traveladdict
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Λος Άντζελες
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Αν θες πες κάτι για το Τορίνο και το Αμβούργο γιατί μου φαίνονται επιλογές έκπληξη, αν και δεν έχω πάει σε καμία.
Όπως θα διαπίστωσες μου αρέσουν οι μεγάλες πόλεις.
Για το Αμβούργο θα σου πω ότι είναι μια υπέροχη πόλη, (ήταν η μεγαλύτερη της Γερμανίας, όσο το Βερολίνο ήταν χωρισμένο στα δυο).
Με πολλά κανάλια στο κέντρο της, υπέροχα κτίρια, πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα και πολύ πιο αρχοντική από το Βερολίνο (Χανσεατική πόλη γαρ). Με χάλκινες στέγες και τρούλους, που πρασινίζουν στον ήλιο, έντονη νυχτερινή ζωή, ωραία μαγαζιά, πλούσιο και όμορφο κόσμο και μια ζωντανή ψαραγορά κοντά στο λιμάνι.
Το Τορίνο από την άλλη, έχει μια γοητεία που δύσκολα τη βρίσκεις σε άλλες ιταλικές πόλεις.
Μεγάλα αρχοντικά κτίρια με στοές, τεράστιες πλατείες και πάρκα, αλλά και μια ατμόσφαιρα που βγάζει δυναμισμό (χωρίς το δήθεν του Μιλάνου) είναι μια από τις πλουσιότερες πόλεις της Ευρώπης.
Κοινός παρονομαστής, είναι ότι πρόκειται για δυο μεγαλουπόλεις όμορφες και αυθεντικές, με δικές τους ανεξάρτητες οικονομίες, που έχουν τη δική τους ζωή, δεν έλκουν στίφη τουριστών και άρα δεν ζουν από τον τουρισμό.
Πόλεις που στο δρόμο βλέπεις ντόπιους και όχι ατέλειωτα γκρουπ να ανεβοκατεβαίνουν σε τουριστικά λεωφορεία.