Οι 10 χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή μπίρας στον κόσμο...

a_nikos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Έχει πάρει και δύο βραβεία ανώτατης γεύσης όπως διαφημίζει στο σαιτ της....

"Το 2008 η μπύρα Mythos διακρίνεται για μια ακόμα φορά. Η ξεχωριστή γεύση και η ποιότητά της εντυπωσίασαν τους γευσιγνώστες του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού International Taste & Quality Institute (iTQi), που της απένειμαν το Βραβείο Ανώτατης Γεύσης (Superior Taste Award).

To 2011, o Μythos κερδίζει για δεύτερη φορά το Βραβείο Ανώτατης Γεύσης (Superior Taste Award) του ITQI."

τώρα ποιος τα δίνει και πως τα δίνει τα βραβεία δεν ξέρω ... για να προλάβω κάποιους...

Για να εδωσαν βραβεια στη Μυθος πρεπει καποιος να εχει χαση την αισθηση της γευσης ή να ειναι 15 χρονων και τοτε να αρχιζει να πινει μπυρα

Last edited by a moderator:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Για τα γούστα μου: Η Septem πέρασε τις εξετάσεις, όπου την βρίσκω την τιμώ. Η Κερκυραϊκή είναι "δύσκολη" περίπτωση, ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα, αλλά μάλλον όχι για μένα. Καλή ήταν η Craft, την έβρισκες και στη Θεσσαλονίκη αρκετά εύκολα, αλλά μάλλον δεν περπάτησε λόγω 0,33l. και της τιμής της (κάποιος που ψωνίζει από σούπερ-μάρκετ, όταν τη βλέπει δίπλα σε άλλη που πουλάει τα 0,50l. στα μισά λεφτά, δεν απλώνει το χέρι του...).

Βοηθάμε τους μικρούς έλληνες παραγωγούς όπου και όποτε μπορούμε αλλά η (δική μου) αλήθεια να λέγεται: Το καλύτερο value for money - συνολικά - το έχουν οι Τσέχικες μπύρες που (ευτυχώς) τελευταία όλο πληθαίνουν σε ετικέτες...

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Ας συνεχίσω κι εγώ το off-topic...
Λοιπόν από τις ελληνικές μικρές ζυθοποιίες έχω δοκιμάσει την Ζέος Pilsner καθώς και την Ζεος Pilsner την απαστερίωτη που κυκλοφορεί σε πλαστικό μπουκάλι του 1L σε πολύ καλή τιμή. Μπορώ να πω οτι η απαστερίωτη είχε ένα ενδιαφέρον ενώ η κανονική μου φάνηκε αδιάφορη.
Η Βεργίνα είναι η μπύρα που με προβληματίζει περισσότερο καθώς ώρες ώρες μου φαίνεται απαράδεκτη, κάποιες φορές αποδεκτή και κάποιες φορές πολύ ευχάριστη. Καλή η προσπάθεια για weiss αλλά όταν έχεις δοκιμάσει άλλες βλέπεις οτι δεν... Παρόλα αυτά την έχω συνδιάσει με ωραία βράδια στη Θεσσαλονίκη οπότε της δίνω ευκαιρίες που και που.
Η Πειραϊκή η Pils δε μου ταίριαξε καθόλου, το ίδιο και η Ρεθυμνιακή η ξανθιά, η μαύρη μπορώ να πω οτι μου αρέσει αλλά όποτε τη βρίσκω η τιμή της είναι τσιμπημένη και την απορρίπτω, προτιμώ με τα ίδια χρήματα να πιώ εισαγωγής.
Η Νέδα είναι λυπάμαι που το λέω μια από τις χειρότερες ελληνικές μπύρες που έχω πιεί. Δε μου αρέσει καθόλου, μία μου φαίνεται νερουλή, μία πικρή, γενικά δεν....Μεσσήνιοι stay at gournopoulo.
H Pils Hellas επίσης νερόπλυμα για τα γούστα μου, μόνο σε περιπτώσεις εξαιρετικής αφραγκίας που θα την κουβαλήσει κάποιος σπίτι μου.
Νομίζω οτι για κραιπάλες και βραδιές CL η Fix, Kayser και πλέον και η Άλφα με καλύπτουν, αν όμως θέλω να πιω καλή μπύρα λυπάμαι αλλά οι ελληνικές δεν βρίσκονται ψηλά στη λίστα μου.
Τσεχία, Βέλγιο, Γερμανία κερδίζουν κατά κράτος.
Το μόνο εκνευριστικό είναι οτι σε μπυραρίες στην Αθήνα ειδικά οι τιμές είναι εξωφρενικές με εξαίρεση μία...που είναι και από τις αγαπημένες μου... ;)
Εννοείται οτι προσωπικά τις καλύτερες μπύρες σε σχέση ποιότητας τιμής τις έχω πιεί στην Πράγα και πολύ χαίρομαι που υπάρχει μαγαζί στην Αθήνα με βαρελίσιες τσέχικες σε πολύ πολύ καλές τιμές καθώς και την Primator που αναφέρει ο babaduma και είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες μπύρες που έχω δοκιμάσει.

@babaduma την Primator double 24 τη βρίσκεις σε κάβα ή σε σουπερμάρκετ; για δώσε info...

Vito

Member
Το μόνο εκνευριστικό είναι οτι σε μπυραρίες στην Αθήνα ειδικά οι τιμές είναι εξωφρενικές με εξαίρεση μία...που είναι και από τις αγαπημένες μου... ;)
..πολύ χαίρομαι που υπάρχει μαγαζί στην Αθήνα με βαρελίσιες τσέχικες σε πολύ πολύ καλές τιμές
...για δώσε info...
...για δώσε και συ info...

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Δε συνηθίζω να αποκαλύπτω τα στέκια μου αλλά επειδή σου χρωστάω θα κάνω μια εξαίρεση... :D
Pulp στο Κουκάκι. Δίλιτρες κανάτες 12 ευρώ και μπουκάλια 3-4,5 ευρώ βέβαια δεν πρόκειται για κλασσική ελληνική μπυραρία έχει μόνο κάτι λουκάνικα και τυριά να τσιμπήσεις (απλά αποδεκτά), έχει πολύ κάπνα και πιο ροκ μουσική.

Vito

Member
Δε συνηθίζω να αποκαλύπτω τα στέκια μου αλλά επειδή σου χρωστάω θα κάνω μια εξαίρεση... :D
Pulp στο Κουκάκι. Δίλιτρες κανάτες 12 ευρώ και μπουκάλια 3-4,5 ευρώ βέβαια δεν πρόκειται για κλασσική ελληνική μπυραρία έχει μόνο κάτι λουκάνικα και τυριά να τσιμπήσεις (απλά αποδεκτά), έχει πολύ κάπνα και πιο ροκ μουσική.
ωραία λοιπόν, όταν ανέβω αθήνα, see you there!

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Υπάρχει άλλη μια μπυραρία με λίγες βαρελίσιες, αλλά πολλές ετικέτες σε μπουκάλι και λογικότατες τιμές. Από φαγητό μικρή η ποικιλία του, αλλά καλύτερες οι τιμές του. Για ποικιλία λουκάνικων για δύο, πρέτζελ και πολλές μπύρες, ισές τιμές στον τελικό λογαριασμό από όλες τις υπόλοιπες μπυραρίες.

Για την Πειραϊκή και την Pils Hellas, θα συμφωνήσω μαζί σου.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
@babaduma την Primator double 24 τη βρίσκεις σε κάβα ή σε σουπερμάρκετ; για δώσε info...
Αποκλειστικός αντιπρόσωπος:
http://www.tyrolino.gr/
Έχουν και μπαρ στα Λαδάδικα όπου σερβίρουν από βαρέλι σε πολύ καλές τιμές -σε (σταθερές) μέρες προσφοράς, το 0,5l. στα 2 ευρώ.

Μια καλή "κόκκινη" που αγόρασα από το κατάστημά τους είναι και η SVIJANY KNEZNA. Όπως θα δεις έχουν αρκετή ποικιλία και οι τιμές των φιαλών είναι - κατά κανόνα - κάτω από τα 2 ευρώ.

Εγώ, πάντως είμαι τυχερός γιατί στα 100μ. απ' το σπίτι μου βρίσκεται ο ΣΕΙΡΙΟΣ, μια από τις καλύτερες κάβες της Θεσ/νίκης, με εξαιρετικές τιμές σε κρασιά, μπύρες, "σκληρά", κλπ. Π.χ. η Primator Premium ή Dark στα 1,28 και η 24% στα 1,68 ευρώ είναι σα να κλέβεις εκκλησία! :)
http://www.365thessaloniki.gr/gr/trofima-pota/kaves-xhroi-karpoi/seirios-afoi-pontikaki-kava.asp

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Vito σε περιμένω... ;)

Άννυ εσύ δε θα δώσεις info ή πρέπει να τις κερδίσω με το σπαθί μου;;; :p

Baba είσαι πολύ τυχερός...τη Svizany Knezna την έχω πιεί και αυτή στη μπυραρία που ανέφερα και μάλιστα αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει οτι Knezna σημαίνει πριγκίπισσα και έχει δώσει το όνομα της στη σκούρα μπύρα της ενώ η ξανθιά λέγεται Svizany Knize (πρίγκηπας).

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μιλάνο-Βερόνα-Μολβένο.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Εγώ, πάντως είμαι τυχερός γιατί στα 100μ. απ' το σπίτι μου βρίσκεται ο ΣΕΙΡΙΟΣ, μια από τις καλύτερες κάβες της Θεσ/νίκης, με εξαιρετικές τιμές σε κρασιά, μπύρες, "σκληρά", κλπ. Π.χ. η Primator Premium ή Dark στα 1,28 και η 24% στα 1,68 ευρώ είναι σα να κλέβεις εκκλησία! :)
http://www.365thessaloniki.gr/gr/trofima-pota/kaves-xhroi-karpoi/seirios-afoi-pontikaki-kava.asp
και εγώ πελάτης τους είμαι,γιατί πριν μερικά 5 χρόνια έμενα στα 50 μέτρα μακρυά από τον Σείριο.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Καλά τον Σείριο τον ξέρω μέχρι κι εγώ που μένω Αθήνα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom