orestcrete
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Iceland
- Ταξίδι-Όνειρο
- New Zealand
Για να είμαστε σαφείς.. Δε θεωρώ το Ηράκλειο όμορφη πόλη, αλλά μεταξύ του απόλυτου τσιμέντου της Πάτρας και του Ηρακλείου, ε το Ηράκλειο έχει και 5 πράγματα να σου δείξει είτε σαν επισκέπτης, είτε σα κάτοικος. Πατάω αξιοθέατα Πάτρας στο γκουγκλ και μου βγάζει πρώτο τη γέφυρα και δεύτερο το κάστρο και μετά τη πλατεία και τον Άγιο, γελάνε και τα τσιμέντα (που είναι και πολλά).Έχω πάει στη Πάτρα και δεν έχω δει ποτέ το καρναβάλι της και ούτε με ενδιαφέρει να το δω.... Η Πάτρα έχει ρυμοτομια και μοιάζει πολύ με τη Θεσσαλονίκη σε πολλά! Είναι μία μεγαλούπολη (για τα ελληνικά δεδομένα) χτισμένη δίπλα σε βουνό και διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα λιμάνια της Μεσογείου. Αεροδρόμιο δεν έχει γιατί δεν το χρειάζεται.....κανένας Αθηναίος δεν θα πάρει αεροπλάνο να πάει Πάτρα και κανένας βορειοελλαδιτης δεν θα πάρει αεροπλάνο για να φτάσει εκεί. Αεροδρόμιο υπάρχει εκεί που υπάρχει τουρισμός....
Στο Ηράκλειο έχω πάει αρκετές φορές και για μεγάλα διαστήματα όλες τις εποχές του χρόνου. Είναι μία πόλη που δεν έχει ρυμοτομια....μιλάμε το απόλυτο χάος!!! Έχω να πάω αρκετά χρόνια (πριν καν ανακαινίστει το αρχαιολογικό μουσείο) και δεν ξέρω πόσο έχει αλλάξει αν και μου έχουν πει ότι έχει βελτιωθεί κάπως. Το πώς ακριβώς έχει βελτιωθεί δεν ξέρω γιατί η μόνη βελτίωση που μπορεί να πιάσει τόπο εκεί είναι να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή....
Λόγω των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του νοσοκομείου της έχει πολύ κόσμο που την βλέπει και την ζει χωρίς να υπάρχει κανένα τουριστικό κίνητρο. Εννοείται ότι έχει αεροδρόμιο γιατί το έχει περισσότερο ανάγκη από τη Πάτρα! Και εννοείται ότι έχει και το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού για να μπορεί να ανεφοδιάζεται το νησί.....γιατί η Κρήτη μόνο στα λόγια είναι από μόνη της κράτος....
Το τελευταίο πως το σκέφτηκες ή τα λες έτσι για να τα λες; Έχεις δει τις νταλίκες που φεύγουν γεμάτες από Ηράκλειο και επιστρέφουν άδειες από Αθήνα; Εκτός και εάν εννοείς ανεφοδιασμό του νησιού τα ηλεκτρικά είδη, φέρνουν τηλεοράσεις από το εργοστάσιο της samsung στη Πάτρα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το Πασχαλινό τραπέζι στην Αθήνα στελεχώνεται από αρνάκι Κιάτου, πατατούλα Πάτρας και ντοματούλα Αιγίου.
Edit: και μπανάνες Ρίου, μην ξεχνιόμαστε.
Edit 2: Χρεώστε στον ανεφοδιασμό της Κρήτης και τις φράουλες Μανωλάδας..
Το από μόνη της κράτος, είναι συζήτηση για ψεκασμένους βρες κανένα ψηφοφόρο του Βελόπουλου.
Last edited: