• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οδικως εξωτερικο

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
ΣΚεφτομαι να παω οδικως εξωτερικο (Ιταλια) προς Δολομιτες
ηθελα να ρωτησω
που πιστευετε οτι ειναι καλυτερα να παω; προς Βενετια ή Ανγκονα;
απο αποψη ασφαλειας για το αυτοκινητο υπαρχει κανενας κινδυνος; παλια υπηρχαν πολλες φημες οτι κλεβουν αμαξια κλπ κλπ κλπ
τι πιστευετε;

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Αν κατέβης Αγκώνα θα έχεις 3 - 3,5 ώρες οδήγηση επί πλέον σύν 50-60 ? καύσιμα και διόδια. Το πλοίο για αυτή τη διαφορά θα κάνει πολλαπλάσιες ώρες (κάπου 9). Σύγκρινε δρομολόγια και τιμές και αποφάσισε. Ένα σύν για τη Βενετία είναι η καταπληκτική θέα που θα απολαύσεις όταν προσεγγίζει το πλοίο στο λιμάνι. Καλά είναι να φτάσεις πρωί και στις δύο περιπτώσεις για να έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου. Το αμάξι σε φυλασσόμενο πάρκιν ειδικά άν είναι μεγάλο και πολυτελές. Όχι πράγματα μέσα και το ντουλαπάκι ανοικτό και άδειο. Καλό ταξίδι.

marikaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
νησια ειρηνικου
μια και εκανα προσφατα την διαδρομη,εγω πηγα απο αγκονα και γυρισα απο βενετια.
1.ο δρομος απο αγκονα μεχρι μπολονια ειναι διπλος δεν θα ελεγα και ο τελειος,ολοι τρεχουν με 150,στην μια λωριδα φορτηγα και στην αλλη αυτοκινητα,επισης υπαρχουν κομματια με πολλη κινηση,με το που βγαινεις στον οριζοντιο αξονα,ειναι ενας υπεροχος δρομος αλλα δυστηχως δεν κραταει πολυ....γιατι μετα θα ξαναμπεις αν δεν με γελαει η μνημη μου για δολομιτες,σε διπλο ο οποιος ομως εχει λιγοτερη κινηση,εκτος αν σου τυχει καμια αργια ή γιορτη οπωτε,καηκες:haha:
2.αν πας απο βενετια ειναι παραπανω ωρες με το καραβι(9) αλλα λιγοτερο κουραση για τον οδηγο.
παντως αν ξαναπω μαλλον θα προτιμησω της βενετιας.
απο αποψη ασφαλειας δεν ξερω αν εννοεις μεσα στις πολεις ή στο αυτοκινητοδρομο,παντως αν θες να σταματησεις για να ξεκουραστεις εχεις συνεχεια σταθμους,για να βαλεις βενζινη να φας κλπ.
για πολη μεσα μονο απο βενετια εχω αποψη και εκει το αφησαμε στο παρκινγκ το αυτοκινητο,το οποιο ομως ηταν κλειστο,με φυλαξη σε καθε οροφο και μαλιστα για να καταλαβεις με το κλειδι επανω και βαλιτσες πισω.εμεις το αφησαμε 4μερες αλλα για να μην νομιζει ο τυπος οτι το εχουμε και εντελως παρατημενο πηγαμε 2 φορες και καλα να παρουμε κατι απο μεσα.
θα σου πουνε και αλλοι την γνωμη τους και αποφασιζεις.

tanasis

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΑΝΤΟΥ
Καλησπέρα και απο εμένα, ένα πράγμα θα σου πω κατηγορηματικά....
Μη πας μέχρι τη Βενετία με το πλοίο, θα κόψεις φλέβες.
Κατέβα Ανκόνα και οδικώς θα περάσει σούπερ.
Θα με θυμηθείς...

Α, για να με θυμηθείς είμαι ο Θανάσης και μόλις τελείωσα (αυτά που ήθελα να πω) :haha:

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Αν έχεις άνεση χρόνου και καλή παρέα (για τις ώρες στο καράβι):lol:, τότε πήγαινε Βενετία. Αλλιώς Αγκόνα!!

Τώρα για το αυτοκίνητο, εμείς συνήθως το αφήναμε σε πάρκινγκ ξενοδοχείων για το βράδυ (ανοικτό ή κλειστό και όχι απαραίτητα φυλασσόμενο), χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο τελευταίο δε ταξίδι στη Σικελία, το αφήσαμε και έξω στο δρόμο αρκετά βράδια. Πάντα άδειο, χωρίς υποψία αντικειμένου μέσα βέβαια. Κανένα πρόβλημα!

meli

Member
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Εγω το πλοίο το βαριεμαι..Αλλα οφειλω να παραδεχτω οτι το πιο βολικο ειναι η Βενετια. Και αξιζει να δεις την Βενετια!
Την εχω κανει αυτη τη διαδρομή και από όλα τα λιμάνια!!
Τα χρηματα ειναι το ιδιο,γιατι αυτα που γλυτωνεις από το πλοιο τα δινεις στα διοδια.
Πηγα με μηχανη και παρα ολα οσα ακουσα οτι θα γυρισω χωρις μηχανη,ακομα την εχω..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εγω το πλοίο το βαριεμαι..Αλλα οφειλω να παραδεχτω οτι το πιο βολικο ειναι η Βενετια. Και αξιζει να δεις την Βενετια!
Την εχω κανει αυτη τη διαδρομή και από όλα τα λιμάνια!!
Τα χρηματα ειναι το ιδιο,γιατι αυτα που γλυτωνεις από το πλοιο τα δινεις στα διοδια.
Πηγα με μηχανη και παρα ολα οσα ακουσα οτι θα γυρισω χωρις μηχανη,ακομα την εχω..
πιο βολικό η Βενετία? από ποια άποψη? γιατί δεν μιλάμε για λίγες ώρες αλλά για 12-13 στο πήγαινε και ίσως 9 (ορισμένες μέρες) στο έλα. δηλ. μια μέρα επιπλέον. με ότι αυτό συνεπάγεται από εξοδα μέσα στο πλοίο. κι εγώ λατρεύω τα πλοία αλλά υπάρχει κι ένα όριο. στη Βενετία πάμε κρουαζιέρα (με πολύ καλή τιμη της ΑΝΕΚ) ή extended weekend, Για Ιταλία και ειδικά χειμώνα δεν τη συνιστώ (μη μιλήσουμε για το bora του Trieste...). ως 31/3 στη Ανκόνα είναι η μισή τιμή για 2 άτομα και 300Ε δεν καλύπτονται από διόδια..
περισσότερα και up to date προσφορές (όσο μπορούμε ...) στο γκρουπ Ιταλόφιλοι.
όσο για θέματα ασφαλείας δεν αξίζει ανησυχία ούτε στο παραμικρό. τουλάχιστον όσοι έχουν εμπειρία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα. Στη Σικελία αισθάνομαι πιο ασφαλής από το αθηναικό downtown.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Στο τελευταίο δε ταξίδι στη Σικελία, το αφήσαμε και έξω στο δρόμο αρκετά βράδια. Πάντα άδειο, χωρίς υποψία αντικειμένου μέσα βέβαια. Κανένα πρόβλημα!
μάλλον υπερβολική αντίδραση εκτός αν επρόκειτο για porsche..εγώ το αφήνω χρόνια στο Palermo-downtown και με πράγματα και ποτέ δεν το πείραξαν. ίσως οι ξένες πινακίδες λειτουργούν ως διαβατήριο ασφαλείας...:haha::haha: δεν ανοίγεις το αυτοκίνητο του πελάτη σου..

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
μάλλον υπερβολική αντίδραση εκτός αν επρόκειτο για porsche..εγώ το αφήνω χρόνια στο Palermo-downtown και με πράγματα και ποτέ δεν το πείραξαν. ίσως οι ξένες πινακίδες λειτουργούν ως διαβατήριο ασφαλείας...:haha::haha: δεν ανοίγεις το αυτοκίνητο του πελάτη σου..
Το άδειο αυτοκίνητο είναι μια συνήθεια χρόνων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είχα μια άτυχη στιγμή στις Βρυξέλλες βλέπεις...
(και όχι δεν πρόκειται για posche :()

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το άδειο αυτοκίνητο είναι μια συνήθεια χρόνων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είχα μια άτυχη στιγμή στις Βρυξέλλες βλέπεις...
(και όχι δεν πρόκειται για posche :()
οκ. κάνεις πολύ καλά να το έχεις σαν συνήθεια. εμένα μου το άνοιξαν καλλιθέα, θησέως σε διπλή σειρά με αλαρμ για να πάρουν cd μια και το cdόφωνο δεν έβγαινε..έλεος...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
βασικα παιδια εγω σκεφτομαι για Βενετια μιας κ το αμαξακι μου εκλεισε αισιως τα 8 χρονακια, κ θελω να κανω οσα πιο λιγα χλμ γινεται....(οδικη βοηθεια στο εξωτερικο...αλλο θεμα)

κατα δευτερον το αμαξι, θα βγω απο το πλοιο κ θα παω απευθειας στο χιονοδρομικο κεντρο, αρα στο ξενοδοχειο-πανσιον ή οπου αλλου μενω...δεν σκοπευω να σταματησω μεσα στις πολεις κλπ...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
βασικα παιδια εγω σκεφτομαι για Βενετια μιας κ το αμαξακι μου εκλεισε αισιως τα 8 χρονακια, κ θελω να κανω οσα πιο λιγα χλμ γινεται....(οδικη βοηθεια στο εξωτερικο...αλλο θεμα)

κατα δευτερον το αμαξι, θα βγω απο το πλοιο κ θα παω απευθειας στο χιονοδρομικο κεντρο, αρα στο ξενοδοχειο-πανσιον ή οπου αλλου μενω...δεν σκοπευω να σταματησω μεσα στις πολεις κλπ...
αν πας Βενετία ως 31/3 αφού πας για σκι (επιτέλους κι ένας άλλος σκιέρ..) θα πληρώσεις +300Ε παραπάνω από Ανκόνα για 2 άτομα. Συμφέρει? μήπως να πας με αεροπλάνο?
πάντως από ανκόνα μιλάμε για 300 χιλιόμετρα παραπάνω μόνο.και αντίκα τα καταφέρνει σε ιταλικούς δρόμους..
όσο για οδική ασφάλεια, για έξω μόνο ΕΛΠΑ.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

No members online now.

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie