• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιαπωνία Πάμε Ιαπωνία, δώστε ιδέες

Pandora

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Τι γέλιο αυτή η Τακαγιάμα...ντυθήκαμε και σαμουράι κι έπεσε το γέλιο της αρκούδας. Ιδού και η απόδειξη:
Μια χαρά σε βρίσκω...το΄χεις, το΄χεις...:haha:

Σήμερα το βράδυ θα έχω πρόσβαση στα κιτάπια μου και θα γράψω δυο κουβέντες αν βοηθάνε. Τσιμπάμε, τσιμπάμε...
Αφού θα το κάνεις το ψυχικό, ολοκλήρωσέ το...;):clap: Εκκρεμεί η Νότια Ιαπωνία και η Οκινάουα... για να μην ξεχνιόμαστε το λέω...:haha:

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν είχανε πασουμάκι samurai νούμερο 48, τι να κάνουμε...

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Θα ντύσω τον dim σαμουράι, θα του πηγαίνειιιιιι :haha:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
:bash::bash::bash: Πού θα πάει? Δε θ'αργήσει η ώρα που ο τελευταίος καπιταλιστής θα κρεμαστεί με τα άντερα του τελευταίου γραφειοκράτη (για να θυμηθώ και τον Τρότσκι). Πού θα πάει? Τότε θα μιλήσω. Και θά'χω να πω πολλά!

Sorry παιδιά, ακούγεται off topic, αλλά δεν είναι, η Μαρία κατάλαβε. Και μην ξεχάσεις τις φωτοτυπίες, ε? Για σένα τις ετοίμασα αλλά βλέπω την Pandora να τις παίρνει πρώτη! :haha:

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
:bash::bash::bash: Πού θα πάει? Δε θ'αργήσει η ώρα που ο τελευταίος καπιταλιστής θα κρεμαστεί με τα άντερα του τελευταίου γραφειοκράτη (για να θυμηθώ και τον Τρότσκι). Πού θα πάει? Τότε θα μιλήσω. Και θά'χω να πω πολλά!

Sorry παιδιά, ακούγεται off topic, αλλά δεν είναι, η Μαρία κατάλαβε. Και μην ξεχάσεις τις φωτοτυπίες, ε? Για σένα τις ετοίμασα αλλά βλέπω την Pandora να τις παίρνει πρώτη! :haha:
Ελήφθη over!

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δυστυχώς τα ημερολόγιά μου δεν είναι εδώ. Με τόσο λίγες μέρες το Hokkaido, η Okinawa και ό,τι είναι πολύ βόρεια ή νότια μάλλον απορρίπτεται, αλλά νομίζω πως η Χιροσίμα είναι εφικτή, τα τραίνα είναι πολύ γρήγορα και για εκεί.

Στο Φούτζι θα έλεγα να μείνετε ένα βράδυ, αλλιώς θα είστε συνεχώς με τους day trippers παρέα και δε θα το ευχαριστηθείτε. Να μείνετε αν θέλετε σε ένα ξενοδοχείο-κάψουλα, να φάτε ό,τι πιο περίεργο βρείτε, για μένα το Κυότο είναι για 2 μέρες, είναι λίγο υπερτιμημένο και ΠΟΛΥ τουριστικό. Φαντάζομαι ότι θα μείνετε σε minshuku, ως εμπειρία τα βρήκα πολύ πιο αξιόλογα από τα ξενοδοχεία και όχι πολύ ακριβότερα από τα χόστελ, σε κάποια φάση νοικιάσαμε και μια παραδοσιακή βίλα, νομίζω πως κάπου το έχω αναφέρει κι ήταν υπέροχα.

Νάρα η Νίκκο, ένα από τα δύο αρκεί, κατά προτίμηση Νίκο θα έλεγα. Must το λιμάνι του Τόκυο στις 5 το πρωί, ωραίες, αυθεντικές εικόνες και άψογο φαγητό εκεί. Δε μου'ρχεται κάτι άλλο, φοβα΄μαι πως τα πιο ιδιαίτερα ήταν στο Hokkaido και την Okinawa.

Σίγουρα θα περάσετε άψογα, η χώρα είναι το κάτι άλλο...

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Πολύ βόρεια ή πολύ νότια είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτο να φτάσουμε. Δεν θέλουμε να είμαστε συνεχώς στο τρέξιμο, θέλουμε λίγο πιο χαλαρούς ρυθμούς για να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε. Έχω διαβάσει όλα τα προηγούμενα που έγραψες Γιώργο και πήραμε ήδη πολλές ιδέες.
Μέχρι το ταξίδι έχουμε καιρό για να βρούμε τι θα κάνουμε οπότε αν σου 'ρθει και κάτι άλλο ρίχτο. Εδώ είμαστε...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Άλλη συμβουλή: σε κάθε πόλη έχουν άλλη γαστρονομική σπεσιαλιτέ. Πολλοί νομίζουν ππως στην Ιαπωνία τρώνε μόνο ψάρι, το οποίο είναι τελείως αναληθές, μπορείς άνετα να ταξιδεύεις επί ένα μήνα, να τρως κάθε μέρα κάτι διαφορετικό και σούσι να μη φας ποτέ σου. Ρωτήστε σε κάθε πόλη ποια είναι η τοπική σπεσιαλιτέ, διαφέρει τόσο πολύ η κουζίνα από το ένα σημείο στο άλλο, που έχει φοβερό ενδιαφέρον το γαστρονομικό της υπόθεσης. Επειδή στα εστιατόρια σπάνια βρίσκεις κόσμο που να μιλάει Αγγλικά, βρείτε κάποιον Ιάπωνα να σας γράψει το "τι σπεσιαλιτέ έχετε εδώ" στα Γιαπωνέζικα.
Το street food έχει πολλές αποκαλύψεις, όπως τα κουτάκια με φαγητό που τραβάς ένα κορδόνι, βγαίνει ένας ατμός και το φαγητό στιγμιαία γίνεται ζεστό, κονσέρβες που ψήνουν τον καφέ με πάτημα ενός κουμπιού (!) κλπ.

Επίσης, ίντερνετ καφέ δεν παίζουν σχεδόν πουθενά, οι άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο από το κινητό τους, το ψυγείο και το φορητό ρολόι τους, οπότε ανάγκη για καδφέ δεν υπάρχει. Συνήθως υπάρχει κάποιος υπολογιστής στα χόστελ, αλλά είναι λίγες οι μηχανές και...στα γιαπωνέζικα μερικές φορές. Το καλύτερο μάλλον είναι να ψάχνετε παιχνιδάδικα, όπου υπάρχει πρόσβαση στο ίντερνετ (βασικά για να συνδέονται οι gamers) και συνήθως σε αφήνουν να δεις κανένα μέηλ.

Θα συνιστούσα να πάτε σε καραόκε ακόμη κι αν δεν είστε φαν τους είδους, είναι πολιτιστική εμπειρία,όπως και τα μπαρ όπου πάνε και "ψωνίζονται" οι Ιάπωνες, που ντρέπονται τόσο πολύ, που έχουν δικούς τους κωδικούς. Π.χ αν μια κοπέλα θέλει να πάει με κάποιον λέει "εμ, νομίζω πως έχασα το τραίνο μου" ( = δεν πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας), οπότε ο τύπος απαντάει "μην ανησυχείτε, μένω εδώ κοντά κι έχω ένα έξτρα δωμάτιο" ( = στου διαόλου τη μάνα μένω και θα τοπ κάνουμε στο ψυγείο). Έχει πολύ ενδιαφέρον να τους παρατηρείς, είναι κοινωνία με τελείως άλλους κώδικες. Π.χ παρατήρησε στους σταθμούς των τραίνων πώς αποχαιρετιούνται, έχουν έναν απίστευτα σοφιστικέ τρόπο να προσποιούνται πως είναι κρύοι και αδιάφοροι.

Η νυχτερινή ζωή επίσης έχει απίστευτα πράγματα που δε θα βρείτε σε κανένα LP, όπως οι βραδιές παντομίμας και τα θεματικά πάρτι (φοβερό γέλιο, Ιάπωνες ντυμένοι Ινδιάνοι & Καουμπόηδες κλπ). Για να τα βρείτε ή ρωτάτε ντόπιους ή διαβάζετε (στα Γιαπωνέζικα!) τα τοπικά έντυπα. Α, κι ένα βραδινό όνσεν...επιβάλλεται αλλά όχι σε εκείνο το χωριό με τα κιτς, βρείτε κάπου αλλού, σχεδόν όπου έχει βουνό έχει και όνσεν.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Τι γέλιο αυτή η Τακαγιάμα...ντυθήκαμε και σαμουράι κι έπεσε το γέλιο της αρκούδας. Ιδού και η απόδειξη:
Χμ... Κάτι μου λέει ότι το μούσι στην πτήση για το Rapa Nui δεν ήταν και κάτι τόσο απίθανο να σου βρεθεί πάνω σου... :)

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Θα συνιστούσα να πάτε σε καραόκε ακόμη κι αν δεν είστε φαν τους είδους, είναι πολιτιστική εμπειρία,όπως και τα μπαρ όπου πάνε και "ψωνίζονται" οι Ιάπωνες, που ντρέπονται τόσο πολύ, που έχουν δικούς τους κωδικούς. Π.χ αν μια κοπέλα θέλει να πάει με κάποιον λέει "εμ, νομίζω πως έχασα το τραίνο μου" ( = δεν πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας), οπότε ο τύπος απαντάει "μην ανησυχείτε, μένω εδώ κοντά κι έχω ένα έξτρα δωμάτιο" ( = στου διαόλου τη μάνα μένω και θα τοπ κάνουμε στο ψυγείο). Έχει πολύ ενδιαφέρον να τους παρατηρείς, είναι κοινωνία με τελείως άλλους κώδικες. Π.χ παρατήρησε στους σταθμούς των τραίνων πώς αποχαιρετιούνται, έχουν έναν απίστευτα σοφιστικέ τρόπο να προσποιούνται πως είναι κρύοι και αδιάφοροι.

Όσο πάει το πράγμα γίνεται και πιο ενδιαφέρον! Το κακό είναι ότι δεν θα μπορούμε να καταλάβουμε αυτούς τους απίθανους διαλόγους, μόνο να τους φανταζόμαστε.

Όταν λες συνδέονται στο ίντερνετ από το κινητό, εννοείς ότι έχει παντού wi-fi
ή συνδέονται μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας; Με το wi-fi κάτι γίνεται...

Α, και ποιό είναι το χωριό με τα κιτς (όνσεν); Στην Τακαγιάμα θα βρούμε;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills