• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οδικό σχέδιο Νησιών Νότιου Ιονίου

GiorgosBerlin

Member
Καλησπέρα! Προσπαθω να βγάλω ένα οδικό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει (αναχώρηση από Αθήνα οδικώς)

3-4 μέρες Λευκάδα, (μονοήμερη ή 1 βράδυ) Κάλαμο, 1-2 βράδυα Ιθάκη? Κεφαλλονιά? , και επιστροφή Αθήνα..

έχω σύνολο 10-11 μέρες άνετες στη διάθεσή μου.

πως θα το κάνω για μία κυκλική διαδρομή που να βολέψει; κάνα άλλο νησί που θα μπορούσα να δω;

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Η Κεφαλλονιά δεν είναι κυκλαδονήσι να τη συμπεριλάβεις σε island hopping. Πήγαινε μόνο Κεφαλλονιά ή μόνο Λευκάδα ή μόνο Κέρκυρα.

Στάθης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
3-4 μέρες Λευκάδα,1 Ιθάκη και τις υπόλοιπες Κεφαλλονιά. Κεφαλλονιά με τίποτα λιγότερο από 5 μέρες!!

Στάθης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Δεν θα προλάβεις να δεις τίποτα έτσι,καλύτερα να το κανονίσεις για κάποια άλλη φορα.

GiorgosBerlin

Member
ε μωρε εμεις πανω απο 3-4 μερες σε ενα μερος βαριομαστε λιγο, μας αρεσει να αλλαζουμε :) αλλωστε εχω συνολο πανω απο 12 μερες, δε φτανει;

Στάθης

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Και η Λευκάδα αλλά πολύ περισσότερο η Κεφαλλονιά έχουν πάρα πολλά πράγματα να δεις.Επίσης η Κεφαλλονιά είναι μεγάλο νησί και έχει τις αποστάσεις της. Αποκλείετε να βαρεθείς,ισα ισα που δεν θα προλάβεις να τα δεις όλα!

Γράφουμε μία ιστορία για την Κεφαλλονιά εδώ αν θες να δεις.

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Καλησπέρα! Προσπαθω να βγάλω ένα οδικό πρόγραμμα που να περιλαμβάνει (αναχώρηση από Αθήνα οδικώς)

3-4 μέρες Λευκάδα, (μονοήμερη ή 1 βράδυ) Κάλαμο, 1-2 βράδυα Ιθάκη? Κεφαλλονιά? , και επιστροφή Αθήνα..

έχω σύνολο 10-11 μέρες άνετες στη διάθεσή μου.

πως θα το κάνω για μία κυκλική διαδρομή που να βολέψει; κάνα άλλο νησί που θα μπορούσα να δω;
Για να σε μπερδέψω ακόμη περισσότερο :D εγώ θα συνδύαζα Ζάκυνθο και Κεφαλλονιά (από Κεφαλλονιά ίσως καμιά εκδρομή και Ιθάκη αν περίσσευαν μέρες). Ακόμη και με 1 βδομάδα στη καθεμία από Ζάκυνθο-Κεφαλλονιά δεν θα προλάβεις να βαρεθείς.

Και τα 2 νησιά συνδέονται με την Κυλλήνη, ενώ υπάρχει νομίζω ακόμα απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση Ζακύνθου-Κεφαλλονιάς που μπορείς να πάρεις και το αμάξι.

Αν και Κεφαλλονιά έχω πάει μόνο 2 φορές κάπου το 2000, θυμάμαι περισσότερο μου άρεσαν τα σπήλαια (Δρογαράτη και Μελισσάνη - αυτό με την υπόγεια λιμνούλα) και ο Άσσος.
Ζάκυνθο την έχω γυρίσει καμιά 10αριά φορές, οπότε αν τελικά αποφασίσεις για εκεί, πιστεύω θα μπορώ να σε βοηθήσω για το συγκεκριμένο νησί. Έχει από οικογενειακές παραλίες (Αλυκές) μέχρι στέκια για νεολαία (Αργάσι), το Ναυάγιο, καντάδες στο Μπόχαλη κλπ.

aathena1971

Member
Λίγο Off topic αλλά σου συνιστώ να πας στην παραλία Βάτσα στην Κεφαλονιά. Παίρνεις το φέρυ για Ληξούρι για πιο σύντομα ή το κάνεις και οδικως από Αργοστόλι (δεν το κάνει σχεδόν κανείς, εμείς το τολμήσαμε και είχε καταπληκτική θέα, αλλά λίγο κουραστική η διαδρομή). Αν πας δεν θα το μετανιώσεις, έχει μία ταβέρνα ακριβώς στην παραλία, τα τραπέζια είναι μέσα στην άμμο. Δεν θέλουμε να φύγουμε όποτε πάμε εκεί. Γενικά, έχει τόσες παραλίες και τόσα μέρη που μπορείτε να πάτε!
Επίσης, στη Λευκάδα μη χάσετε τους καταρράκτες, την παραλία Αγιοφύλλι και το μοαστήρι της Φανερωμένης, ασχέτως από τη θρησκεία σας.

GiorgosBerlin

Member
πρέπει να φτιάξω ενα google map με ολα τα σημεια γιατι ειναι ηδη τοσα πολλα που σιγουρα κατι θα ξεχασω! ευχαριστώ πολύ πολύ @aathena1971

GiorgosBerlin

Member
παιδιά ψάχνω να βρω πως θα παω απο Λευκάδα στην Κεφαλλονιά με το αμάξι - κατάλαβα καλά πως μόνο οδικώς και Κυλλήνη πάει; δε βρίσκω καράβι...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα