• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ο γύρος του κόσμου από ένα ζευγάρι Ελλήνων

kath_1983

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ
Ένα (πολύ τυχερό) ζευγάρι Ελλήνων που κάνει τον γύρο του κόσμου σε 1000+ μέρες!
Για μένα ένα όνειρο αν και ποτέ δε ξέρεις... θα αρχίσω να ψάχνω χορηγούς :cool:

The World Off Road, Akis Temperidis, Voula Netou

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Αυτά είναι.... Πόσο τους ζηλεύω!! Και τι οργανωμένη δουλειά και στο internet!!!!

Kostis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Αυτοι και ο Δημητρης (godimitris) ειναι μια χαρα...Χμμμ πιο δυσκολο ειναι αυτο που θα κανω εγω μεν επειδη δεν εχω χορηγους.:D

Οπως και να εχει το ιδιο παθος πιστευω κινει ολους μας.Το να μαθεις τι κρυβεται εκει περα...

kath_1983

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ
Αυτοι και ο Δημητρης (godimitris) ειναι μια χαρα...Χμμμ πιο δυσκολο ειναι αυτο που θα κανω εγω μεν επειδη δεν εχω χορηγους.:D

Οπως και να εχει το ιδιο παθος πιστευω κινει ολους μας.Το να μαθεις τι κρυβεται εκει περα...
Τώρα είδα το post σου ... :) σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο χωρίς χορηγούς αλλά συγχρόνως θα είναι μια φοβερή και αξέχαστη εμπειρία!

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
Οσον αφορά το αρχικό ποστ (ο γύρος του κόσμου απο ενα ζευγάρι) εχω μια απορία και εύχομαι κάποιος να μου την λύσει, αυτή είναι η εξής, Ε και? που είναι το δύσκολο και γιατί πρέπει να εκστασιαστώ που κάποιοι θα κάνουν διακοπές 1000 ημέρες με πληρωμένα έξοδα και μάλιστα είναι κάτι που κάνουν εκατοντάδες άνθρωποι στον κόσμο εδω και πολλά χρόνια με πιο δύσκολες συνθήκες και με την μόνη διαφορά ότι το πράτουν με δικά τους έξοδα?:shock::shock::shock: Κάντο χερσαία με ντόπια μέσα μαζικής μεταφοράς σε 80 ημέρες να σε παραδεχθώ. Οταν οι 80 ημέρες γίνονται (μετά από 100 χρόνια) 1000 και το θεωρούμε και επίτευγμα.......

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
και το θεωρούμε και επίτευγμα.......

επίτευγμα θα μπορούσα να το θεωρήσω για όλους που κάνουν τον γύρο του κόσμου και πιο πολύ για την απόφαση τους να το τολμήσουν...
Μακάρι να το έκανα κι εγώ!!

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
και το θεωρούμε και επίτευγμα.......

επίτευγμα θα μπορούσα να το θεωρήσω για όλους που κάνουν τον γύρο του κόσμου και πιο πολύ για την απόφαση τους να το τολμήσουν...
Μακάρι να το έκανα κι εγώ!!
Καλή μου Ζμαρια θα σε παραπέμψω χωρίς ίχνος ειρωνίας στο λεξικό για να αναθεωρήσεις την έννοια επίτευγμα. Ειμαι σίγουρη ότι με μια καλή μελέτη θα τα καταφέρεις. Αυτό που κάνει το ζευγάρι ή ο οιοσδήποτε στις μέρες μας πλέον δεν είναι άθλος. Είναι διακοπές. Με gps, κινητά, πτήσεις που μέσα σε 10 ώρες φτάνεις στην άλλη άκρη της γης, γνώση αγγλικών παντού, ξενοδοχεία, σχετική ασφάλεια, εσύ πως το λες? Και απο που και ως που έφθασε οπως προείπα να θεωρούμε κατόρθωμα τις 1000+ μέρες και υποσκελισαμε τις 80 (εστω και αν αποτελεί συγγραφική φαντασία). Και μαθηματικά να το πάρεις δεν βγαίνει. Οταν μάλιστα οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές. Την δεκαετία του 50' ή και πιο πρόσφατα ένα πλοίο έκανε Ελλάδα-Αυστραλία ενα ολόκληρο μήνα. Τωρα αρκούν αεροπορικα 1000 ευρώ (ή και λιγότερο) και 2 πτήσεις των 8 ωρών. Λοιπόν ? πες μου που κρύβεται το επίτευγμα και θα είμαι η πρώτη που θα το παραδεχθώ. Η αν θέλεις χρηματοδότησε εσύ ένα μου ταξίδι και εγώ θα δεχθώ (με δυσκολία η αλήθεια) την πρόκληση. Καλός ο ρομαντισμός και ο εντυπωσιασμός αλλά ανέκαθεν λάτρευα τον ρεαλισμό. Και ο ρεαλισμός "γδύνει" και αφήνει τον βασιλιά γυμνό. Αλλωστε στην αρχή της παραγράφου αναφέρεται το επίθετο τυχεροί. Αυτό αποκαλύπτει ότι δεν πρόκειται για κάτι επίπονο και δύσκολο, αλλά αντίθετα για κάτι ευχάριστο. Να σου θυμίσω επίσης ότι στην δεκαετία του 70 και πιο πριν, πολλοί ήταν αυτοί (όχι Ελληνες φυσικά) που βουτάγαν ένα σάκο και φεύγαν για Ινδια, Νεπάλ, Τουρκία, Ιραν κλπ με μόνα εφόδια λίγα χρήματα και μια κιθάρα. Δεν χρησιμοποιούσαν ποτέ αεροπλάνα λόγω κόστους αλλά ταξίδευαν ή με βανάκια ή με οτοστοπ και μάλιστα στην πορεία τους δεν υπήρχαν ούτε ξενοδοχεία πάντα , ούτε οι κάτοικοι μιλούσαν αγγλικά και γενικώς καμμία απο τις σύγχρονες ανέσεις που επικρατούν σήμερα. Για κινητά ούτε κουβέντα βέβαια. Αυτοί δεν δικαιούνται να μιλαν για επιτεύγματα? Απλά το λάθος που κάνουμε εμείς ως Ελληνες επειδή μικρή πείρα έχουμε απο ταξίδια και μόνο πρόσφατη, είναι ότι πράγματα που γίνονταν εδώ και χρόνια τα αγνοούμε και όταν έρχονται στην Ελλάδα δηλώνουμε εκστασιασμένοι. Το Lonely Travel έτσι ξεκίνησε την δεκαετία του 70, και όχι 40 (!) χρόνια μετά. Ενεργούμε λες και ανακαλύψαμε την Αμερική. Θα μπορούσα να γράψω άλλους 60 λόγους αλλά δεν το κάνω. Ειμαι σίγουρη ότι θα διαβάσεις με προσοχή , θα σκεφθείς και ίσως αναθεωρήσεις. Τέλος και επικουρικά σου λεω ότι αν χρηματοδοτούσα εγώ για σένα και την παρέα σου ένα τέτοιο ταξίδι θα το αρνιόσουν? δεν νομίζω, γιατι δεν είναι θέμα κινδύνου, αλλά οικονομικό. Συγγνώμη αν σε στενοχώρησα Μαράκι αλλά... :lol:ο καθείς και οι απόψεις του....
υγ. για χορηγίες δεν σχολίασα (φυσικά)

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
γλυκειά Dim σίγουρα δεν με στεναχωρείς και σίγουρα αν με χρηματοδοτούσε κάποιος να κάνω οποιοδήποτε ταξίδι πόσο μάλλον τον γύρο του κόσμου τρελή θα μουν να πω όχι? Ίσως το επίτευγμα να είναι λάθος λέξη.. Αλλά δεν πάυει όποιος καταφέρνει και κάνει τέτοια ταξίδια να το θεωρώ σπουδαίο και φοβερή εμπειρία διότι εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω λόγω οικονομικών και ίσως ατολμίας αν θες. Δεν εκστασιάζομαι όπως λες επειδή είναι πρωτοφανές, αλλά σίγουρα εντυπωσιάζομαι με πράγματα που εγώ δεν έχω κάνει και θα ήθελα πολύ να κάνω. Απλά....

dim kyr

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
γλυκειά Dim σίγουρα δεν με στεναχωρείς και σίγουρα αν με χρηματοδοτούσε κάποιος να κάνω οποιοδήποτε ταξίδι πόσο μάλλον τον γύρο του κόσμου τρελή θα μουν να πω όχι? Ίσως το επίτευγμα να είναι λάθος λέξη.. Αλλά δεν πάυει όποιος καταφέρνει και κάνει τέτοια ταξίδια να το θεωρώ σπουδαίο και φοβερή εμπειρία διότι εγώ δεν θα μπορούσα να το κάνω λόγω οικονομικών και ίσως ατολμίας αν θες. Δεν εκστασιάζομαι όπως λες επειδή είναι πρωτοφανές, αλλά σίγουρα εντυπωσιάζομαι με πράγματα που εγώ δεν έχω κάνει και θα ήθελα πολύ να κάνω. Απλά....
Για να μην γίνουν παρεξηγήσεις Μαράκι και μου ζητάς λαγούς και πετραχείλια σου λέω εκ των προτέρων ότι η χρηματοδότηση ενος ταξιδιού απο εμένα για εσένα και την παρέα σου, χρησιμοποιήθηκε ως δεκανίκι-επιχείρημα για να υποστηρίξω τα όσα λέω. ΔΕΝ σοβαρολογούσα. Απλό παράδειγμα ήταν:haha::haha::haha:

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Για να μην γίνουν παρεξηγήσεις Μαράκι και μου ζητάς λαγούς και πετραχείλια σου λέω εκ των προτέρων ότι η χρηματοδότηση ενος ταξιδιού απο εμένα για εσένα και την παρέα σου, χρησιμοποιήθηκε ως δεκανίκι-επιχείρημα για να υποστηρίξω τα όσα λέω. ΔΕΝ σοβαρολογούσα. Απλό παράδειγμα ήταν:haha::haha::haha:

Φτου ρε γμτ και χάρηκα....:haha:

kath_1983

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ
Eπίτευγμα μπορεί να μην είναι... πάντως δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει ο καθένας. Παρόλα αυτά πολλά μέλη του φόρουμ εδώ έχουν πολύ ζηλευτούς χάρτες με ταξίδια που έχουν κάνει χωρίς χορηγούς και τους θαυμάζω το ίδιο και περισσότερο!

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Σχετικά με τον γύρο του κόσμου ,προσωπικά θεωρώ επίτευγμα αυτό που έκανε ο Μπάμπης Μπίζας(δεν είναι τυχαίο ότι διεκδικεί μια θέση στο Ρεκορ Γκινες γιαυτό).Έχει γυρίσει όλον τον κόσμο κυριολεκτικά (χρειάστηκε 37 διαβατήρια για να ταξιδέψει στις194 χώρες σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ).Με δικά του χρήματα κατάφερε να πάει παντού.Αυτό ΕΙΝΑΙ επίτευγμα.Μοναδικός του χορηγός η εσωτερική του παρόρμηση που δεν τον αφήνει να σταματήσει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom