• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία Παρίσι

panpan

Member
Ε,αυτές τις γενικευσεις και τα απόλυτα δεν μπορώ....γιατί δηλαδή θέλει μια μέρα το λιγότερο για το Μουσειο του Λουβρου κάποιος?αν πάει για τρεις τέσσερις ώρες ,επιλέξει τι θέλει να δει και τέρμα,είναι κακό?θα τον εξετάσει κανεις όταν γυρίσει?:bleh: επιλογές είναι αυτές....δεν χρειάζεται να περάσουν όλοι μια ολοκληρη μέρα στο μουσειο του Λουβρου μπορει κάποιος να πηγαίνει για τρεις μέρες ,...για μία μέρα,...για έξι ώρες ,....για τρεις ώρες..μπαίνει στη σελίδα του μουσειου ,ενημερώνεται και επιλέγει.....:D
στα μουσεια δεν παμε μονο και μονο για να πουμε οτι πηγαμε
το Λουβρο για να το απολαυσεις μια μερα δεν σου φτανει
:shock:

Dafni

Member
στα μουσεια δεν παμε μονο και μονο για να πουμε οτι πηγαμε
το Λουβρο για να το απολαυσεις μια μερα δεν σου φτανει
:shock:
κοιταξε έχω πάει δυο φορές στο Λουβρο αφιερώνοντας ένα τετράωρο κάθε φορά και ναι έχω αποφασίσει ότι μου φτάνει ...αυτό ακριβώς λέω και γω...δεν πας για να πεις ότι πήγες ...πας για να δεις ότι σε ενδιαφέρει και για όσο αποφασίσεις βάση του χρόνου που διαθέτεις συνολικά,δεν ύπαρχουν στανταρ γενικά αλλά ατομικά...ωραία θα ήταν και να περναμε ένα μήνα το χρόνο στο Παρίσι αλλά γινεται? δε γίνεται για τους περισσοτερους...αρα απολαμβανουμε τις 4,5,7 ,....μέρες ή όσες διαθέτουμε τέλος πάντων με βάση τις προσωπικές μας επιλογές...

panpan

Member
κοιταξε έχω πάει δυο φορές στο Λουβρο αφιερώνοντας ένα τετράωρο κάθε φορά και ναι έχω αποφασίσει ότι μου φτάνει ...αυτό ακριβώς λέω και γω...δεν πας για να πεις ότι πήγες ...πας για να δεις ότι σε ενδιαφέρει και για όσο αποφασίσεις βάση του χρόνου που διαθέτεις συνολικά,δεν ύπαρχουν στανταρ γενικά αλλά ατομικά...ωραία θα ήταν και να περναμε ένα μήνα το χρόνο στο Παρίσι αλλά γινεται? δε γίνεται για τους περισσοτερους...αρα απολαμβανουμε τις 4,5,7 ,....μέρες ή όσες διαθέτουμε τέλος πάντων με βάση τις προσωπικές μας επιλογές...
2 φορες που πηγες επι 4 ωρες ειναι ενα 8 ωρο
Αυτο ακριβως ειπα και εγω και καμμια φορα δεν σου φτανει.
Το αγαλμα της Νικης η της Αφροδιτης να απολαυσεις θελεις 1ωρα
Εσυ μπορεσες και πηγες 2 φορες ,αραγε ποσοι μπορουν να πανε 2 φορες?
Προσωπικα προτιμω να δω λιγοτερα αξιοθεατα παρα να δω πολλα
και επιφανειακα

Dafni

Member
δε γίνομαι αντιλιπτή μου φαίνεται...λέω ότι για άλλους οι οχτώ ώρες μπορεί να είναι πολλές και για άλλους λίγες..ανάλογα με το συνολικό τους χρόνο στην πόλη και τα ενδιαφέροντα τους...δηλαδή για άλλους δυο ώρες μπορεί να φτανουν, αν θελουν να δουν τη Μονα Λιζα και μέρος από τα δικά μας αγαλματα....τι δηλαδή σωνει και καλά να τους πουμε ότι αν δε φάνε μια μέρα στο Λουβρο δεν αξίζει να πανε καν? γιατί? και για να πω την αλήθεια αν έχει κανεις λίγες μερες μονο διαθεσιμες (λιγοτερες απο 8-10)κριμα μου φαίνεται να διαθέσει μια ολοκληρη για το μουσειο ,αν παλι αυτό του αρέσει καλά θα κανει να αφιερώσει και μια και δυο....

Zephyrous

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πάτμος & Αλικαρνασσός
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Υ - Σαν Φραν. με πατινι
νομιζω οτι η δαφνη το θετει πολυ σωστα. Ο καθενας παει στο μουσειο για οσο θελει, να δει ο,τι θελει και φυσικα αν θελει. Αν δεν παει καθολου η το επισκεφθει για λιγη ωρα δε σημαινει οτι ειναι αστοιχειωτος, ουτε ειναι κατακριτεο. Δεν υπαρχει αυτο που λεμε ''θες μια μερα για ναδεις το λουβρο''. Απλα δεν υπαρχει. Καποιος μπορει να δει τη Νικη της Σαμοθρακης σε 5 λεπτα και καποιος αλλος σε 5 ωρες. Κανεις απο τους 2 δεν ειναι σωστος η λαθος. Το ιδιο ισχυει για ολα τα εκθεματα και τα τμηματα του μουσειου. Δεν ειναι ολα τα ειδη και τα ρευματα της τεχνης για ολα τα γουστα αλλωστε, ουτε ολοι ειναι culture junkies.

panpan

Member
δε γίνομαι αντιλιπτή μου φαίνεται...λέω ότι για άλλους οι οχτώ ώρες μπορεί να είναι πολλές και για άλλους λίγες..ανάλογα με το συνολικό τους χρόνο στην πόλη και τα ενδιαφέροντα τους...δηλαδή για άλλους δυο ώρες μπορεί να φτανουν, αν θελουν να δουν τη Μονα Λιζα και μέρος από τα δικά μας αγαλματα....τι δηλαδή σωνει και καλά να τους πουμε ότι αν δε φάνε μια μέρα στο Λουβρο δεν αξίζει να πανε καν? γιατί? και για να πω την αλήθεια αν έχει κανεις λίγες μερες μονο διαθεσιμες (λιγοτερες απο 8-10)κριμα μου φαίνεται να διαθέσει μια ολοκληρη για το μουσειο ,αν παλι αυτό του αρέσει καλά θα κανει να αφιερώσει και μια και δυο....
αγαπητη Δαφνη ,κατεθεσα την προσωπικη μου αποψη και τιποτα αλλο:D

XRISTOS71

Member
2 φορες που πηγες επι 4 ωρες ειναι ενα 8 ωρο
Αυτο ακριβως ειπα και εγω και καμμια φορα δεν σου φτανει.
Το αγαλμα της Νικης η της Αφροδιτης να απολαυσεις θελεις 1ωρα
Εσυ μπορεσες και πηγες 2 φορες ,αραγε ποσοι μπορουν να πανε 2 φορες?
Προσωπικα προτιμω να δω λιγοτερα αξιοθεατα παρα να δω πολλα
και επιφανειακα

1 ωρα για να δεις το άγαλμα ?? μηπως εισαι λίγος υπερβολικός...

2 φορες παρίσι !! γιατι σου κανει εντυπώση ??? παρα μα παρα πολλοι έχουν παει και απο εδω μεσα περισσοτερες απο 2 φορές ,η μηπως με την πρωτη επισκεψη στο λούβρο πρέπει να δεις τα παντα , απλα θα ερκεστει στα πιο βασικα και σε αυταπου θελει να δει
συμφωνω απόλυτα με την δάφνη

εξάλλου το λουβρο θελει τουλαχιστον μια εβδομαδα για να δεις ολα τα εκθεματα και παλι δεν φτάνει :)

panpan

Member
1 ωρα για να δεις το άγαλμα ?? μηπως εισαι λίγος υπερβολικός...

2 φορες παρίσι !! γιατι σου κανει εντυπώση ??? παρα μα παρα πολλοι έχουν παει και απο εδω μεσα περισσοτερες απο 2 φορές ,η μηπως με την πρωτη επισκεψη στο λούβρο πρέπει να δεις τα παντα , απλα θα ερκεστει στα πιο βασικα και σε αυταπου θελει να δει
συμφωνω απόλυτα με την δάφνη

εξάλλου το λουβρο θελει τουλαχιστον μια εβδομαδα για να δεις ολα τα εκθεματα και παλι δεν φτάνει :)
1)Προσωπικα οχι δεν ειμαι υπερβολικος,Σ αλλους ισως τους φτανει 1 λεπτο
2)δεν μου κανει εντυπωση,αναφερωμαι για αλλους που δεν εχουν την
δυνατοτητα να πανε 2 φορα.(προσωπικα εχω παει απειρες φορες)
Και 3) εξεφρασα καθαρα Προσωπικη αποψη

panpan

Member

συμφωνεις με την Δαφνη που λεει 3-4 ωρες αλλα η ποιο πανω προταση σου
διαφωνει με τα λεγομενα σου.
τελικα τι ισχυει 3-4 ωρες η μια εβδομαδα?
Μπερδευτικα

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου

συμφωνεις με την Δαφνη που λεει 3-4 ωρες αλλα η ποιο πανω προταση σου
διαφωνει με τα λεγομενα σου.
τελικα τι ισχυει 3-4 ωρες η μια εβδομαδα?
Μπερδευτικα
Και η Δάφνη και ο Χρήστος που συμφωνεί μαζί της, δε λένε ότι φθάνουν οι 3-4 ώρες, αλλά ότι αν κάποιος θέλει να δει επιλεκτικά (σύμφωνα με τις προτιμήσεις του) ορισμένα από τα εκθέματα, τότε είναι αρκετό. Και κυρίως αν η παραμονή του στο Παρίσι είναι περιορισμένη σε ημέρες. Αρα, αν δε "φάει" μια ολόκληρη μέρα στο Λούβρο, μπορεί να απολαύσει και άλλα αξιοθέατα, μουσεία, περιπάτους κλπ.
Η μια εβδομάδα είναι για να δει και να εμπεδώσει τα πάντα.
Αλήθεια, πόσοι μπορούν να το κάνουν αυτό?

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
μπορεί να απολαύσει και άλλα αξιοθέατα

Να απολαυσει η απλως να δει???

Η απόλαυση για τον καθένα μας ορίζεται διαφορετικά. Αλλος συγκινείται, όπως είπαμε και πιο πάνω, βλέποντας ένα έργο τέχνης με τις ώρες και άλλος περπατώντας και αποτυπώνοντας στο μυαλό του τις εικόνες και τις μυρωδιές του μέρους. Είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων και αναγκών.

Σε ένα ταξίδι 4-5 ημερών σε μια μεγάλη πόλη, όπου αναγκαστικά θα πάρεις μια απλή "μυρωδιά" και σίγουρα δε μπορείς με τίποτα να δεις τα πάντα και να βιώσεις τους ρυθμούς της, τότε η μέθοδος της "ποικιλίας" και όχι του "κυρίως πιάτου", είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να πάρεις μια καλή δόση. Και αν καταφέρεις να επιστρέψεις κάποια στιγμή για να συμπληρώσεις τα κενά, ακόμα καλύτερα.

Τέλος, ο καθένας μας δεν κάνει ταξίδια μόνο για την τέχνη, αλλά και για πολλούς άλλους απλούς ή πιο σύνθετους λόγους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom