Βουλγαρία Πάσχα στη Βουλγαρία ή "άστο καλύτερα";

poised

Member
Σκέφτομαι για road trip την περίοδο του Πάσχα, δηλαδή για 5-8 ημέρες (όπως βγει) την περίοδο που ξεκινά από δέκα μέρες πριν ως και δέκα μέρες μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Κάτι κάπως έτσι
1742201467747.png

ή έτσι
1742201499461.png

Οι εορτασμοί φαίνεται να είναι σαν της Ελλάδας, αλλά δεν μπόρεσα να βρω πως θα μας επηρεάσει αυτό στην πράξη ταξιδιωτικά. Θα αδειάσουν οι πόλεις και θα πάνε όλοι στα χωριά οπότε να υπολογίζω τρελή κίνηση κάποιες μέρες; Κλείνουν τα μαγαζιά 4ήμερο και δε βρίσκεις ούτε νερό να πιεις ή το πάνε χαλαρά και δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα;

Ιδανικά θα ξεκίναγα μεγάλη βδομάδα με βδομάδα του Πάσχα για να εκμεταλλευτώ κάποιες από τις αργίες των ημερών που έχω από την δουλειά, αλλά αφήνω μεγαλύτερο περιθώριο για οποτεδήποτε μέσα στο 20ήμερο. Επίσης δεν θα ήθελα να πάω κάπου που τσιμπάνε οι τιμές στο θεό γιατί θέλουν να πάνε όλοι (πχ. το αντίστοιχο της Κέρκυρας που μέσα στο Πάσχα το πληρώνεις λες και είναι κέντρο Βαρκελώνης).

Έχουμε άποψη;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Θα αδειάσουν οι πόλεις και θα πάνε όλοι στα χωριά οπότε να υπολογίζω τρελή κίνηση κάποιες μέρες;
Θα αδειάσουν οι πόλεις και θα έρθουν όλοι στη Χαλκιδική :haha:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Στη Βουλγαρία έχω πάει πολλές φορές αλλά ποτέ Πάσχα. Στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας έχω πάει μόνο καλοκαίρι και έχει αρκετή κίνηση και κόσμο θα έλεγα. Οι ακτές της Βουλγαρίας έχουν γίνει η "Μαγιόρκα" της Μαυρης Θάλασας, οπότε δεν είμαι σίγουρη αν οι Βούλγαροι θα πάρουν τη κατιούσα για Χαλκιδική ή θα πάνε στις παραλίες τους... :lol:

Οι 5 μέρες είναι λίγες για όλο αυτό και οι 8 απλά καλές. Οι δρόμοι στην επαρχία δεν είναι για μεγάλες ταχύτητες ειδικά στα ορεινά μέρη.

poised

Member
Στη Βουλγαρία έχω πάει πολλές φορές αλλά ποτέ Πάσχα. Στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας έχω πάει μόνο καλοκαίρι και έχει αρκετή κίνηση και κόσμο θα έλεγα. Οι ακτές της Βουλγαρίας έχουν γίνει η "Μαγιόρκα" της Μαυρης Θάλασας, οπότε δεν είμαι σίγουρη αν οι Βούλγαροι θα πάρουν τη κατιούσα για Χαλκιδική ή θα πάνε στις παραλίες τους... :lol:

Οι 5 μέρες είναι λίγες για όλο αυτό και οι 8 απλά καλές. Οι δρόμοι στην επαρχία δεν είναι για μεγάλες ταχύτητες ειδικά στα ορεινά μέρη.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το 5θήμερο το εννοούσα κόβοντας από το πλάνο, αφαιρώντας πιθανώς τα παράλια για τα οποία πάω για Νεσεμπάρ και παρόμοια, όχι για τα σκέτο μπαρ (κακό λογοπαίγνιο με το νεσε-μπαρ). Θα κοιτάξω να φέρω το πρόγραμμα έτσι ώστε να αποφύγω το 4ήμερο εκεί για παν ενδεχόμενο.

Last edited:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το 5θήμερο το εννοούσα κόβοντας από το πλάνο, αφαιρώντας πιθανώς τα παράλια για τα οποία πάω για νεσεμπάρ και παρόμοια, όχι για τα μπαρ. Θα κοιτάξω να φέρω το πρόγραμμα έτσι ώστε να αποφύγω το 4ήμερο για παν ενδεχόμενο.
Κοίταξε λογικά τις μέρες του Πάσχα θα έχει κόσμο στα παράλια, αλλά δεν νομίζω οτι θα έχει λουόμενους ώστε να γίνεται χαμός, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Το Νεσεμπαρ είναι πολύ όμορφο και το καλοκαίρι γίνεται της πόπης... Γενικά πάντως να ξέρεις οτι οι Βούλγαροι είναι αρκετά θρήσκοι.

poised

Member
Μήπως ξέρει κάποιος αν ο δρόμος προς Κομοτηνή είναι καλός; Γιατί αυτός από Παζαρτντζίκ προς Νευροκόπι πριν χρόνια μου είχε στοιχίσει καινούριες ζάντες στη μηχανή και ένα μικρό διάστρεμμα, με αυτοκίνητο δεν έβγαινε εκτός από 4x4.

Last edited:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ναι είναι καλύτερος, αλλά κλασικά επαρχιακός με μία λωρίδα ανα κατεύθυνση

danev

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουλγαρια, Τουρκια.
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΚΑ ΦΙΟΡΔ
Εχω προγραμματισει περιπου τις ιδιες μερες κι εγω για γειτονικη Βουλγαρια.
Η μικρη εμπειρια που εχω απο εκει ομως, πριν πολλα χρονια, δεν με αφησε να σκεφτω για πολλα χιλιομετρα σε δευτερευοντα οδικο δικτυο, αλλα θα αρκεστω με διανυκτερευση Μπλαγκοεβκγραντ, Σοφια, Φιλιππούπολη και στην συνεχεια περασμα Τουρκια και Αδριανουπολη με επιστροφη απο Εγνατια και διανυκτερευση Θεσ/κη.
Η αναχωρηση (Αθηνα) θα γινει Μ. Σαββατο κι εχω κι εγω τις ιδιες ανησυχιες σχετικα με τις ημερες που θα ειναι αργια, κι αν θα βρουμε κατι για φαγητο.
Δεκτες κι εδω ιδεες και προτασεις.
Συγνωμη απο τον φιλο poised για την παρεμβολη στο θεμα του, αλλα ας μην ανοιξουμε δυο για το ιδιο περιπου trip.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.948
Μέλη
39.653
Νεότερο μέλος
melitraveller

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom