμφωνώ.Ειδικά τον Samion πρέπει να τον ακούς στα πάντα.[/quote said:
ευχαριστώ , αν και δεν είμαι παντογνώστης και κυρίως είναι υποκειμενικό το θέμα όπως πολύ σωστά είπε ο Traveller πιο πάνω.
φίλοι μου βρήκαν απαίσιο το φαγητό σε τρατορία που τους συνέστησα. βρήκαν την πάστα άβραστη (η Barilla πχ δεν ξέρει που αναγράφει χρόνο βρασμού-ξέρουν οι έλληνες και η ψαροκώσταινα εν γενει, όπως είπα κ σε άλλο θέμα..), το κρέας άψητο (είχαν πάρει Carpaccio..τι ιεροσυλία..).
άλλα τα γούστα του καθενός αλλά μιλάμε πλέον και για γενικότερη κουλτούρα, πρέπει να ανοιχτεί καποιος σε νέες γεύσεις, διαφορετικές από αυτές της πατρίδας μας. εξάλλου είναι και διαφορετικά τα γούστα του καθένα που προτείνει και από πλευράς μαγαζιών. εγώ πχ είμαι πιο φαν της τρατορίας από τον Traveller ή την ermina πχ. (παράδειγμα λέω), οπότε και θα ακούσεις και άλλη κατηγορία μαγαζιών από τον καθένα. χωρίς αυτό να σε διασφαλίζει ότι όλα θα είναι τέλεια, αλλά σίγουρα το σαιτ μας είναι το πιο αξιόπιστο και σε αυτόν τον τομέα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Άλλο να προτείνουμε ένα καλό εστιατόριο, καφέ κτλ, γιατί αξίζει για την ποιότητα του, την τιμή του κτλ. και άλλο όποιο εστιατόριο μπαίνουμε να το προτείνουμε ως το πιο τέλειο!!
από περιέργεια και βαρεμάρα να ψάχνω: ποιος το είχε πει ως τέλειο τέλος πάντων για να δούμε αν θα υπερασπιστεί την επιλογή του. να είμαι ειλικρινής πρώτη φορά το ακούω..
Μωρέ με τον Samion έχω κάνει ιστορικά τσιμπούσια ανά τον κόσμο και οι απόψεις μας ταυτίζονται, αλλά πάντα δεν τον ακούω... με ΑΖ εκείνος και το παιδί, με Αστροσυμμαχία εγώ κι ο Μέγιστος...
και εγώ πάντα όπου πάω έχω το σκονάκι του Traveller στην τσέπη, δεν σημαίνει ότι το ακολουθώ πάντα. τις περισσότερες φορές δεν το ακολουθώ για οικονομικούς λόγους..
το Μέγιστο ήδη τον μάζεψε η Alitalia από καθυστερημένη πτηση της αστροσυμμαχίας. έρχεται και η σειρά σου...

inik

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Καλημέρα Samion!Συμφωνώ με τα γούστα και την κουλτούρα. Όπως είπα έχω μείνει Ιταλία για 1 χρόνο και ξέρω!Αλλά βρε παιδιά μην το κάνετε τόοοσο μεγάλο θέμα!!Για ένα εστιατόριο είπα!Δεν είπα ότι δεν φάγαμε και τίποτα!Για παράδειγμα στο Gusto που πήγαμε ήταν πάρα πολύ ωραία! Μια χαρά περάσαμε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα