• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ο Γύρος της Κρήτης σε 2 Βδομάδες!!!

iNeedTheCure

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρήτη - Γύρος του νησιού
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Θα προτιμούσα μόνο camping, γιατί και η μεταφορά και μετακίνηση του αυτοκινήτου από μόνη της θα στοιχήσει πολλά.. Και είμαστε φοιτήτριες..

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..μια αρχη ειναι απο Χανια.φτανεις στη σουδα και πας στη σουγια που υπαρχει καμπιγκ απο εκει αν ειναι ο καιρος ευνοικός περνας στη γαυδο και γυρνας παλι η σουγια η σφακια η παλιοχωρα. απο το νοτιο αξονα μπορεις να πας και στο νοτιο ρεθυμνο, πλακια, ροδοβανι να συνεχισεις προς αγια γαληνη και καλοι λιμενες που εχει καμπιγκ και μετα ανεβαινεις βορεια προς ελουντα και πας και στη σπιναλογκα.. το βορειο κομματι του νησιου θα ειναι μια μεγαλη πικρα απο κουραση, κοσμο και αυτοκινητα με ξενους οδηγούς που δεν πανε στη ακρη με τιποτα!!!!!!!!!!!!!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
orestcrete σκέφτομαι ότι δεν γνωρίζουμε και την Κρήτη και ίσως είναι ακόμα πιο δύσκολο για μας το να κάνουμε μεγάλα ταξίδια.. Έχετε να μου προτείνετε κάποιος μέρος σαν αφετηρία? Να ξεκινήσουμε δλδ από κάπου και σιγά σιγά να τα γυρίσουμε όλα.. Θα θέλαμε επίσης να επισκεφτούμε την Σπιναλόγκα αλλά και τη Γαύδο.. Ξέρω πως λέω πάλι για μεγάλες αποστάσεις.. Αλλά νομίζω ότι αυτο που λείπει είναι το πως θα το οργανώσουμε σωστά..
κοιταξε,δεν ξερω πολλα οσων αφορα το καμπινγκ .. η αληθεια ειναι οτι σε 2 βδομαδες δεν προλαβαινετε να γυρισετε ολο το νησι .. εγω θα σου προτεινα να επικεντρωθειτε σε εναν νομο ή το πολυ σε 2 γιατι πχ το να πατε Σπιναλογκα ενω μενετε Χανια ειναι ενα ντεποζιτο βενζινη μονο το πηγαινε ... ασε που φετος σπιναλογκα δεν στο συνιστω καθολου γιατι γινεται της αισχροκερδειας εκει περα .. Χανια υπαρχουν φοβερες παραλιες και μερη για να ξοδεψεις 2 βδομαδες εκει .. και του χρονου το καλοκαιρι να μας ερθετε και απο Ηρακλειο :lol::lol::clap:

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
καλο προγραμμα αυτο που σου εβγαλε η lullu .. να κατηφορισεις απο Χανια στη νοτια πλευρα,να φτασεις μεχρι παραλιες νοτιου Ηρακλειου και μετα ανεβαινεις προς Κρητικο πελαγος again .. απλα οταν ανεβειτε προς τα βορεια δεν ξερω καν αν υπαρχει καπου χωρος για καμπινγκ ..

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
..μια αρχη ειναι απο Χανια.φτανεις στη σουδα και πας στη σουγια που υπαρχει καμπιγκ απο εκει αν ειναι ο καιρος ευνοικός περνας στη γαυδο και γυρνας παλι η σουγια η σφακια η παλιοχωρα. απο το νοτιο αξονα μπορεις να πας και στο νοτιο ρεθυμνο, πλακια, ροδοβανι να συνεχισεις προς αγια γαληνη και καλοι λιμενες που εχει καμπιγκ και μετα ανεβαινεις βορεια προς ελουντα και πας και στη σπιναλογκα.. το βορειο κομματι του νησιου θα ειναι μια μεγαλη πικρα απο κουραση, κοσμο και αυτοκινητα με ξενους οδηγούς που δεν πανε στη ακρη με τιποτα!!!!!!!!!!!!!
Το να περασουν Αυγουστο τη Χερσονησο και τα Μαλλια ειναι κατι μεταξυ Ομηρου Οδυσειας και Ομηρου Ιλιαδας
Ασε που στη Πλακα και στη Σπηναλογκα ελεω σειρας δε θα πεφτει καρφιτσα
Καλλιτερα στο νοτο,πολυ πιο οικονομικα απο ολες τις αποψεις, καλλιτερες παραλιες,λιγοτερος καταποντισμος απο εκει και επειτα ξεκινησετε απο τα Χανια πορευτητε στο νοτιο αξονα και αναλογα με τις αντοχες σας προχωρατε ανατολικα
Ναι μεν η Γαυδος μπορει να εχει καμπιγκ αλλα δεν ειναι για πολες διαδρομες...εκει πας και τη αραζεις

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Το να περασουν Αυγουστο τη Χερσονησο και τα Μαλλια ειναι κατι μεταξυ Ομηρου Οδυσειας και Ομηρου Ιλιαδας
Ασε που στη Πλακα και στη Σπηναλογκα ελεω σειρας δε θα πεφτει καρφιτσα
Καλλιτερα στο νοτο,πολυ πιο οικονομικα απο ολες τις αποψεις, καλλιτερες παραλιες,λιγοτερος καταποντισμος απο εκει και επειτα ξεκινησετε απο τα Χανια πορευτητε στο νοτιο αξονα και αναλογα με τις αντοχες σας προχωρατε ανατολικα
Ναι μεν η Γαυδος μπορει να εχει καμπιγκ αλλα δεν ειναι για πολες διαδρομες...εκει πας και τη αραζεις
συμφωνω απολυτα .. αμα πανε Χερσονησομαλια τα αγγλακια θα ορμηξουνε καταπανω τους οποτε δεν το συνιστω καθολου :bleh::bleh::bleh:
αν θελουνε να γυρισουνε το νησι γαυδο συνιστω το πολυ 3 μερες ..

iNeedTheCure

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κρήτη - Γύρος του νησιού
Ταξίδι-Όνειρο
Αμερική
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Σας ευχαριστώ πολύ! Θα βγάλω ένα πρόγραμμα με τις φίλες μου και θα σας συμβουλευτω για ακόμα μια φορά πριν φύγω!

_antonis_

Member
Θα προτιμησεις το νοτιο οδικο αξωνα του νησιου
Δεν ειναι βεβαια και ο καλλιτερος αλλα το Λυβικο πελαγος εχει αλλη ομορφια
Πολλα ψαρωχωρια, οικονομικο φαγητο, παραλιες απατητες κ.λ.π
Δεν ξερω σε ποια σημεια θα βρεις καμπινκ αλλα καλλιτερα ρωτησε τη τουριστικη αστυνομια αν θελεις οργανωμενα
Δες τη Καραβόβρυση στο νοτιο Ηρακλειο διπλα στους Καλους Λιμενες,ή παραδιπλα στη Ψιλη Αμμο και εκει εχει καλη θαλασσα
Θα προχωρησεις για Λεντα και θα δεις τις παραλιες Χρισοστομο, Τρυπιτη και πας για Κουδουμα
Δεν ξερω αν εκει στηνουν σκηνες μπορειτε να φιλοξενηθητε δωρεαν στο μοναστηρι, η θαλασσα ομως εκει ειναι απιστευτη, αλλα χρειαζεσαι τζιπ
Προχωρας για τις Τρεις Εκκλησιες και μετα στο Κερατοκαμπο
Τωρα που θα διανυκτερευσεις ειναι στη δικη σου βουληση
Λοιπόν, όσο σπούδαζα πήγαινα κάθε Σαβ/κο των θερμών μηνών με μιά σκηνή οπουδήποτε.
Άρα, προτείνω, Μονή Πρεβέλη (δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι μετά τη φωτιά), δεν προτείνω Παναγιά Τρυπητή (εκτός του ότι θα δυσκολευτείτε ΠΟΛΥ να τη βρείτε, δε θα σας τρελάνει). Είναι όμως υπέροχα στη Μονή Κουδουμά (έχει και Μοναστήρι με μοναχές αν θυμάμαι καλά που φιλοξενούν και κόσμο), Καλούς Λιμένες (γίνεται πανικός απο σκηνές όμως) και Ν.Χανιά Κεδρόδασος, δίπλα στο Ελαφονήσι. Φαλάσαιρνα καλά είναι για ένα μπάνιο, αλλά ποτέ δε διανυκτέρευσα-δε με τρέλανε. Οπωσδήποτε, τις μέρες που δε θα χει μποφόρ πηγαίντε Γαϊδουρονήσι!! Οπωσδήποτε!!! Αγία Γαλήνη δε μ'άρεσε, ένα 'χωριουδάκι' τουριστικό είναι. Δεν έχω πάει Αγία Φωτιά (έτσι τη λένε νομίζω και δεν ξέρω για να την προτείνω ή όχι) αλλά αν πάτε και προς Λασίθι, είναι τρέλα ο Ξερόκαμπος...... Είναι τόσα πολλά που δεν ξέρω τι να πω και τι να μην πώ. Κανονικά η Κρήτη θέλει ένα τροχόσπιτο, 1 σκηνή καλού κακού και 1 μήνα!! :D

Vito

Member
Λοιπον παραλιες για ελευθερο στην νοτια Κρητη:
Νομος Χανιων: Κεδροδασος (κοντα στο Ελαφονησι), Γυαλισκαρι (κοντα Παλιοχωρα), Σουγια, καραβι για Γαυδο, επιστροφή Σφακια και από κει...

Νομος Ρεθύμνου: Αγιος Παυλος ή Τριοπετρα (θα σας φαει ο ηλιος-καθολου σκια)

Νομος Ηρακλειου: Ντράφουλας (κοντά Λέντα), Ληστής

από Λασίθι δεν ξερω πολλά...

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Λοιπόν, όσο σπούδαζα πήγαινα κάθε Σαβ/κο των θερμών μηνών με μιά σκηνή οπουδήποτε.
Άρα, προτείνω, Μονή Πρεβέλη (δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι μετά τη φωτιά), δεν προτείνω Παναγιά Τρυπητή (εκτός του ότι θα δυσκολευτείτε ΠΟΛΥ να τη βρείτε, δε θα σας τρελάνει). Είναι όμως υπέροχα στη Μονή Κουδουμά (έχει και Μοναστήρι με μοναχές αν θυμάμαι καλά που φιλοξενούν και κόσμο),

εεεεεε!!!!!!!!που τις είδες καλέ Αντουάν τις μοναχές;;; εγώ για καλογήρους έχω γράψει. ένα ηγούμενο κι ένα δόκιμο έχει. Αλλά μην πάτε γιατί θα ταλαιπωρηθεί το αμάξι κι εκεί δεν είναι για διασκέδαση. εκτός και θέλετε να προσευχηθείτε, διαθέτουν καταλύματα και φαγητό.

soudianos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
συμφωνω απολυτα .. αμα πανε Χερσονησομαλια τα αγγλακια θα ορμηξουνε καταπανω τους οποτε δεν το συνιστω καθολου :bleh::bleh::bleh:
αν θελουνε να γυρισουνε το νησι γαυδο συνιστω το πολυ 3 μερες ..
σιγά βρε Ορέστη τα μεθυσμένα αγγλάκια να ορμήξουν. πότε έρχεσαι εσύ; όλο μας λείπεις κι ετοιμάζουμε τριήμερο. κορίτσια Χερσόνησομάλια θα σας προσέχουμε εμείς. αν και μη φοβάστε, δώστε μια διασκεδαστική νότα στην περιοδεία σας. Παίδες, η κίνηση στη Χερσόνησος βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο απ αυτό των Μαλίων. Τείνει αρκετά στο οικογενειακό στυλ τελευταία

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
εκμεταλλευομαι το θεμα μια και αναφερομαστε στη νοτια κρητη...

Τελος ιουλιου θα βρισκομαι στο νομο Ηρακλειου...και θα περασουμε καποιες μερες στα νοτια του νησιου, σε ενα χωριο που λεγεται Κερατοκαμπος....Ειχα ξαναπαει εκει πριν δεκα χρονια οκ η παραλια αλλα δε με τρελανε, οποια προταση για καμια ομορφη ιδιαιτερη παραλια προς τα εκει, δεχτη...!

Ειδα επισης στο google earth μια μικρη παραλια , λεγεται Αγιος Νικητας κοντα στο χωριο Τσουτσουρας, αλλα δε διακρινω παρα ενα χωματοδρομο....ειναι ευκολη η προσβαση με απλο ιχ η θα το διαλυσουμε?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom