Samion
Member
- Μηνύματα
- 10.490
- Likes
- 9.494
- Επόμενο Ταξίδι
- Παλέρμο
το φαγητό του "δρόμου' που ετοιμάζεται (θεωρητικά πάντα) και προσφέρεται στο δρόμο είναι πρόγονος των αμερικανικών φαστ φουντ και οι ιταλοι διεκδικουν την πατροτητά του (ιδιαίτερα οι σικελοί). σε αρκετές περιοχές της Ιταλίας προσφέρεται street food και είναι καλή λύση για κάτι πρόχειρο on the road. γράψτε τις εμπειρίες σας. η γαστρονομία είναι ένα από τα μεγάλα συν της γείτονος..
ξεκινώ με αυτά που μου έρχονται ένα ένα στη μνήμη κι απ' αυτά που έχω δοκιμάσει περισσότερες φορές:
Σικελία :
περιοχή Παλέρμο:
panelle (σαν τηγανίτες από αλεύρι ρεβυθιών)
pane con la milza ( ψωμάκι με σπλήνα τηγανητό- εξαιρετικό για τους φαν του σπλήνα)
sfincione (είδος πίτσας χοντρής με ντομάτα-κρεμμύδι, σε άλλες περιοχές απαντάται και ως focaccia)
stigliole (έντερο αρνιού γάλακτος στη σχάρα)
Arancine (σαν κεφτέδες πανέ γεμιστοί με ραγού, προσούτο ή και σπανάκι)
pizzette (μικρές πίτσες μαλακές, στρογγυλές)
crocche' (σαν κεφτέδες πανέ με πουρέ χωρίς γάλα)
calzoni (από ζύμη πίτσας κλειστή και γεμιστά με διάφορα σαν προσούτο, μοτσαρέλλα, λουκάνικο)
quarumi ("μαλακοί" ιστοί σαν στήθος αγελάδας, όρχεις μοσχαριού συνήθως τηγανητά)
Ρώμη :
suppli' (ρυζοκροκέτες με ή χωρίς τυρί)
pizza a taglio (πίτσα με το κομμάτι-οι Ρωμαίοι ως γνωστό βάζουν τα πάντα στις πίτσες τους-οπωσδήποτε αξίζουν δοκιμής οι τυπικές ρωμαικές με πατάτες ή κρεμμύδι)
fiori di zucca (άνθη κολοκυθιάς τηγανητά)
Τοσκάνη :
cecina (σαν τις σικελικές panelle αλλά στο φούρνο και σε ψωμάκι)
Ελπίζω να βοηθάει ο "οδηγός". εμπλουτίστε τον.
ξεκινώ με αυτά που μου έρχονται ένα ένα στη μνήμη κι απ' αυτά που έχω δοκιμάσει περισσότερες φορές:
Σικελία :
περιοχή Παλέρμο:
panelle (σαν τηγανίτες από αλεύρι ρεβυθιών)
pane con la milza ( ψωμάκι με σπλήνα τηγανητό- εξαιρετικό για τους φαν του σπλήνα)
sfincione (είδος πίτσας χοντρής με ντομάτα-κρεμμύδι, σε άλλες περιοχές απαντάται και ως focaccia)
stigliole (έντερο αρνιού γάλακτος στη σχάρα)
Arancine (σαν κεφτέδες πανέ γεμιστοί με ραγού, προσούτο ή και σπανάκι)
pizzette (μικρές πίτσες μαλακές, στρογγυλές)
crocche' (σαν κεφτέδες πανέ με πουρέ χωρίς γάλα)
calzoni (από ζύμη πίτσας κλειστή και γεμιστά με διάφορα σαν προσούτο, μοτσαρέλλα, λουκάνικο)
quarumi ("μαλακοί" ιστοί σαν στήθος αγελάδας, όρχεις μοσχαριού συνήθως τηγανητά)
Ρώμη :
suppli' (ρυζοκροκέτες με ή χωρίς τυρί)
pizza a taglio (πίτσα με το κομμάτι-οι Ρωμαίοι ως γνωστό βάζουν τα πάντα στις πίτσες τους-οπωσδήποτε αξίζουν δοκιμής οι τυπικές ρωμαικές με πατάτες ή κρεμμύδι)
fiori di zucca (άνθη κολοκυθιάς τηγανητά)
Τοσκάνη :
cecina (σαν τις σικελικές panelle αλλά στο φούρνο και σε ψωμάκι)
Ελπίζω να βοηθάει ο "οδηγός". εμπλουτίστε τον.