panlek30
Member
Το "καλο" μαλλον θες να πεις προφανως. Το κακο ομως ειναι οτι δεν ακους τι λεει ο συνομιλητης σου. Επιμενεις να μιλας για φτωχεια κ φτωχογειτωνιες. Δεν ειναι η φτωχεια το προβλημα. Δεν ειναι ολοι οι ελληνες πλουσιοι, ουτε ολοι οι γαλλοι ετσι κ αλλιως. Θα σου δωσω ενα αλλο παραδειγμα. Θα με πειραζε το ιδιο αν πηγαινα ας πουμε στο Μπαλι και δεν ηταν οι πλειοψηφια ινδονησιοι αλλα πλουσιοι γερμανοι οι αυστραλοί. Ακριβως το ιδιο ομως. Αυτο εννοω ισορροπια. Ο καθε τοπος συνδεεται με τους ανθρωπους του, τη γλωσσα, τα εθιμα, την κουλτουρα. Ναι μπορουν και οι ξενοι να αφομοιωθουν αλλα θελει χρονια.Το κακο με τις δημοσιευσεις ειναι οτι υπαρχει διαλογος. Και ο καθε συμμετεχων μπορει να επιμενει αν θελει, εφοσον δεν παραβιαζει τους ορους του διαλογου.
Οι μεγαλουπολεις δεν εχουν ως ιδανικο συστασης οποιαδηποτε "ισορροπια"και δεν "χανεται η ισορροπια" της πολης απο την αλλαγη της συστασης του πληθυσμου ουτε απειλουνται οι πολεις απο το γεγονος οτι υπαρχουν φτωχογειτονιες. Οι πολεις ειναι δυναμικοι οργανισμοι που αλλαζουν χρονο με τον χρονο. Δεν υπαρχει ιδανικο "καθαροτητας" η "ισορροπιας" στον αστικο ιστο για να επιτευχθει παρα μονο στη φαντασια των υπερμαχων του :"εξευγενισμου".
Κατι τετοιες λογικες μετετρεψαν τα πραστια σε "υπνουπολεις" συμφωνα με τη διεθνη βιβλιογραφια, επιτυγχανοντας μια "ισορροπια" που δεν ωφελησε τη λειτουργια των πολεων και που οι συγχρονη ταση στον σχεδιασμο των πολεων προσπαθει να σπασει ως αποτυχημενο μοντελο αναπτυξης.
Εχει αυτο καμια σχεση με το οικονομικο επιπεδο του καθενα; Οχι.
Μπορεις να κανεις ή πρεπει κατι γι αυτο; Ναι, να βοηθησεις σα κρατος οσο γινεται να ενσωματωθουν στην κοινωνια.
Φυσικα και οι πολεις ειναι ζωντανοι οργανισμοι και μεταβαλλονται. Αυτο ακριβως σημειωσα κ εγω. Την μεταβολη. Μπορω να κανω μια διαπιστωση αφου εντοπιζω μια διαφορα; Ναι
Ο καθενας μπορει να εχει την αποψη του εννοειται αλλα το γεγονος οτι πηγες να με ταμπελιασεις ετσι ελαφρα την καρδιαν με εξοργησε.