• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ο Γύρος της Κρήτης σε 2 Βδομάδες!!!

Vito

Member
εκμεταλλευομαι το θεμα μια και αναφερομαστε στη νοτια κρητη...

Τελος ιουλιου θα βρισκομαι στο νομο Ηρακλειου...και θα περασουμε καποιες μερες στα νοτια του νησιου, σε ενα χωριο που λεγεται Κερατοκαμπος....Ειχα ξαναπαει εκει πριν δεκα χρονια οκ η παραλια αλλα δε με τρελανε, οποια προταση για καμια ομορφη ιδιαιτερη παραλια προς τα εκει, δεχτη...!

Ειδα επισης στο google earth μια μικρη παραλια , λεγεται Αγιος Νικητας κοντα στο χωριο Τσουτσουρας, αλλα δε διακρινω παρα ενα χωματοδρομο....ειναι ευκολη η προσβαση με απλο ιχ η θα το διαλυσουμε?
Κοντά στον Κερατοκαμπο είναι ο Ληστής... Αφήνεις αμαξι στον κεντρικό δρόμο και κατεβαίνεις ένα ψιλό-απότομο μονοπατάκι μέχρι την παραλία..

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Τελος ιουλιου θα βρισκομαι στο νομο Ηρακλειου...και θα περασουμε καποιες μερες στα νοτια του νησιου, σε ενα χωριο που λεγεται Κερατοκαμπος....Ειχα ξαναπαει εκει πριν δεκα χρονια οκ η παραλια αλλα δε με τρελανε, οποια προταση για καμια ομορφη ιδιαιτερη παραλια προς τα εκει, δεχτη...!

Ειδα επισης στο google earth μια μικρη παραλια , λεγεται Αγιος Νικητας κοντα στο χωριο Τσουτσουρας, αλλα δε διακρινω παρα ενα χωματοδρομο....ειναι ευκολη η προσβαση με απλο ιχ η θα το διαλυσουμε?[/quote]

http://www.travelstories.gr/%EA%F1%...C%E5%F1%E5%F2-%E4%E9%E1%EA%EF%F0%DD%F2-5.html

απ όλα έχουμε εδώ. δες #50

_antonis_

Member
εεεεεε!!!!!!!!που τις είδες καλέ Αντουάν τις μοναχές;;; εγώ για καλογήρους έχω γράψει. ένα ηγούμενο κι ένα δόκιμο έχει. Αλλά μην πάτε γιατί θα ταλαιπωρηθεί το αμάξι κι εκεί δεν είναι για διασκέδαση. εκτός και θέλετε να προσευχηθείτε, διαθέτουν καταλύματα και φαγητό.
E... μοναχοί, που να θυμάμαι, πάνε και χρόνια! Αλλά ήταν τέλεια...τι νερά! Ε, σιγά, στην παραλία θα κοιμηθούν, οι μοναχοί είναι κλεισμένοι μέσα! :D Εμένα μ'αρεσε πολυ΄πήγα με κανονικό χαμηλό αμάξι, ο δρόμος ήταν κάπως, αλλά θα ξαναπήγαινα. :)

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Λοιπόν, όσο σπούδαζα πήγαινα κάθε Σαβ/κο των θερμών μηνών με μιά σκηνή οπουδήποτε.
Άρα, προτείνω, Μονή Πρεβέλη (δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι μετά τη φωτιά), δεν προτείνω Παναγιά Τρυπητή (εκτός του ότι θα δυσκολευτείτε ΠΟΛΥ να τη βρείτε, δε θα σας τρελάνει). Είναι όμως υπέροχα στη Μονή Κουδουμά (έχει και Μοναστήρι με μοναχές αν θυμάμαι καλά που φιλοξενούν και κόσμο), Καλούς Λιμένες (γίνεται πανικός απο σκηνές όμως) και Ν.Χανιά Κεδρόδασος, δίπλα στο Ελαφονήσι. Φαλάσαιρνα καλά είναι για ένα μπάνιο, αλλά ποτέ δε διανυκτέρευσα-δε με τρέλανε. Οπωσδήποτε, τις μέρες που δε θα χει μποφόρ πηγαίντε Γαϊδουρονήσι!! Οπωσδήποτε!!! Αγία Γαλήνη δε μ'άρεσε, ένα 'χωριουδάκι' τουριστικό είναι. Δεν έχω πάει Αγία Φωτιά (έτσι τη λένε νομίζω και δεν ξέρω για να την προτείνω ή όχι) αλλά αν πάτε και προς Λασίθι, είναι τρέλα ο Ξερόκαμπος...... Είναι τόσα πολλά που δεν ξέρω τι να πω και τι να μην πώ. Κανονικά η Κρήτη θέλει ένα τροχόσπιτο, 1 σκηνή καλού κακού και 1 μήνα!! :D
Για Μονη Πρεβελη ουτε λογος,ας την αφησουμε την παραλια λιγο στην ησυχια της μεχρι να ξανανοιξει το δασος,αρκετο ειναι το χαλι της ...

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
σιγά βρε Ορέστη τα μεθυσμένα αγγλάκια να ορμήξουν. πότε έρχεσαι εσύ; όλο μας λείπεις κι ετοιμάζουμε τριήμερο. κορίτσια Χερσόνησομάλια θα σας προσέχουμε εμείς. αν και μη φοβάστε, δώστε μια διασκεδαστική νότα στην περιοδεία σας. Παίδες, η κίνηση στη Χερσόνησος βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο απ αυτό των Μαλίων. Τείνει αρκετά στο οικογενειακό στυλ τελευταία
Αντωνη φετος θα ειμαι συντομος στις διακοπες στη Κρητη,με εχουνε "φαει" τα εξωτερικα .. 30 Ιουλιου θα ειμαι κατω,παντρευω την ξαδερφη μου στις 31 και θα κατσω μεχρι τις 10 του Αυγουστου .. κανονιστε κατι μεσα σε εκεινες τις μερες(αααα εκτος απο 5-6 αυγουστου γιατι ειναι το πανηγυρι του Αφεντη Χριστου στο χωριο μου) και μιας και το ανεφερες η κινηση στη Χερσονησο ειναι απειρως καλυτερη απο τα Μαλια αλλα και παλι ακαταλληλες για Ελληνοπουλες .. Οσο για ενα ποστ που αναφερθηκε για τον Αγιο Νικητα,ο δρομος ειναι κακοτραχαλος θελει τζιπ ή τουλαχιστον ψηλο αμαξι ... αλλα η ταλαιπωρια αξιζει ...

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Γειά σας!!!

Αποφάσισα να πάω με 2 φίλες μου για camping στη Κρήτη.. Η αρχική ιδέα ήταν να εγκατασταθούμε στη Σούγια όπου υπάρχει ελεύθερο camping.. Θα πάρουμε και αυτοκίνητο μαζί μας για να μετακινούμαστε και σε λίγο πιο μακρινές αποστάσεις.. Μετά σκεφτήκαμε, γιατί όχι και σε όλο το νησί?
Έτσι, μετά τη Σούγια σειρά εχούν άλλα μέρη στα οποία θα στήσουμε τις σκηνούλες μας.. Ελεύθερα camping ή όχι, δεν μας απασχολεί.. Ζητάω από εσάς, αγαπημένοι φίλοι των διακοπών, των περιηγήσεων και της περιπέτειας, να μοιραστείτε μαζί μου απόψεις για το που θα μπορούσαμε να πάμε.. Είτε για να μείνουμε, είτε ως απλή εκδρομή!
Απλά να έχετε στο μυαλό σας ---> 3 φίλες, σε ένα αυτοκίνητο, με χάρτη στο χέρι, γυρνάνε ένα νησί!!

Ευχαριστώ!!! :clap:
Kοιτα οπως ξαναγραψαμε ειναι δυσκολο σε 15 μερες να δεις το νησι
Ενδεικτικα σου εχω την εξης προταση

Νομος Χανιων
Σουγια μενεις 5 μερες,και εχεις τις εξης ολοημερες διαδρομες
1)Παλαιοχωρα
2)Ελαφονησι, και τον απογευμα τραβας βορεια προς το Ελος και πας για Μηλια
Welcome to Milia Cretan Settlement
3) Απο Σουγια παιρνεις το καραβακι και πας ολοημερη στο Λουτρο χωρις αυτοκινητο με επιστροφη το απογευμα
Δυο μερες αραλικι και 3 εκδρομες να επιλεξεις

Νομος Ρεθυμνου(5 μερες )
Καμπινκ στη παραλια της Πρεβελης με επιλογη για ολοημερες εκδρομες
1) Πλακιας, Φραγκοκαστελλο , Χωρα Σφακιων
2) Πηγες Αργυρουπολης, λιμνη Κουρνα, Βρυσσες Χανιων
3) Τριοπετρα,Λιγδες, Αγιος Παυλος
4) Ολοημερη στη πολη του Ρεθυμνου

Δυο διανυκτερευσεις στη πολη των Χανιων και αναχωρηση...

Οποτε 10 μερες στις παραλιες,2 στα Χανια, 2 στο πλοιο...και ολα μια χαρα
Επιλεγεις εκδρομες ή αραλικι, και ασε τους αλλους νομους για του χρονου, να μη ξεπατωθεις στα χιλιομετρα

Last edited by a moderator:

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Συμφωνω απολυτα με το προγραμμα της Ευης .. και το Λουτρο αξιζει παρα πολυ,ολο θελω να παω και δεν τα εχω καταφερει ...

_antonis_

Member
Νομος Ρεθυμνου(5 μερες )
Καμπινκ στη παραλια της Πρεβελης με επιλογη για ολοημερες εκδρομες
1) Πλακιας, Φραγκοκαστελλο , Χωρα Σφακιων
2) Πηγες Αργυρουπολης, λιμνη Κουρνα, Βρυσσες Χανιων
3) Τριοπετρα,Λιγδες, Αγιος Παυλος
4) Ολοημερη στη πολη του Ρεθυμνου
A ναι, Φραγκοκάστελλο, ωραίο ήταν και έχει και παραλία. Λίμνη Κουρνά και Πηγές Αργυρούπολης δε τις προτείνω, εννοώ δε τις προτείνω περισσότερο απο Φραγκοκάστελλο.

Γενικά να ξέρεις ότι έχεις πολλά χιλιόμετρα να κάνεις όπως σε κόβω... Επίσης, στην επιστροφή απο Σφακιά ή Φραγκοκάστελλο, πολλές στροφές (όχι ότι αλλού έχεις λιγότερες, αλλά απο 'κεί ακόμη τις θυμάμαι).

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
A ναι, Φραγκοκάστελλο, ωραίο ήταν και έχει και παραλία. Λίμνη Κουρνά και Πηγές Αργυρούπολης δε τις προτείνω, εννοώ δε τις προτείνω περισσότερο απο Φραγκοκάστελλο.

Γενικά να ξέρεις ότι έχεις πολλά χιλιόμετρα να κάνεις όπως σε κόβω... Επίσης, στην επιστροφή απο Σφακιά ή Φραγκοκάστελλο, πολλές στροφές (όχι ότι αλλού έχεις λιγότερες, αλλά απο 'κεί ακόμη τις θυμάμαι).
Aντωνη εδωσα επιλογες,για να αποφασισουν, αν θα δουνε και αλλα μερη ή αν θα την αραξουν σε μια παραλια
Δεν ειναι μακρινες οι αποστασεις απο Χωρα Σφακιων στη Πρεβελη γιατι πανε απο νοτο αν πας απο βορειο αξονα και κατεβεις Χωρα Σφακιων ειναι σκοτωμα
Ειπα να αποφυγουν αλλους νομους,για να μη περασους τις διακοπες τους στους δρομους

_antonis_

Member
Aντωνη εδωσα επιλογες,για να αποφασισουν, αν θα δουνε και αλλα μερη ή αν θα την αραξουν σε μια παραλια
Δεν ειναι μακρινες οι αποστασεις απο Χωρα Σφακιων στη Πρεβελη γιατι πανε απο νοτο αν πας απο βορειο αξονα και κατεβεις Χωρα Σφακιων ειναι σκοτωμα
Ειπα να αποφυγουν αλλους νομους,για να μη περασους τις διακοπες τους στους δρομους
Φυσικά και καλά έκανες!
Απλά κάνω τις δικές μου προτάσεις πάνω στις επιλογές που δίνεις, για να βοηθήσω στο να μή μπερδευτεί...

d4ydr33m3r

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Antarctica
Τα χω γράψει παλιότερα, αλλά φαίνεται ότι έχουν χαθεί μέσα στην υπερπληροφόρηση :

http://www.travelstories.gr/%EA%F1%...%F2-%E4%E9%E1%EA%EF%F0%E5%F2-2.html#post94531
Μια χαρα το βρισκω το "προγραμμα" σου Taver.
Αλλα θα συμφωνησω και εγω οτι 2 εβδομαδες δεν φτανουν ουτε για πλακα για να γυρισεις την Κρητη..

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom