Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Το ακριβώς αντίθετο υποστηρίζω...Δεν νομιζω οτι το φορουμ εκπροσωπειται απο αυτους, που κανουν πολλα η πανακριβα ταξιδια (μολος 9%, απο οτι ειδα) η τελικα ενα τριημερο η μονο ενα γαμηλιο.
Λογικά κανένας ή ελάχιστοι. Άλλο είναι το ερώτημα... Από αυτούς που πάνε 2-3 ταξίδια στο εξωτερικό και μερικά στο εσωτερικό πόσοι πραγματικά έχουν μισθό 327€;Ποσοι απο το 9% που κανουν πολλα ταξιδια ειναι στην κλιμακα κατω απο 1000 ευρω (αρα κρυβουν εισοδηματα);
Δε νομίζω ότι γενικά τα πανάκριβα ταξίδια τα κάνουν αυτοί που βγάζουν 1500 από μια ΔΕΚΟ. Νομίζω ότι ή έχουν εισοδήματα ή -ως επί το πολείστον- είναι επιχειρηαμτίες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κλπ. Γενικώς επειδή οι πολύ υψηλοί μισθοί είναι λίγοι στην Ελλάδα, δεν ανεβαζουν πολύ το μέσο όρο των μισθωτών. Επιπλέον μιλάμε συνεχώς για μισθούς παραγνωρίζοντας ότι μισθωτοί είναι όλοι κι όλοι 2,1 εκατομμύρια στην Ελλάδα. Δεν είναι μισθωτοί όλοι οι αποφοιτήσαντες πανεπιστημίου, είναι κι ο κύριος που μου νοίκιασε προχτές το μηχανάκι στη Μύκονο, ο ιδιοκτήτης του μπουγατσαδικου της γειτονιάς μου (την Καλών Τεχνών έχει βγάλει) και ο μηχανικός του συνεργειου που πήγα σήμερα (αυτοαπασχολούμενος μηχανικός). Ένας απόφοιτος ΑΕΙ και ΙΕΚ δε θα γίνει σώνει και καλά υπάλληλος.Στο συλλογισμο σουυπαρχει ενα λαθος. Ο ΜΕΣΟΣ μισθος ειναι πανω απο 1000. Ενας 50ρης με 25 χρονια στο δημοσιο θα πιασει τα 1500 και σε ΔΕΚΟ πολυ παραπανω. Δεν νομιζω οτι το φορουμ εκπροσωπειται απο αυτους, που κανουν πολλα η πανακριβα ταξιδια (μολος 9%, απο οτι ειδα) η τελικα ενα τριημερο η μονο ενα γαμηλιο.
ΝΑ προτείνω να μεταφέρουμε την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα οικονομικά κάπου αλλού; Όπου θέλουν οι mod για να διαφωνήσουμε με την ησυχία μας, χωρίς να πάθει εγκεφαλικό ο Δευκαλίωνας. Κι ας κρατήσουμε εδώ το καθαρά ταξιδιωτικό κομμάτι της έρευνας.
Και για θέμα του ποστ προτείνω ακριβώς το ερώτημα αυτό:
Τι εισόδημα έχει ένας απόφοιτος πανεπιστημίου στην Ελλάδα και τι στοιχεία μπορούμε να βρούμε επ' αυτού.Το θέμα είναι αν παίρνουμε τα 1000 ή όχι, αν έχουμε δουλειά ή όχι.
Στο ότι υπάρχει πολύς κόσμος που υποφέρει δε νομίζω ότι έχει νόημα να το αναφέρουμε, προφανώς και υπάρχει, και στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία και στην Αγγλία. Επί του συγκεκριμένου ερωτήματος του μπολνταρισμένου σχολίου έχει πιο πολύ ενδιαφέρον η συζήτηση.
Επί του οποίου συνεχίζω, όποιος θέλει να γράψει τι τον παραξένεψε επί του οικονομικύ αςα γνοήσει τον εκτροχιασμό που εγινε με δική μου υπαιτιότητα.