• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Οι Πινακοθήκες στον κόσμο

marcrafin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Ρωσία
Mιά από τις καλύτερες πινακοθήκες της Ευρώπης βρίσκεται στη Δρέσδη .Πρόκειται για την
"πινακοθήκη των παλαιών δασκάλων" που φιλοξενείται στο Τσβίγκερ.Από τα γνωστότερα έργα που θα δει κανείς εκεί ,η Κοιμωνένη Αφροδίτη του Τισιάνο... αλλά και έργα του Ραφαήλ του Ρεμπάρντ,Βατό και άλλων.Ενας επιπλέον λόγος για να επισκεφθεί κανείς τη Δρέσδη.
Να συμπληρώσω κι εγώ ότι εκεί βρίσκεται και η περίφημη Μαντόνα Σιστίνα του Ραφαέλο.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
η επισκεψη σε μια πινακοθηκη η μουσειο αποτελει το βασικο στοιχειο του εκαστοτε ταξιδιου μου.αυτα ομως που μου εχουν μεινει χαραγμενα στο μυαλο μου ειναι το υπεροχο απο ολες τις αποψεις μουσειο Ορσε στο Παρισι
MusΓ©e d'Orsay: Accueil
και το μουσειο Νταλι στο Φιγκερες
FundaciΓ³ Gala - Salvador DalΓ* - FundaciΓ³ Gala - Salvador DalΓ*
]figueres-
[/url]

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
εντυπωσιάστηκα από τα "Ηλιοτροπια" του Βαν Γκογκ, ένα πίνακα που σε όποια αφίσα και να τον είδα μου φάνηκε αδιάφορος, αλλά η ζωντάνια των χρωμάτων και ο δυναμισμός του ανάγλυφου με άφησε άφωνο και με ανάγκασε να τον χαζεύω για πολλά λεπτά της ώρας.
Δεν είναι καταπληκτικός ο Βαν Γκογκ από κοντά? Θυμάμαι όταν είδα για πρώτη φορά πίνακά του στην Παλιά Πινακοθήκη του Μονάχου έμεινα αποσβολωμένη. Όταν κατάφερα να ξεκολλήσω και πήγα στην επόμενη αίθουσα το μετάνιωσα και ξαναγύρισα. Δεν μπορούσα να το αποχωριστώ. Τελείωσα την επίσκεψη, ψώνισα από το πωλητήριο και φεύγοντας κοντοστάθηκα στην έξοδο έκανα μεταβολή και έτρεξα να ρίξω μια τελευταία ματιά. Η δύναμη της πινελιάς του, η αγριότητα των χρωμάτων, το παχύ του πιγμέντο σε κάνει να πιστεύεις ότι αν το ακουμπήσεις, το χέρι σου θα βουλιάξει μέσα στο νωπό χρώμα. Μισόκλεινα τα μάτια και νόμιζα ότι έβλεπα τον πίνακα με τα μάτια του ίδιου του ζωγράφου την ώρα που τον δημιουργούσε. Ένιωθα τον πυρετό του και έβλεπα το χέρι του να σαρώνει με γρήγορες αποφασιστικές πινελιές τον πίνακα.
Με πολλούς πίνακες έχω παθιαστεί, έχω συγκινηθεί αλλά τέτοια έκσταση μόνο με τα ηλιοτρόπια την έχω νιώσει.
Στο τελευταίο μου ταξίδι στην Κολωνία στην Πινακοθήκη Wallraf-Richartz είδα μια πρωτότυπη ιδέα. Δανειζόμενοι αντικείμενα από ένα άλλο μεγάλο μουσείο, των εφαρμοσμένων τεχνών, αναπαράστησαν την σύνθεση του διπλανού πίνακα. Μπορεί να μην ήταν τίποτα το σπουδαίο αλλά σίγουρα έδινες σε αυτόν τον πίνακα λίγο περισσότερη προσοχή:
View attachment 2763 View attachment 2764
Επίσης στο ίδιο Μουσείο υπήρχε μια καταπληκτική έκθεση για τις εργασίες στο εργαστήριο συντήρησης και εκτός των άλλων είχε αναπαράσταση των υλικών ζωγραφικής στην πρωτογενή μορφή που τα χρησιμοποιούσαν οι ζωγράφοι και μια στρωματογραφία ενός πίνακα:
View attachment 2765 DSC03011.jpg

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
δεν ανεβάζει όλες τις φώτο μαζί. θα το προσπαθήσω να το φτιάξω άλλη ώρα συγχωρήστε με.

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Λίγο μπακάλικα γιατί δεν βλέπω άλλο τρόπο βάζω και τις φωτογραφίες μου:
Στο τελευταίο μου ταξίδι στην Κολωνία στην Πινακοθήκη Wallraf-Richartz είδα μια πρωτότυπη ιδέα. Δανειζόμενοι αντικείμενα από ένα άλλο μεγάλο μουσείο, των εφαρμοσμένων τεχνών, αναπαράστησαν την σύνθεση του διπλανού πίνακα. Μπορεί να μην ήταν τίποτα το σπουδαίο αλλά σίγουρα έδινες σε αυτόν τον πίνακα λίγο περισσότερη προσοχή:
both.jpg

smar0

Member
Επόμενο Ταξίδι
????
Ταξίδι-Όνειρο
αιγυπτος
το μουσειο ορσε στο παρισι έχει μια καταπληκτική συλλογή ιμπρεσιονιστών. Πραγματικά στις αιθουσες του μένεις άφωνος από τόση ομορφιά. Όταν πήγα είχε μια περιοδική έκθεση του Jules Basstien Lepage (δεν τον ήξερα) αλλά έγινε ένας από τους αγαπημένους μου

Attachments

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Mary ό,τι και να πει κανείς για τα ηλιοτρόπια είναι λίγο. Εκπληκτικά ζωντανός πίνακας. Εννοείται ότι και εγώ στο Λονδίνο γύρισα τουλάχιστον τρεις φορές και τον χάζεψα.
Στην Πινακοθήκη του Μονάχου υπάρχουν πολλά αριστουργήματα. Από που να ξεκινήσω:
Τα αριστουργήματα του Ντυρερ.
Την Ματαιότητα του Τιτσιανο P8060014.jpg
Τον Διαμερισμό των ιματίων του Χριστού του δικού μας Ελ Γκρεκο View attachment 2780
Την εκπληκτική Παναγία με τα Γαρίφαλα του Ντα Βιντσι
Την Μάχη του Μ.Αλεξάνδρου του Αλτνορφερ.

Πάντως η πρώτη μου εμπειρία σε πινακοθήκη ήταν στο Βατικανό, όπου δε θα ξεχάσω ΠΟΤΕ την Καπέλα Σιξτίνα.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω φίλους του φόρουμ που λένε. Το Βατικανό είναι μεγάλο και δεν αξίζει να σπαταλήσεις τις ώρες σου μέσα. Φιλοξενεί απίστευτα αριστουργήματα.

Υ.Γ. Συγχωρήστε με για τη μη καλή ποιότητα των φώτο

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.479
Νεότερο μέλος
dion1976

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα