fotast
Member
Αυτό το δύο σε ένα(μπαλέτο+οπερα) με 20 Ευρώ είναι προσωπική εμπειρία ή απλά το άκουσες?Θα μας ενδιέφεραν περισσότερες πληροφορίες για την ποιότητα του θεάματος....
Βλέπεις μια χαράΈκλεισα στην traviata του Βέρντι και τώρα ψάχνω για το μπαλέτο, αν κλείσω στα ψηλά πάνω μπαλκόνια θα βλέπω; Δεν με παίρνει το μπάτζετ για πιο πάνω..
Sent from my ST18i using Tapatalk
(Μιλώ μόνο για Staatsoper): Δεν υπάρχει dress code για θέσεις ορθίων. Obstructed view γράφουν γιατί είναι ακριβολόγοι - και καλά κάνουν - καθώς μπορεί να τύχει να έχεις κάποιες κολώνες μπροστά σου και να πρέπει να ανασηκωθείς ή να γείρεις λίγο το κεφάλι. Πάντως αν πας έγκαιρα, πιάνεις καλύτερη θέση. "Όρθιοι" δεν είναι κυριολεκτικό, κάθεσαι σε κάτι σαν πάγκους (μια μικρή εξέδρα) - εκτός αν δεν προλάβεις θέση οπότε είσαι κυριολεκτικά όρθιος. Υπολόγισε ότι ανά δύο άτομα περίπου υπάρχει μια μικρή οθόνη στην οποία αναγράφονται οι διάλογοι σε γερμανικά και αγγλικά (για την όπερα). Δε θυμάμαι πόσο είχαμε πληρώσει αλλά νομίζω λιγότερο από 10 ευρώ για 2 άτομα (ίσως είχε σχέση με τη μέρα, την παράσταση ή την προσέλευση του κόσμου).Τα εισιτήρια των 12 ευρώ που υπάρχουν στην ιστοσελίδα λένε "obstructed view". Αξίζει τον κόπο να δούμε καμιά παράσταση έτσι ή θα κοιτάμε τα ντουβάρια??
Επίσης φαντάζομαι ότι το ντύσιμο πρέπει να είναι ανάλογο έτσι??
E εντάξει, μπαίνεις σε ένα πανέμορφο κτίριο για να ακούσεις πανέμορφη μουσική, αν δύνασαι τουλάχιστον ας κάνεις μια προσπάθεια να είσαι κι εσύ κομψός.Οι θέσεις που είναι σε καθίσματα δηλαδή έχουν dress code;; Ας είναι φθηνά εισιτήρια...
Δεν υπάρχει dress codeΟι θέσεις που είναι σε καθίσματα δηλαδή έχουν dress code;; Ας είναι φθηνά εισιτήρια...
Καταρχήν, dress code δεν υπάρχει για καμία παράσταση και, φυσικά, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να εξαρτηθεί από την τιμή του εισιτηρίου. Εννοείται ότι κάποιοι είναι ντυμένοι στην τρίχα, αλλά κανείς δε θα σου πει τίποτα αν έχεις ένα απλό καθημερινό ντύσιμο.Καλησπέρα και καλή χρονιά! Μέσα Φεβρουαρίου θα πάω Βιέννη. Ψάχνω να βρω παραστάσεις με κλασική μουσική. Βρίσκω κάποιες (wien residence orchestra, salonorchestra, mozartorchestra) τα οποία διαβάζω ότι είναι κυρίως για τουρίστες. Στην όπερα., στην musicverein, στην volksoper έχει παραστάσεις κυρίως όπερες (Σταχτοπούτα, my fair lady, traviata). Εγώ θέλω κάτι σε Μότσαρτ και Στράους που έχω κάποια ακούσματα... Και να δω και κάνα βαλς... Και η όπερα δεν μου αρέσει και πολύ. Έχει πάει κανένας; Τι μου προτείνεται;