• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οι φωτογραφίες που άλλαξαν τον κόσμο

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Όπως τα λες οι πολλοί απλά ανατρίχιασαν,
κάποιοι όμως ,όπως η Lullu και η Renata ταρακουνήθηκαν.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ετσι ειναι ...συγκλονιζομαστε και σοκαρομαστε περιστασιακα ,αλλα μετα ξαναγυρναμε ολοι στις ζωουλες μας.
Θελει ψυχικο σθενος και θαρρρος για να ταρακουνηθεις και να αντιδρασεις απο αυτο και γιαυτο.....

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Μακάρι να υπήρχαν Ρενάτες και Lullus παντού, ίσως μόνο τότε πραγματικά να μπορούσε να αλλάξει ο κόσμος.

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Όπως τα λες οι πολλοί απλά ανατρίχιασαν,
κάποιοι όμως ,όπως η Lullu και η Renata ταρακουνήθηκαν.
Νομίζω πως οι Lullu και οι Renata, αυτού του κόσμου δεν χρειάζονται φωτογραφίες για να ταρακουνηθούν. Καθημερινά δεχόμαστε πλήθος πληροφοριών για την κατάσταση στον κόσμο, υπάρχουν άπειρες ταινίες που μιλούν για τους πολέμους την φτώχεια την εκμετάλλευση, φωτογραφίες με παρόμοια θέματα βραβεύονται. Δεν νομίζω ότι η κατάσταση στην Σιέρα Λεόνε άλλαξε επειδή είδα το "Ματωμένο Διαμάντι". Υποψιάζομαι όμως ότι κάποιοι κερδίζουν χρήματα, εξουσία, και φήμη κεντρίζοντας περιστασιακά τις "ευαισθησίες" μας.
Όχι για μένα αυτές οι φωτογραφίες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και ακόμα περισσότερο δεν θα έπρεπε να βραβεύονται.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
  • Μακάρι οι φωτογραφίες να άλλαζαν πιο πολύ κόσμο. Γιατί ο κόσμος δυστυχώς δεν άλλαξε ως τώρα...
Σίγουρα πολλοί συγκινήθηκαν, ανατρίχιασαν, σοκαρίστηκαν αλλά μετά προσπέρασαν κι η ζωή συνεχίστηκε. Όπως και για μας δηλαδή. Σιγά μην άλλαξε κάτι η φωτογραφία, μακάρι αλλά δεν..
Ετσι ειναι ...συγκλονιζομαστε και σοκαρομαστε περιστασιακα ,αλλα μετα ξαναγυρναμε ολοι στις ζωουλες μας.
Θελει ψυχικο σθενος και θαρρρος για να ταρακουνηθεις και να αντιδρασεις απο αυτο και γιαυτο.....
Δεν νομίζω ότι η κατάσταση στην Σιέρα Λεόνε άλλαξε επειδή είδα το "Ματωμένο Διαμάντι". Υποψιάζομαι όμως ότι κάποιοι κερδίζουν χρήματα, εξουσία, και φήμη κεντρίζοντας περιστασιακά τις "ευαισθησίες" μας.
Όχι για μένα αυτές οι φωτογραφίες δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και ακόμα περισσότερο δεν θα έπρεπε να βραβεύονται.

Διαβαζοντας αυτες τις σκεψεις σας, μου ηρθε στο μυαλο το ποιημα του Μανολη Αναγνωστακη

Νέοι της Σιδῶνος

Κανονικὰ δὲν πρέπει νἄχουμε παράπονο
Καλὴ κι ἐγκάρδια ἡ συντροφιά σας, ὅλο νιάτα,
Κορίτσια δροσερά- ἀρτιμελῆ ἀγόρια
Γεμάτα πάθος κι ἔρωτα γιὰ τὴ ζωὴ καὶ γιὰ τὴ δράση.
Καλά, μὲ νόημα καὶ ζουμὶ καὶ τὰ τραγούδια σας
Τόσο, μὰ τόσο ἀνθρώπινα, συγκινημένα,
Γιὰ τὰ παιδάκια ποὺ πεθαίνουν σ᾿ ἄλλην Ἤπειρο
Γιὰ ἥρωες ποὺ σκοτωθῆκαν σ᾿ ἄλλα χρόνια,
Γιὰ ἐπαναστάτες Μαύρους, Πράσινους, Κιτρινωπούς,
Γιὰ τὸν καημὸ τοῦ ἐν γένει πάσχοντος Ἀνθρώπου.
Ἰδιαιτέρως σᾶς τιμᾷ τούτη ἡ συμμετοχὴ
Στὴν προβληματικὴ καὶ στοὺς ἀγῶνες τοῦ καιροῦ μας
Δίνετε ἕνα ἄμεσο παρὼν καὶ δραστικό- κατόπιν τούτου
Νομίζω δικαιοῦσθε μὲ τὸ παραπάνω
Δυὸ δυό, τρεῖς τρεῖς, νὰ παίξετε, νὰ ἐρωτευθεῖτε,
Καὶ νὰ ξεσκάσετε, ἀδελφέ, μετὰ ἀπὸ τόση κούραση.
(Μᾶς γέρασαν προώρως Γιῶργο, τὸ κατάλαβες; )

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Νομίζω πως οι Lullu και οι Renata, αυτού του κόσμου δεν χρειάζονται φωτογραφίες για να ταρακουνηθούν. Καθημερινά δεχόμαστε πλήθος πληροφοριών για την κατάσταση στον κόσμο, υπάρχουν άπειρες ταινίες που μιλούν για τους πολέμους την φτώχεια την εκμετάλλευση, φωτογραφίες με παρόμοια θέματα βραβεύονται. Δεν νομίζω ότι η κατάσταση στην Σιέρα Λεόνε άλλαξε επειδή είδα το "Ματωμένο Διαμάντι". Υποψιάζομαι όμως ότι κάποιοι κερδίζουν χρήματα, εξουσία, και φήμη κεντρίζοντας περιστασιακά τις "ευαισθησίες" μας.
Ναι Ιωάννα μου δε διαφωνώ αλλά σ αυτή την περίπτωση
για μένα ισχύει το,μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
αχ έρση.
+1

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ