• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Γενικά Οδικώς Σκανδιναβία το καλοκαίρι

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Προφανώς και δεν μαζεύω "πινέζες" και σε παρόμοια ταξίδια δίνω προτεραιότητα σε αυτά που πιστεύω πως πρέπει να μην χάσω, αλλά πάντα κάνεις υποχωρήσεις! Είσαι δηλαδή στη Νορβηγία, πόσες φορές θα ξαναπάς οδικώς; Άρα λες ας περάσω και από τις υπόλοιπες...
Και να, απαντώντας και στον φίλο paefstra που απορεί γιατί άνοιξα το τόπικ, μου έριξες όντως ιδέα που μπορεί να κάνει το ταξίδι τελείως διαφορετικό!!!
Έχουμε το ίδιο σκεπτικό, όντως κι εγώ δεν ξέρω αν θα ξαναπάω στο ίδιο μέρος, οπότε θέλω ό,τι μπορώ να "χωρέσω" στο ταξίδι, να το κάνω, "ας πάμε κι εκεί, ας δούμε και το άλλο".
Ακόμη -με όλο το θάρρος γιατί είναι κάτι προσωπικό- επέτρεψε μου να σου πω ότι τα παιδάκια -αν και μεγάλα πια, 15χρονα- κουράζονται / βαριούνται πιο γρήγορα στα ταξίδια. Ειδικά, αν είναι η πρώτη τους φορά. Φαντάσου ν' αρχίσουν την γνωστή γκρίνια και να μην σταματούν.
Τι κάνεις τότε;
Και δεν θα μπορείς να γυρίσεις..
Εν πάσει περίπτωση, το λέω γιατί είμαι οπαδός της "ήπιας προσαρμογής" σε νέα πράγματα για κάποιον άλλο. Για μένα όχι, γιατί αν βάλω έναν σκοπό θέλω να το τελειώσω.
Χαίρομαι που σου έδωσα νέες ιδέες!
Εύχομαι να περάσετε όμορφα και οργανώνοντας το ταξίδι σας (που το χαίρεσαι το ίδιο σαν το ταξίδι) και όταν θα είστε εκεί.

GThan

Member
Αν κατέβεις απο Ουγγαρία σε Τιμισοάρα και μετά Σόφια τα Καρπάθια ούτε απο μακριά δεν θα τα δεις που λέει ο λόγος... Δεν ξέρω βέβαια τι έχεις δει και τι όχι απο αυτές τις χώρες, ούτε ξέρω τα ενδιαφέροντα σας. Αν έχεις κάνει όμως απλά πέρασμα απο τα Καρπάθια, όπως θα κάνεις σε πολλές χώρες σε αυτό το ταξίδι που μας δείχνεις στο χάρτη, δεν νομίζω οτι έχεις δει και πολλά απο αυτά τα βουνά. Εσύ ξέρεις όμως καλύτερα τι θέλεις. Τις χώρες αυτές τις ανέφερα μόνο για πέρασμα στην επιστροφή.
Ναι είπα πως τα Καρπάθια είναι για το μέλλον και για κάποιες μέρες, αλλά στο κατέβασμα δεν βολεύει από Ρουμανία και Βουλγαρία, περισσότερα χιλιόμετρα και ταλαιπωρία, ειδικά για Αθήνα. Από την σιγουριά Σερβίας-Β. Μακεδονίας και ας μην έχει κάτι να δεις.
Ναι το ιδιο λεμε. Δεν ειπα οτι δεν ειναι εφικτο. Ειπα οτι δεν υπαρχει ευελιξια γιατι οι διανυκτερευσεις που λες ειναι οι ελαχιστες που απαιτουνται για να διασχισεις τις χωρες.
Αν καταφέρω να βγάλω καλό πρόγραμμα για Σκανδιναβία, οι υπόλοιπες χώρες θα είναι απλά για να περάσω και όχι να πω ότι πήγα και είδα. Σε αυτές ότι είναι εφικτό!
Είναι λίγες οι μέρες θα μου πεις για να γνωρίσεις τη φύση σε αυτές τις χώρες; Ναι το καταλαβαίνω, είπαμε, κάνεις υποχωρήσεις!
Νομίζω ότι καταλαβαίνω λίγο το σκεπτικό σου και ότι σας αρέσουν τα οδικά ταξίδια και το βρίσκω μια χαρά ιδέα. Αν είχα τόσες μέρες ίσως έκανα κάτι παρόμοιο , απλά θα άλλαζα κάποια πράγματα. 1)Σίγουρα θα έκαιγα το πλοίο για Ιταλία λ λόγω κόστους κ χρόνου. Ναι μεν δεν θες Βαλκάνια αλλά νομίζω είναι η μόνη εφικτή λύση έχοντας στο μυαλό σας Βαλτική κ Σκανδιναβία . Θα πήγαινα από Αλβανία- Μαυροβούνιο - Κροατία κτλ και θα γύριζα από Σερβία- Σκόπια. 2) Επίσης δεν θα πήγαινα σε πρωτεύουσες που είναι εύκολο κ φτηνό από Αθήνα να πας και θα διάλεγα πιο μικρές πόλεις που δεν θα έβλεπα μάλλον ποτέ αλλιώς + ότι θα είναι όλα πιο οικονομικά στην επαρχία . Αν επικεντρωθείς πιο στοχευμένα στο τι θα δείτε κ την διαδρομή σας θα είναι ωραιότατο ταξίδι, με το καλό εύχομαι.
Πέρασα το καλοκαίρι από αυτές τις χώρες και ειδικά Μαυροβούνιο δεν ξαναπάω λόγω δρόμων κυρίως αλλά και λαού που δεν μου έκατσε καλά, ότι πιο αγενές και απότομο έχω συναντήσει και θα αποφύγω όσο μπορώ την Αλβανία στο μέλλον λόγω οδηγών! Επίσης ναι μεν υπάρχει το κόστος του πλοίου για Ιταλία, αλλά γλιτώνεις 2-3 διανυκτερεύσεις που θα έκανες στα Βαλκάνια και την κούραση μέχρι να φτάσεις Κροατία, οπότε το κόστος ισοσταθμίζετε.
Συμφωνούμε για τις πόλεις, πάντα κινούμαστε περιφερειακά αυτών και όπως σωστά λες μπορείς εύκολα να πας ένα τριήμερο αεροπορικά.
Σε ευχαριστώ πολύ!

GThan

Member
Έχουμε το ίδιο σκεπτικό, όντως κι εγώ δεν ξέρω αν θα ξαναπάω στο ίδιο μέρος, οπότε θέλω ό,τι μπορώ να "χωρέσω" στο ταξίδι, να το κάνω, "ας πάμε κι εκεί, ας δούμε και το άλλο".
Ακόμη -με όλο το θάρρος γιατί είναι κάτι προσωπικό- επέτρεψε μου να σου πω ότι τα παιδάκια -αν και μεγάλα πια, 15χρονα- κουράζονται / βαριούνται πιο γρήγορα στα ταξίδια. Ειδικά, αν είναι η πρώτη τους φορά. Φαντάσου ν' αρχίσουν την γνωστή γκρίνια και να μην σταματούν.
Τι κάνεις τότε;
Και δεν θα μπορείς να γυρίσεις..
Εν πάσει περίπτωση, το λέω γιατί είμαι οπαδός της "ήπιας προσαρμογής" σε νέα πράγματα για κάποιον άλλο. Για μένα όχι, γιατί αν βάλω έναν σκοπό θέλω να το τελειώσω.
Χαίρομαι που σου έδωσα νέες ιδέες!
Εύχομαι να περάσετε όμορφα και οργανώνοντας το ταξίδι σας (που το χαίρεσαι το ίδιο σαν το ταξίδι) και όταν θα είστε εκεί.
Με τα παιδιά δεν υπάρχει πρόβλημα, το καλοκαίρι αν πάμε τελικά κάπου θα είναι το πέμπτο ή έκτο τους οδικό ταξίδι στην Ευρώπη και πλέον δεν έχω την γκρίνια "πότε φτάνουμε" κάθε 10 λεπτά, όπως πχ μια φορά στη διαδρομή Μιλάνο-Παρίσι που διάλεξα να πάω από επαρχιακούς δρόμους και στο όριο ήμουν να γυρίσω πίσω :)
Θα πάμε με την σύμφωνη γνώμη τους και ξέροντας τα ίδια το πρόγραμμα!
Σε ευχαριστώ!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.782
Μέλη
39.517
Νεότερο μέλος
maria9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα