Borealis
Member
Quel dommage! Cela t' irai bien!Και εγω φοιτησα στο Γαλλικο Ινστιτουτο στη Σινα, αλλα αυτο δε με κανει και γαλλιδα!
Quel dommage! Cela t' irai bien!Και εγω φοιτησα στο Γαλλικο Ινστιτουτο στη Σινα, αλλα αυτο δε με κανει και γαλλιδα!
Oι αρχαίοι Έλληνες... εμείς απλά έχουμε την τύχη να μένουμε στα ίδια μέρη...κανενας δεν ειναι απογονος των Αρ. Ελληνων;;;
και ποιος γεννησε τον πολιτισμο τοτε; οχι εμεις;
παιδακια, δειτε το ντοκιμαντερ σας παρακαλώ.
οι έλληνες που βρεθηκαν εκει περα τους βρηκαν σε αθλιες συνθήκες, να επιβιωνουν . Και οταν τους ρωτησαν τι βοηθεια ζητουν απο την Ελλάδα, εκεινοι αντι για λεφτα φαρμακα ή πολυτελειες, το μονο που ζητησαν ηταν ενα ΣΧΟΛΕΙΟ
για να μορφωθουν τα παιδια και να εντρυφησουν στην ελληνικη παιδεια
Τελικά έτσι μου αρέσουν εμένα οι γυναίκες... με τα γαλλικούλια τους, το μπαλέτο τους και το πιάνο τους... με μια εσάνς αστικής γαλλικουρίας βρε αδερφέ...Και εγω φοιτησα στο Γαλλικο Ινστιτουτο στη Σινα, αλλα αυτο δε με κανει και γαλλιδα!
Πλακα μας κανεις τωρα που δεν καταλαβαινεις, ε; Εγω τον βρισκω και πολυ ηπιων τονων, προς το παρον...Δε καταλαβαίνω τί σου φαίνεται παράξενο και αντιδράς έτσι, ...
Επί της ουσίας καμία αντίρρηση με την παρέμβασή σου... άλλο αυτό όμως και άλλο να παραμυθιαζόμαστε με διάφορα κουλά ότι οι Καλάς είναι απόγονοι των Ελλήνων και ότι σαν μοναδικό τους όνειρο είναι να χτιστεί ένα σχολείο με σκοπό την εντρύφιση τους στην Ελληνική παιδεία...Σε κάθε περίπτωση, είτε οι Καλάς πιστεύουν κάτι τέτοιο ή όχι, είτε ισχύει το ότι πιστεύουν ή όχι και μόνο να το δούμε σαν μια πράξη φιλανθρωπίας προς μια μικρή φυλή που δεν έχει επαφές με τον έξω κόσμο και τα απαραίτητα αγαθά ενδιαφέρον και αξιοθαύμαστο είναι. Δε βρίσκω το λόγο γιατί να διαφωνούμε για το αν οι Καλάς είναι μακρινοί συγγενείς των Ελλήνων και ιδίως αν οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ή δεν είναι συγγενείς των αρχαίων Ελλήνων. Το νόημα είναι ότι γινεται μια επαφή και ένα πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων και αυτό από μόνο του έχει ενδιαφέρον. Και δε νομίζω ότι το σχολείο των Καλάς τους διδάσκει ελληνική παιδεία, απ' ό,τι άκουσα στο ντοκυμαντέρ στη γλώσσα τους γίνονται τα μαθήματα και απλώς το σχολείο έχει κάποια ελληνικά σύμβολα ως σημάδι ότι το ελληνικό κράτος βοήθησε για την ανέγερσή του κλπ. Εγώ θαυμάζω το έργο του εν λόγω ανθρώπου, όχι επειδή πιστεύω ότι κάνει το έθνος περήφανο ή κάνει το καθήκον του, αλλά περισσότερο επειδή αγάπησε έναν τόπο (για τους σωστούς ή λάθος λόγους, δεν έχει σημασία) και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει.