• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οι καλύτερες πόλεις να ζεις!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Θα τσιρίξω. Ακόμα και μ' αυτά τα κριτήρια, είναι δυνατό η Ν. Υόρκη να είναι στην 49η θέση μόνο???
Αν πιάσουμε κάθε πόλη ξεχωριστά σίγουρα δεν θα βγάλουμε άκρη. Και εγώ έχω την ίδια εντύπωση με εσένα ΑΛΛΑ ξέρω πάρα πολλούς ανθρώπους που δεν θα μέναν εκεί ή που μέναν εκεί και μετακόμισαν και παραθέτω μερικούς από του λόγους που μου'χουν αναφέρει και μου'ρχονται τώρα στο μυαλό

• δεν είναι ανθρώπινη πόλη
  • είναι χαοτική
  • ακριβή
  • έχει εξαντλητικούς ρυθμούς και άγχος
  • τρομερό ανταγωνισμό
  • σκληρή και αδίστακτη αγορά εργασίας
  • δεν είναι μέρος για να μεγαλώσεις παιδιά
Αν δε μείνω εκεί μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά τα έχω ακούσει από πολλούς, όχι 1-2. Και από ανθρώπους μου μέναν εκεί έως και 10 χρόνια (σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και γεννημένοι και αναθρεμμένοι εκεί) και τελικά την κάναν για αλλού.

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Εγώ πάντως ευχαρίστως να έμενα στις περισσότερες πόλεις που είναι στην 10άδα! :clap::clap::clap:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν πιάσουμε κάθε πόλη ξεχωριστά σίγουρα δεν θα βγάλουμε άκρη. Και εγώ έχω την ίδια εντύπωση με εσένα ΑΛΛΑ ξέρω πάρα πολλούς ανθρώπους που δεν θα μέναν εκεί ή που μέναν εκεί και μετακόμισαν και παραθέτω μερικούς από του λόγους που μου'χουν αναφέρει και μου'ρχονται τώρα στο μυαλό

• δεν είναι ανθρώπινη πόλη
  • είναι χαοτική
  • ακριβή
  • έχει εξαντλητικούς ρυθμούς και άγχος
  • τρομερό ανταγωνισμό
  • σκληρή και αδίστακτη αγορά εργασίας
  • δεν είναι μέρος για να μεγαλώσεις παιδιά
Αν δε μείνω εκεί μπορώ να το επιβεβαιώσω αλλά τα έχω ακούσει από πολλούς, όχι 1-2. Και από ανθρώπους μου μέναν εκεί έως και 10 χρόνια (σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και γεννημένοι και αναθρεμμένοι εκεί) και τελικά την κάναν για αλλού.
Δε θα διαφωνήσω, έχω ακούσει κι εγώ τα ίδια (δεν είμαι βέβαια σίγουρος κατά πόσο αυτά εμπίπτουν στα συγκεκριμένα κριτήρια της έρευνας - αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες γι αυτά για να μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω).

Αλλά, από την άλλη, είναι εντυπωσιακό πως ακριβώς οι ίδιες παρατηρήσεις είναι κι αυτές που θα κάνει για την Αθήνα ένας Έλληνας από την υπόλοιπη Ελλάδα.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Πιστεύω πως τα κριτήρια αυτά εμπίπτουν (ή θα έπρεπε να εμπίπτουν) στα κριτήρια της έρευνας. Παλαιότερα είχα διαβάσει διαβάσει ένα αναλυτικό άρθρο σχετικά με το πως βγαίνουν αυτές οι λίστες, με τα κριτήρια αναλυτικά και με ποσοστά αλλά δεν μπορώ να το βρω τώρα. Νομίζω ήταν στη Wikipedia.

Για όσους αρέσουν να χαζεύουν λίστες, στην προκειμένη περίπτωση για χώρες, με διάφορες κατηγορίες ας ρίξουν μια ματιά εδώ: Lists of countries - Wikipedia, the free encyclopedia
Κάποια παραδείγματα:
List of countries and outlying territories by total area
List of countries by population
List of countries by beer consumption per capita (ναι ναι, φυσικά και οι Τσέχοι είναι πρώτοι)
List of countries by sex ratio (για να ξέρουμε που πάμε ;)) :haha:
Μέχρι και: List of countries by IQ (μας βάλαν τα γυαλιά οι Ασιάτες)
και άλλα πολλά

Τα κριτήρια, πως έγινε η έρευνα, ακόμη και η σοβαρότητα τους είναι άλλο θέμα! Στην κάθε λίστα υπάρχουν και οι πηγές οπότε ας κρίνει ο καθένας.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
για τις λιστες αυτες επισης ποιοι κ πως ψηφιζουν; ή αλλιω πως συγκροτουνται;
γιατι αν ψηφιζει ο καθενας μεσω διαδικτυου, εγω μπορει να βαλω 1η πολη την Ζυριχη για δικους μου λογους, ενω αλλος την ΝΥ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom