• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Πορτογαλία Οι περιπέτειες του τρίο Αζόρες στην Πορτογαλία.

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Εγώ δεν κατάλαβα κάτι (και συγνώμη κιόλας)... τρία κορίτσια πάνω από τρία ποτήρια μπύρα Η ΚΑΘΕΜΙΑ???? :bleh:
Για πε, για πε...για προχώρα στο παρασύνθημα.. ;)

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Δεν καταλαβαίνω, νομίζω πως υπονοήσατε κάτι για την ηθική μου και για τα γούστα μου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς:shock:... Αμφιβάλει κανείς για το αν μπορώ να σταθώ στο ύψος μιας κΕρίας ακόμα και αν τρώω μπακαλιάρο δίπλα σε ένα στριπ σόου; Και τι ιστορία είναι αυτή με τις μπύρες, ΜΙΑ για την κάθε μια μας φυσικά, ... κάθε φορά, ... επί πολλές φορές... ... χικ ....

NTINA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Μα και το σώου για κΕρίες ήτανε:clap:απ ότι φαντάζομαι...οπότε Δεν τίθεται και θέμα ηθικής:lol:

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Μη νοιαζεσαι... τα θεματα ηθικης - και ο προσδιορισμος της ακομα! - παραμενουν αντικειμενα εριδας και για τους ιδιους τους επιστημονες.
Ηθική - Βικιπαίδεια

Αφου αποκαταστησαμε λοιπον την τιμη και την αρετη σου και διαβεβαιωσαμε τον αμολυντο και ασπιλο βιο σου, να ρωτησω ( και συγγνωμη για το off topic τωρα :bleh: ) για αυτην την Πυλη της Προδοσιας στο καστρο..ξερουμε τιποτα περισσοτερο?

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τελικα το στριπ σοου ειχε ντοπια ψαρια, εμ συγνωμη προιοντα ηθελα να πω, η εισαγωγης;
Παλι χαλασε ο ηλεκτρονικος μου υπολογιστης και παπαπαλα οι τονοι!

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Μερικές φορές με εκπλήσσομαι και η ίδια με τον εαυτό μου. Πως έγινε σε μια ιστορία για την Λισαβόνα να είναι οn topic το στριπτιζ και οff topic τα ιστορικά στοιχεία του κάστρου της... δεν μπορώ να καταλάβω πως το πέτυχα.

Τα περισσότερα ιστορικά στοιχεία είναι από τον F. Pessoa, τα έχω ξεσηκώσει από μια διήγηση του για την αγαπημένη του πόλη. Αυτός αναφέρει και την πύλη της προδοσίας. Την αναφέρω και εγώ χωρίς να έχω άλλα στοιχεία για την ονομασία της.

Ξέρω ότι ο λαϊκός μύθος λέει πως ο ιππότης Martim Moniz ήρθε στην Λισαβόνα τον μεσαίωνα μαζί με τον στρατό του Alfonso Henriques. Ήταν αυτός που στην επίθεση τους στο κάστρο ανακάλυψε ότι μια πύλη ήταν ακόμα ανοιχτή και όρμησε πάνω της, εμποδίζοντας έτσι με το σώμα του τους Μαυριτανούς να την κλείσουν. Ήταν και η τελευταία ηρωική του πράξη καθώς εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή. Όχι άδικα μια και ο Henriques κέρδισε την μάχη και κατέλαβε το κάστρο. Έδωσε το όνομα του ιππότη σε αυτήν την πύλη, και το όνομα του προστάτη άγιου του σε μιαν άλλη. Πριν και μετά από αυτό το γεγονός το κάστρο είχε κατοικηθεί από πολλούς ονομαστούς. Λέγεται πως αυτό το κάστρο υποδέχτηκε το Βάσκο ντε Γκάμα όταν γύρισε από τις Ινδίες. Τα νεότερα χρόνια το κάστρο έγινε στρατόπεδο και φυλακή. Μετά είναι και ο μεγάλος σεισμός. Ε δεν μπορεί μέσα σε όλους αυτούς τους αιώνες και με τόση πολυτάραχη ζωή, όλο και κάποια προδοσία θα έγινε ικανή να δώσει το όνομα της σε μια πύλη.

varioAthens

Member
Μερικές φορές με εκπλήσσομαι και η ίδια με τον εαυτό μου. Πως έγινε σε μια ιστορία για την Λισαβόνα να είναι οn topic το στριπτιζ και οff topic τα ιστορικά στοιχεία του κάστρου της... δεν μπορώ να καταλάβω πως το πέτυχα.

Τα περισσότερα ιστορικά στοιχεία είναι από τον F. Pessoa, τα έχω ξεσηκώσει από μια διήγηση του για την αγαπημένη του πόλη. Αυτός αναφέρει και την πύλη της προδοσίας. Την αναφέρω και εγώ χωρίς να έχω άλλα στοιχεία για την ονομασία της.

Ξέρω ότι ο λαϊκός μύθος λέει πως ο ιππότης Martim Moniz ήρθε στην Λισαβόνα τον μεσαίωνα μαζί με τον στρατό του Alfonso Henriques. Ήταν αυτός που στην επίθεση τους στο κάστρο ανακάλυψε ότι μια πύλη ήταν ακόμα ανοιχτή και όρμησε πάνω της, εμποδίζοντας έτσι με το σώμα του τους Μαυριτανούς να την κλείσουν. Ήταν και η τελευταία ηρωική του πράξη καθώς εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή. Όχι άδικα μια και ο Henriques κέρδισε την μάχη και κατέλαβε το κάστρο. Έδωσε το όνομα του ιππότη σε αυτήν την πύλη, και το όνομα του προστάτη άγιου του σε μιαν άλλη. Πριν και μετά από αυτό το γεγονός το κάστρο είχε κατοικηθεί από πολλούς ονομαστούς. Λέγεται πως αυτό το κάστρο υποδέχτηκε το Βάσκο ντε Γκάμα όταν γύρισε από τις Ινδίες. Τα νεότερα χρόνια το κάστρο έγινε στρατόπεδο και φυλακή. Μετά είναι και ο μεγάλος σεισμός. Ε δεν μπορεί μέσα σε όλους αυτούς τους αιώνες και με τόση πολυτάραχη ζωή, όλο και κάποια προδοσία θα έγινε ικανή να δώσει το όνομα της σε μια πύλη.
Και άσε εμάς που σε ξέρουμε και σε εκτιμούμε-θαυμάζουμε-έχουμε εμπιστοσύνη στο ήθος και στις αρχές σου :bleh:... φαντάσου κανέναν δόλιο άσχετο με το φόρουμ που απλά ψάχνει πληροφορίες για Πορτογαλία!!! :haha:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
off (?) topic: Τελικά, αν κατάλαβα καλά, ούτε το ακουάριουμ ούτε το μουσείο των αζουλέζος σας έκαναν πολλά κλικ, ε?

Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Και άσε εμάς που σε ξέρουμε και σε εκτιμούμε-θαυμάζουμε-έχουμε εμπιστοσύνη στο ήθος και στις αρχές σου :bleh:... φαντάσου κανέναν δόλιο άσχετο με το φόρουμ που απλά ψάχνει πληροφορίες για Πορτογαλία!!! :haha:
ωχ τον έρημο. ελπίζω να βασιστεί περισσότερο στις ιστορίες πιο σοβαρών μελών.

off (?) topic: Τελικά, αν κατάλαβα καλά, ούτε το ακουάριουμ ούτε το μουσείο των αζουλέζος σας έκαναν πολλά κλικ, ε?
Όχι δεν εκφράστηκα σωστά. Το ενυδρείο μας έκανε πολλά και ποικίλα κλικ. Θα ξαναπήγενα ευχαρίστως, το μόνο που θα άλλαζα είναι ότι δεν θα πλήρωνα επιπλέον για να δω τις χελώνες. Δεν άξιζε ιδιαίτερα.

Δεν βάζεις καμιά από τις ωραίες σου φωτογραφίες βρε φιλαράκι;

travelina

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία [√]
Εμένα μου άρεσαν και τα αζουλέζους!
Πήρα και ιδέες...

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Και τι ιστορία είναι αυτή με τις μπύρες, ΜΙΑ για την κάθε μια μας φυσικά, ... κάθε φορά, ... επί πολλές φορές... ... χικ ....
Έτσι όπως τα λες, πρέπει να τινάξατε την μπάνκα στον αέρα! (το μπάτζετ, δηλαδή) :)

Αν σκεφτείς ότι η ντόπια παραγωγή περιορίζεται ουσιαστικά σε δύο μόνο μάρκες (Sagres και Super Bock) που γευστικά δε λένε πολλά κι από αλκοόλ άσ' το καλύτερα, προκειμένου να φτάσετε σ' αυτήν την κατάσταση θα έπρεπε να ταλαιπωρηθούν πολύ και οι κύστες σας αλλά και οι τσέπες σας... :shock:

Ενώ, αν επιλέγατε, ας πούμε, ένα μπουκαλάκι κρασί η κάθε μια, από γεύση και ποιότητα δε συγκρίνονται, κι από "φτιάξιμο" καμμία σχέση επίσης. Και θα σας έρχονταν και τζάμπα. Νομίζω? ;)

YBONNH

Member
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος του κοσμου
Μα, δοκιμασαμε και τα κρασια!:lol:
Αλλα μετα τη Λισαβωνα, και κυριως στο Πορτο;)
Οσο για τη γευση, να πω οτι μου αρεσαν οι μπυρες τους οσο και τα κρασια τους.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom