• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?

elenabi

Member
@elenabi η Δρέσδη ειναι μια χαρά για ημερήσια εκδρομή. Αρκει να της αφιερωσεις 7-8 ώρες για να δεις και καποιο απο τα όμορφα μουσεία της.
Τον Αύγουστο ήμασταν εκεί για ενα πληρες 24ωρο με διανυκτέρευση.
Ολα τα αξιοθέατα ειναι συγκεντρωμένα σε μια περιοχή και εύκολα προσβάσιμα χωρίς καθολου ουρές. Αυτό που αξίζει ειναι το παλάτι Zwinger με τα 3 μουσεία του. Μια πολύ όμορφη πινακοθήκη και ένα πολύ εντυπωσιακό μουσείο μαθηματικών και αστρονομικών οργάνων που θα ήθελα να έχω περισσότερο χρόνο για να το εξερευνήσω.
Μην περάσεις τη γέφυρα προς τη νέα πόλη γιατι δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον. Μείνε στο ιστορικό κέντρο και κάνε βόλτες σε αυτό.
Σε ευχαριστώ και παλι

porcelain

Member
Γεια σας! Θα επισκεφτώ το Βερολίνο μαζί με ένα ακόμα άτομο την περίοδο 29-2 Νοέμβρη και έχω αρκετές απορίες.
Αν και μόλις τέλειωσα το διάβασμα και τον 128! σελίδων και των περισσότερων εκ των ιστοριών σας, δεν βρήκα πουθενά να γίνεται αναφορά στο Acama hotel. Είναι στη περιοχή Kreuzberg, κοντά στις στάσεις μετρό U Möckernbrücke και Bahnhof Hallesches Tor (γραμμές 1 και 6) καθώς και στην αίθουσα εκδηλώσεων Tempodrom η οποία και μας ενδιαφέρει. Στο booking διαβάσαμε θετικά σχόλια και από Έλληνες. Έχει κάποιος εδώ μέσα κάποια πληροφορία;

Επίσης, η περιοχή αυτή είναι ασφαλής; Διάβασα στις προηγούμενες σελίδες πως το Kreuzberg θεωρείται η κλασική εναλλακτική περιοχή του Βερολίνου (κάποιοι την παρομοίασαν και με τα Εξάρχεια). Αναφέρατε ακόμα ότι σε αυτή την περιοχή έχει πολλά μαγαζάκια για να βγεις, ξέρει κάποιος αν είναι κοντά στο ξενοδοχείο μας ή αν απέχουν πολύ;

Ακόμα, όπως το υπολογίσαμε μας συμφέρει η welcome berlin card δεδομένου του ότι έχει έκπτωση για όσα μουσεία μας ενδιαφέρουν. Ισχύει ότι αν την επικυρώσουμε στις 29/11 Τετάρτη το μεσημέρι θα ισχύει μέχρι το Σάββατο (2/12) το μεσημέρι;

Τέλος, μπορεί κάποιος να παραθέσει τη σελίδα που κλείνουμε ραντεβού για το reichstag; Δεν λειτουργούν τα παλιά λινκ..

Θα επανέλθω με νέες απορίες! Ευχαριστώ!!

fotast

Member
Γεια σας! Θα επισκεφτώ το Βερολίνο μαζί με ένα ακόμα άτομο την περίοδο 29-2 Νοέμβρη και έχω αρκετές απορίες.
Αν και μόλις τέλειωσα το διάβασμα και τον 128! σελίδων και των περισσότερων εκ των ιστοριών σας, δεν βρήκα πουθενά να γίνεται αναφορά στο Acama hotel. Είναι στη περιοχή Kreuzberg, κοντά στις στάσεις μετρό U Möckernbrücke και Bahnhof Hallesches Tor (γραμμές 1 και 6) καθώς και στην αίθουσα εκδηλώσεων Tempodrom η οποία και μας ενδιαφέρει. Στο booking διαβάσαμε θετικά σχόλια και από Έλληνες. Έχει κάποιος εδώ μέσα κάποια πληροφορία;

Επίσης, η περιοχή αυτή είναι ασφαλής; Διάβασα στις προηγούμενες σελίδες πως το Kreuzberg θεωρείται η κλασική εναλλακτική περιοχή του Βερολίνου (κάποιοι την παρομοίασαν και με τα Εξάρχεια). Αναφέρατε ακόμα ότι σε αυτή την περιοχή έχει πολλά μαγαζάκια για να βγεις, ξέρει κάποιος αν είναι κοντά στο ξενοδοχείο μας ή αν απέχουν πολύ;

Ακόμα, όπως το υπολογίσαμε μας συμφέρει η welcome berlin card δεδομένου του ότι έχει έκπτωση για όσα μουσεία μας ενδιαφέρουν. Ισχύει ότι αν την επικυρώσουμε στις 29/11 Τετάρτη το μεσημέρι θα ισχύει μέχρι το Σάββατο (2/12) το μεσημέρι;

Τέλος, μπορεί κάποιος να παραθέσει τη σελίδα που κλείνουμε ραντεβού για το reichstag; Δεν λειτουργούν τα παλιά λινκ..

Θα επανέλθω με νέες απορίες! Ευχαριστώ!!
Το ξενοδοχείο δεν το ξέρω αλλά η τοποθεσία είναι καλή(μπορείς να πας και με τα πόδια σε αρκετά αξιοθέατα πχ Εβραϊκό Μουσείο,Μουσείο Τρόμου,Τσάρλι κτλ).Στην περιοχή θα βρείς αρκετά μαγαζιά ανάλογα με τα γούστα σας.Αυτή είναι η σελίδα για το Reichstag.

https://www.bundestag.de/en/visittheBundestag/dome/registration/245686

giannis1996

Member
Γεια παιδιά!Θα επισκεφτούμε 4 άτομα ηλικίας 20 χρονών το Βερολίνο από 12-16 Νοέμβρη.Τι μας προτείνετε να επισκεφτούμε μέσα σε 4 μέρες και τι υπάρχει το βράδυ για την ηλικίας μας;Υπάρχουν κάποια καλά μπαράκια/κλαμπάκια;Κλείσαμε δωμάτιο πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης.Τι παίζει με τα μέσα μεταφοράς και τις αποστάσεις;

np91

Member
12 με 15 Νοεμβρίου ταξιδεύω και εγώ αλλά βέβαια με άλλα ενδιαφέροντα που είναι κυρίως χαλάρωση βολτουλες και τίποτα ψώνια, βέβαια έχω πάει αρκετές φορές και το ξέρω καλά το Βερολίνο, σε ποιο αεροδρόμιο πας για να σου πω σχετικά με την μεταφορά σου στο κέντρο της πόλης αν και τα παιδιά εδώ μέσα λίγα ποστ πιο επάνω γράφουν αναλυτικά ότι θέλεις

np91

Member
Στο Σόνενφελντ.Τώρα το ποστ έχει 128 σελίδες.Δεν ξέρω από που να αρχίσω να διαβάζω :p
Με Ryanair air πας? Και σε πιο σημείο του Βερολίνου? Σε ρωτάω γιατί έχω φτιάξει ένα πλάνο με τις ώρες και τα μέσα τρένο η λεωφορείο η συνδιασμος με την πιθανή ώρα άφιξης που είναι 12,45 όπως είναι η πτήση

Εδώ http://www.bvg.de/de/ θα βρεις αρκετά πράγματα για τις μετακινήσεις σου

Last edited by a moderator:

AntRo

Member
Ταξίδι-Όνειρο
All over the world
Καλησπερα,

Εχω διαβασει σχεδον τα παντα αλλα θελω καποιες επιπλεον διευκρινησεις και προτασεις...

Θα ειμαι σε 2 βδομαδες εκει.
Θα μενω στη πλατεια alexander και θα εχω μεταφορα απο/προς σονεφελντ. 6 μερες/5 βραδια

1) Kreuzberg. Διαβαζω συνεχεια για αυτη τη περιοχη αλλα θελω καποιος να μου οριοθετησει με δρομους νοητα τη περιοχη οπως και που ειναι μεζεμενη αυτη η νυχτερινη ζωη που λενε.

2) προτασεις εστιατοριων, μπυραριες και βρωμικα κοντα στο ξενοδοχειο ή στις γυρω περιοχες. Εχω σημειωσει αρκετα μεσα απο το φορουμ αλλα εχω μπερδευτει. Οχι και πολυ ακριβα. Κατι παραξενο, κατι που σας αρεσε αρκετα.

3)Nikolaiviertel. Εχω διαβασει πολλες φορες για ωραια περιοχη. Ας μου την οριοθετησει καποιος. Πισω απο το δημαρχειο;

4)the story of Berlin. Με τα λιγα που εχω δει αξιζει πολυ. Εχει κανενας αποψη για αυτο το μουσειο; Τι εισοδο εχει;

5)πυργος. Ειναι ξεχωριστη η χρεωση για την εισοδο και ξεχωριστο αν θα πιω ή θα φαω απο οσο εχω καταλαβει. Αν κλεισω απο ιντερνετ τραπεζι στο πυργο για φαγητο αυτο θα ειναι χωρις την εισοδο;;
Επισης αξιζει; Λογω θεας το σκεφτομαι κ επειδη περιστρεφεται

6) 7ημερη καρτα μεταφορας στα μεσα ή 5ημερη welcome card και την 6η μερα ενα μονο εισιτηριο για μεταφορα προς το αεροδρομιο (ή 6ημερη welcome). Τη γνωμη σας απλα. Θα μου ρωτησετε, τι θα χρησιμοποιησω απο τις εκπτωσεις της καρτας. Δεν ξερω το ψαχνω!

Σημειωση: δεν ειμαι φαν των μουσειων...

Ευχαριστω εκ των προτερων

Last edited:

giannis1996

Member
Με Ryanair air πας? Και σε πιο σημείο του Βερολίνου? Σε ρωτάω γιατί έχω φτιάξει ένα πλάνο με τις ώρες και τα μέσα τρένο η λεωφορείο η συνδιασμος με την πιθανή ώρα άφιξης που είναι 12,45 όπως είναι η πτήση
Nαι 12:45 φτάνω!!

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Επίσης, η περιοχή αυτή είναι ασφαλής;
Σ'αυτήν απο τις αποριες σου μπορω να απαντησω,ναι σε γενικες γραμμες ασφαλης ειναι,αλλά περπατωντας το βραδυ-που οντως εχει εντονη νυχτερινη ζωη,οποτε και για το παιδι που ρωταει απο πανω,για εικοσαχρονους το θεωρω ιδανικο- θα δεις αρκετους ας το πω ¨περιεργους¨τυπους. Περπατουσαμε αργα εξω και δε νιωσαμε να απειλουμαστε,ημασταν και παρεα τεσσερα ατομα ειναι η αληθεια,παντως εχει ενα ωραιο feeling λιγο εναλλακτικο,λιγο γλεντζεδικο και λιγο παρακμιακο σε πολλα σημεια,αλλά στο κατω κατω απο μια αποψη σ'ενα μερος με τοσο κοσμο να κυκλοφορει αργα μπορεις να νιωθεις πιο ασφαλης απο μια ησυχη γειτονια που δεν εχει ψυχη.

np91

Member
οποτε ειμαστε ιδια πτηση η μετακινηση ειναι πολυ ευκολη στο Βερολινο και θα πρεπει αφου δειτε τι αναγκες εχετε σε μετακινησεις να βγαζετε ημερησιο εισιτηριο που ισχυει μεχρι τις 3 τα ξημερωματα και μπαινοβγαινεις σε ολα τα μεταφορικα μεσα μετρο τραμ λεωφορεια χωρις κανενα περιορισμο

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Γεια παιδιά!Θα επισκεφτούμε 4 άτομα ηλικίας 20 χρονών το Βερολίνο από 12-16 Νοέμβρη.Τι μας προτείνετε να επισκεφτούμε μέσα σε 4 μέρες και τι υπάρχει το βράδυ για την ηλικίας μας;Υπάρχουν κάποια καλά μπαράκια/κλαμπάκια;Κλείσαμε δωμάτιο πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης.Τι παίζει με τα μέσα μεταφοράς και τις αποστάσεις;
Γιάννη, εφόσον θα μετακινείστε όλοι μαζί, σας συμφέρει να βγάζετε το ημερήσιο ομαδικό εισιτήριο στα 19 € για τις ζώνες ΑΒ. Την ημέρα της άφιξης σας στο αεροδρόμιο μπορειτε να βγάλετε από τα μηχανήματα το εισιτήριο για την ζώνη ΑΒC στα 21€. Η τιμή που αναφερω περιλαμβάνει τις μετακινήσεις σας με όλα τα μέσα μέχρι τις 3 το πρωί της ημέρας που εκδίδεται το εισιτήριο και αφορά στη μετακίνηση γκρουπ μέχρι 5 άτομα.
Στα μηχανήματα πώλησης εισιτηρίων επιλέγεις ως γλώσσα τα Αγγλικά, μετά την ζώνη ΑB ήΑΒC ανάλογα με το που θα μετακινηθείτε και μετά επιλέγεις το ομαδικό εισιτήριο.
Θα πρέπει όμως να το φυλάξετε όλη την ημέρα και να μετακινείστε όλοι μαζί ταυτόχρονα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα