chrisbd
Member
- Μηνύματα
- 2.884
- Likes
- 18.562
Η μπίρα, μπορεί να θεωρείται μια από τις αρχαιότερες συνταγές, καθώς έχουν βρεθεί σχετικές αναφορές στη Μεσοποταμία του 2.050 π.Χ. Aλλά επειδή η παραγωγή και κατανάλωση μπίρας έχει εξαπλωθεί πέραν της Μεσοποταμίας, ακολουθούν οι 10 χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή του πρώτου σε κατανάλωση αλκοολούχου ποτού παγκοσμίως.
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013
Οι επιλογές των χωρών, έγιναν βάση του όγκου της παραγωγής, της ιστορίας της χώρας στην παραγωγή της μπίρας και βάση του τι έχει κάνει η κάθε χώρα για να προωθήσει το προϊόν της παγκοσμίως.
10. Σκωτία
Οι Σκωτσέζοι ασχολούνται με την παραγωγή της μπίρας εδώ και 5.000 χρόνια και όταν ακόμα ήταν Κέλτες. Μπορεί η Σκωτία να μην έχει να επιδείξει διάσημα ονόματα στη σύγχρονη ζυθοποιία, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την ποιότητα της σκωτσέζικης μπίρας. Μάρκες όπως η Arran, η McEwan και η Belhaven είναι δείγματα εξαιρετικής ποιότητας ale μπίρας. Η αλήθεια είναι ότι στη Σκωτία παράγονταν αρκετές από τις αγγλικές ale μπίρες, πριν ακόμα από την ένωση των δυο χωρών το 1707, ενώ η διάσημη αγγλική India Pale Ale, βασίζεται σε σκωτσέζικη ποικιλία.
9. Ιαπωνία
Κανείς δεν το περίμενε αλλά η Ιαπωνία είναι μία από τις δέκα μεγαλύτερες χώρες-παραγωγούς μπίρας. Αν και νέος παραγωγός, συγκριτικά με τα μεγαθήρια της Ευρώπης, η Ιαπωνία έχει στη λίστα της έξι μεγάλες ζυθοποιίες, που παράγουν ξηρές και πολύ ανθρακούχες μπίρες. Τέτοιες είναι οι Asahi και Sapporo, αλλά θα πρέπει να ψάξετε λίγο για να τις βρείτε, αφού δεν είναι από τις πρώτες επιλογές των θαυμαστών της μπίρας στον κόσμο. Συχνά όμως, σερβίρονται σε γιαπωνέζικα εστιατόρια.
8. Αυστραλία
Όταν οι αδελφοί Foster το 1887 έφτασαν στην Αυστραλία, από τη Νέα Υόρκη, με το ψυγείο στο ρυμουλκό, κατάφεραν ότι δεν είχαν καταφέρει οι Βρετανοί πρωτύτερα, που η ζέστη τους χάλαγε τα σχέδια και δημιούργησαν την πρώτη αυστραλιανή lager. Σήμερα, δυο είναι οι βασικές ζυθοποιίες στη χώρα, η Foster’s και η Lion Nathan. Μπορεί η διασημότερη να είναι η ελαφριά lager της Foster’s, αλλά δεν είναι η μοναδική, καθώς η Αυστραλία αξίζει τη θέση της στη δεκάδα, με σωρεία lager στην παραγωγή της.
7. Ιρλανδία
Η Ιρλανδία έχει σημαντική ιστορία στην παραγωγή της μπίρας, ακόμα και αν το διασημότερο προϊόν είναι μονάχα η μαύρη Guinness. Το ενδιαφέρον είναι πως όταν η Guinness σερβίρεται βαρελίσια, χρησιμοποιείται άζωτο φυσικού αερίου (το άζωτο δημιουργεί μικρότερες φυσαλίδες στη μπίρα) και όχι διοξείδιο του άνθρακα, που χρησιμοποιείται σε όλες τις υπόλοιπες, ενώ η Guinness έχει στο προσωπικό της ειδικούς τεχνικούς που εκπαιδεύουν τους ιδιοκτήτες των bar για το σωστό σερβίρισμα. Στις αρχές του 20ού αιώνα μάλιστα, η Guinness είχε καταφέρει την τιμή να είναι το μεγαλύτερο όνομα στη παγκόσμια ζυθοποιία. Μπορεί να μην διατηρεί ακόμα αυτή την τιμή, αλλά το γεγονός ότι οπουδήποτε στον κόσμο, έχεις τη δυνατότητα να παραγγείλεις ένα ποτήρι παγωμένη Guinness, δεν είναι μικρό κατόρθωμα.
6. Μεξικό
Η σύγχρονη ζυθοποιία του Μεξικό, ξεκίνησε στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν οι Γερμανοί μετανάστες κατέκλυσαν τη χώρα. Η γερμανική επιρροή είναι εμφανής κυρίως σε δυο μεξικάνικες μπίρες, την Negra Modelo και την Dos Equis Ambar. Η δημοφιλέστερη μεξικανική μπίρα όμως, παραμένει η ελαφριά lager, Corona, που για το Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί την εισαγόμενη μπύρα με τις περισσότερες πωλήσεις.
Συνέχεια εδώ:
http://www.clickatlife.gr/story/geu...aluteri-paragogi-mpiras-ston-kosmo?id=2296477
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013
Οι επιλογές των χωρών, έγιναν βάση του όγκου της παραγωγής, της ιστορίας της χώρας στην παραγωγή της μπίρας και βάση του τι έχει κάνει η κάθε χώρα για να προωθήσει το προϊόν της παγκοσμίως.
10. Σκωτία
Οι Σκωτσέζοι ασχολούνται με την παραγωγή της μπίρας εδώ και 5.000 χρόνια και όταν ακόμα ήταν Κέλτες. Μπορεί η Σκωτία να μην έχει να επιδείξει διάσημα ονόματα στη σύγχρονη ζυθοποιία, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την ποιότητα της σκωτσέζικης μπίρας. Μάρκες όπως η Arran, η McEwan και η Belhaven είναι δείγματα εξαιρετικής ποιότητας ale μπίρας. Η αλήθεια είναι ότι στη Σκωτία παράγονταν αρκετές από τις αγγλικές ale μπίρες, πριν ακόμα από την ένωση των δυο χωρών το 1707, ενώ η διάσημη αγγλική India Pale Ale, βασίζεται σε σκωτσέζικη ποικιλία.
9. Ιαπωνία
Κανείς δεν το περίμενε αλλά η Ιαπωνία είναι μία από τις δέκα μεγαλύτερες χώρες-παραγωγούς μπίρας. Αν και νέος παραγωγός, συγκριτικά με τα μεγαθήρια της Ευρώπης, η Ιαπωνία έχει στη λίστα της έξι μεγάλες ζυθοποιίες, που παράγουν ξηρές και πολύ ανθρακούχες μπίρες. Τέτοιες είναι οι Asahi και Sapporo, αλλά θα πρέπει να ψάξετε λίγο για να τις βρείτε, αφού δεν είναι από τις πρώτες επιλογές των θαυμαστών της μπίρας στον κόσμο. Συχνά όμως, σερβίρονται σε γιαπωνέζικα εστιατόρια.
8. Αυστραλία
Όταν οι αδελφοί Foster το 1887 έφτασαν στην Αυστραλία, από τη Νέα Υόρκη, με το ψυγείο στο ρυμουλκό, κατάφεραν ότι δεν είχαν καταφέρει οι Βρετανοί πρωτύτερα, που η ζέστη τους χάλαγε τα σχέδια και δημιούργησαν την πρώτη αυστραλιανή lager. Σήμερα, δυο είναι οι βασικές ζυθοποιίες στη χώρα, η Foster’s και η Lion Nathan. Μπορεί η διασημότερη να είναι η ελαφριά lager της Foster’s, αλλά δεν είναι η μοναδική, καθώς η Αυστραλία αξίζει τη θέση της στη δεκάδα, με σωρεία lager στην παραγωγή της.
7. Ιρλανδία
Η Ιρλανδία έχει σημαντική ιστορία στην παραγωγή της μπίρας, ακόμα και αν το διασημότερο προϊόν είναι μονάχα η μαύρη Guinness. Το ενδιαφέρον είναι πως όταν η Guinness σερβίρεται βαρελίσια, χρησιμοποιείται άζωτο φυσικού αερίου (το άζωτο δημιουργεί μικρότερες φυσαλίδες στη μπίρα) και όχι διοξείδιο του άνθρακα, που χρησιμοποιείται σε όλες τις υπόλοιπες, ενώ η Guinness έχει στο προσωπικό της ειδικούς τεχνικούς που εκπαιδεύουν τους ιδιοκτήτες των bar για το σωστό σερβίρισμα. Στις αρχές του 20ού αιώνα μάλιστα, η Guinness είχε καταφέρει την τιμή να είναι το μεγαλύτερο όνομα στη παγκόσμια ζυθοποιία. Μπορεί να μην διατηρεί ακόμα αυτή την τιμή, αλλά το γεγονός ότι οπουδήποτε στον κόσμο, έχεις τη δυνατότητα να παραγγείλεις ένα ποτήρι παγωμένη Guinness, δεν είναι μικρό κατόρθωμα.
6. Μεξικό
Η σύγχρονη ζυθοποιία του Μεξικό, ξεκίνησε στα μέσα του 19ου αιώνα, όταν οι Γερμανοί μετανάστες κατέκλυσαν τη χώρα. Η γερμανική επιρροή είναι εμφανής κυρίως σε δυο μεξικάνικες μπίρες, την Negra Modelo και την Dos Equis Ambar. Η δημοφιλέστερη μεξικανική μπίρα όμως, παραμένει η ελαφριά lager, Corona, που για το Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελεί την εισαγόμενη μπύρα με τις περισσότερες πωλήσεις.
Συνέχεια εδώ:
http://www.clickatlife.gr/story/geu...aluteri-paragogi-mpiras-ston-kosmo?id=2296477
Last edited by a moderator: