vikara
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Νησί του Πάσχα
Εχω ξαναναφερει νομιζω σε αυτο το topic οτι το Βερολινο ειναι απο τις καλυτερες επιλογες για ταξιδι με παιδι/παιδια. Πληθωρα επιλογων και ανεση κινησεων.
Εχω 2 παιδακια που τωρα ειναι 8 και 5 ετων.
Με τη μεγάλη δεν κάναμε πολλά ταξίδια, οσο ειχαμε μονο αυτη, περα απο τη Σκιαθο που ειναι ο μονιμος προορισμός μας τους καλοκαιρινους μηνες και πηγαινοερχομαστε αρκετα συχνα.
Οι συνθηκες τα εφεραν ετσι ωστε οταν ηρθε στη ζωη μας ο μικρός και απο την ηλικία 1, 5 ετους περιπου (4,5 η μεγαλη) αρχίσαμε τις συνεχεις μετακινησεις στο εσωτερικο με αεροπλανο (κατα βαση ).
Δεν εχω την εμπειρια του να ταξιδευεις με μωρο μηνων στο εξωτερικο. Ομως επειδη με τον συζυγο, οπως και οι περισσοτεροι εδω μεσα, εχουμε τρελα με τα ταξιδια, μετα τις "αναγκαστικές" μετακινήσεις μας, πηραμε την αποφαση και πραγματοποιουμε τουλασχιστον 1 ταξιδι στο εξωτερικο καθε χρονο μαζι με τα παιδακια μας και οσες περισσοτερες εξορμησεις μπορουμε στο εσωτερικο. Εχουμε πάει λοιπον:
Τα "θεματα" που μπορω να πω οτι ερχεσαι αντιμετωπος οταν ταξιδευεις με παιδι/παιδια ειναι:
Τα ταξιδια με τα παιδακια μας τα συζηταμε για μερες. Θεωρω οτι ειναι το πρωτο βημα για να γινουν πολίτες του κόσμου και χαίρομαι να τους βοηθαμε προς την κατευθυνση αυτη!
Ομως. Να κλεισω λεγοντας οτι κανουμε ταξιδια και μονο οι 2 μας με τον αντρα μου...Οσο μπρούμε και παντα στο ιδιο concept, του low budget τουρισμου. Μας χρειαζεται και αυτη η "αποσυμπιεση" . Μας αναζωογωνει και μας κανει να νιωθουμε οπως ειμασταν στην προ παιδιων εποχη, λιγο πιο χαλαροι και λιγο πιο ανεμελοι!
Εχω 2 παιδακια που τωρα ειναι 8 και 5 ετων.
Με τη μεγάλη δεν κάναμε πολλά ταξίδια, οσο ειχαμε μονο αυτη, περα απο τη Σκιαθο που ειναι ο μονιμος προορισμός μας τους καλοκαιρινους μηνες και πηγαινοερχομαστε αρκετα συχνα.
Οι συνθηκες τα εφεραν ετσι ωστε οταν ηρθε στη ζωη μας ο μικρός και απο την ηλικία 1, 5 ετους περιπου (4,5 η μεγαλη) αρχίσαμε τις συνεχεις μετακινησεις στο εσωτερικο με αεροπλανο (κατα βαση ).
Δεν εχω την εμπειρια του να ταξιδευεις με μωρο μηνων στο εξωτερικο. Ομως επειδη με τον συζυγο, οπως και οι περισσοτεροι εδω μεσα, εχουμε τρελα με τα ταξιδια, μετα τις "αναγκαστικές" μετακινήσεις μας, πηραμε την αποφαση και πραγματοποιουμε τουλασχιστον 1 ταξιδι στο εξωτερικο καθε χρονο μαζι με τα παιδακια μας και οσες περισσοτερες εξορμησεις μπορουμε στο εσωτερικο. Εχουμε πάει λοιπον:
- 3&6 ετων (κ 32 οι μεγαλοι ) -> Βερολινο
- 4&7 ετων -> Ναπολη&Πομπηια
- 5&8 ετων -> Κολωνια,Βοννη & περιξ.
Τα "θεματα" που μπορω να πω οτι ερχεσαι αντιμετωπος οταν ταξιδευεις με παιδι/παιδια ειναι:
- φαγητο
- περπατημα
- προσοχη επανω τους (οταν περπατανε και μετα)
- απασχόληση κατα τη διαρκεια των μετακινησεων
- ευκολες λυσεις φαγητου. Στο πρωτο μας ταξιδι στο Βερολινο ο μικρος ετρωγε 4 μερες πατατες τηγανιτες (μονο) και αυγο βραστο για πρωινο. Δεν επαθε τιποτα!
- οσο παιρνει να χρησιμοποιηθει καροτσι. Μεχρι και το ταξιδι στη Ναπολη (4&7 ετων) ειχαμε το καροτσι μας, ενα maclaren 4τροχο, με ενσωματωμενο απο πίσω το buggy board, ενα τυπου πατινι , οπου στεκοταν ορθια η μεγαλη για να μην περπαταει. Στο τελευταιο ταξιδι, δυστυχως δεν ειχαμε πλεον τη δυνατοτητα για αυτου του ειδους τη μετακινηση (μεγαλωσαν τα καμαρια) και ετσι επαιξε ποδαρακι με τους δικους μας ρυθμους, δηλαδη ξεπατωμα. Ο μικρος παραπονεθηκε καποιες στιγμες και εκει αναγκαστικα ειχαμε λιγους ωμους και λιγη "καλιαγκουσα" (οπως λεμε εδω στα βορεια). Αυτο μας κουρασε λιγο παραπανω, εμενα και τον μπαμπα.
- για την προσοχη επανω στα παιδια τι να πω? Θελει προσοχη! Δεν μιλανε αγγλικα (ακομα). Τους εχουμε εξηγησει πως να αντιμετωπισουν την κατασταση αν μας χασουν επι ελληνικου εδαφους (ξερουν αριθμους τηλεφωνων, ονομ/μα, διευθυνσεις κλπ) στο εξωτερικο θα ηταν ιδιαιτερα επιφοβο να βρεθουμε αντιμετωποι με ενα τετοιο γεγονος. Ολοι μαζι συνεχεια, τα ματια πανω τους και αυτο δυσκολευει καπως ενα κομμάτι του "τουρισμου" οπως να μελετησεις ενδελεχως κατι που σου κεντρισε το ενδιαφερον σε ενα μουσειο η να χαζεψεις σε καποιο εμπορικο καταστημα ρουχα, σουβενιρ κλπ.
- εδω θα προτεινω τις κλασικες λυσεις, τι κ αν ειναι αντιπαιδαγωγικες καποιες απο αυτες Παιρνουμε παντα μαζι το λαπτοπ οπου εχουμε κατεβασμενα τα άπαντα απο ταινιες Disney κλπ. Με το που απογειωνομαστε ανοιγουμε λαπτοπ και μεχρι να φτασουμε εχουμε δει μια πολυ ωραια ταινια (οι πτησεις που εχουμε κανει δεν ειναι υπερατλαντικες-ακομα!) Φυσικα βιβλια και παιχνιδια εχουμε παντα μαζι, καθενας εχει απο ενα back-pack το οποιο ετοιμαζει μονος του και βαζει μεσα μονο οτι θελει!Το ιδιο πρόγραμμα ισχυει και ταξιδι με αυτοκινητο ή καραβι.
Τα ταξιδια με τα παιδακια μας τα συζηταμε για μερες. Θεωρω οτι ειναι το πρωτο βημα για να γινουν πολίτες του κόσμου και χαίρομαι να τους βοηθαμε προς την κατευθυνση αυτη!
Ομως. Να κλεισω λεγοντας οτι κανουμε ταξιδια και μονο οι 2 μας με τον αντρα μου...Οσο μπρούμε και παντα στο ιδιο concept, του low budget τουρισμου. Μας χρειαζεται και αυτη η "αποσυμπιεση" . Μας αναζωογωνει και μας κανει να νιωθουμε οπως ειμασταν στην προ παιδιων εποχη, λιγο πιο χαλαροι και λιγο πιο ανεμελοι!