Γενικά Οι 10 πιο ασφαλείς αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο

Samion

Member
Μηνύματα
10.470
Likes
9.432
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Η ασφάλεια μιας εταιρείας κρίνεται εκ του αποτελέσματος!Τουτέστιν από τα ατυχήματα που είχε.
αρα η US είναι πιο ασφαλής από την AF. τα αεροπλάνα της προσγειώνονται στον Χάντσον. ουφ ανακουφίστηκα και την εχω πάρει 2 φορές τα τελευταία χρόνια..
 

kostasbmw

Member
Μηνύματα
95
Likes
22
αν καποιος εχει μπει σε τουλαχιστον 20 εταιρειες και ταξιδευει τα τελευταια 35 χρονια μπορει να καταλαβει οτι τα αποτελεσματα δεν ειναι και τοσο σοι

που ειναι η quantas πχ που ειχε και το θαρρος να κρατησει ολα τα 380 στο εδαφος μετα την αποκολληση κομματιου απο τμημα του κινητηρα αν θυμαμαι καλα
η singapore τι θεση εχει ?

εγω σε αεροπλανο της air france δεν μπαινω οτι και να λενε απλα δεν τους εμπιστευομαι.(αυτοι δεν εχουν και τα ποιο θεαματικα air crashes )

βασικο κριτηριο θα επρεπε να ειναι σε ποσους και ποιους προορισμους πεταει μια εταιρεια
πχ αν πεταει μονο σε 20 [πολεις στο κοσμο η σε 50
ιδιο ειναι να πετας μεταξυ ταυλανδης σιγκαπουρης περιοδο μουσονων και να χοροπηδαει 1 ωρα και ιδιο μια πτηση παρισι n york? ιδιο ειναι να προσγειωνεσαι μοσχα χειμωνιατικα με μειον 40 και να ειναι ολα ασπρα ? η στο ελληνικο με πλευρικους 40 κοσμβους και να πηγαινει βαρκα γυαλο

να τα χαιρονται τα αποτελεσματα
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Πεστα ... πεστα... Οπως επισης (οπως γινοταν επι παλαιας ΟΑ) οταν ειχε ανεμο και ολοι πεταγανε εκτος της ΟΑ που ακυρωνε τις πτησεις λογω κακων καιρικων συνθηκων. Να μη χαλαμε και τις στατιστικες μας, ετσι?
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.470
Likes
9.432
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
βασικο κριτηριο θα επρεπε να ειναι σε ποσους και ποιους προορισμους πεταει μια εταιρεια
να τα χαιρονται τα αποτελεσματα
λες να μην ξέρουν και ξέρουμε εμείς καλύτερα? ακόμα και σε 10 προορισμούς να πετάει μια εταιρεία δεν είναι σημαντικότερο πόσες πτήσεις κάνει? σε cruise speed, ταχύτητα ταξιδίου, είναι πολύ χαμηλό το ποσοστό ατυχηματων, 8% σύμφωνα με μια στατιστική. τα περισσότερα συμβαινουν στη προσ-απο γειωση.
1001 Crash - Aircraft accidents statistics - Flight phases
σε θέματα ασφαλείας καλύτερα να εξεταζουμε και να αξιολογούμε νούμερα, έρευνες και γνώμες ειδικών και όχι να στηριζόμαστε στην τηλεόραση ή σε εντυπώσεις.
για τη δε AF θα ήμουν προσεκτικός πώς θα τη σχολίαζα σε θέματα ασφαλείας αφού πρόκειται για παγκόσμιο κολοσσό, τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο όσον αφορά διεθνείς επιβάτες/χιλιόμετρα, με δεκάδες εκατομμύρια επιβατών ετησίως, με 600+ αεροσκάφη. αναμενόμενη η θέση της στη δεκάδα των ασφαλέστερων εταιρειών του κόσμου.
ο καθένας από κει κ πέρα βγάζει τα συμπεράσματά του και κανει τις επιλογές του.
 

kostasbmw

Member
Μηνύματα
95
Likes
22
δε διαφωνω με αυτα που λες αγαπητε σαμιον αλλα ουτε στηριζομαι αποκλειστικα στο τι λεει η τηλεοραση αλλα κυριως απο προσωπικες εμπειριες (πεταω απο το 1975 με τουλαχιστον 40+ διαφορετικες βιζες )
τα γεγονοτα μιλανε ,αλλα βλεπεις το τεστ λεει τα τελευταια 10 αν πουνε 20 η 30 να δω θα ειναι τα ιδια? εγω θα προτιμουσα το τεστ να ειναι σε βαθος 30 ετων.
και ερωτω εγω αν ακουσει καποιος για ενα ατυχημα μιας εταιρειας θα τον επιρεασει αρνητικα η οχι ??οτι και να λενε οι ειδικοι .
μαλλον θα τον επηρεασει και μενα παραπολυ γιαυτο και οταν ταξιδευω κοιταω με ποια εταιρεια θα κλεισω και το τυπο του αεροπλανου που πεταω(ισως φταινε τα χρονια μου ειμαι ηδη στα 50 και να εχω γινει ιδιοτροπος)
Επισης ας κανουν αναφορα για τα οικονομικα των εταιρειων γιατι ειναι ενας πολυ σοβαρος παραγοντας
αυτα βεβαια ειναι προσωπικη μου αποψη (ταξιδιωτικη θα ελεγα) χωρις να θελω να τους βγαλω ολους αχρηστους αλλα μου θυμιζει κατι απο τα τεστ των περιοδικων αυτοκινητων που βγαζουν το αλφα η το βητα ασφαλεστερο.

φιλικα
 

Samion

Member
Μηνύματα
10.470
Likes
9.432
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
εγω θα προτιμουσα το τεστ να ειναι σε βαθος 30 ετων.
Επισης ας κανουν αναφορα για τα οικονομικα των εταιρειων γιατι ειναι ενας πολυ σοβαρος παραγοντας
μα πριν από 30 χρόνια άλλοι τύποι αεροσκαφών πετούσαν..που τώρα είναι στα μουσεία..όπως και οι εταιρείες αλλάζουν συνεχώς. άλλη η AF, η Alitalia του σήμερα άλλη πριν 30 χρόνια.
τα οικονομικά ήταν το 1ο κριτήριο. μάλλον δεν διάβασες το ποστ ν.7. η AF είναι και σε αυτόν τον τομέα η πρώτη εταιρεία στον κόσμο, σε έσοδα.
σίγουρα επηρεαζόμαστε από τα ατυχήματα που βλέπουμε. κι εγώ είχα επηρεαστεί και εφτασα πολύ κοντά να ακυρώσω πτήση της ΟΑ μετά τη Σάμο αλλά αλίμονο να στηριζόμαστε μόνο σε εντυπώσεις και ειδικά μετά από τη σχετική εμπειρία που αποκτούμε..
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Άλλωστε παίδες, μια φορά μόνο πέφτεις.
Ακριβως αυτη ειναι η ουσια. Οταν το αεροπλανο εχει κατεβασει τη "μουρη" προς τα κατω και εσυ αρχιζεις να βλεπεις τον Αγ. Πετρο να σου λεει "καλως τα παιδια...", μαλλον το τελευταιο που θα σκεφτεις θα ειναι "περιεργο... και την ειχα σε πολυ υποληψη αυτη την αεροπορικη εταιρεια..."
 

maltakias

Member
Μηνύματα
2.538
Likes
3.226
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τι είσαστε εσείς ρε;
Δε λέτε τίποτα πιο ευχάριστο;
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Πάντως στη λίστα με τις πιο ασφαλής δεν είναι καμία απο αυτές στις οποίες θα είμαι επιβάτης σύντομα, οι οποίες είναι:
Olympic, Etihad, Air Zimbabwe, South African, Qatar...
Λέτε να ρθε η ώρα μου;; :haha:
 

RoDiTiS

Member
Μηνύματα
172
Likes
18
Το ιδιο αρθρο το ειχα δει και εγω πριν μερικες εβδομαδες και πραγματικα κουφαθηκα!! ε, οχι και η Ερ Φρανς μεσα.... ελεος!!! που ειναι οι σκανδιναβικες εταιρειες??? που ειναι απο τις ΠΙΟ αφαλες εταιρειες στον κοσμο. Η austrian airlines που ειναι??? Ακομα και η TAP ρε παιδι μου. Μην ξεχναμε επισης και τους αραβες... Emirates, Qatar, Etihad.... ακομα και πιο περα... η Thai, Singapore Airlines. Τις αμερικανικες εγω δεν τις εχω και σε πολυ υπόληψη, ασχετα που εχω πεταξει με Δελτα και Κοντινενταλ!!! Aν και στις μερες μας τα στανταρ ασφαλειας εχουν ανεβει πολυ.....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.543
Μηνύματα
899.757
Μέλη
39.257
Νεότερο μέλος
kateanderson

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom