Viaggi
Member
Τα σχόλια σας μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Άτιμα συγκινήθηκαΣε ευχαριστούμε γι αυτό...
Τα σχόλια σας μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Άτιμα συγκινήθηκαΣε ευχαριστούμε γι αυτό...
Αν δεν το έλεγες και μετά δυο χρόνια θα έπαιρνα όρκο ότι είναι δυο.Εγώ έξι μήνες μετά είδα και 3ο άνθρωπο στη φωτό!
Μη νομίζεις, γυναίκα είδε τη φωτό και μου έδειξε το κύριο που μάλλον ήθελε να κάνει βουτιάΑν δεν το έλεγες και μετά δυο χρόνια θα έπαιρνα όρκο ότι είναι δυο.
@STKF λύσε μου μια απορία.Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Αρχαία
Η Κρήτη έχει την τιτανοτεράστια Κνωσσό αλλά στην δική μου προσωπική κατάταξη οι Μυκήνες την ισοφαρίζουν.Ένας πολιτισμός μόνος του ο ΜινωΪκός αλλά και ένας μόνος του ο Μυκηναϊκός. Η αρχαία Ολυμπία και το θέατρο της Επιδαύρου δίνουν την υπεροχή στην Πελοπόννησο σε αυτό το θέμα.
Ιστορία
Πλουσιότατη ιστορία έχουν αμφότερες οι περιοχές αλλά θεωρώ ότι προηγείται η Πελοπόννησος. Λόγω του ρόλου της στην Επανάσταση του 1821.
Κάστρα
Η Κρήτη παίζει δυνατά και εδώ αλλά το Παλαμήδι, το νούμερο 2 κατά την γνώμη μου κάστρο στην Ελλάδα είναι στην Πελοπόννησο. Στα συν της δεύτερης και η εξαίρετη Μονεμβασιά.
Πολιτισμός
Εδώ η Κρήτη παίζει μπάλα μόνη της. Ας πάρουμε για παράδειγμα το θέμα της παραδοσιακής μουσικής. Η Κρήτη συνεχίζει να δημιουργεί μουσική και θα δημιουργεί και στο μέλλον. Στην Πελοπόννησο δεν ξέρω πότε γράφτηκε το τελευταίο τραγούδι.
Φύση
Φαράγγια. Υπερέχει η Κρήτη. Έχει κάποια από τα ωραιότερα της Ευρώπης όπως λένε και οι φαραγγάδες. Ενδεικτικά αναζητήστε φωτο από το φαράγγι του Χα.
Σπηλιές
Μάλλον ισοπαλία. Τα Λευκά όρη είναι παράδεισος της αθλητικής σπηλαιολογίας, ο Διρός το ομορφότερο ίσως σπήλαιο.
Δάση. Η μεγάλη αδυναμία της Κρήτης σε ότι αφορά την φύση. Τα περισσότερα από 300 χιλιάδες στρέμματα ελατοδάσους του Μαινάλου-και όχι μόνο- αναδεικνύουν αδιαμφισβήτητη νικήτρια την Πελοπόννησο.
Κρασί.
Λατρεύω το Βιδιανό αλλά η Πελοπόννησος έχει δύο από τις βασικές ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα. Μοσχοφίλερο και Αγιωργίτικο.
Κατά τα άλλα θα συμφωνήσω με τους φίλους που έγραψαν ότι η Κρήτη υπερέχει σε ανθρώπους φαγητό και παραλίες και η Πελοπόννησος σε χωριά.
Και όσοι έχουμε ψηφίσει μπορεί να αλλάξουμε...Και εμείς θέλουμε σοβαρά κίνητραΙσοφάρισε πάλι, οπότε μόνο με κίνητρα σε όσους δεν έχουμε ψηφίσει, θα γίνει η διαφορά.
Τι παιχνίδια παίζονται....Πάντως υπάρχει ένας ψηφοφόρος που έχει αλλάξει δύο φορές. KGB. Εδώ.
Θα σε βοηθήσουμε και χωρίς την ψήφο σου Για αρχή πάρε μπόνους φωτό. Την κρήνη του αρχοντοσπιτουΕπειδή ξανακατεβαίνω σύντομα Κρήτη, οι φίλοι κρητικοί έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν την ψήφο μου αν μπορέσουν να απαντήσουν απλά και κατανοητά στις παρακάτω απορίες μου
α. Πως βρίσκει κάποιος σε λογικά χρονικά πλαίσια το μνημείο Φαλσιρμιέγκερ
β. Πως βρίσκει εύκολα τον πύργο της Χαλέπας (κάποτε τον είδα από το αμάξι αδιόρατα αλλά δεν κατάφερα να τον ξαναβρώ)
γ. Πως βρίσκουμε εύκολα την βίλα Σβαρτς
δ. Υπάρχει όντως τουρκικό αρχοντόσπιτο στη Χαλέπα που έχει καμάρα στο δρόμο του?