• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Οδηγός Street food

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
το φαγητό του "δρόμου' που ετοιμάζεται (θεωρητικά πάντα) και προσφέρεται στο δρόμο είναι πρόγονος των αμερικανικών φαστ φουντ και οι ιταλοι διεκδικουν την πατροτητά του (ιδιαίτερα οι σικελοί). σε αρκετές περιοχές της Ιταλίας προσφέρεται street food και είναι καλή λύση για κάτι πρόχειρο on the road. γράψτε τις εμπειρίες σας. η γαστρονομία είναι ένα από τα μεγάλα συν της γείτονος..
ξεκινώ με αυτά που μου έρχονται ένα ένα στη μνήμη κι απ' αυτά που έχω δοκιμάσει περισσότερες φορές:
Σικελία :
περιοχή Παλέρμο:
panelle (σαν τηγανίτες από αλεύρι ρεβυθιών)
pane con la milza ( ψωμάκι με σπλήνα τηγανητό- εξαιρετικό για τους φαν του σπλήνα)
sfincione (είδος πίτσας χοντρής με ντομάτα-κρεμμύδι, σε άλλες περιοχές απαντάται και ως focaccia)
stigliole (έντερο αρνιού γάλακτος στη σχάρα)
Arancine (σαν κεφτέδες πανέ γεμιστοί με ραγού, προσούτο ή και σπανάκι)
pizzette (μικρές πίτσες μαλακές, στρογγυλές)
crocche' (σαν κεφτέδες πανέ με πουρέ χωρίς γάλα)
calzoni (από ζύμη πίτσας κλειστή και γεμιστά με διάφορα σαν προσούτο, μοτσαρέλλα, λουκάνικο)
quarumi ("μαλακοί" ιστοί σαν στήθος αγελάδας, όρχεις μοσχαριού συνήθως τηγανητά)
Ρώμη :
suppli' (ρυζοκροκέτες με ή χωρίς τυρί)
pizza a taglio (πίτσα με το κομμάτι-οι Ρωμαίοι ως γνωστό βάζουν τα πάντα στις πίτσες τους-οπωσδήποτε αξίζουν δοκιμής οι τυπικές ρωμαικές με πατάτες ή κρεμμύδι)
fiori di zucca (άνθη κολοκυθιάς τηγανητά)
Τοσκάνη :
cecina (σαν τις σικελικές panelle αλλά στο φούρνο και σε ψωμάκι)

Ελπίζω να βοηθάει ο "οδηγός". εμπλουτίστε τον.;)

erminathess

Member
Ταξίδι-Όνειρο
αργεντινη,μεξικο
Στη Ρωμη το συνωνυμο του steed food για μενα ειναι το Αristocampo ακριβως στην πλατεια του Campo di Fiori. Εχει το πιο νοστιμο σαντουιτς που εχω δοκιμασει! Τα υλικα του ειναι ενα και ενα, τελεια ποιοτικα και πεντανοστιμα, ψητο χοιρινο που σου κοβει εκεινη τη στιγμη, ψητά λαχανικα,μοτσαρέλα,προσουτο, χειροποιητη φεσκοψημενη τσιαπατα..Πραγματικα αξιζει!

Dafni

Member
Σαν streat food δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα διάφορα panini που βρίσκει κανείς στην Ιταλία .Με προσούτο ,μοτσαρέλα ,ρικότα.....προτιμώ να παίρνω όταν τα βρίσκω σε φούρνους
αλλα και αυτά που έχουν στα autogrill καλά είναι.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Περιορίζομαι σε κάποια πανίνι (τυράκι και προσιούτο κατά προτίμηση) και πίτσες (μαργαρίτα)!
Αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι τα παγωτά (το ξέρω ότι δεν είναι φαγητό αλλά στην Ιταλία παίρνουν και αυτή τη χρήση καθώς δεν μπορώ να τρώω και φαγητό και παγωτά!). Το παγωτό που θυμάμαι ιδιαίτερα είναι αυτό που έτρωγα σε ένα δρόμο κοντά στη Fontana di Trevi στη Ρώμη (δεν θυμάμαι πως λέγεται το μαγαζί).

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Για μένα το "φαγητό του δρόμου" είναι γενικά το αγαπημένο μου φαγητό στους ταξιδιωτικούς μου προορισμούς και το προτιμώ πάντα στις αντίστοιχες ταξιδιωτικές μου εξορμήσεις!

marydim...κι εγώ τρελαίνομαι για τα πανίνι και το παγωτό στην Ιταλία!

Αν και δεν θυμάμαι εύκολα ονόματα, μου άρεσε πάρα πολύ ένα από τα καταστήματα που υπήρχαν στο δρόμο βγαίνοντας από τον Άγιο Πέτρο, στην πρώτη κάθετο που έχει μια πλατεία στα δεξιά! Δεν θυμάμαι ονομασία, έχει τραπεζάκια έξω, είναι πολύ στενό και έχει τα χρώματα της ιταλικής σημαίας! Μιλάμε για φοβερές λιχουδιές και φοβερές γεύσεις!

Επίσης, μου έκαναν πολλές φορές εντύπωση οι διάφορες καντίνες που έχουν πολλά είδη από πανίνι τα οποία όμως τα βρήκα πολλές φορές ακριβότερα σε σχέση με κάποια μαγαζάκια και όχι τόσο πλούσια γευστικά.

astral

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Αργεντινή
Il Fornaio στην via dei Baullari (δε θυμάμαι νούμερο, είναι κάθετη στη Vittorio Emanuele), κοντά στο Campo de' Fiori στη Ρώμη.
Απίστευτος φούρνος με όλα τα καλά! Πίτσες, γλυκά, ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Έφαγα εκεί pizza al funghi και raviolo di ricotta...μμμμ, σλουρπ!!!!! :D

alexstef2

Member
Στο κέντρο του Μιλάνου via S.Radegonda 16 είναι το Luini. Κάνει εκπληκτικά Panzerotti με πάρα πολλές γεύσεις και υλικά. Μοιάζουν πολύ με τα δικά μας τα πιροσκί αλλά στην ιταλική τους βερσιόν.

Last edited by a moderator:

nera_gr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
Ρώμη :
suppli' (ρυζοκροκέτες με ή χωρίς τυρί)
pizza a taglio (πίτσα με το κομμάτι-οι Ρωμαίοι ως γνωστό βάζουν τα πάντα στις πίτσες τους-οπωσδήποτε αξίζουν δοκιμής οι τυπικές ρωμαικές με πατάτες ή κρεμμύδι)
fiori di zucca (άνθη κολοκυθιάς τηγανητά)
Να προσθέσω την porchetta, το συμπαθητικό γουρουνόπουλο που βρίσκεις σε καντίνες σε διάφορα σημεία του Λάτσιο και τρώγεται με σκέτο ψωμάκι, συνήθως ροζέτα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom