• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οι 10 πιο απογοητευτικοί προορισμοί

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Κι εγώ είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν ότι έχει να κάνει με τις προσδοκίες που χτίζεις για έναν προορισμό, σύμφωνα με αυτά που σου περιγράφουν οι τρίτοι, αλλά στην πορεία έχω μάθει προσωπικά να μην στηρίζομαι στο τι μου λέει ο καθένας και προσπαθώ να ενημερώνομαι μεν, αλλά να περιμένω να κρίνω μόνος μου στο τέλος τι θα μου αρέσει και τι όχι.

Σίγουρα υπάρχουν οι υπερβολικοί στις όποιες περιγραφές, αλλά και πάλι, η συγκεκριμένη λίστα συμπεριλαμβάνει μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του κόσμου, δε μπορώ να θεωρήσω ότι ο κόσμος μας είναι τόσο απογοητευτικός! :-D

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Πρόκειται για αξιοθέατα που κρίθηκαν απογοητευτικά, γιατί αυτοί που τα επισκέπτονται, περιμένουν κάτι καλύτερο και τελικά απογοητεύονται.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έκανε η Βρετανική εφημερίδα TheTelegraph, τα 10 πιο απογοητευτικά αξιοθέατα του κόσμου είναι τα παρακάτω:

1. Ο πύργος του Άιφελ
2. Η Μόνα Λίζα στο Λούβρο
3. Η πλατεία Times Square στη Ν. Υόρκη
4. Οι Ράμπλες της Βαρκελώνης
5. Το Άγαλμα της Ελευθερίας
6. Τα ισπανικά σκαλοπάτια στη Ρώμη.
7. Ο Λευκός Οίκος στην Ουάσιγκτον.
8. Οι Πυραμίδες στην Αίγυπτο.
9. Η Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο.
10. Ο κεκλιμένος πύργος της Πίζας

Δεν αφησαν και πολλα εξω. Συμπερασμα: Το μονο που ικανοποιει τους αγγλους ισως ειναι μερικοι διονυσιακοι φαλλοι στα σκελια τους.

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Mε την ευκαιρια, και ενα παλιο ανεκδοτακι
Τι ειναι μια γυναικα αναμεσα σε δυο αγγλους?

Εμποδιο

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Είχα την τύχη να δω για πρώτη φορά τον πύργο του Άιφελ νύχτα και ήταν πραγματικό στολίδι. Την ημέρα βέβαια δεν ήταν τόσο υπέροχος και το να περιμένεις στην ουρά μία ώρα για να ανέβεις δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο οπότε καταλαβαίνω εν μέρει την απογοήτευσή τους.
Στη περίπτωση της Μόνα Λίζα φανταζόμουν ένα τεράστιο πορτραίτο αλλά σε καμιά περίπτωση δεν με απογοήτευσε.
Η πύλη του Βραδεμβούργου ήταν πιο εντυπωσιακή απ' ότι την περίμενα ενώ ο Πύργος της Πίζας ήταν τόσο όμορφος που ήθελα να τον πάρω σπίτι μου αν γινόταν.
Από τα Spanish Steps της Ρώμης το μόνο που μπορώ να θυμηθώ ήταν ότι έκανε ψοφόκρυο!
Στα υπόλοιπα δυστυχώς δεν έχω πάει.
Πάντως, πολλές φορές έχουμε υψηλές προσδοκίες από ένα μέρος βασιζόμενοι στις γνώμες των άλλων και όταν βλέπουμε ότι αυτό δεν είναι και το τέλειο μέρος- αξιοθέατο νιώθουμε ότι απογοητευόμαστε.

Θα προσθέσω δύο μέρη που έχω επισκεφτεί και δεν ανταποκρίθηκαν σε όσα έχω ακούσει γι' αυτά (όχι ότι απογοητεύτηκα αλλά δεν είναι τόσο φανταστικά όσο ακούγονται και λέγονται): η Πράγα και το Πουκέτ.

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Κατ' εμέ, 'Beauty is in the eye of the beholder'...Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει αντικειμεινή ομορφιά. Το αν κάτι ή κάποιος είναι όμορφος, κρίνεται μόνο μέσα από τα μάτια αυτού που το βλέπει...Πολλές φορές, ένα μέτριο γεύμα, μια βόλτα με ψιλόβροχο σε μια μίζερη πόλη ή μια παραλία που μόνο εξωτική δε θα χαρακτήριζε κανείς, μένουν στη μνήμη ως 'απόλυτες εμπειρίες', μόνο και μόνο επειδή τις ζήσαμε βαθιά ερωτευμένοι... Καλή διάθεση να υπάρχει, λοιπόν, κι όχι 'λάθος' ή 'απογοητευτικοί' προορισμοί...

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Κι εγώ με τη σειρά μου διαφωνώ με το άρθρο. Στον πύργο του Άιφελ ανέβαινα πρωί και βράδυ επί 3 ημέρες (τον θεωρώ μαγευτικό). Στη ράμπλα ήταν πανέμορφα (για πρωινές ώρες μιλάμε πάντοτε γιατί τις βραδινές όπου φύγει φύγει). Ο πύργος της Πίζας είναι και αυτός με τη σειρά του ενδιαφέρον αξιοθέατο. Η παναγία των παρισίων είναι ωραία (είχα βρεθει σε εσπερινή λειτουργία κι ήταν πολύ ωραία). Βέβαια να πω πως η παναγία των παρισίων δεν έχει καμία σχέση με τη Σαγκράντα Φαμίλια στη Βαρκελώνη. Κατ' εμέ δεν υπάρχει ωραιότερος ευρωπαικός ναός από αυτό.Συμφωνώ με μια παραπάνω άποψη περί Νίκης της Σαμοθράκης και Μόνα Λίσα. Σαφώς η Νίκη είναι καθηλωτική ενώ η Μόνα Λίσα είναι υπερεκτιμημένη προστατευμένη από τζάμια και στα τουλάχιστον 5 μέτρα μακριά τι να καταλάβει κανείς...

Traveller

Member
Βέβαια να πω πως η παναγία των παρισίων δεν έχει καμία σχέση με τη Σαγκράντα Φαμίλια στη Βαρκελώνη. Κατ' εμέ δεν υπάρχει ωραιότερος ευρωπαικός ναός από αυτό.Συμφωνώ με μια παραπάνω άποψη περί Νίκης της Σαμοθράκης και Μόνα Λίσα. Σαφώς η Νίκη είναι καθηλωτική ενώ η Μόνα Λίσα είναι υπερεκτιμημένη προστατευμένη από τζάμια και στα τουλάχιστον 5 μέτρα μακριά τι να καταλάβει κανείς...
Ενδιαφέρουσες οι αποψεις σου αγαπητή...Να υποθέσω οτι είσαι κριτικός τέχνης γιαυτό και χαρακτηρίζεις την Μόνα Λίζα υπερεκτιμημένη ε? Η Σαγκράντα Φαμίλια είναι ο ωραιότερος Ευρωπαικός ναός?? Μάλιστα, σίγουρα εσύ ως κριτικός τέχνης θα γνωρίζεις καλύτερα...

Έχει γίνει παλαιότερα ολόκληρη κουβέντα περί αντικειμενικότητος της ομορφιάς και απλά θυμίζω ξανά το πιστεύω μου... ακράδαντα πιστεύω οτι το ωραίο είναι αντικειμενικό... υποκειμενικό είναι το πως βλέπω το ωραίο... π.χ η παλιά πόλη της Πράγας είναι αντικειμενικά ωραία, εμένα όμως για διάφορους προσωπικούς λόγους δεν μου αρέσει αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι ωραία...

positiva

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ...
Ενδιαφέρουσες οι αποψεις σου αγαπητή...Να υποθέσω οτι είσαι κριτικός τέχνης γιαυτό και χαρακτηρίζεις την Μόνα Λίζα υπερεκτιμημένη ε? Η Σαγκράντα Φαμίλια είναι ο ωραιότερος Ευρωπαικός ναός?? Μάλιστα, σίγουρα εσύ ως κριτικός τέχνης θα γνωρίζεις καλύτερα...

Έχει γίνει παλαιότερα ολόκληρη κουβέντα περί αντικειμενικότητος της ομορφιάς και απλά θυμίζω ξανά το πιστεύω μου... ακράδαντα πιστεύω οτι το ωραίο είναι αντικειμενικό... υποκειμενικό είναι το πως βλέπω το ωραίο... π.χ η παλιά πόλη της Πράγας είναι αντικειμενικά ωραία, εμένα όμως για διάφορους προσωπικούς λόγους δεν μου αρέσει αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν είναι ωραία...
Αγαπητέ...καταρχήν είμαι ο αγαπητός positiva. Κατά δεύτερον προτρέχεις και θα σκοντάψεις πουθενά.Κριτικός τέχνης δεν είμαι και συμφωνώ με την άποψη σου περί ωραίου. Εκεί που διαφωνούμε φίλτατε ταξιδιώτη είναι στην ταχύτητα σου. Επειδή ξέρω καλά τι λέω και τι γράφω σε παραπέμπω στην προγούμενη μου απάντηση "Κατ' εμέ δεν υπάρχει ωραιότερος ευρωπαικός ναός από αυτό".......Εύχομαι κι ελπίζω να κατάλαβες αυτή τη φορά...
Όσο για το υπερεκτιμημένη φίλτατε ταξιδιώτη και να ήσουν κριτικός τέχνης πως θα μπορούσες να σχολιάσεις ένα πίνακα τόσο μικρό από μια μεγάλη απόσταση. Αυτό που λέω είναι πως σαν πίνακας ίσως να είναι άριστος (λέω ίσως διότι σωστά φίλτατε ταξιδιώτη δεν είμαι κριτικός) αλλά αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορείς να το κρίνεις με βάση τη θέση του εν λόγω πίνακα.....Ο Αγαπητός σου positiva...:D

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Η αλήθεια είναι ότι το τουριστικό marketing έχει τόσο πολύ "φωτογραφήσει" και αποκαλύψει προορισμούς και αξιοθέατα που μερικές φορές όντως μπορεί κάποιος φτάνοντας εκεί να απογοητευτεί (αυτό συμβαίνει όταν έχεις μυθοποιήσει πράγματα και καταστάσεις ή και ανθρώπους). Για παράδειγμα όταν έχεις μεγαλώσει βλέποντας για την Τσιοκόντα, τρώγοντας Τσιοκόντα, ακούγοντας Τσιοκόντα και δεν έχεις ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες που κάνουν αυτό το πίνακα μοναδικό εεεε, ναι θα σε απογοητεύσει το ότι είναι μικρό το κάδρο (καμία σχέση με την απάντηση του positiva, με την οποία απάντηση συμφωνώ πως από τα δέκα μέτρα και στις μύτες των ποδιών έργο ζωγραφικής δεν μπορείς να θαυμάσεις).
Από την άλλη μπορεί να είναι και ένα trick της τουριστικής βιομηχανίας για να απομακρύνει ταξιδιώτες από κορεσμένους και σαφώς πιο "ακριβούς" προορισμούς προς άλλους εναλλακτικούς (χωρίς να αμφισβητώ πως είναι εξίσου ωραίοι και αυτοί- και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης...). Με άλλα λόγια μια προσπάθεια διεύρυνσης της γκάμας των προϊόντων το οποίο δεν είν' κακό αρκεί να μη γίνεται υπό μορφή έρευνας...
Προσωπικά δεν μου έχει συμβεί να απογοητευτώ από τα αξιοθέατα της λίστας που έχω επισκεφτεί, εξ΄ άλλου μου αρκεί και μόνο που "πήγα εκεί".

Last edited by a moderator:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Αγαπητέ...καταρχήν είμαι ο αγαπητός positiva. αλλά αυτό ΣΙΓΟΥΡΑ δεν μπορείς να το κρίνεις με βάση τη θέση του εν λόγω πίνακα.....Ο Αγαπητός σου positiva...:D
για τον εν λόγω πίνακα δεν γινόταν αλλιώς με τα πλήθη που συρρέουν. αν και δεν είναι 5 μέτρα με τίποτε η απόσταση και αν πας κατάλληλη ώρα και εποχή τον απολαμβάνεις σχεδόν μόνος.
ο Traveller φταίει αν εσύ έχεις θηλυκό nickname? που να ξέρουμε ότι πίσω από το Mitsos είναι η Ελένη? :haha::haha::haha:

pinelopi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
"Είναι η ματιά του ανθρώπου που κάνει τα πράγματα να φαίνονται διαφορετικά" είπε ο Τζών Γαβριήλ Μπόργκμαν , κεντρικός ήρωας του ομώνυμου θετρικού έργου του Ίψεν. Αποτελεί ένα από τα μότο μου στη ζωή...
Συμφωνώ ότι ένα αδιάφορο μέρος όταν το ζεις κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να σου φαίνεται παραμυθένιο ή και το αντίθετο . Όμως συμφωνώ με τον Traveller ότι υπάρχει αντικειμενική ομορφιά . Κάτι ή είναι όμορφο ή δεν είναι άσχετα από το πως νοιώθουμε εμείς γι αυτό. (Εκεί έγκειται η "ματιά του ανθρώπου") . Για παράδειγμα εμένα η Βιέννη δεν με τρέλλανε καθώς όταν ήμουν εκεί ήμουν μονίμως αγχωμένη λόγω της υγείας της μητέρας μου, και ήταν το μόνο μου ταξιδι που όταν γύρισα η Αθήνα μου φάνηκε , αν το πιστεύετε στο θεό σας, .... ομορφότερη.
Η Βιέννη όμως είναι όμορφη αντικειμενικά όσο και αν δεν αρέσε σε εμένα. Όσο για τα αξιοθέατα που αναφέρονται πιο πάνω...Ο πύργος του Άιφελ για μένα ήταν καταπληκτικός....Δεν στήθηκα στην ουρά , δεν ανέβηκα επάνω, κάθισα από κάτω του και τον χάζευα ...ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ του Παρισιού ότι και να λένε ( και αυτό νομίζω ότι είναι αντικειμενικό). Ούτε η Πύλη του Βραδεμβούργου ούτε ο πύργος της Πίζας με απογοήτευσε. Για τα υπόλοιπα δεν έχω γνώμη , δεν έχω πάει...

Nikos5050

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Σχετικά με τα 2-3 παραπάνω ποστς, δεν είναι και η καλύτερη υποδοχή σε νέο μέλος φόρουμ που έχω δει, λυπάμαι.

Ο πύργος του Άιφελ με απογοήτευσε και εμένα αλλά σίγουρα όχι επειδή δεν είναι όμορφος ή εντυπωσιακός αλλά λόγω της εξωφρενικής ουράς. Σίγουρα αν δεν είχα περιμένει τόση ώρα θα δήλωνα κατενθουσιασμένος και ίσως για αυτό να είναι στη πρώτη θέση αυτής της λίστας. Δε νομίζω να υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μη θεωρεί τον πύργο του Άιφελ ή της πίζας ή το άγαλμα της ελευθερίας αξιοθέατα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα