• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ο Έλλην καθηγητής για την φυλή των Καλάς

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Που το βαζεις κιολας που εχω και γαλλικη μυτουλα και μου αρεσει και η γαλλικη κουζινα!

Traveller

Member
κανενας δεν ειναι απογονος των Αρ. Ελληνων;;;

και ποιος γεννησε τον πολιτισμο τοτε; οχι εμεις;
Oι αρχαίοι Έλληνες... εμείς απλά έχουμε την τύχη να μένουμε στα ίδια μέρη...

παιδακια, δειτε το ντοκιμαντερ σας παρακαλώ.
οι έλληνες που βρεθηκαν εκει περα τους βρηκαν σε αθλιες συνθήκες, να επιβιωνουν . Και οταν τους ρωτησαν τι βοηθεια ζητουν απο την Ελλάδα, εκεινοι αντι για λεφτα φαρμακα ή πολυτελειες, το μονο που ζητησαν ηταν ενα ΣΧΟΛΕΙΟ
για να μορφωθουν τα παιδια και να εντρυφησουν στην ελληνικη παιδεια

Πρώτον... φυλή ιθαγενών στο Πακιστάν είναι σε τι συνθήκες περίμενες να ζουν δηλαδή? Εδώ οι ίδιοι οι Πακιστανοί στις πόλεις δεν έχουν να φάνε καλά καλά εσύ ήθελες μια φυλή στα βουνά να ζει σε ιδανικές συνθήκες και κατηγορείς το κράτος του Πακιστάν γιαυτό? και δεύτερον και κυριότερο... όταν δεν έχεις να φας και να ντυθείς είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ το ξαναλέω ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ζητάς σχολείο για να εντρυφήσεις στην Ελληνική παιδεία... η επιβίωση είναι ξέρεις πολύ σημαντικότερο πράγμα... Ωραίο το παραμύθι του μεσιέ αλλά δεν έχει δράκο...

Και εγω φοιτησα στο Γαλλικο Ινστιτουτο στη Σινα, αλλα αυτο δε με κανει και γαλλιδα!
Τελικά έτσι μου αρέσουν εμένα οι γυναίκες... με τα γαλλικούλια τους, το μπαλέτο τους και το πιάνο τους... με μια εσάνς αστικής γαλλικουρίας βρε αδερφέ...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Ασε! Στο μπαλετο εχασες!
Η τελευταια της ταξης ημουνα! Υπαρχει φωτογραφια (της ντροπης) με ολα τα κοριτσακια στο corps de ballet να σηκωνουν δεξι ποδι και εγω αριστερο! Εγκεφαλικο κοντευε να παθει η μακαριτισσα η Ραλλου Μανου, μια φορα που απο σποντα μου εριξε μια ματια!

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Traveller darling, γιατι μιλας ετσι?
και πότε εγω κατηγόρησα το πακιστανικό κρατος?
Ο καθηγητης αυτος ειπε οτι ζητησαν σχολειο και αυτό τους εδωσε - με τη βοηθεια πολλλων αλλων και με τη βοηθεια των ιδιων των Καλας. Την επιβίωση η Καλάς τη βάζουν σε δεύτερη μοίρα, τους ενδιαφέρει πιο πολύ η επιβίωση της φυλής τους.
Δε καταλαβαίνω τί σου φαίνεται παράξενο και αντιδράς έτσι, ο καθείς έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τα πιστεύω του, όποια και να είναι αυτά.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δε καταλαβαίνω τί σου φαίνεται παράξενο και αντιδράς έτσι, ...
Πλακα μας κανεις τωρα που δεν καταλαβαινεις, ε; Εγω τον βρισκω και πολυ ηπιων τονων, προς το παρον...

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Σε κάθε περίπτωση, είτε οι Καλάς πιστεύουν κάτι τέτοιο ή όχι, είτε ισχύει το ότι πιστεύουν ή όχι και μόνο να το δούμε σαν μια πράξη φιλανθρωπίας προς μια μικρή φυλή που δεν έχει επαφές με τον έξω κόσμο και τα απαραίτητα αγαθά ενδιαφέρον και αξιοθαύμαστο είναι. Δε βρίσκω το λόγο γιατί να διαφωνούμε για το αν οι Καλάς είναι μακρινοί συγγενείς των Ελλήνων και ιδίως αν οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ή δεν είναι συγγενείς των αρχαίων Ελλήνων. Το νόημα είναι ότι γινεται μια επαφή και ένα πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων και αυτό από μόνο του έχει ενδιαφέρον. Και δε νομίζω ότι το σχολείο των Καλάς τους διδάσκει ελληνική παιδεία, απ' ό,τι άκουσα στο ντοκυμαντέρ στη γλώσσα τους γίνονται τα μαθήματα και απλώς το σχολείο έχει κάποια ελληνικά σύμβολα ως σημάδι ότι το ελληνικό κράτος βοήθησε για την ανέγερσή του κλπ. Εγώ θαυμάζω το έργο του εν λόγω ανθρώπου, όχι επειδή πιστεύω ότι κάνει το έθνος περήφανο ή κάνει το καθήκον του, αλλά περισσότερο επειδή αγάπησε έναν τόπο (για τους σωστούς ή λάθος λόγους, δεν έχει σημασία) και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πλακα μας κανεις τωρα που δεν καταλαβαινεις, ε; Εγω τον βρισκω και πολυ ηπιων τονων,

εγω τον συμπαθω παντως κι ας ειναι ξινουλης ενιοτε ;)

Traveller

Member
Αγαπητό μου παιδί, όταν μιλάς για απαγωγές, για προσυλητισμό και για φυλές που ζουν σε άθλιες συνθήκες σε ένα κράτος, το φτωχό μου το μυαλό λέει ότι κατηγορείς το κράτος... δηλαδή αν κάποιος έλεγε ότι το επίσημο Ελληνικό κράτος απαγάγει έναν καθηγητή που βοηθάει τους Πομάκους π.χ προσπαθεί να τους εκχριστιανίσει και αυτοί ζουν σε άθλιες συνθήκες τι γνώμη θα είχε ένας ξένος για την Ελλάδα?

Σε κάθε περίπτωση, είτε οι Καλάς πιστεύουν κάτι τέτοιο ή όχι, είτε ισχύει το ότι πιστεύουν ή όχι και μόνο να το δούμε σαν μια πράξη φιλανθρωπίας προς μια μικρή φυλή που δεν έχει επαφές με τον έξω κόσμο και τα απαραίτητα αγαθά ενδιαφέρον και αξιοθαύμαστο είναι. Δε βρίσκω το λόγο γιατί να διαφωνούμε για το αν οι Καλάς είναι μακρινοί συγγενείς των Ελλήνων και ιδίως αν οι σύγχρονοι Έλληνες είναι ή δεν είναι συγγενείς των αρχαίων Ελλήνων. Το νόημα είναι ότι γινεται μια επαφή και ένα πρόγραμμα ανταλλαγής πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων και αυτό από μόνο του έχει ενδιαφέρον. Και δε νομίζω ότι το σχολείο των Καλάς τους διδάσκει ελληνική παιδεία, απ' ό,τι άκουσα στο ντοκυμαντέρ στη γλώσσα τους γίνονται τα μαθήματα και απλώς το σχολείο έχει κάποια ελληνικά σύμβολα ως σημάδι ότι το ελληνικό κράτος βοήθησε για την ανέγερσή του κλπ. Εγώ θαυμάζω το έργο του εν λόγω ανθρώπου, όχι επειδή πιστεύω ότι κάνει το έθνος περήφανο ή κάνει το καθήκον του, αλλά περισσότερο επειδή αγάπησε έναν τόπο (για τους σωστούς ή λάθος λόγους, δεν έχει σημασία) και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει.
Επί της ουσίας καμία αντίρρηση με την παρέμβασή σου... άλλο αυτό όμως και άλλο να παραμυθιαζόμαστε με διάφορα κουλά ότι οι Καλάς είναι απόγονοι των Ελλήνων και ότι σαν μοναδικό τους όνειρο είναι να χτιστεί ένα σχολείο με σκοπό την εντρύφιση τους στην Ελληνική παιδεία...

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Να ενημερωσω επισης οτι το θεμα ειναι εντελως αστειο. Καλας εμεις; Χουνζα οι Σκοπιανοι. Αμ πως; Ετσι στην απ' οξω θα μενανε αυτοι;

Το επταήμερο του Διόδωρου - TO BHMA

Και να και ενα βιντεο για την υποδοχη του πριγκηπα και της πριγκηπισας Χουνζα. Εξαιρετικα καλογουστη θα μπορουσα να πω:

και ενα αρθρο πολυ ενδιαφερον του Παντελη Μπουκαλα στην Καθημερινη με αφορμη αυτο το πανηγυρι: kathimerini.gr | Υποθεσεις

Δεδομενου οτι την πριγκηπισα την λενε Atiqa, μηπως να την διεκδικησουμε ως ατθιδα;

Last edited by a moderator:

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Ο Χριστός και η Παναγία, στο πρώτο βίντεο μιλάνε για ενώσεις των δύο εθνών, για ένα ενιαίο κράτος και άλλα τέτοια μεγαλειώδη και όμορφα :haha:

Πάντως έξυπνοι, οι Σκοπιανοί, 4000 οι δικοί μας, πάνω από 60000 οι δικοί τους. Αν είναι να αυξηθούμε βρε αδελφέ, να αυξηθούμε κατά έναν σεβαστό αριθμό, σκέφτηκαν :p

Borealis

Member
Καλα αφού το βίντεο δεν παίζει που τα είδατε όλα αυτα? (μήπως χάλασε ο υπολογιστής μου?)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom