• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Οι Πινακοθήκες στον κόσμο

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Σκέφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα, καθώς πολλοί από εμάς έχοντας τρέλα με τη ζωγραφική, στα ταξίδια μας δεν παραλείπουμε να επισκεφθούμε όλο και κάποια πινακοθήκη.
Εδώ λοιπόν σκέφτηκα να συζητάμε για τις πινακοθήκες ή και τους πίνακες που μας έκαναν ιδιαίτερη (είτε θετική είτε αρνητική) εντύπωση.
Επίσης θα μπορούμε ενδεχομένως να ενημερώνουμε και τα υπόλοιπα μέλη για τις διάφορες περιοδικές εκθέσεις που λαμβάνουν χώρα στις πινακοθήκες ανά τον κόσμο.

Ξεκινάω και καταθέτω την άποψη μου ότι εντυπωσιάστηκα ιδιαιτέρως από τη συλλογή έργων στην Uffizi στην Φλωρεντία, στην οποία αποτυπώνεται ολόκληρη η εποχή της αγαπημένης μου Αναγέννησης. Σίγουρα ξεχωρίζουν τα έργα του Μποτιτσέλι "Ανοιξη" και "Αφροδίτη", αλλά μπορεί κανείς να θαυμάσει και αριστουργήματα των Lippi, Michelangelo, Raffaelo και του αγαπημένου μου Tiziano.
Στην ίδια κατηγορία τοποθετώ την Πινακοθήκη του Λονδίνου, όπου ξεχώρισα την αίθουσα με τα έργα των ιμπρεσιονιστών και ξεχώρισα τις "Ομπρέλες" του Renoir, ενώ εντυπωσιάστηκα από τα "Ηλιοτροπια" του Βαν Γκογκ, ένα πίνακα που σε όποια αφίσα και να τον είδα μου φάνηκε αδιάφορος, αλλά η ζωντάνια των χρωμάτων και ο δυναμισμός του ανάγλυφου με άφησε άφωνο και με ανάγκασε να τον χαζεύω για πολλά λεπτά της ώρας.
Ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν η Πινακοθήκη στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης της Βιέννης, ενώ στην ίδια πόλη, στην πινακοθήκη του Belvedere φιλοξενούνται αριστουργήματα του Klimt.
Aπωθημένο μου αποτελεί το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, καθώς στη μια και μοναδική μου επίσκεψη στην πόλη, δεν πρόλαβα να το επισκεφτώ.
Για πάμε και οι υπόλοιποι;)

Dafni

Member
Mιά από τις καλύτερες πινακοθήκες της Ευρώπης βρίσκεται στη Δρέσδη .Πρόκειται για την
"πινακοθήκη των παλαιών δασκάλων" που φιλοξενείται στο Τσβίγκερ.Από τα γνωστότερα έργα που θα δει κανείς εκεί ,η Κοιμωνένη Αφροδίτη του Τισιάνο... αλλά και έργα του Ραφαήλ του Ρεμπάρντ,Βατό και άλλων.Ενας επιπλέον λόγος για να επισκεφθεί κανείς τη Δρέσδη.

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
να συμβαλλω κι εγω, μιας και πιστευω πως οι πινακες που βρισκονται στο Ερμιταζ και βεβαια σε συνδιασμο και με τον χωρο που αναπτυσονται, ειναι μια ανεπαναληπτη εμπειρια. Πικασο, Μονε, Καντινσκυ, και ενα σωρο αλλοι, γνωστοι καλλιτεχνες
The State Hermitage Museum και ειδικα στο δευτερο σαιτ που παραθετω, μπορεις να δεις ολα τα εργα του μουσειου, και φυσικα τους πινακες
The State Hermitage Museum: Digital Collection -- Powered by IBM

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Σίγουρα θα ξεχάσω τα μισά... Εν πάση περιπτώση, σε μια πρόχειρη, εντελώς υποκειμενική σειρά προτίμησης, οι πινακοθήκες που επισκεύτηκα τον τελευταίο 1 χρόνο και κάτι:

Van Gogh Museum, Amsterdam
Musée de l'Orangerie, Paris
Musee d' Orsay, Paris
Metropolitan Museum of Art, New York
Centre Georges Pompidou, Paris
MoMA, New York
Tate Modern, London
Musee du Louvre, Paris
National Gallery, London
MUDAM, Luxembourg
Pinacoteca Giovanni e Marella Agnelli, Torino
Pinacoteca di Brera, Milano
Galleria degli Uffizi, Firenze
Albertina, Wien
Musée d'Art Moderne et Contemporain, Strasbourg
Kunsthaus, Zurich
Kunstmuseum, Bern
Courtauld Gallery, Somerset House, London
Leopold Museum, Wien
Kunsthistorische museum, Wien
Galleria Sabauda, Torino
Groeningemuseum, Brugge
Belvedere, Wien
Galleria d'Arte Moderna, Milano

Κάποια από αυτά είναι γενικότερα μουσεία τέχνης, που περιλαμβάνουν και section με πίνακες.
Δυο κουβέντες να γράψω για το καθένα θα χρειαστώ σελίδες. Άν θέλετε info, εδώ είμαι!

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Καλά δε θέλουμε δύο κουβέντες για την κάθε μία, αλλά κάτι που σου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ιδίως από κάποια πινακοθήκη, όχι τόσο γνωστή θα ήταν ιδιαίτερη χρήσιμη.
Για παράδειγμα δεν ήξερα ότι στη Δρέσδη υπήρχε τόσο ενδιαφέρουσα πινακοθήκη και προς τούτο έδωσα το ευχαριστώ στη φίλη "Dafni"

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Mιά από τις καλύτερες πινακοθήκες της Ευρώπης βρίσκεται στη Δρέσδη .Πρόκειται για την
"πινακοθήκη των παλαιών δασκάλων" που φιλοξενείται στο Τσβίγκερ.Από τα γνωστότερα έργα που θα δει κανείς εκεί ,η Κοιμωνένη Αφροδίτη του Τισιάνο... αλλά και έργα του Ραφαήλ του Ρεμπάρντ,Βατό και άλλων.Ενας επιπλέον λόγος για να επισκεφθεί κανείς τη Δρέσδη.
Κια το φέρω βαρέως που δεν κατάφερα να παρακινήσω την παρέα μου να την επισκευτουμε, στην πρόσφατη επίσκεψή μου στην πόλη... Next time!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Αν σας φερει ο δρομος στη Φρανφουρτη μη χασετε τη πινακοθηκη Das Stadel.
St
Αν σας αρεσει ο Μονε τοτε Musee Marmottan στο Παρισι,
Mus

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Ας θυμηθώ κι εγώ μερικές από τις πινακοθήκες που είδα τελευταία:
- New National Gallery, Berlin Έργα του 20ου αιώνα με έμφαση στον γερμανικό εξπρεσιονισμό αλλά και Paul Klee, Francis Bacon, Edvard Munch μεταξύ πολλών άλλων.
- Old National Gallery, Berlin Εδώ η τέχνη του 19ου αιώνα κυριαρχεί. Πολλοί γερμανοί καλλιτέχνες αλλά και ιμπρεσσιονιστές (Μανέ, Μονέ, Ρενουάρ κλπ).
- Hamburger Bahnhof, Berlin Παλιός σταθμός που μετατράπηκε σε μουσείο σύγχρονης τέχνης. Στο τμήμα με τους πίνακες θα δείτε και Andy Warhol, Robert Rauschenberg, Roy Lichtenstein.
- Museo Prado, Madrid Θα δείτε 'Las Meninas' του Βελάσκεθ, συγκλονιστικό Ιερώνυμο Μπος, Ελ Γκρέκο και πολλά πολλά άλλα
- Museo Reina Sofia, Madrid Και εδώ σύγχρονη τέχνη όπου φυσικά κυριαρχούν οι ισπανοί: Πικάσο (Guernica), Νταλί, Μιρό.
- Thyssen-Bornemisza Museo, Madrid Ιδιωτική συλλογή που περιλαμβάνει από αναγεννησιακή τέχνη έως και 20ο αιώνα.
- Van Gogh museum, Amsterdam

alexstef2

Member
Ενδιαφέρον θέμα!!
-Μου άρεσε πολύ το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Στοκχόλμη σε ένα από τα νησάκια της. Δεν είχα ενημερωθεί τι θα δω και αποδείχθηκε πολύ μεγάλη έκπληξη του ταξιδιού. Με πολύ ευρηματικό τρόπο παρουσιάζονται οι διάφορες τάσεις και εποχές με πίνακες από Πικάσος και Μανέ μέχρι Γουορχολ και Νταλί. Πολύ ωραία συλλογή! Όποιος πάει να το επισκεφτεί. Πλάι του, στο ίδιο κτίριο είναι κ του μουσείο αρχιτεκτονικής με την ιστορία, εν μέρη, της Αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη. Εϊναι κ σε ωραίο περιβάλλον για εκδρομή.
-Μου άρεσε επίσης το μουσείο κινηματογράφου του Τορίνου. Το βρίσκω πρωτότυπο και πολυχρηστικό! Είναι στη Μολε Αντονελιάνα.
-Σχετικά με το Ορσέ και το Λούβρο μου άρεσαν τρελά, αλλά μου άφησαν μια περίεργη εντύπωση στο τέλος. Είναι σαν τεράστια επιχείρηση. Από μόνα τους κάποια έργα θα μπορούσαν να είναι ένα μουσείο. Μα τι λέω! Από μονο του το κτίριο είναι μουσείο. Έπειτα με τόσο πολύ κόσμο δε μπορείς να κάτσεις να δεις κάποια έργα, αναλόγως και πως το απολαμβάνει κανείς. Συγκινιόμουν πολύ που έβλεπα το κόσμο με ουρές, ιδίως σε μερικά που είναι και αγαπημένα, αλλά δε ξέρω αν μπορεί έτσι να εκφραστεί σωστά η όποια τέχνη. Γενικώς δεν είμαι υπέρ του τόσο κραυγαλεου.
-Εδώ κολλάει και τα μουσειάκια της Ελλάδας. Σε κάτι χωριά μικρά και ωραία ανακαλύπτεις όχι τις γράντε επιχειρήσεις και πινακοθήκες αλλά κάτι χώρους με πέντε πραγματάκια που είναι προσπάθεια χρόνων. Εκεί βλέπεις μόνο αυτά τα πέντε και το ευχαριστιέται η ψυχή σου.
-Στο Παρίσι μου άρεσε το μουσείο αρχιτεκτονίκης στα κτίρια του τροκαντερό. Πέτυχα κ ένα ντοκιμαντέρ και μια σούπερ περιοδική έκθεση και το συστήνω.
-Το Ρέικσμιουζιμ στο Αμστερνταμ!Πολύ καλό!

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Λοιπόν προς ενημέρωση όσων θα ταξιδέψουν σύντομα στο Λονδίνο, στην Tate Modern έως την 17 Μαιου φιλοξενείται περιοδική έκθεση με έργα των Πόποβα και Ροτσένκο.

gps vagelis

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΑΓΝΩΣΤΟ-NO MONEY
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Tate Modern, London
National Gallery, London
New National Gallery, Berlin
Old National Gallery, Berlin
Museo Prado, Madrid
Museo Reina Sofia, Madrid
Thyssen-Bornemisza Museo, Madrid
Galery museu Picasso,Barcelona
Dali Theatre museu ,Figueres-Spain
και μπορει να ξεχναω κατι αλλα θα το συμπληρωσω.Ολα με εντυπωσιακα εργα.Ειμαι λατρης των μουσειων και δη των galery

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.743
Μέλη
39.479
Νεότερο μέλος
dion1976

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom