• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

jimp

Member
Για να βαλουμε μια ταξη.

Εδω θα βρει οποιος θελει τα παντα γυρω απο τις μεταφορες,τις γραμμες,τα εισιτηρια,τους χαρτες(μετρο,λεωφορεια,τραμ κτλ κτλ) στο λονδινο:

Tube, DLR and London Overground | Transport for London

Και ενας ακομη διαδραστικος χαρτης: London Map - Interactive London Tube Map

Snowflake η ουστερ θα σε χρεωσει το πολυ οσο θα σε χρεωσει η ημερησια τραβελκαρντ.
Στο πρωτο λινκ σου δειχνει ποσο χρεωνει η ουστερ(pay as you go) και η ημερησια Travelcard ή η εβδομαδιαι αν μεινεις για τοσο καιρο.

Ριξε μια ματια,δες σε ποια ζωνη θα μεινεις και υπολογισε τι σε βολευει περισσοτερο.
Ετσι πως τα υπολογισα εγω,αν μεινει γυρω στις 4 μερες σε βολευει η ουστερ pay as you go.Για παραπανω μερες σε βολευει η εβδομαδιαια Travelcard.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πλακα κανεις; :bleh:

Αληθεια γιατι με ρωτησες "ποιοι;"; Που κολλουσε;
Πραγματικα σκετο μπαχαλο! Δεν επιανα που δεν επιανα τον kalspiro εχω κι εσενα :haha::haha::haha:
Εγώ τον kalspiro πάντως μια χαρά τον καταλαβαίνω και συμφωνώ και μαζί του

βεβαια αν πεταξεις το πρωτο νερο, οι φακες δε φουσκωνουν αρα στο προτεινω
(εχουμε σουρεαλ αποθεματα)

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλησπέρα!! Φευγω μεθαύριο για 2μερο ταξίδι στο λονδινο και -διαβάζοντας λίγα από το φορουμ- κατάλαβα ότι δεν έχω ιδέα ούτε πώς θα μετακινούμαι, ούτε ποια είναι τα must μέρη για να πάρω μια μικρή αλλά καλή γεύση από Λονδίνο! Θα μείνουμε κοντα στον St.Pancras στον σταθμό Kings Cross, είναι βολική τοποθεσία για περπάτημα; Υπάρχει σύνδεση για το μετρό; Επίσης, για μιάμιση μέρα αξίζει να βγάλουμε ειδική κάρτα που να βολεύει για όλα τα Μέσα ή μας συμφέρει να βγάζουμε ξεχωριστά εισιτήρια; Τα φώτα σας παρακαλώ :) ΑΑαα και κάτι τελευταίο: Επειδή το αεροπλάνο μας φεύγει την Κυριακή τα ξημερώματα, αποφασίσαμε να μην κλείσουμε διαμονή για το Σάββατο και να το πάμε σερί στην πόλη μέχρι τις 3 που θα πάρουμε λεωφορείο για το gatwick. Τα Μέσα (π.χ. μετρό)λειτουργούν όλο το βράδυ;;; Ευχαριστώ!! :)
Τώρα πως να μην συμφωνήσω με τον traveller που σου "τάσουρε";;είναι δυνατόν να ταξιδεύεις σε δύο μέρες και να μην ξέρεις αν εκεί που μένεις έχει σύνδεση με μετρό κλπ ;μ αρέσει που βάζεις και σαν τελευταίο ερώτημα το πιό ουσιώδες που θάπρεπε πρώτο πρώτο να τόχετε λύσει,να τόχεις ψάξει ,μέσω ιστοσελίδων των μέσων μεταφοράς Λονδίνου κλπ κλπ,ψάχνεις και βρίσκεις....θέλει διάβασμα.
Εχει και τραίνα για αεροδρόμιο και λεωφορεία αλλά συγκεκριμένες ώρες από συγκεκριμένους σταθμούς και για να προσεγγίσεις το σταθμό απ όπου ξεκινάν μεταμεσονύκτιες ώρες ,2,3 τη νύχτα(όταν δηλ σταματάει το μετρό γιατί γύρω στις 12 ανάλογα με τους σταθμούς σταματάει )πρέπει να ξέρεις ποιό νυχτερινό λεωφορείο θα βολέψει να πάρεις από κει που θα μένετε(εκτός κι αν πάρετε ταξί).

maraki-25

Member
Επόμενο Ταξίδι
Road trip στην Τοσκάνη!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Παιδιά να ρωτήσω και' γω κάτι άσχετο? Το ρώτησε και η blaky23 πριν αλλά δεν απάντησε κανείς...πώς βάζετε τις αντίστροφες μετρήσεις? Τον άλλο μήνα φεύγω για Λονδίνο -πρώτη φορά- και είμαι κατενθουσιασμένη!!!!!!!!!! :clap::clap::clap:
33 και σήμερα!!!!!!!

Italitsa

Member
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Παιδιά να ρωτήσω και' γω κάτι άσχετο? Το ρώτησε και η blaky23 πριν αλλά δεν απάντησε κανείς...πώς βάζετε τις αντίστροφες μετρήσεις? Τον άλλο μήνα φεύγω για Λονδίνο -πρώτη φορά- και είμαι κατενθουσιασμένη!!!!!!!!!! :clap::clap::clap:
33 και σήμερα!!!!!!!

Πας κάτω-κάτω στη μπάρα και κάνεις τις εξής κινήσεις : Πινακας Ελεγχου Μελών --> Πίνακας Ελέγχου -->Στα αριστερά σου στην κάθετη στήλη, στην ενότητα, settings & options πατάς στην επεξεργασία επιλογών --> Κάτω κάτω θα βρεις την επιλογή της Αντιστροφης μέτρησης --> Δηλώνεις πότε φευγεις και για που--> Αποθηκευση αλλαγων και εισαι pronta!! :)

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
33 και σήμερα!!!!!!!

http://www.travelstories.gr/%F0%E5%...%F3%F4%F1%EF%F6%E7-%EC%DD%F4%F1%E7%F3%E7.html

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
33 και σήμερα!!!!!!!
Καλά να περάσεις λοιπόν!

Last edited by a moderator:

VickyThan

Member
Καλησπέρα! Επειδή οι σελίδες είναι 135 και οι ερωτήσεις μου πολύ συγκεκριμένες (συγγνώμη αν έχουν απαντηθεί προηγουμένος αλλα πραγματικά είναι πααααάρα πολλές οι σελίδες!!!) θα ήθελα να με ενημερώσετε για 5 πράγματα και αν γίνεται να μου στείλετε κάποια λινκ που μπορούν να με βοηθήσουν....
Λοιπόν...
1)Η oyster card ισχύει μόνο για μέσα στο λονδίνο;Για κοντινές διαδρομές εκτός όχι;
Πρέπει να διαλέξουμε συγκεκριμένες ζώνες του Λονδίνου;
2)Κάποιος σύνδεσμος ή αν γνωρίζεται με ποιόν τρόπο μπορούμε να επιστρέψουμε απο Λονδίνο στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ για πτήση στις 7 το πρωί, πόση ώρα θα μας πάρει μέχρι εκεί και τί ώρα πιστεύετε πως πρέπει να ξεκινήσουμε για να μην έχουμε ιστορίες!!
3)Υπάρχει κάποιος τρόπος να προμηθευτούμε εισιτήρια μέσω διαδικτύου για κάποια αξιοθέατα-μουσεία που έχουν είσοδο; Εξασφαλίζουν κάποια έκπτωση;
4)Κοντινές αποδράσεις που αξίζουν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou