• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Περί υποκρισίας του πολιτικού συστήματος

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

ANEL

Member
ψήφισε περίπου το 60% του εκλογικού σώματος.
απ΄αυτό το 60%,το 18% δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί στη βουλή(οπότε "πριμοδοτεί" με το ποσοστό του τα άλλα κόμματα)
απ΄το 60% όσων ψήφισαν ,το 7% επέλεξε ΧΑ(όχι Χρηματιστήριο Αθηνών,δυστυχώς:bleh:)
Απ΄αυτό το 7%, κατά τη γνώμη μου, ούτε το μισό δεν συντάσσεται ιδεολογικά υπέρ της ΧΑ,απλά ψήφισαν θυμικά.
Συμπέρασμα:η αδιαφορία του 40%,η αποτυχία του 18% και ο τυφλός θυμός των λούμπεν,διαμόρφωσαν σε καθοριστικό βαθμό την σημερινή σύνθεση της βουλής,ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό απ΄ότι πέτυχαν όσοι ψήφισαν κατά συνείδηση και σύμφωνα με τα πιστεύω τους!
σκέφτομαι τώρα,μήπως αυτές οι δυνάμεις(οι παραπάνω αναφερόμενες)είναι τελικά πραγματικά επικίνδυνες για όλους μας??
ΥΓ.τελικά με βάση τα παραπάνω δεδομένα,το ποσοστό της ΧΑ δεν είναι μεγάλο,παρόλα αυτά"'άρχισαν τα όργανα"(αναφέρομαι στο δείγμα γραφής που έδωσαν με τη συμπεριφορά τους στην συνέντευξη του αρχηγού τους) ..αυτό ας δώσει μια ιδέα για το τι μπορεί να συμβεί αν θα έχουν πραγματική δύναμη και έρεισμα στον λαό και ας προβληματίσει όσους αδιαφορώντας τους φορτίζουν με δύναμη!

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Για την Χρυσή Αυγή, δεν έχω λόγια, δεν ξέρω τι να πω, βρίσκομαι ακόμα σε σοκ.
Γιατι ρε Μαρια εισαι σε σόκ με την χαραυγή?? δεν άκουγες συνέχεια δίπλα σου ανθρώπους που έλεγαν μια χουντα θα μας σώσει??
ημουνα σίγουρη οτι θα ανέβαιναν.νέοι άνεργοι χωρις παιδεία και οικογένεια κατατάσονται εκει γιατι βρίσκουν "στεγη" έτσι μου το εξήγησαν τουλάχιστον αυτοι που συζητούσα μαζί τους.αν θέλεις ηταν ψήφος απόγνωσης γιατι έτσι και αλλιως ηταν τα μαυρα προβατα της κοινωνίας....
δυστυχώς ειναι πολλοι και πηραν έδρες --σημειο των καιρων αλλα οχι οτι ξαφνιαστήκαμε.....
κατα τα άλλα καλα τα πηγαμε αντε και την επόμενη πιο δυνατα!

liopyr

Member
To σουρεάλ στοίχημα των αποτελεσμάτων, είναι να προλάβει να αποδειχθεί η χρυσή αυγή ηλιθιότερη από τους ψηφοφόρους της.
Μέχρι στιγμής καλά τα πάει πάντως.

Το ΚΚΕ (αναμενόμενα) συνεχίζει την ίδια γραμμή σκάβοντας το τάφο του.
Καλή τύχη σύντροφοι, not.

Ο χοντρός έφαγε bitch-slap που θα τη θυμάται μέχρι το επόμενο γεύμα του. Ονειρεύεται κυβερνήσεις "ευρωπαϊκές" και αναγέννηση του Πασόκ. Θλιβερός μπάσταρδος, κοντεύω να τον συμπαθήσω.

Ο Σαμαράς δεν έχει καταλάβει ακόμα τι έχει γίνει. Του είπαν βγήκε πρώτος.
Δεν χρήζει κριτικής λόγω νοητικής καθυστέρησης.

O Σύριζα μένει να διαχειριστεί τη κατάσταση. Δεν θα είναι και πολύ δύσκολο εδώ που τα λέμε, όλοι γι'αυτόν δουλεύουν πλέον.

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Γιατι ρε Μαρια εισαι σε σόκ με την χαραυγή?? δεν άκουγες συνέχεια δίπλα σου ανθρώπους που έλεγαν μια χουντα θα μας σώσει??
ημουνα σίγουρη οτι θα ανέβαιναν.νέοι άνεργοι χωρις παιδεία και οικογένεια κατατάσονται εκει γιατι βρίσκουν "στεγη" έτσι μου το εξήγησαν τουλάχιστον αυτοι που συζητούσα μαζί τους.αν θέλεις ηταν ψήφος απόγνωσης γιατι έτσι και αλλιως ηταν τα μαυρα προβατα της κοινωνίας....
δυστυχώς ειναι πολλοι και πηραν έδρες --σημειο των καιρων αλλα οχι οτι ξαφνιαστήκαμε.....
κατα τα άλλα καλα τα πηγαμε αντε και την επόμενη πιο δυνατα!

Ναι άκουγα και κάθε φορά που μου λέγανε την πρόθεσή τους ξαφνιαζόμουνα. Δεν τσακώνομαι κι όμως τσακώθηκα. Δεν με ενδιαφέρει πως και γιατί κατέληξαν να ψηφίσουν αυτό το κόμμα, ούτε η απόγνωσή τους ούτε τίποτα. Έχω υπάρξει πολύ λάθος πολιτικά αλλά το να ψηφίζεις ναζί ξεπερνά την λέξη λάθος.

Αλήθεια σου λέω, έχω πάθει σοκ, δεν το περίμενα να είναι τόσοι τελικά.

Traveller

Member
Εγώ δεν θα ξεκινήσω τον σχολιασμό μου από τους νικητές αλλά από τους ηττημένους γιατί το κάνω και μεγαλύτερο χάζι... βασικά οι ηττημένοι άλλοι λίγοι άλλοι πολλοί είναι για μένα τέσσερις + ένας ο οποίος στις επόμενες σίγουρα θα καταποντιστεί...

Ο + ένας που λέω είναι ασφαλώς η Χρυσή Αυγή... αν και το ποσοστό τους είναι εξωπραγματικό το πρόβλημα με αυτούς είναι η διαχείριση του, στην οποία από το πρώτο κιόλας βράδυ απέτυχαν παταγωδώς... προσοχή δεν μπαίνω στην ουσία (αν υπάρχει λογική και ουσία) του προγράμματος τους αλλά στην διαχείριση της επιτυχίας τους... άλλο να μην φαίνεσαι πουθενά, να είσαι ο άγνωστος Χ και να σε ψηφίζει ένας αχταρμάς απογοητευμένων και άλλο να εμφανιστείς στην τηλεόραση ή στην βουλή για να ορθώσεις πολιτικό λόγο και να πάρεις θέση στα θέματα του τόπου... μεγαλύτερη ήττα γιαυτή την συμμορία λοιπόν από το χθεσινό παραλήρημα του Μιχαλολιάκου δεν υπάρχει... εκτός από το ότι είπε του κόσμου τις αρλούμπες, με το όλο φασιστικό σκηνικό που στήθηκε έχασαν τουλάχιστον τους μισούς τους ψηφοφόρους... ας μην ανησυχείτε λοιπόν... η Χ.Α δεν έχει το βασικό για να καθιερωθεί... στελέχη... υποθέτω ότι ο Κασιδιάρης θα το μαζέψει το χθεσινό χάλι, αλλά όσο ο Μιχαλολιάκος είναι αρχηγός δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας... ο άνθρωπος είναι εντελώς ηλίθιος και κυριολεκτικά και πολιτικά... η Χ.Α μετά την χθεσινή επίδειξη φασιστικής ηλιθιότητας είναι ζήτημα αν θα πάρει 3% στις επόμενες εκλογές...

Στο νούμερο 4 θα βάλω την Ντόρα... έδωσε έναν αγώνα συνεπή αλλά απέτυχε... απέτυχε κυρίως γιατί αυτά που πρεσβεύει δεν πείθουν και δεύτερον γιατί δεν μπόρεσε να πείσει το έτερο νεοφιλελεύθερο τον Μάνο να συνεργαστεί... αν το είχαν κάνει θα ξεπερνούσαν με άνεση το 4%... ας πρόσεχαν... τώρα για το μέλλον, την Ντόρα δεν την φοβάμαι... μάλλον θα γυρίσει στο μαντρί και θα γλύφει εκεί που έφτυνε...

Στο νούμερο 3 θα βάλω φυσικά τους Σταλινικούς... τα έχουμε πει καιρό... το συγκεκριμένο κόμμα - απολίθωμα, παραμένει σταθερό στις γραφικές Σταλινικές αρχές του και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος... ο Τσίπρας τους τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί και πήρε την μεγάλη ρεβάνς 44 χρόνια μετά... το δράμα είναι οτι το αποτέλεσμα ΔΕΝ θα τους προβληματίσει, θα συνεχίσουν να μιλάνε για λαϊκή συνέπεια και τέτοια φίδια και φυσικά θα παραμένουν ξεκομμένοι από τον λαό μια που αδιαφορούν εντελώς γιαυτόν... τυπική περίπτωση βολεψάκηδων, προδοτών του λαϊκου κινήματος, που μια ζωή το σφετερίζονται μη θέλοντας να κάνουν ποτέ το άλμα προς τα μπρός... αγαπητή Αλέκα δυστυχώς για την συμμορία σου τώρα σφίξανε οι κώλοι και θα πρέπει να λογοδοτήσεις στον λαό γιατί αρνείσαι συστηματικά την όποια προσπάθεια για συνεργασία... εξήγησέ μας καλή μου γιατί το 89 κάθισες και συνεργάστηκες με τον Μητσοτάκη και σήμερα αρνείσαι καν να συζητήσεις με προοδευτικά κόμματα την περίπτωση αριστερής κυβέρνησης...

Στο νούμερο 2 είναι βέβαια το ΠΑΣΟΚ που του έφυγε το ΠΑ και έμεινε με το ΣΟΚ... προσωπικά έβλεπα απίθανο πως ένα κόμμα εξουσίας με ότι κακό έχει αυτό θα έπεφτε κάτω από 20%... αυτοί οι απίθανοι πολιτικοί απατεώνες έπεσαν κάτω από 14%... επιτέλους ο κόσμος κατάλαβε πόσο επικίνδυνοι είναι και τους ξεπέρασε... η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη αλλά μια πολιτική κουφάλα σαν τον Βενιζέλο έχει πάντα εφεδρείες... πρώτη του μέριμνα θα είναι να μαζέψει τους βουλευτές του και να μην του φύγουν και άλλοι, γιατί ακόμα μια διάσπαση θα είναι μοιραία... πιστεύω ότι θα τα καταφέρει, θα τάξει, θα απειλήσει και θα συσπειρώσει αμετανόητους... επιτυχία γιαυτόν θα είναι να αποφύγει τους κλυδωνισμούς του Βατερλό και να αρχίζει το ψάρεμα στα θολά νερά μπας και σώσει το κόμμα του από την εξαφάνιση...

Στο νούμερο 1 και εδώ θα στεναχωρήσω το φίλο elefinor, είναι ο μεγάλος οραματιστής, το τέρας συνέπειας και οργάνωσης ο Σαμαράς... ο τύπος έπρεπε να παραιτηθεί χθες, αλλά άμα ψάχνεις για φιλότιμο και τσίπα στον Σαμαρά, είναι σα να ψάχνεις ψήλους στα άχυρα... ο τύπος είναι απίστευτος... κατάφερε το ακατόρθωτο... διέλυσε την δεξιά και πήρε το άκρως τιμητικό 18,8%!!! Ομολογώ ότι κι εγώ έπεσα έξω γι αυτόν τον πολιτικό ογκόλιθο... ποτέ δεν θα πίστευα ότι θα κατόρθωνε να ρίξει την Ν.Δ κάτω από 23%... αλλά αυτός τα κατάφερε!! Πρόβλεψη? Ο Αντωνάκης μας κουνάει μαντίλι συντομότατα, η Ντόρα επιστρέφει και ο Μαυρούδης περιμένει στην γωνία...

thessaris

Member
Πάντως όσο ανησυχητικό είναι το ποσοστό της χρυσής αυγής, άλλο τόσο είναι το ποσοστό του Τσίπρα και του Καμμένου. Δύο κόμματα χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση για την έξοδο από την κρίση επιβραβεύθηκαν. Το θέμα είναι ότι από σήμερα κι όλας έχουν στα χέρια του την ιστορική ευθύνη για πρωτοβουλίες και όχι άναρθρες κραυγές τύπου, δεν πληρώνω και δεν με νοιάζει η Ευρώπη. Τα προβλήματα τρέχουν, η χώρα είναι χρεοκοπημένη, οι μισθοί και οι συντάξεις τρέχουν. Αυτά όλα πρέπει κάποιος να τα πληρώσει, οι δανειστές που τους ΧΡΩΣΤΑΜΕ πρέπει να βρουν κάποιον μέσα στην εβδομάδα να μιλήσουν αλλιώς, ξανά εκλογές... δηλ ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή.

Πραγματικά απορώ με αυτούς που χαίρονται με τα χθεσινά αποτελέσματα.

XRISTOS71

Member
Πάντως όσο ανησυχητικό είναι το ποσοστό της χρυσής αυγής, άλλο τόσο είναι το ποσοστό του Τσίπρα και του Καμμένου. Δύο κόμματα χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση για την έξοδο από την κρίση επιβραβεύθηκαν. Το θέμα είναι ότι από σήμερα κι όλας έχουν στα χέρια του την ιστορική ευθύνη για πρωτοβουλίες και όχι άναρθρες κραυγές τύπου, δεν πληρώνω και δεν με νοιάζει η Ευρώπη. Τα προβλήματα τρέχουν, η χώρα είναι χρεοκοπημένη, οι μισθοί και οι συντάξεις τρέχουν. Αυτά όλα πρέπει κάποιος να τα πληρώσει, οι δανειστές που τους ΧΡΩΣΤΑΜΕ πρέπει να βρουν κάποιον μέσα στην εβδομάδα να μιλήσουν αλλιώς, ξανά εκλογές... δηλ ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή.

Γιατί καταστροφή ??? επειδή τα αγόρια της τρόικας δεν θα μιλήσουν με τον αυτοδύναμο Αντώνη η τον Μπένι τον 3ο .
Λες αυτοί που μας δάνεισαν να μην ήξεραν τι θα δείξει η κάλπη χθές ????

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Δεν νομίζω ότι το λες και χαρά. Απλά είναι θετικό το ότι αλλάζει το πολιτικό σκηνικό μετά από δεκάδες χρόνια. Άντε να σου λέγανε κάποτε πως το ΠΑΣΟΚ θα βγει τρίτο κόμμα. Εγώ δεν το πίστευα ποτέ. Αφού έγινε αυτό, πολλά μπορούν να γίνουν.

thessaris

Member
Πολύ ωραία αυτά που λέτε δεν αμφιβάλω. Κι εγώ γουστάρω που τιμωρήθηκαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (ψήφισα κόμμα του φιλελεύθερου χώρου που δεν μπήκε στη βουλή), αλλά το θέμα μου δεν είναι τι έγινε. Το θέμα μου είναι το σήμερα και το αύριο. Είναι τι θα γίνει τον Ιούνιο, τον Ιούλιο κλπ που τα αποθέματα στα ταμεία τελειώνουν. Είναι ότι οι γιαγιάδες πάλι άρχισαν τις ουρές στις τράπεζες να τραβάνε λεφτά κλπ.

Αυτά είναι πραγματικά προβλήματα και ο ωραίος Αλέξης έχει την κεντρική ευθύνη να τα διαχειριστεί. Δεν μπορεί πια να πετάξει το μπαλάκι στην εξέδρα και να λέει ωραία λόγια. Θέλει ευθύνη και σοβαρότητα. Μπορεί να πάει στη Μέρκελ και στο ΔΝΤ και να πει, ως εδώ, δεν πληρώνω τίποτα και κουμάντο κάνω εγώ; Μπορεί κάνοντας αυτό να συνεχίσει να πληρώνει τον κοσμάκη, να δουλεύουν τράπεζες και επιχειρήσεις κλπ; Αν μπορεί χίλιες φορές μαζί του, θα τον κάνω θεό μου. Αν δεν γίνεται όμως (που πολύ φοβάμαι ότι δεν γίνεται) τι κάνουμε μετά;;;

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
υποθέτω ότι ο Κασιδιάρης θα το μαζέψει το χθεσινό χάλι
Ποιός;;;
Ο τύπος που κάνει δηλώσεις με μια γερμανική χειροβομβίδα για φόντο και δικάζεται για επίθεση με μαχαίρι και ληστεία καθηγητή μέσα στην Πανεπιστημιούπολη;

Μακάρι να τους δώσουν όση δημοσιότητα γίνεται.
Οι τύποι είναι απλά φαιδροί.
Εντάξει,είναι και λίγο cult...

Last edited by a moderator:

thessaris

Member
Ποια θα ήταν για σένα θετικά αποτελέσματα; θεωρητικά μιλώντας.
Αν στη θέση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ΔΗΜΑΡ-Ενιαίος φιλελεύθερος χώρος θα ήμουν πολύ πιο αισιόδοξος.

Τώρα η μόνη μου ελπίδα είναι μια ιστορική κωλοτούμπα του Αλέξη υπέρ μιας συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ (τον έχω για έξυπνο άνθρωπο και αρκετά καιροσκόπο οπότε δεν το αποκλείω εντελώς) ώστε να βγει κάποια στιγμή η χώρα από την κρίση. Από τον Καμμένο φυσικά δεν έχω καμία μα καμία ελπίδα.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic