• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γερμανία Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εγώ,στην θέση σας,θα έστελνα και ένα μέηλ στο ξενοδοχείο,για να μου δώσουν αυτές τις πληροφορίες...κάτι παραπάνω,θα ξέρουν.
Πραγματικά, δεν σε καταλαβαίνω, οι πληροφορίες των ξενοδοχείων είναι τυπικούρες, εδώ την ίδια πληροφορία θα τη βρει κάπως έτσι: "Με το που θα ξεμπουκάρεις απ' το αεροδρόμιο, θα πρέπει να είσαι γκαβός για να μη δεις τη στάση των λεωφορείων με τάδε αριθμό, τρέξε να πιάσεις θέση γιατί δεν είσαι κανένα κορόιδο να πας όρθιος, μην ξεχάσεις να έχεις εισιτήριο γιατί ελέγχουν συνεχώς και δε χαρίζονται σε κανέναν οι παπάρες, πρόσεξε να κατέβεις στην τάδε στάση μπροστά στο ξενοδοχείο γιατί αλλιώς θα περπατάς σα μ@@@@ με τις βαλίτσες ζαλικωμένος..." γι' αυτό σου λέω, άλλο επίπεδο πληροφόρησης!!

karfitsa

Member
Πραγματικά, δεν σε καταλαβαίνω, οι πληροφορίες των ξενοδοχείων είναι τυπικούρες, εδώ την ίδια πληροφορία θα τη βρει κάπως έτσι: "Με το που θα ξεμπουκάρεις απ' το αεροδρόμιο, θα πρέπει να είσαι γκαβός για να μη δεις τη στάση των λεωφορείων με τάδε αριθμό, τρέξε να πιάσεις θέση γιατί δεν είσαι κανένα κορόιδο να πας όρθιος, μην ξεχάσεις να έχεις εισιτήριο γιατί ελέγχουν συνεχώς και δε χαρίζονται σε κανέναν οι παπάρες, πρόσεξε να κατέβεις στην τάδε στάση μπροστά στο ξενοδοχείο γιατί αλλιώς θα περπατάς σα μ@@@@ με τις βαλίτσες ζαλικωμένος..." γι' αυτό σου λέω, άλλο επίπεδο πληροφόρησης!!
Δεν είπα να μην ακούσει τις πληροφορίες μας,αλλοίμονο!! ...η απάντηση μου ήταν στο αν είναι να βρεί τα δρομολόγια,μόνο απο την σελίδα των ΜΜΜ,ας ρωτήσει και στο ξενοδοχειο.....

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δεν είπα να μην ακούσει τις πληροφορίες μας,αλλοίμονο!! ...η απάντηση μου ήταν στο αν είναι να βρεί τα δρομολόγια,μόνο απο την σελίδα των ΜΜΜ,ας ρωτήσει και στο ξενοδοχειο.....
Προσπαθείς να τα μπαλώσεις:bleh:
Δεν το περιμέναμε αυτό από μια στυλοβάτη του φόρουμ.:shock:

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Αυτο που περιμενουμε απο τους στυλοβατες του φορουμ ειναι να προτεινουν κατι σωστα κι υπευθυνα,ο,τι δηλαδη ακριβως εκανε η karfitsa μας:)

lovetravel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νίσυρος , Κως , Κάλυμνος
Εγώ,στην θέση σας,θα έστελνα και ένα μέηλ στο ξενοδοχείο,για να μου δώσουν αυτές τις πληροφορίες...κάτι παραπάνω,θα ξέρουν.
Τους έστειλα αλλά δεν έχουν απαντήσει.

Επόμενο Ταξίδι
Πράγα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μόνο προτάσεις κάνουν ο DK10, lonely planet κλπ εδώ ας υπάρχει και λίγο χιούμορ, κέφι, πλάκα, δε χάλασε κι ο κόσμος. Η παρέμβαση είναι σοβαρή σε ένα κλίμα ξεκάθαρα χιουμοριστικό, δεν ταιριάζει.

8avos

Member
Lovetravel δεν χρειάζεται πανικ. Οι συγκοινωνιες στο Βερολίνο, λίγο βέβαια θέλει να μάθει κάποιος τη φιλοσοφία, σε πάνε παντού. Η στάση σου είναι Spittelmarkt και εκεί είναι στάση του U2. Αν το πάρεις από αλεξαντερ στην οποία πάνε πολλά τρένα.

euapap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Βιετνάμ, Ιράν
Δεν έχω βγάλει άκρη με αυτές τις κάρτες....

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Ας υποθέσουμε ότι παίρνουμε τη berlin-welcomecard για 5 μέρες. Επειδή η πρώτη μέρα και η τελευταία θα είναι μάλλον ποδαράτη βόλτα και μόνο το τρένο από και προς το αεροδρόμιο, θα δω μήπως την πάρω για 1 μέρα λιγότερη και αφήσω εκείνη την ημέρα να πληρώσω ένα κανονικό εισητήριο.
Αυτή η κάρτα για το νησί των μουσείων είναι αυτή; https://shop.bvg.de/uploads/files/BWC_Museumsinsel_Flyer_2016_final.pdf
λέει ότι είναι Free entry to the Museum Island museums once a day
για ΜΙΑ φορά την ημέρα.
Δηλαδή 1 μουσείο κάθε μέρα;; ή σε κάθε μουσείο είσοδος μόνο μια φορά;
Αυτή η κάρτα είναι σαν extention της berlin-welcomecard 72h αν κατάλαβα καλά. Δηλαδή μπορεί να με συμφέρει να πάρω αυτήν για τις 3 μέρες και να πάρω εισητήρια για τις 2 μέρες που μου μένουν

Μουσεία

Υπάρχει μια άλλη κάρτα που κάνει 18ευρά και είναι για τα μουσεία.
site?
Αυτή η κάρτα εκτός από το free entr στα μουσεία του insel σου δίνει και Προτεραιότητα στις ουρές ή κάποιο time slot?

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Δεν έχω βγάλει άκρη με αυτές τις κάρτες....

Μέσα μαζικής μεταφοράς

Ας υποθέσουμε ότι παίρνουμε τη berlin-welcomecard για 5 μέρες. Επειδή η πρώτη μέρα και η τελευταία θα είναι μάλλον ποδαράτη βόλτα και μόνο το τρένο από και προς το αεροδρόμιο, θα δω μήπως την πάρω για 1 μέρα λιγότερη και αφήσω εκείνη την ημέρα να πληρώσω ένα κανονικό εισητήριο.
Αυτή η κάρτα για το νησί των μουσείων είναι αυτή; https://shop.bvg.de/uploads/files/BWC_Museumsinsel_Flyer_2016_final.pdf
λέει ότι είναι Free entry to the Museum Island museums once a day
για ΜΙΑ φορά την ημέρα.
Δηλαδή 1 μουσείο κάθε μέρα;; ή σε κάθε μουσείο είσοδος μόνο μια φορά;
Αυτή η κάρτα είναι σαν extention της berlin-welcomecard 72h αν κατάλαβα καλά. Δηλαδή μπορεί να με συμφέρει να πάρω αυτήν για τις 3 μέρες και να πάρω εισητήρια για τις 2 μέρες που μου μένουν

Μουσεία

Υπάρχει μια άλλη κάρτα που κάνει 18ευρά και είναι για τα μουσεία.
site?
Αυτή η κάρτα εκτός από το free entr στα μουσεία του insel σου δίνει και Προτεραιότητα στις ουρές ή κάποιο time slot?
Δεν ξερω για την καρτα με τα μουσεια που αναφερεις. Εγω θα προτεινω την τριημερη καρτα με 24 ευρω, με την οποια μπαινεις σε ολα τα γνωστα μουσεια της πολης καθως κ σε πολλα αλλα αξιοθεατα. Δεν θυμαμαι καλα πως λεγεται αλλα μπορειτε να την βγαλετε στο εκδοτηριο που βρισκεται ακριβως εξω απο το μουσειο της Περγαμου. Φανταζομαι θα εκδιδεται κ απο το τουριστικο γραφειο πληροφοριων στο αεροδρομιο. Επισης η berlin welcome card εχει μειωμενες εισοδους για πολλα αξιοθεατα, εκπτωσεις σε εστιατορια κλπ

holland74

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλησπέρα σας..
Θα γράψω και εγώ λίγα πραγματάκια...
Βρέθηκα στο Βερολίνο από τις 7-14 Μαρτίου για την ITB, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού παγκοσμίως που φέτος συμπλήρωσε 50 χρόνια..
Ο κόσμος έτοιμος να μπει μέσα(μιλάω για τις δύο τελευταίες μέρες που ήταν ανοικτή και για το κοινό...

IMG_20160310_110336.jpg

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή:

1η μέρα 7 Μαρτίου:
Άφιξη από Αθήνα γύρω στις 10.30 τοπική ώρα, υπήρξε μια εικοσάλεπτη καθυστέρηση λόγω της κορδέλας που έστελνε τις βαλίτσες, ταξί και κατευθείαν στο διαμέρισμα που είχαμε κλείσει από το airbnb στην περιοχή Charlottenburg, είχαμε κλείσει εκεί επειδή θα ήταν κοντά στην έκθεση..Ήπιαμε έναν γρήγορο καφέ και πήγαμε στην στάση του S-Bahn για να πάμε να δούμε την κατασκευή του περιπτέρου. Εισιτήριο 7ήμερο 30 Ευρώ για ΑΒ τομείς. Αξίζει αν σκεφτεί κανείς πως η απλή διαδρομή κοστίζει 2,70. Συνολικά υπήρξαν 3 φορές μέσα στην εβδομάδα που έγινε έλεγχος..
Οι δύο πρώτες μέρες ήταν αυτές που θα μας άφηναν λίγο χρόνο για περιήγηση, έστω και αργά το απόγευμα.
S7 από Messe Süd και πήγαμε Alexanderplatz. To διάσημο ρολόι και ο πύργος του ραδιοφώνου κυριαρχούν..
IMG_20160307_185957_2CS.jpg

IMG_20160307_185812.jpg

Βόλτα στον ποταμό Spree, το μουσείο DDR κλειστό, δεν προλάβαμε, όπως γενικά δεν προλάβαμε κανένα μουσείο..

IMG_20160307_205306.jpg

IMG_20160307_205007.jpg

Βολτούλα στην Oranienburgstrasse, πολλά μαγαζιά για φαγητό και ποτό, αλλά προτιμήσαμε το Vapiano στην Alexanderplatz, με υπέροχη ιταλική κουζίνα...Μαζί με κρασί γύρω στα 20-25 Ευρώ το άτομο,πολύ καλό..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom