• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ο εφιάλτης με τα μπαγκάζια! (αεροπλάνα)

ZephX

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Azerbaijan/Bhutan
Αξέχαστη στιγμή στο αεροδρόμιο Μυκόνου οπού Άραβας επιβάτης προσπαθεί να περάσει τον έλεγχο με ένα μπουκαλάκι νερό που έχει γίνει πάγος. Και οι 4 αστυνομικοί να του λένε ότι δεν μπορεί να περάσει και αυτός να το έχει κάνει θέμα (επειδή είναι πάγος και όχι υγρό). Ο αρχι-αστυνόμος εντωμεταξύ να είναι cool άλλα τον έβλεπες ότι του έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι. Μέχρι που πετάει το "δεν με αφήνετε να το περάσω επειδή είμαι άραβας έτσι?". Γυρίζει ο αρχι-αστυνόμος και του λέει "δεν με απασχολεί τι είσαι αλλά με αυτό δεν περνάς και τελειώνει η ιστορία, άμα δεν έχεις λεφτά για νερό να σου δώσω 50 λεπτά να αγοράσεις ένα μπουκαλάκι". Έχω βαρεθεί να ακούω να μιλάνε για τα Ελληνικά αεροδρόμια και Ελληνικές αεροπορικές και πραγματικά εκεί αισθάνθηκα υπερήφανος. Απίστευτα επαγγελματίες και άνθρωποι παράλληλα οι αστυνομικοί, ναί με καφέ στο χερί, αλλά τέτοιο self-control, σκέψη, συμπεριφορά και επαγγελματισμό δεν έχω ξαναδεί. Ας είχε προσπαθήσει να κάνει κάτι τέτοιο στο CDG/JFK/etc ο κύριος και θα έβλεπε πόσο θα διαρκούσε το θέμα και που θα ήταν ακόμα τώρα. Ο Άγγλος φίλος μου έχει να το λέει ακόμα.

Clemence

Member
Δεν επιτρέπεται γεμάτο, αλλά θα σου πρότεινα να πάρεις ένα άδειο μαζί σου (καλύτερα μεγαλύτερης χωρητικότητας 0,5l ή 0,75l), μιας και μπορείς να γλιτώσεις το έξοδο αγοράς νερού γεμίζοντας από βρύσες εντός του αεροδρομίου αφού περάσεις τον έλεγχο ασφαλείας (πχ ψύκτες) που έχουν την ένδειξη 'πόσιμο νερό'...
!!! πλάκα κάνεις, άμα δεν μπορείς να διαθέσεις για πόσιμο νερό τι το θες το ταξίδι!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Εδώ άλλοι στοιβάζονται σε πτήσεις με τραγικό seat-pitch για να λένε ότι πετάνε με 1 ευρώ, εσένα σε πείραξε που πρότεινα κάποιος να χρησιμοποιήσει τα βρυσάκια πόσιμου νερού σε αεροδρόμια?

Και στο FRA και στο CPH είδα πολλούς ανθρώπους να τα χρησιμοποιούν μεταξύ αυτών και ένας φροντιστής πτήσης, προφανώς, κατά τη γνώμη σου, αυτοί ή δε θα έπρεπε να ταξιδεύουν ή θα έπρεπε να δώσουν 3-4 ευρώ για ένα μπουκαλάκι νερό.

Αθάνατη Ελλάδα με τους χουβαρντάδες και τα ψώνια σου (και ναι αναφέρομαι σε σένα, καλά μάντεψες)...

Υ.Γ. Αλήθεια τι έχεις να πεις για αυτούς που πετάνε με εταιρείες τραγικότατου seat-pitch που δε σου δίνουν ούτε ένα ποτήρι νερό? Για αυτούς που μένουν σε πάτους επειδή δε μπορούν να διαθέσουν περισσότερα τι έχεις να πεις? Για αυτούς που τρώνε βρώμικα στο δρόμο τι έχεις να πεις? Για αυτούς που περπατάνε τρία και τέσσερα χιλιόμετρα επειδή δεν έχουν λεφτά για ταξί τι έχεις να πεις?
Κατά τη γνώμη σου, όλοι αυτοί πρέπει να ταξιδεύουν ή ας κάτσουν σπίτι τους να διαβάζουν travelstories?

Clemence

Member
λέω ότι αποκλείεται να ξεκινά κανείς για ταξίδι χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει απ΄τον προϋπολογισμό του σε ποσό που αντιστοιχεί σε 2 μπουκαλάκια νερό!

αυτά. δεν είναι πρόβλημα το να είμαστε γύφτοι, αλλά όχι και να το περνάμε για οικονομία! ξέρεις πόσος κόσμος υπάρχει που δεν έχει πάει ποτέ διακοπές γιατί δεν μπορεί να το κάνει?

έλεος!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Καταλαβαίνω το επίπεδό σου με το να χρησιμοποιείς υποτιμητικά μια κοινωνική ομάδα για να χαρακτηρίσεις κάποιον... αλήθεια κατά τη γνώμη σου οι γύφτοι μπορούν να ταξιδεύουν ή απαγορεύεται κατά Clemence?

adiaforos

Member
Κοίτα οι προτάσεις μου απευθύνονται σε ταξιδιώτες με μπάτζετ ή χωρίς που μπορεί ας πούμε να μην έχουν σκεφτεί ότι θα γλιτώσουν το λιγότερο 20-25 κορώνες (~?3) γεμίζοντας ένα μπουκαλάκι νερό από ένα βρυσάκι πόσιμου νερού στο Kastrup μετά τον έλεγχο ασφαλείας... θεωρώ ότι σκοπός του φόρουμ πέρα από το να μας διασκεδάζει με ρομαντικές ιστορίες αγάπης είναι και να δίνει ιδέες και travel tips σε επίδοξους ταξιδιώτες...
Σωστός, και ήδη το tip εκτιμήθηκε από κάποιους. Δεν καταλαβαίνω γιατί έπρεπε να επανέλθει το θέμα μήνες μετά με ειρωνικό ως προσβλητικό σχόλιο. Αν κάποιος δεν συμφωνεί, μπορεί κάλλιστα να προσπεράσει, δεν είναι υποχρεωμένος να σχολιάσει. Σίγουρα ένα μπουκάλι νερό δεν θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό ενός ταξιδιού, από την άλλη μου κακοφαίνεται να πληρώσω ένα κάτι σε τιμή εφταπλάσια από αυτή που έχω συνηθίσει. Και κάθε tip ευπρόσδεκτο.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
συμφωνώ και εγώ με τον Νορθ66,απλώς πιστεύω πως η Κλεμενς έκανε λάθος διατύπωση.

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
λέω ότι αποκλείεται να ξεκινά κανείς για ταξίδι χωρίς να έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει απ΄τον προϋπολογισμό του σε ποσό που αντιστοιχεί σε 2 μπουκαλάκια νερό!
Δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν έχεις τη δυνατότητα. Μπορεί να σημαίνει ότι δε θέλεις να δίνεις 2,50 και 3 ευρώ για 0,33 ml νερού, όπως συχνά συμβαίνει στις χώρες της ευρώπης. είναι η ίδια λογική με το να πίνουμε νερό από το νεροχύτη του ξενοδοχείου (όπου είναι πόσιμο) αντί να χρεώνουμε το mini bar.

αυτά. δεν είναι πρόβλημα το να είμαστε γύφτοι, αλλά όχι και να το περνάμε για οικονομία!
Αν κατάλαβες καλά, αυτή σου η έκφραση ενόχλησε. θεωρείς γυφτιά το να πίνεις νερό από ψύκτες; (ή οτιδήποτε άλλο, π.χ. να φτιάχνεις καφέ στο δωμάτιο αντί να τον πίνεις έξω, να τρως μπισκότα από το σούπερ μάρκετ αντί να πηγαίνεις για φαγητό κλπ)

ξέρεις πόσος κόσμος υπάρχει που δεν έχει πάει ποτέ διακοπές γιατί δεν μπορεί να το κάνει?
Πολύς. τι σχέση έχει αυτό;

Clemence

Member
Αν κατάλαβες καλά, αυτή σου η έκφραση ενόχλησε. θεωρείς γυφτιά το να πίνεις νερό από ψύκτες; (ή οτιδήποτε άλλο, π.χ. να φτιάχνεις καφέ στο δωμάτιο αντί να τον πίνεις έξω, να τρως μπισκότα από το σούπερ μάρκετ αντί να πηγαίνεις για φαγητό κλπ)
η αλήθεια είναι ότι, αν κάποιος κάνει τον κόπο να διαβάσει ακριβώς τι έγραψα εγώ και τι μου απάντησε αμέσως πιο κάτω ο @north θα καταλάβαινε άμεσα πως μια έκπληξή δική μου, χωρίς προσβολή προς κανέναν, του έδωσε την ευκαιρία να απαντήσει σε εντελώς άλλο ύφος ... αλλά τι συζητάμε τώρα, λεπτομέρειες! καλό θα ήταν όμως να μην είστε μερικοί και τόσο υποκριτές, όταν κάποιος γράφει τη λέξη ''γύφτος'' και ''γυφτιά'' στα ελληνικά εννοεί κάτι συγκεκριμένο που εξηγείται στα λεξικά. και αυτό το έγραψα μετά, άρα αγαπητέ μου δεν θα μπορούσε να ήταν αυτό που ενόχλησε.

αυτά τα ολίγα και αν θέλει κάποιος συντονιστής να σβήσει κάθε τι άσχετο και προσβλητικό από μένα κανένα πρόβλημα.

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
, όταν κάποιος γράφει τη λέξη ''γύφτος'' και ''γυφτιά'' στα ελληνικά εννοεί κάτι συγκεκριμένο που εξηγείται στα λεξικά. .
Αααα.. όλα κι όλα. Σε αυτό έχεις δίκιο. Τους όρους αυτούς τους χρησιμοποιούμε μεταφορικά για πολύ....εεε.. συγκεκριμένους σκοπούς και όντως θα ήταν υποκριτικό να κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε.
Απλα ο North έδωσε μια συμβουλή και καλά έκανε. Μην το κάνουμε θέμα βρε Clemence.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom