• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Παγκόσμιο συνέδριο των πρώην Χίπις στα Μάταλα

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Τα Μάταλα ήταν επίνειο της Φαιστού κατά τη μινωική περίοδο και της Γόρτυνας κατά τη ρωμαϊκή. Από τη θάλασσα διακρίνονται ίχνη του αρχαίου οικισμού. Εδώ ναυάγησαν τα πλοία του Μενελάου (Η λισσή αιπεία τε εις άλα πέτρη, Οδύσ. γ 293) και πιστεύεται ότι ήταν το ακρωτήριο Νύσος μεταξύ των όρμων Κομμού- Ματάλων.

Στα βενετικά έγγραφα αναφέρεται ο ναός της Παναγίας (La Madonna di Matala), στην είσοδο του οποίου υπάρχει η επιγραφή Πλύνετε την κεφαλήν και καθαρίσατε τους πόδας και έπειτα εισέλθητε εις τον ιερόν τούτον οίκον.
Στην απόκρημνη ακτή του χωριού υπάρχουν τεχνητοί σπηλαιώδεις χώροι (και υποβρύχια σπήλαια), λαξευμένοι στο βράχο. Λέγεται ότι ήσαν τάφοι. Μερικοί όμως έχουν δωμάτια, κλίμακες, παράθυρα και προστώα. Έτσι φαίνεται ότι κάποτε χρησιμοποιήθηκαν ως κατοικίες. Οι κλίνες μοιάζουν με τους τάφους των Ετρούσκων.
Η φωτογραφια δεν εχει καμμια σχεση με τη πραγματικοτητα

Ενα video clip με τη παραλια της Πρεβελης πριν καει, και τα Ματαλλα (τωρα πως συνδιαζονται τοσο ανομοια πραγματα)....
Στο βιντεο ακουγεται η φωνη του Νικου Ξηλουρη σε ενα απο τα καλλιτερα τραγουδια του

Last edited by a moderator:

fotast

Member
Ευχαριστούμε σαιτας.Ο soudianos έγραψε οτι ειναι επισκέψιμες.Οποτε στο επόμενο ταξίδι στην Κρήτη,μια βόλτα απο τα Μάταλα θα έχει ενδιαφέρον.

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Ευχαριστούμε σαιτας.Ο soudianos έγραψε οτι ειναι επισκέψιμες.Οποτε στο επόμενο ταξίδι στην Κρήτη,μια βόλτα απο τα Μάταλα θα έχει ενδιαφέρον.
Φιλε μου αν θες να με ακουσεις αποφυγε την.....υπαρχουν τοσα ομορφα μερη να δεις.....μη κολας στα τουριστικα και μονο.

fotast

Member
Φιλε μου αν θες να με ακουσεις αποφυγε την.....υπαρχουν τοσα ομορφα μερη να δεις.....μη κολας στα τουριστικα και μονο.
ΟΚ.Εχω παει αρκετές φορές Κρήτη και εχω δει και τα ομορφα μέρη.Απλά μια επίσκεψη,αν τύχει,έτσι για τον "μύθο" της περιοχής:lol:

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
ΟΚ.Εχω παει αρκετές φορές Κρήτη και εχω δει και τα ομορφα μέρη.Απλά μια επίσκεψη,αν τύχει,έτσι για τον "μύθο" της περιοχής:lol:
Nα κάνεις μπάνιο κάτω από τις σπηλιές και τη στιγμή που μπροστά σου βασιλεύει ο ήλιος. Τότε οι πολλοί..έχουν φύγει, η περιοχή γαληνεύει.
Στο χωριό το βράδυ βρίσκεις απ΄όλα, ιδίως καθαριότητα και οργάνωση (τόσα χρόνια τουρισμό, μάθανε...)και η ποιότητα των ξένων είναι υψηλή.

Επίσης για όσους ενδιαφέρονται, δίπλα στην πλαζ έχει οργανωμένο δημοτικό κάμπινκ κάτω από δένδρα.

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Nα κάνεις μπάνιο κάτω από τις σπηλιές και τη στιγμή που μπροστά σου βασιλεύει ο ήλιος. Τότε οι πολλοί..έχουν φύγει, η περιοχή γαληνεύει.
Στο χωριό το βράδυ βρίσκεις απ΄όλα, ιδίως καθαριότητα και οργάνωση (τόσα χρόνια τουρισμό, μάθανε...)και η ποιότητα των ξένων είναι υψηλή.

Επίσης για όσους ενδιαφέρονται, δίπλα στην πλαζ έχει οργανωμένο δημοτικό κάμπινκ κάτω από δένδρα.
Για να κανεις μπανιο κοντα στις σπηλιες πρεπει να εχει απνοια....αλλιως θα τσακιστεις στα βραχια, αν εχει κυμα και βγεις προς τα εξω, κινδυνευεις να βρεθεις στο Κομό ή εστω στο Καλαμακι,απο τα ρευματα που εχει
Επειδη εχω ενα θεμα με τη καθαριοτητα, ας μη γραψω τι εχω δει εκει
Εκτος και αν τοπικοι αρχοντες συνετιστηκαν,και αλλαξαν τα πραγματα, εχω καιρο να παω

Το ηλιβασιλεμα οντως αξιζει , αρκει να εχει φυγει ο καταποτισμος

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη

Nα και μια χρήσιμη πληροφορία για μας που όλο λέμε να κατεβούμε στην Κρήτη, κι όλο το αναβάλουμε.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Ξέρω ότι είσαι πολύ ψηλά στη λίστα των φίλων μου στην Κρήτη, παρότι δεν σ εχω δει παρά μόνο μια φορά.
Μια απ τις προϋποθέσεις που έχω βάλει για την κάθοδο είναι να ξανακάνω πρώτα αξιόπλοο το παλιό μου Λαντ Ροβερ. Μια μηχανούλα θέλει.
( Ψάχνω για μια πετρελαιομηχανή ΤD200, ή TD300. Λετε να βρω εδώ;
Που ξέρεις 10.000 μέλη είμαστε)

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ούτε...δωμάτιο για το τριήμερο των Χίπις στα Μάταλα!

Ήδη, έχουν...φουλάρει όλες οι γειτονικές ξενοδοχειακές μονάδες και οι ενδιαφερόμενοι αναζητούν την ύστατη αυτή ώρα ένα κατάλυμα!

Το...αδιαχώρητο παρατηρείται για το τριήμερο 11-13 Ιουνίου οπότε θα πραγματοποιηθεί στα Μάταλα το φεστιβάλ για τους απανταχού Χίπις!
Το εν λόγω φεστιβάλ, όπως έχει από την αρχή γράψει το Cretalive, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων (εδώ) με αποτέλεσμα όλες οι γειτονικές ξενοδοχειακές μονάδες να έχουν "κλείσει" και να μην υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο δωμάτιο!
Οπότε, όσοι εξακολουθούν να θέλουν να το παρακολουθήσουν, θα πρέπει να βρουν έγκαιρα πού θα μείνουν..

Cretalive.gr :: Κρήτη :: Ούτε...δωμάτιο για το τριήμερο των Χίπις στα Μάταλα!

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Ευχ Έρση για τα νέα.

Τότε είναι και το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος. Δυστυχώς δεν θάχω τη δυνατότητα να πάω να σας φέρω ρεπορτάζ καθότι μας βάλανε meeting
στην Σητεία τις ίδιες μέρες. Οπότε, μόνο απ τον τοπικό τύπο, κι όχι μόνο, ίσως κι΄ από το διεθνή τύπο...

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Γυρω στα 10.000 ατομα διαβαζω στο τοπικο τυπο περιμενουν αυτο το τριημερο....χωρια αυτους που θα καλυψουν το γεγονος.....

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Αποψη του Νότου" , εμπνευστές της ιδέας αυτής είναι ο συγγραφέας Arn Strohmeyer και ο εκδότης Thomas Balistier , οι οποίοι τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για την Κρήτη και έχουν αφιερώσει στο νησί σειρά βιβλίων. Μάλιστα η τελευταία τους έκδοση με τίτλο "The Myth of Matala" αφορά ακριβώς στην περιοχή που αποτέλεσε , κυρίως την δεκαετία του '70 τον ιδανικό τόπο "ελευθερίας" για ανθρώπους- κυρίως νέους- απ' όλο τον κόσμο.

Οι δύο Γερμανοί εκφράζουν την ελπίδα ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από πολλούς "βετεράνους" χίπις που θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση και θα ταξιδέψουν για ένα Σαββατοκύριακο τον Ιούνιο στη νότια Κρήτη.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν σε αυτή την "επανένωση" θα πρέπει να επικοινωνήσουν μεσω της ιστοσελίδας Arn Strohmeyer, Journalist und Autor
Ουτε με το περιστροφο στο κροταφο δεν θα πηγαινα εκει....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom