• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία Πάσχα στην Πόλη

Bahari

Member
να καταλάβουμε κι εμείς? το μαγαζι μονο τιραμισου κανει? με την αυθεντική ιταλική συνταγή?
Έχω την εντύπωση ότι το Inci είναι διάσημο για το προφιτερόλ του και όχι για το τιραμισού. Πάντως στη βιτρίνα του είχε, αν δεν κάνω λάθος, μόνο προφιτερόλ.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
καλά μη βαράτε..δεν τρελλαίνομαι και για γλυκά γενικά..
ένα λαθάκι έκανα...το προφιτερόλ είναι δηλ καλό εκεί? γιατι και αυτό Ιταλικό γλυκό είναι. δεν πας για μπακλαβά στη Ρώμη..πας δηλ για ιταλικό γλυκό στην Πόλη?

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
εμενα παντως με ένα ιταλικό cappuccino μου περασαν...:haha:
να καταλάβουμε κι εμείς? το μαγαζι μονο τιραμισου κανει? με την αυθεντική ιταλική συνταγή? γιατι σε ένα άλλο που με πήγαν στην Πόλη, ήταν χάλια, μια κακή απομίμηση του αυθεντικού ιταλικού τιραμισού. μου ακούγεται οξύμωρο Πόλη + τιραμισού. όχι ότι αμφισβητώ το γούστο σας..να ξερω να δοκιμάσω την επόμενη φορά..
Δεν κατάλαβα ; Σε πήγαμε σε φόλα ; Όταν τα καταβροχθιζες δυο δυο τα καζαντιπι δεν σε άκουσα να παραπονιεσαι
Πάντως στην Πόλη φόλα γλυκό δεν έχω φάει ποτε , ενώ στη Ρώμη φόλα τιραμοσου με κρέμα σαν αφρός πολυουρεθανης έχω φάει πολλάκις :bleh:
Α ρε που είναι το Παιδι να βάλει μια τάξη εδω μέσα επιτέλους

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Πέσαμε όλοι πάνω σου ε? Εγώ πάντως δεν το θεωρώ κορυφαίο.

thessaris

Member
Όντως το προφιτερόλ του Inci είναι πολύ ωραίο, αλλά εννοείται ότι δεν είναι η πρώτη επιλογή στην Τουρκία για γλυκό! Προσωπική μου πρώτη επιλογή: Kazan Dibi από το Ozsut.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Και στο Saray, πάντως, (εκτός των άλλων, και) το προφιτερόλ είναι πολύ καλό.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Όντως το προφιτερόλ του Inci είναι πολύ ωραίο, αλλά εννοείται ότι δεν είναι η πρώτη επιλογή στην Τουρκία για γλυκό! Προσωπική μου πρώτη επιλογή: Kazan Dibi από το Ozsut.
Συμφωνώ και γω τα γλυκά του Ozsut με εξεπληξαν ευχάριστα

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν κατάλαβα ; Σε πήγαμε σε φόλα ; Όταν τα καταβροχθιζες δυο δυο τα καζαντιπι δεν σε άκουσα να παραπονιεσαι
Πάντως στην Πόλη φόλα γλυκό δεν έχω φάει ποτε , ενώ στη Ρώμη φόλα τιραμοσου με κρέμα σαν αφρός πολυουρεθανης έχω φάει πολλάκις :bleh:
Α ρε που είναι το Παιδι να βάλει μια τάξη εδω μέσα επιτέλους
να γίνω αιρετικός τώρα? με προκαλείς?
τα γλυκά που μας πήγαν καποτε οι θεσσαλονικείς φίλοι στη Θεσσαλονίκη μου άρεσαν πολύ περισσότερο. και το είπα ανοικτά και στην Πόλη.
για το προφιτερόλ μιλησα μόνο πριν που δεν μου άρεσε.
Εγώ πάντως δεν το θεωρώ κορυφαίο.
εμένα δεν μου άρεσε. βεβαια το αυθεντικό (το ιταλικό δηλ..:D- να δούμε πόσες αντοχές δίνει ένας cappuccino..) γίνεται με άλλη συνταγή απο τη γαλλική απομίμηση.
ούτε ειδικός είμαι, ούτε γλυκατζής. όποιος ξέρει κατι από συνταγες ας διαφωτίσει. στο μαγαζι που λέτε θα προσπαθήσω να πάω να δοκιμάσω πάντως, εμπιστευομαι τη γνωμη του πλήθους..:haha:

Bahari

Member
Εσύ μπορεί να το πρόλαβες, αλλά αμφιβάλλω αν θα το προλάβουν όσοι πάνε καλοκαίρι (ίσως και πιο μπροστά...). Το μαγαζί είναι υπό έξωση και (μέχρι πριν δύο μήνες, τουλάχιστον) ο ιδιοκτήτης δεν είχε βρει νέο χώρο εγκατάστασης κι έλεγε ότι θα το κλείσει...
Οι λόγοι της έξωσης και κάποια στοιχεία για το ζαχαροπλαστείο εδώ: Istanbul's Inci sweetshop faces a bitter ending - The National

Το ζαχαροπλαστείο άνοιξε το 1944 από έναν Έλληνα, τον Λουκά Ζιγορίδη.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...
ωΧ Παναϊα μου ..ορεξη εχεις βρε βαβα.

Σαμιων το Ινσι προφιτερολ σερβιρει ..ειχε και τιραμισου?δε νομιζω:lol:

Παντως να συμφωνησω μαζι σου σε κατι ...μπακλαβαδωτα ..δεν μου επεσε το σαγονι ...στην Ελλαδα εχω φαει καλυτερα .Αλλα λουκουμια =μου επεσε !!!!!
Ω ναι ...τρελες ποικιλιες ..βουνα απο λουκουμια με σταφιδες ,φυστικια αιγινης ,σοκολατα,πορτοκαλι,φραουλα ,καρυδα .....τελεια!!!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
ωΧ Παναϊα μου ..ορεξη εχεις βρε βαβα.
Καμμία όρεξη - ειδικά σήμερα. Απλώς (φιλική συμβουλή), πριν βιαστείς να γράψεις κάποιο σχόλιο, διάβασε καλά αυτό που θα σχολιάσεις, για να μην εκτεθείς.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom