• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Γενικά Οδικώς Σκανδιναβία το καλοκαίρι

GThan

Member
Μία ερώτηση μόνο. Γιατί δεν πάτε αεροπορικώς στη Σκανδιναβία και να νοικιάσετε εκεί όχημα; Τι σε εμποδίζει να βάλεις τον σκύλο στο αεροπλάνο; Απο όσο ξέρω υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Γιατί δεν ξεκινάμε με το "πάμε να δούμε την Σκανδιναβία", αλλά με το "που θα μπορούσαμε να πάμε με το αυτοκίνητο". Οπότε γι αυτό το καλοκαίρι, αν όλα πάνε καλά, στις επιλογές μας είναι η Σκανδιναβία, οι Κάτω Χώρες και η Ιβηρική, ότι από αυτά μας κάτσει ή βολέψει!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Να πω επίσης ότι στη Σκανδιναβία δεν θα οδηγείτε διαρκώς σε αυτοκινητόδρομους, εκτός πόλεων οι δρόμοι είναι επαρχιακοί, τα όρια ταχύτητας χαμηλά και τα χιλιόμετρα βγαίνουν δύσκολα. Οοπότε τα χρονοδιαγράμματα πρέπει πρωτίστως να είναι συνετά.
Μπορεί να έγινε και παρεξήγηση όπως το έγραψα, αλλά στόχος δεν είναι τα 1.000 χλμ σε καθημερινή βάση, αλλά πως αν χρειαστεί μπορεί να γίνουν! Ναι έχω οδηγήσει Σουηδία και Δανία και γνωρίζω πως εκεί δεν θα βγουν μεγάλες αποστάσεις εύκολα, οπότε ναι, θα υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός της διαδρομής.
Υπολογίστε επίσης ότι σε πολλούς αυτοκινητόδρομους γίνονται έργα και υπάρχουν καθυστερήσεις μερκές φορές ακόμη και ωρών. Όπως επίσης και σε μερικές περιπτώσεις και στα σύνορα.
Ναι και δεν είναι μόνο τα έργα αλλά και ένα ατύχημα μπορεί να σε καθυστερήσει, αλλά τα οδικά ταξίδια τα έχουν αυτά και απλά πρέπει ο σχεδιασμός να είναι έτσι που δεν θα τρέχεις πχ να προλάβεις ένα καράβι, το πολύ πολύ αντί να φτάσεις στις 8 να φτάσεις στις 12.

paefstra

Member
Ανοιξες ενα τοπικ που λες οτι καθε προταση ειναι δεκτη. Ολοι σχεδον σου λεμε οτι δεν ειναι ρεαλιστικο και εσυ λες οτι ειναι. Εφοσον τωρα λες οτι δεν εχετε αποφασισει που θα πατε, Ιβηρικη Κατω Χωρες η Σκανδιναβια, η συζητηση δεν εχει καν νοημα. Οταν αποφασισετε το συζηταμε.
Εγω μονο για το θεμα του budget ειχα τις αμφιβολιες μου, αλλα αφου Ιουλη βρισκετε δωματια σε τιμη Λουτρακιου, τοτε κατι δεν εχω κανει καλα οσες φορες πηγα εκει πανω καλοκαιρι.

Teodoro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγ. Πετρούπολη & Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Τόκιο & Route 66?..
Εγώ πάντως και με την μικρή εμπειρία που έχω από Σκανδιναβία, θα συνδύαζα Δανία-Σουηδία για 1ο ημίχρονο και Φινλανδία-Εσθονία-Λετονία-Αγ. Πετρούπολη για το 2ο.
Λιθουανία δεν αξίζει λένε.
Νορβηγία πάντα την είχα μόνη της (δεν ξέρω γιατί) και γι' αυτό δεν έχω πάει ακόμη.
Έχω βάλει προσωπικά στα προσεχώς Πολωνία-Αγ. Πετρούπολη αλλά μόνο αυτά.
Έχω την γνώμη και ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι καλύτερα είναι να ζεις το μέρος που θα πας και όχι να μαζεύεις πινέζες και μετά ν' αναρωτιέσαι "που το είδα / άκουσα αυτό;" ή "εδώ που είμαστε, ρε γμτ;"

Ελπίζω να βοήθησα ή τουλάχιστον να προκάλεσα νέες ιδέες.
:)

GThan

Member
Ανοιξες ενα τοπικ που λες οτι καθε προταση ειναι δεκτη. Ολοι σχεδον σου λεμε οτι δεν ειναι ρεαλιστικο και εσυ λες οτι ειναι. Εφοσον τωρα λες οτι δεν εχετε αποφασισει που θα πατε, Ιβηρικη Κατω Χωρες η Σκανδιναβια, η συζητηση δεν εχει καν νοημα. Οταν αποφασισετε το συζηταμε.
Εγω μονο για το θεμα του budget ειχα τις αμφιβολιες μου, αλλα αφου Ιουλη βρισκετε δωματια σε τιμη Λουτρακιου, τοτε κατι δεν εχω κανει καλα οσες φορες πηγα εκει πανω καλοκαιρι.
Άνοιξα αυτό το τοπικ για να κάνω μια διερεύνηση από ανθρώπους που έχουν κάνει παρόμοια ταξίδια για να πάρω γνώμες για το τι αξίζει να δω, τι θα μπορούσα να επισκεφθώ και τι να αποφύγω, που θα πρέπει να δώσω μεγαλύτερο βάρος και που όχι κλπ, έτσι ώστε να δω αν τελικά είναι εφικτό το συγκεκριμένο βάση και των ημερών που θα έχουμε, ή αν θα πρέπει να στραφούμε σε άλλους προορισμούς. Προφανώς και δεν ξύπνησα ένα πρωί να πω πάμε Σκανδιναβία χωρίς να έχω ελέγξει πρώτα κόστος διαμονής, ημέρες ταξιδιού κλπ. Αν είχα αποφασίσει ήδη να πάω, τότε είναι που αυτόματα δεν έχει νόημα η συζήτηση, αφού ήδη έχουν γίνει οι επιλογές! Το τι είναι ρεαλιστικό και τι όχι είναι καθαρά υποκειμενικό πιστεύω. Για μένα πχ δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό το να πάω οδικώς Λονδίνο, που για κάποιον είναι ευκολάκι. Και όταν μίλησα για κόστος Λουτρακίου προφανώς και υπερβάλω (μπορεί και όχι τελικά...), αλλά δεν είναι απαγορευτικό το κόστος σε σχέση με τις τιμές που υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα και φυσικά το κόστος είναι πάντα σε συνάρτηση με τις επιλογές του καθένα μας, έτσι; Για σένα πχ η διαμονή θα πρέπει να είναι στο κέντρο του Όσλο σε 5αστερο και για μένα κάπου περιφερειακά στην εξοχή σε ένα ενοικιαζόμενο, οπότε δεν υπάρχει και σύγκριση και προφανώς δεν κάνεις κάτι λάθος και ούτε εγώ είναι ο έξυπνος που βρίσκω φτηνή διαμονή!
Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου!
Εγώ πάντως και με την μικρή εμπειρία που έχω από Σκανδιναβία, θα συνδύαζα Δανία-Σουηδία για 1ο ημίχρονο και Φινλανδία-Εσθονία-Λετονία-Αγ. Πετρούπολη για το 2ο.
Λιθουανία δεν αξίζει λένε.
Νορβηγία πάντα την είχα μόνη της (δεν ξέρω γιατί) και γι' αυτό δεν έχω πάει ακόμη.
Έχω βάλει προσωπικά στα προσεχώς Πολωνία-Αγ. Πετρούπολη αλλά μόνο αυτά.
Έχω την γνώμη και ανήκω σε εκείνους που πιστεύουν ότι καλύτερα είναι να ζεις το μέρος που θα πας και όχι να μαζεύεις πινέζες και μετά ν' αναρωτιέσαι "που το είδα / άκουσα αυτό;" ή "εδώ που είμαστε, ρε γμτ;"

Ελπίζω να βοήθησα ή τουλάχιστον να προκάλεσα νέες ιδέες.
:)
Για τη Νορβηγία έχεις ένα δίκιο, είναι ίσως ένα ταξίδι από μόνη της και ειδικά έχοντας ήδη δει στο παρελθών πράγματα από Σουηδία και Δανία. Αλλά είναι εκεί πάνω σε μια ευθεία από εμάς αυτές οι χώρες και είναι ελάχιστες οι επιλογές για road trip, ή θα πας/έρθεις σχεδόν από την ίδια διαδρομή, ή θα κάνεις κύκλο από τη Βαλτική, γι αυτό και την έβαλα στο χάρτη!
Προφανώς και δεν μαζεύω "πινέζες" και σε παρόμοια ταξίδια δίνω προτεραιότητα σε αυτά που πιστεύω πως πρέπει να μην χάσω, αλλά πάντα κάνεις υποχωρήσεις! Είσαι δηλαδή στη Νορβηγία, πόσες φορές θα ξαναπάς οδικώς; Άρα λες ας περάσω και από τις υπόλοιπες...
Και να, απαντώντας και στον φίλο paefstra που απορεί γιατί άνοιξα το τόπικ, μου έριξες όντως ιδέα που μπορεί να κάνει το ταξίδι τελείως διαφορετικό!!!

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Ειναι τοσα πολλα τα χιλιομετρα που αυτοματως κανει το ταξιδι σου εντελως ανελλαστικο. Δεν υπαρχει διαθεσιμος χρονος για να σου πει καποιος πηγαινε κ εκει ή αφαιρεσε εκεινο. Ειναι απλα το χρονος που χρειαζεσαι για να πας ως εκει και να γυρισεις. Γι αυτο ισως δεν υπαρχαν και ουσιαστικες προτασεις.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Γιατί δεν ξεκινάμε με το "πάμε να δούμε την Σκανδιναβία", αλλά με το "που θα μπορούσαμε να πάμε με το αυτοκίνητο". Οπότε γι αυτό το καλοκαίρι, αν όλα πάνε καλά, στις επιλογές μας είναι η Σκανδιναβία, οι Κάτω Χώρες και η Ιβηρική, ότι από αυτά μας κάτσει ή βολέψει!
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Απο τις προηγούμενες αναρτήσεις και κυρίως απο το τίτλο του νήματος συμπέρανα οτι ναι μεν θα πάτε με αυτοκίνητο αλλά κυρίως θέλετε να δείτε Σκανδιναβία και βόρεια Ευρώπη. Οδικώς στην Ευρώπη πάντως μπορείς να πας σχεδόν παντού αρκει να υπάρχει χρόνος και χρήμα.

Στη βόρεια Ευρώπη έχω κάνει οδικό μόνο Σκωτία και Ισλανδία, οπότε δεν μπορώ να σου μεταφέρω εικόνα απο τα μέρη που σε ενδιαφέρουν. Απο Ιβιρική έχω κάνει ένα μικρό οδικό στη κεντρική Ισπανία και ένα μεγαλύτερο στα Γαλλικά Πυρηναία και την Ανδόρα. Αν αποφασίσετε να πάτε προς τα κει πολύ ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε ότι μπορώ και να σου πω ιδέες.

Για τη Νορβηγία έχεις ένα δίκιο, είναι ίσως ένα ταξίδι από μόνη της
Θεωρώ πως ναι, είναι ένα ταξίδι απο μόνη της και θέλει σίγουρα ένα διβδόμαδο για μένα...

Αν μένεις σε καταλύματα στις επαρχίες, και δεν εννοώ σε μικρές πόλεις αλλά σε χωριά ή στη μέση του πουθενά, τα κόστη διαμονής και φαγητού πέφτουν αρκετά.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Παραθέτω χάρτη με το που θα μπορούσαμε να πάμε!
Αν γυρίσετε απο Βαλκάνια έχε υπόψιν σου οτι η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν ενταχθεί στη Σέγκεν, οπότε στα σύνορα θα περνάς πια χωρίς ελέγχους. Το αρνητικό σε αυτή τη περίπτωση είναι οτι το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου απο Ρουμανία έως Ελλάδα είναι επαρχιακοί δρόμοι, με οτι αυτο συνεπάγεται, σε αντίθεση με Σερβία και Σκόπια που είναι αυτοκινητόδρομοι όπως ξέρεις φαντάζομαι.

GThan

Member
Ειναι τοσα πολλα τα χιλιομετρα που αυτοματως κανει το ταξιδι σου εντελως ανελλαστικο. Δεν υπαρχει διαθεσιμος χρονος για να σου πει καποιος πηγαινε κ εκει ή αφαιρεσε εκεινο. Ειναι απλα το χρονος που χρειαζεσαι για να πας ως εκει και να γυρισεις. Γι αυτο ισως δεν υπαρχαν και ουσιαστικες προτασεις.
Στο "πρόγραμμα" έχω υπολογίσει 2 διανυκτερεύσεις Βερολίνο, πέρα από την πρώτη κάπου προς σύνορα Ιταλίας-Αυστρίας, 2 Δανία, 2-3 Νορβηγία, 2 Σουηδία, 2 Φινλανδία και στο κατέβασμα βλέπουμε! Οπότε για 3 βδομάδες που υπολογίζω το βλέπω εφικτό. Προφανώς και δεν θα δεις ολόκληρη τη Σκανδιναβία, αλλά να έχουν τα παιδιά μια ιδέα για το τι υπάρχει στην ήπειρό μας, γιατί εγώ δυστυχώς στην ηλικία τους μέχρι το Ασπρονέρι στα Καμένα Βούρλα είχα πάει!
Άλλωστε μιλάμε για 1.500-2.000 χλμ περισσότερα από άλλα ταξίδια μας που έγιναν σε 2 βδομάδες, οπότε ξέρω τα όρια μας!
Απο τις προηγούμενες αναρτήσεις και κυρίως απο το τίτλο του νήματος συμπέρανα οτι ναι μεν θα πάτε με αυτοκίνητο αλλά κυρίως θέλετε να δείτε Σκανδιναβία και βόρεια Ευρώπη. Οδικώς στην Ευρώπη πάντως μπορείς να πας σχεδόν παντού αρκει να υπάρχει χρόνος και χρήμα.

Στη βόρεια Ευρώπη έχω κάνει οδικό μόνο Σκωτία και Ισλανδία, οπότε δεν μπορώ να σου μεταφέρω εικόνα απο τα μέρη που σε ενδιαφέρουν. Απο Ιβιρική έχω κάνει ένα μικρό οδικό στη κεντρική Ισπανία και ένα μεγαλύτερο στα Γαλλικά Πυρηναία και την Ανδόρα. Αν αποφασίσετε να πάτε προς τα κει πολύ ευχαρίστως να σε βοηθήσω σε ότι μπορώ και να σου πω ιδέες.

Θεωρώ πως ναι, είναι ένα ταξίδι απο μόνη της και θέλει σίγουρα ένα διβδόμαδο για μένα...

Αν μένεις σε καταλύματα στις επαρχίες, και δεν εννοώ σε μικρές πόλεις αλλά σε χωριά ή στη μέση του πουθενά, τα κόστη διαμονής και φαγητού πέφτουν αρκετά.
Ναι για το συγκεκριμένο έχω υπολογίσει 3 βδομάδες, αν δεν βγουν οι άδειές δεν το συζητώ, δεν μπορεί να γίνει σε 15 μέρες, δεν αξίζει!
Ευτυχώς που πέρα από μας είναι και τα παιδιά που θέλουν φύση και όχι πόλεις, οπότε αυτές τις επισκεπτόμαστε απλά και περισσότερο γυρίζουμε στην επαρχία της κάθε χώρας!
Σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις!
Αν γυρίσετε απο Βαλκάνια έχε υπόψιν σου οτι η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν ενταχθεί στη Σέγκεν, οπότε στα σύνορα θα περνάς πια χωρίς ελέγχους. Το αρνητικό σε αυτή τη περίπτωση είναι οτι το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου απο Ρουμανία έως Ελλάδα είναι επαρχιακοί δρόμοι, με οτι αυτο συνεπάγεται, σε αντίθεση με Σερβία και Σκόπια που είναι αυτοκινητόδρομοι όπως ξέρεις φαντάζομαι.
Ναι το γνωρίζω, αλλά ο στόχος των Καρπαθίων (οι συγκεκριμένες χώρες δεν με συγκινούν ιδιαίτερα...) είναι ένα ταξίδι που είναι στα σχέδια, οπότε δεν μπορεί να μπει σε αυτή τη φάση!

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Ναι το γνωρίζω, αλλά ο στόχος των Καρπαθίων (οι συγκεκριμένες χώρες δεν με συγκινούν ιδιαίτερα...) είναι ένα ταξίδι που είναι στα σχέδια, οπότε δεν μπορεί να μπει σε αυτή τη φάση!
Αν κατέβεις απο Ουγγαρία σε Τιμισοάρα και μετά Σόφια τα Καρπάθια ούτε απο μακριά δεν θα τα δεις που λέει ο λόγος... Δεν ξέρω βέβαια τι έχεις δει και τι όχι απο αυτές τις χώρες, ούτε ξέρω τα ενδιαφέροντα σας. Αν έχεις κάνει όμως απλά πέρασμα απο τα Καρπάθια, όπως θα κάνεις σε πολλές χώρες σε αυτό το ταξίδι που μας δείχνεις στο χάρτη, δεν νομίζω οτι έχεις δει και πολλά απο αυτά τα βουνά. Εσύ ξέρεις όμως καλύτερα τι θέλεις. Τις χώρες αυτές τις ανέφερα μόνο για πέρασμα στην επιστροφή.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Στο "πρόγραμμα" έχω υπολογίσει 2 διανυκτερεύσεις Βερολίνο, πέρα από την πρώτη κάπου προς σύνορα Ιταλίας-Αυστρίας, 2 Δανία, 2-3 Νορβηγία, 2 Σουηδία, 2 Φινλανδία και στο κατέβασμα βλέπουμε! Οπότε για 3 βδομάδες που υπολογίζω το βλέπω εφικτό. Προφανώς και δεν θα δεις ολόκληρη τη Σκανδιναβία, αλλά να έχουν τα παιδιά μια ιδέα για το τι υπάρχει στην ήπειρό μας, γιατί εγώ δυστυχώς στην ηλικία τους μέχρι το Ασπρονέρι στα Καμένα Βούρλα είχα πάει!
Άλλωστε μιλάμε για 1.500-2.000 χλμ περισσότερα από άλλα ταξίδια μας που έγιναν σε 2 βδομάδες, οπότε ξέρω τα όρια μας!
Ναι το ιδιο λεμε. Δεν ειπα οτι δεν ειναι εφικτο. Ειπα οτι δεν υπαρχει ευελιξια γιατι οι διανυκτερευσεις που λες ειναι οι ελαχιστες που απαιτουνται για να διασχισεις τις χωρες.

paefstra

Member
2 διανυκτερεύσεις Βερολίνο,
2 Δανία, 2-3 Νορβηγία, 2 Σουηδία, 2 Φινλανδία
Ευτυχώς που πέρα από μας είναι και τα παιδιά που θέλουν φύση και όχι πόλεις, οπότε αυτές τις επισκεπτόμαστε απλά και περισσότερο γυρίζουμε στην επαρχία της κάθε χώρας
Βρες το λαθος.

giorgos vzr

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Νομίζω ότι καταλαβαίνω λίγο το σκεπτικό σου και ότι σας αρέσουν τα οδικά ταξίδια και το βρίσκω μια χαρά ιδέα. Αν είχα τόσες μέρες ίσως έκανα κάτι παρόμοιο , απλά θα άλλαζα κάποια πράγματα. 1)Σίγουρα θα έκαιγα το πλοίο για Ιταλία λ λόγω κόστους κ χρόνου. Ναι μεν δεν θες Βαλκάνια αλλά νομίζω είναι η μόνη εφικτή λύση έχοντας στο μυαλό σας Βαλτική κ Σκανδιναβία . Θα πήγαινα από Αλβανία- Μαυροβούνιο - Κροατία κτλ και θα γύριζα από Σερβία- Σκόπια. 2) Επίσης δεν θα πήγαινα σε πρωτεύουσες που είναι εύκολο κ φτηνό από Αθήνα να πας και θα διάλεγα πιο μικρές πόλεις που δεν θα έβλεπα μάλλον ποτέ αλλιώς + ότι θα είναι όλα πιο οικονομικά στην επαρχία . Αν επικεντρωθείς πιο στοχευμένα στο τι θα δείτε κ την διαδρομή σας θα είναι ωραιότατο ταξίδι, με το καλό εύχομαι.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.781
Μέλη
39.517
Νεότερο μέλος
maria9

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom