• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οι Καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις πτήσεων στα ταξίδια μου

iou79

Member
Λοιπόν με λένε Γιάννη και έχω κάνει μέχρι τώρα 7 αεροπορικά ταξίδια στο εξωτερικό (3 φορές Ισπανία + 2 Ιταλία + 1 ταξίδι που περιλάμβανε Άμστερνταμ και Γλασκόβη) .
Είδα το ποστ της Λίντας και αποφάσισα να γράψω και εγώ τις δικιές μου εμπειρίες ταξιδιωτικής καθυστέρησης. Ταξίδευα και εγώ μαζί της με την ίδια πτήση μαζί με 2 φίλους μου (έναν Βολιώτη και έναν Σαμιώτη) με τελικό προορισμό το Άμστερνταμ. Τετάρτη 27 Οκτωβρίου από Θεσσαλονίκη για Μιλάνο στις 13:00 πτήση με easy. Η πτήση Μιλάνο - Άμστερνταμ ήταν πάλι με easy με αναμονή 5 ώρες στο αεροδρόμιο και τον θεώρησα, εσφαλμένα από ότι αποδείχτηκε, καλό χρόνο ασφαλείας.
Για να μη τα πολυλογώ η πτήση Θεσσαλονίκη - Μιλάνο μετατέθηκε για την επόμενη ημέρα στις 07:15 το πρωί λόγω ομίχλης, οπότε έπρεπε να αλλάξει και η ημερομηνία της άλλης πτήσης. Εδώ αξίζει να αναφέρω ότι όλες οι άλλες πτήσεις άλλων εταιριών έγιναν κανονικά.
Ήξερα ότι θα πληρώναμε κάτι παραπάνω για να μεταθέσουμε κατά μία μέρα την πτήση Μιλάνο – Άμστερνταμ γιατί η εταιρία δεν υποστηρίζει τις ανταποκρίσεις και κάθε εισιτήριο αποτελεί ξεχωριστό συμβόλαιο (νόμιζα πως πληρώνεις απλά κάποιο πρόστιμο, έπρεπε να έχω διαβάσει καλύτερα τους όρους). Μέσα στο γενικότερο χαμό ζήτησα από την υπεύθυνη να μου κλείσει η ίδια εισιτήρια (γιατί έχασα την πρώτη πτήση από δικιά τους υπαιτιότητα μήπως και γλίτωνα το πρόστιμο αλλαγής σκέφτηκα ο ΄΄έξυπνος΄΄). Όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής ή ίδια μου είπε να το αφήσω γιατί έβγαιναν πολλά χρήματα. Αποφασισμένος ότι θα γίνει το ταξίδι μας της είπα να μας πει το ποσό. Ψέλλισε 800 Ευρώ στο σύνολο και το σκοτσέζικο ντους είχε μόλις αρχίσει (μου χρέωνε και έξτρα το σύστημα γιατί δεν έκανα εγώ τις αλλαγές μέσω internet από ότι διαπίστωσα εκ των υστέρων). Η τιμή που βρήκα έπειτα από το σπίτι μου ήταν 213 ευρώ το άτομο.
Από εκείνη τη στιγμή και όλο το απόγευμα το έψαξα με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους ώστε να πραγματοποιήσουμε το ταξίδι μας χωρίς να δώσουμε μία περιουσία.
Εγώ σκεφτόμουν και πρότεινα στους φίλους μου να ταξιδέψουμε ως το Μιλάνο και από εκεί και πέρα να τους πούμε ότι δεν έχουμε μία και να το παλέψουμε ώστε εάν υπήρχαν κενές θέσεις να μας έβαζαν δωρεάν στην πτήση Μιλάνο – Άμστερνταμ. Εάν δεν υπήρχαν θα τρώγαμε πακέτο γιατί η τιμή του εισιτηρίου μπορεί να ανέβαινε ή μπορεί να μην είχε θέσεις και η επιστροφή μου ήταν από Γερμανία.
Τελικά επικράτησε η φωνή της λογικής του φίλου μου που ανέφερε ότι με τέτοιες τιμές ξανακανονίζουμε ταξίδι στο Άμστερνταμ από την αρχή με άλλη εταιρία (Εξάλλου θα καθόμασταν συνολικά 3 ημέρες Άμστερνταμ και μία ημέρα Ντόρτμουντ από όπου και θα επιστρέφαμε πίσω) . Συνολικό κόστος για το ταξίδι που δεν κάναμε 175 Ευρώ το άτομο περίπου ( από τα οποία ελάχιστα θα μας επιστραφούν - εισιτήρια, ξενοδοχείο, τρένο).+ το ξενέρωμα και η απογοήτευση της ακύρωσης.
Το θετικό ήταν ότι την επόμενη ημέρα φύγαμε οδικός αυτή τη φορά, για ένα διήμερο στην Σόφια και περάσαμε καλά.

Υποσημείωση *
Το παραπάνω συμβάν αποτελεί μόνο ένα κομμάτι του παζλ των αεροπορικών καθυστερήσεων. Θα σας εξηγήσω τι εννοώ.
Την πρώτη φορά που ταξίδεψα εξωτερικό με αεροπλάνο (στην Ιταλία 2005) για επαγγελματικούς λόγους ήμουν υπεύθυνος μίας αποστολής με 8 άτομα με αναπηρία , 8 συνοδούς, εμένα φυσικά και μία μεταφράστρια.
Στο γυρισμό φεύγαμε από Μιλάνο με απευθείας πτήση για τη Θεσσαλονίκη. Ενώ δώσαμε οι μισοί κανονικά τις αποσκευές μας και είχαμε φυσικά όλοι μας εισιτήρια, μας είπαν ότι δεν μπορούσαμε να πετάξουμε όλοι χωρίς να μας εξηγήσουν το γιατί (overbooking). Θεώρησα τότε ότι θα πιέσω μιας και είχαμε ΑμεΑ μαζί μας και ότι θα ταξιδεύαμε όλοι σε λίγα λεπτά, λέγοντας ότι απαιτούμε να ταξιδέψουμε όλοι μαζί. Τελικά μας άφησαν εκεί (Μόνο οι βαλίτσες των μισών έφυγαν, με φάρμακα, τα εσώρούχα για τα ΑμεΑ - δεν αυτοεξυπηρετούνταν όλοι τους-). Έπειτα μεσολάβησε ο Έλληνας πρόξενος από την Ιταλία, Δήμαρχος από Ελλάδα και μας έφεραν μέσω Ρώμης (14 ώρες καθυστέρηση από το αρχικό ταξίδι). Για αυτό που μετανιώνω είναι ότι δεν το κυνηγήσαμε νομικά το ζήτημα.
Όταν ταξίδεψα στο Άμστερνταμ (2006) με τον έναν φίλο που ήμασταν και σε αυτό το ταξίδι, τον Βολιώτη (πάλι μέσω Μιλάνου) με Αλιτάλια , λόγω ομίχλης μας προσγείωσαν στη Γένοβα (όλες οι άλλες αεροπορικές προσγειώνονταν κανονικά) και έπειτα μας πήγαν Μιλάνο με λεωφορείο. Συνολική καθυστέρηση 15 ώρες(ήταν να δούμε 2ημέρες το Άμστερνταμ, τελικά τα καταφέραμε να το δούμε 1 ημέρα)
Μετά το Άμστερνταμ το ταξίδι μας συνεχίστηκε στη Γλασκόβη για επίσκεψη σε φίλο(καλή πτήση) KLM
Τη μέρα που ήταν να ταξιδέψουμε Γλασκώβη –Άμστερνταμ η πτήση ήταν στις 6 το πρωί. Πάμε στο αεροδρόμιο και μας λένε ότι θα φύγει στις 10:00 τελικά λόγω μηχανικού προβλήματος. Επιστρέφουμε στο σπίτι του φίλου που μας φιλοξενούσε. Πάμε στις 8:30 και μας λένε θα φύγει στις 14:30. Ξαναπάμε στο σπίτι του φίλου επιστρέφουμε στις 13:15 και μας λένε ότι έφυγε 13:00 και ότι μας φώναζαν στα μεγάφωνα (μου αρέσει που δίνουμε πάντα τα τηλέφωνά μας όταν κλείνουμε εισιτήρια, λες και δεν γινόταν να κοιμάμαι ή να κάνω βόλτα στην πόλη).
Εν τέλει μας έστειλαν Άμστερνταμ μέσω Gatwik (με BritishAirways) και φτάσαμε στο Άμστερνταμ στις 22:00 (συνολική καθυστέρηση 14 ώρες).
Την άλλη μέρα στην πτήση Άμστερνταμ - Μιλάνο είχαμε 5 ώρες καθυστέρηση λόγω ομίχλης και όταν τελικά φτάσαμε στο Μιλάνο η πτήση ανταπόκρισης Μιλάνο – Θεσσαλονίκη είχε φύγει και τελικά μας έκλεισαν πτήση για την επόμενη ημέρα (μας έκλεισαν και ξενοδοχείο κ.τ.λ.)
Έτσι εκεί που ήταν να δούμε το Άμστερνταμ 3 ημέρες συνολικά την είδαμε μία μέρα, οπότε και είπαμε πως θα ξαναεπιστρέψουμε και να που λίγο η τύχη λίγο του ότι δεν έπρεπε να κλείσω με easy (πλέον μόνο για απευθείας πτήσεις)
Τελικά το ταξίδι στο Άμστερνταμ είπαμε ότι θα το ξανασχεδιάσουμε με τους ίδιους φίλους (αν δεν πέσει αυτή τη φορά κανένα αεροπλάνο, δεν γίνει αεροπειρατεία και δεν μας πάνε μέσω άλλης χώρας με πούλμαν στον τελικό προορισμό δηλαδή στο Άμστερνταμ)
Προτείνω από εδώ και εφεξής όταν ταξιδεύουμε με τον φίλο μου τον Βολιώτη να ποστάρω ημερομηνίες, ώστε να ακυρώσετε οι υπόλοιποι για προληπτικούς τουλάχιστον λόγους.
Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε ποιος από τους δύο μας είναι ο γκαντέμης.
Λέτε να φταίει ότι γεννήθηκα στις 18 Οκτωβρίου, ημέρα γενεθλίων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη?

ioanna.gkan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ευρώπη αλλά που,,,
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγωνια
Για ψαξτο με τον Μητσοτακη:haha::haha:
Παντως να μην με γρουσουσεψω 11 αεροπορικα ταξιδια μου εχουν παει πριμα! Το τελευταιο δε με alitalia αλλο πραγμα, νωριτερα απο το προβλεπομενο:clap:!!

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Η καλύτερη ακύρωση πτήσης που μου έτυχε ποτέ ήταν στο Μπαλί. Φεύγαμε Κυριακή βράδυ από εκεί με Silk Air και ανταπόκριση από SIN με SA, φτάναμε Αθήνα περίπου στις 7 το πρωί της ΔΕυτέρας. Τελικά η πτήση ακυρώθηκε λόγω τεχνικού, μεταφερθήκαμε στο Grand Hayat με διαμονή, δείπνο, πρωινό πληρωμένο, συν μια τηλεφωνική κάρτα. Την επόμενη μέρα πετάξαμε για Σιγκαπούρη, μας πλήρωσαν ξενοδοχείο για ημιδιαμονή, με πληρωμένο γεύμα και δείπνο. Το βράδυ φύγαμε για Φρανκφούρτη (!), μείναμε εκεί 6 ώρες, πήραμε και μια γεύση από Φρανκφούρτη και γυρίσαμε Αθήνα με LH, Τρίτη βράδυ αντί για Δευτέρα πρωί. Μας έστειλαν μέσω Φρανκφούρτης γιατί η επόμενη πτήση SIN-ATH έφτανε Τετάρτη αν θυμάμαι καλά. Ταλαιπωρία, κούραση και δυο μέρες από τη δουλειά χαμένες, αλλά εγώ τολμώ να πω ότι το καταευχαριστήθηκα!

dreamer

Member
Επόμενο Ταξίδι
λατρεμένο Παρίσι ξανά...
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία..Γη του Πυρός
Εγώ πάλι, ξύλο να χτυπήσω, σοβαρά προβλήματα δεν έχω αντιμετωπίσει. Στο μόνο που μπορώ να σας φανώ χρήσιμη, είναι να ποστάρω κι εγώ τις ημερομηνίες ταξιδίων μου, για να τις αποφεύγετε επίσης, αφού κατά μεγάλο ποσοστό "επιτυχίας" πέφτω πάνω σε στάσεις εργασίας :haha:.
Επί του παρόντος έχω στο ενεργητικό μου, 2 αναβολές από στάση εργασίας των ελεγκτών και μια............ παρατρίχα, αφού τελευταία στιγμή αποφάσισαν να μη συμμετέχουν στην απεργία της γεσεε οι εναέριοι, διότι είχε προηγηθεί η ηφαιστειακή σκόνη και είχαν -λέει- ταλαιπωρηθεί πολύ οι ταξιδιώτες :roll:.
Το αξιοσημείωτο είναι οτι τα ταξίδια μας τα κλείνουμε τουλάχιστον ένα 4μηνο πριν :D. Έχουμε άστρο, δεν μπορείτε να πείτε..........

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Η δικη μου καθυστερηση ειναι η πιο προσφατη.
Το Σαββατο ειχαμε 4μιση ωρες καθυστερηση λογω ομιχλης στο Ατατουρκ -εδω ειχε εναν ηλιο καμπανα δεν μπορουσα να το πιστεψω.
Οι Τουρκικες αερογραμμες κερασαν σνακ και αναψυκτικο.
Προχτες στην επιστροφη ειχαμε 1μιση ωρα καθυστερηση μεσα στο αεροσκαφος επειδη ειχε κινηση στον αεροδιαδρομο.Περιμεναμε να απογειωθουν τα προηγουμενα αεροπλανα.

nenena

Member
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εμένα ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Αλλά μεγάλες κουβέβντες δεν θέλω να λέω! Ευτυχώς που το επόμενο ταξίδι που σχεδιάζω είναι οδικώς! Εμπειρίες σε οδικά ή ταξίδια με τρένο έχω αρκετές!

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Δεν ξέρω... Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχω μετρήσει για το 2010 88 πτήσεις, με 13 αεροπορικές και 31 αεροδρόμια να συμμετέχουν σ' αυτές. Ούτε μία φορά δεν έχασα ανταπόκριση, ουτε μία φορά δεν αναγκάστηκα να αλλάξω πτήση (μέχρι στιγμής τουλάχιστον).
Πως καταφέρνετε και σας τυχαίνουν όλα τα προβλήματα, είναι απορίας άξιο....

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Κι εμένα, δόξα τω θεώ, εκτός από μικροκαθυστερήσεις, μέχρι τώρα δεν μου έχει συμβεί κάποιο δυσάρεστο απρόοπτο.

Η μοναδική περίεργη και δύσκολη κατάσταση ήταν πριν μερικά χρόνια, που γκρουπ περίπου 15 ατόμων (συνάδελφοι), πετούσαμε με την πρωινή πτήση της swiss με τελικό προορισμό τη Λισαβώνα. Τελευταία στιγμή το αεροπλάνο "χάλασε" και ο "αγώνας δρόμου" για να καταφέρουμε να τακτοποιήσουμε σε ελάχιστο χρόνο και τα 15 άτομα στην πρωινή πτήση της Iberia (φυσικά και με την ανάλογη ανταπόκριση από Μαδρίτη), ήταν πραγματικός άθλος.

amantab

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου γης και πατρίς...
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρος
"Χαίρομαι" να ακούω πονεμένες ιστορίες ακυρώσεων και καταστροφών, γιατί δεν νοιώθω μοναδική στο είδος..Οι φίλοι μου τρέμουν στην ιδέα ότι θα ταξιδέψουμε μαζί γιατί δεν κάνω και διάκριση στο μεταφορικό μέσο!Έχω στο ιστορικό μου 2 ακυρώσεις πτήσεων (συνέβαλε το ηφαίστειο στη μία φέτος), 13 καθυστερήσεις, ταξίδεψα πήγαινε-έλα στο Παρίσι από το Άμστερνταμ με το thalys(πρώτης τάξεως τραίνο) και χάλασε και στις 2 διαδρομές ενώ 3 φορές που έχω πάει/έρθει Θεσσαλονίκη με τραίνο έχει εκτροχιαστεί. Να προσθέσω το minimum δύο απαγορευτικών που θα πετύχω κάθε χρόνο στα καράβια (φέτος είχα την τύχη να αποκλειστώ μια βδομάδα στη Γαύδο όπου επειδή δεν έχει και ΑΤΜ τέλειωσαν τα λεφτά και τρώγαμε μόνο μπανάνες και παξιμάδια:D) και τέλος η αγαπημένη μου ιστορία αφορά αυτοκίνητο, αφού κατά τη διάρκεια εξόρμησης,μέσα σε διάστημα μίας ώρας καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα στα οποία επενέβαινα (στο ένα έσπασε το κάρτερ και στο άλλο πάθαμε λάστιχο και χάλασε ο συναγερμός-άρχισε να βαράει non stop στα καλά καθούμενα).
Νομίζω για όλα αυτά φταίει το γεγονός ότι έχω ένα οικόπεδο δίπλα στο σπίτι του Μητσοτάκη..:D

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Δεν ξέρω... Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχω μετρήσει για το 2010 88 πτήσεις, με 13 αεροπορικές και 31 αεροδρόμια να συμμετέχουν σ' αυτές. Ούτε μία φορά δεν έχασα ανταπόκριση, ουτε μία φορά δεν αναγκάστηκα να αλλάξω πτήση (μέχρι στιγμής τουλάχιστον).
Πως καταφέρνετε και σας τυχαίνουν όλα τα προβλήματα, είναι απορίας άξιο....
Ταβερινο μηπως το middle name σου ειναι Γκαστονε Duck?:haha::bleh:
YΓ 88-13-31!!!! Τι δουλεια κανεις παιδι μου?Αεροσυνοδος εισαι η αεροπειρατης?:D

LIDA

Member
iou79 κατάλαβα ποιος είσαι!Σε θυμάμαι που έλεγες για Amsterdam και είχα καταλάβει ότι ήσουν σε χειρότερη φάση από εμας. Εμείς ευτυχώς φεύγαμε για Βενετία με τρένο, που ευτυχώς δεν είχα αγοράσει τα εισιτήρια online γιατί δεν δεχόταν ελληνική πιστωτική!
Νομίζω σε ανέφερα και στο post μου.
Εστειλες αίτηση στην easy???Εχεις κάθε δικαίωμα να διεκδικήσεις!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.653
Μέλη
39.403
Νεότερο μέλος
snapthreads9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom