• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Παρισι το καλοκαιρι!!!Βοηθεια....

voulina

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λιουμπλιάνα
Για μένα το must-do στο Παρίσι είναι να πάρεις το πρωινό σου στον παραδοσιακό φούρνο Coquelicot (Bienvenue Coquelicot - Boulangerie, Ptisserie, Traiteur, Bistro, Restaurant - Montmartre !) στη Μοντμάρτη. Μπορείς να διαλέξεις από 3-4 διαφορετικά μενού με πολύ νόστιμα προϊόντα (ροφήματα, μπαγκέτες, μαρμελάδες κ.ά) σε πολύ όμορφο περιβάλλον. Να πας οπωσδήποτε!

ikarialover

Member
To βασικό είναι να μην πελαγώνεις!!! ;)
Το Παρίσι και ένα χρόνο να είσαι εκεί, πάντα θα έχει κάτι καινούριο και συναρπαστικό να επισκεφτείς και να δεις! Οπότε πάρτο απόφαση και προσπάθησε να δεις αυτά που εσύ θες περισσότερο βάσει του γούστου σου!
Δηλαδή προτιμάς τη φύση; Πήγαινε σε κανένα πάρκο (έχει εκπληκτικά πάρκα).. Θες να μυηθείς στα μυστικά της ιστορίας της τέχνης; Πήγαινε Λούβρο (όπου θα δεις μόνο λίγα εκθέματα, το Λούβρο για να το γυρίσεις όλο θες ένα μήνα- εγώ σου προτείνω τα αρχαιοελληνικά, τα αιγυπτιακά και κάποιους από τους Ιταλούς ζωγράφους) και Ορσαί (θα το ξαναπώ, πολύ όμορφο μουσείο!). Θες ψώνια μέχρι τελικής πτώσεως; Επισκέψου τα πολυκαταστήματα (αν και κατά τη γνώμη μου σχεδόν τα πάντα πια τα βρίσκεις και στην Ελλάδα)..

Η ταπεινή μου γνώμη είναι: μην χάσεις Πύργο του Άιφφελ, Παναγία των Παρισίων, Sainte-Chappelle (η πιο όμορφη εκκλησία του Παρισιού γεμάτη πολύχρωμα βιτρό,είναι πολύ κοντά στην Παναγία των Παρισίων), μουσείο Ορσαί, μουσείο Πομπιντού αν σου αρέσει η μοντέρνα τέχνη, βόλτα στο Champs Elysees, στην αψίδα (αν κ όπως ειπώθηκε πιο πάνω δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να ανέβεις αν έχεις ανέβει στον Πύργο), Quartier Latin, βόλτα στους όχθες του Σηκουάνα (ή πάρε τα καραβάκια), Opera, Monmartre και Ντίσνευλαντ!!! :D

ikarialover

Member
Πάντως κι εγώ σε σπίτια Γάλλων από βέρες Γαλλίδες νοικοκυρές (!!) έχω φάει εξαιρετικά...Στα εστιατόρια πάλι, πολύ κάτω του μετρίου...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Εγω συμφωνω με το φιλο τον pastelidi... σιχαμα καλα το ειπε. Ακομα και στα σπιτια που τρως της προκοπης, ειναι τοσο χαλια τα υλικα που μονο σε περιοδο πολεμου θα τα χρησιμοποιουσαμε στην Ελλαδα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom