• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ναι την διάβασα την γνώμη σου αγαπητέ...Αλλά είναι και άλλοι στο φορουμ...
Κι οι αλλοι τα ιδια θα σου πουν... τι να σου πω, αν μπορεσετε να το χορτασετε σε 7 μερες να πατε. Αν και θεωρω λιγο ασκοπο να χανεις χρονο σε τετοιου ειδους εκδρομες οταν μπορεις να βρεις καλλιστα παρομοιους -αν οχι καλυτερους- θησαυρους στο κεντρικο Λονδινο.
Απο κει και περα εγω θα προτιμουσα να κανω μια απο τις πολλες ποδηλατικες διαδρομες της πολης.
Παντως αν επελεγα εκδρομη εκτος Λονδινου θα πηγαινα Stonehenge λογο ιστορικοτητας και μυστηριου.
Για καλη σας τυχη επιλογες εχετε παρα πολλες και καλες. Οποτε συμφωνα με τα γουστα σας διαλεξτε αυτη που σας ταιριαζει.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Παντως αν επελεγα εκδρομη εκτος Λονδινου θα πηγαινα Stonehenge λογο ιστορικοτητας και μυστηριου.
Και γω γι αυτούς τους λόγους πήγα πρώτη φορά, αλλά....

Α303:mad::mad:

Το ξέρεις τώρα όμως διότι για να πας εκεί περνάς από τον βρωμερό κι απαίσιο Α303 (το κακό του το φλάρο) ο οποίος περνάει ξυστά από το Stonehenge.. Δεύτερη φορά απολαμβάνω το θέαμα … από το κάθισμα του γ#$@%$ου αυτοκινήτου μου! Λίγη λεπτότητα αυτοί οι Αγγλόβλαχοι με τέτοιο μνημείο δεν μπορούσαν να την βρούνε κάπου? «Έχουμε μια ολόκληρη χώρα ταψί και θέλουμε να περάσουμε μια ταχεία.. από πού να την περάσουμε? Γιατί όχι δίπλα από το Stonehenge??» Το κακό σας τον καιρό! Ούστ!

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Και γω γι αυτούς τους λόγους πήγα πρώτη φορά, αλλά....

Α303:mad::mad:

Δεν γνωριζω τις αρνητικες επιπτωσεις του Α303 στο Stonehenge (σιγουρα θα υπαρχουν). Παρ' ολ' αυτα πιστευω πως την πολιτιστικη του κληρονομια δεν πρεπει να την εχει κανεις κρυμμενη στα αδυτα αλλα να την προβαλει οσο μπορει περισσοτερο. Και οι Αγγλοι αυτο το καταφερνουν καλυτερα απο καθε αλλη χωρα στη γη φερνοντας την παγκοσμια κοινοτητα σε αμεση επαφη με τα κομματια της ιστοριας της.

Οσο και αν ακουγεται παραξενο συμφωνω ακομα και με τα παρτι που κανουν στα μουσεια (αρκει να προστατευονται τα εκθεματα). Καλυτερη διαφημιση δεν θα μπορουσε να γινει.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Στο συγκεκριμένο διαφωνώ κάθετα. ο εν λόγω άξονας είναι η κεντρική αρτηρία από Λονδίνο για νότιο Devon (Exeter, Plymouth μέχρι και για Κορνουάλη από δω θα πας αν βαριέσαι τα extra χιλιόμετρα των M4, M5) άρα μιλάμε για υπερτοπική αρτηρία που φέρνει δεκάδες νταλίκες κι αυτοκίνητα από κει ανά λεπτό. Θεωρώ το Stonehedge ίσως το πιο μυστικιστικό μνημείο σε παγκόσμια κλίμακα. Δε δέχομαι λοιπόν να διαταράσσετε από μια μόνιμη βοή αυτοκινήτων. Όχι εντελώς απομονωμένο; Οk. Αυτός ο δρόμος λοιπόν, όφειλε να βρίσκεται 2 χιλιόμετρα πιο μακριά.

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
α) βρε και βέβαια αξίζει! ποιος είπε το αντίθετο; όπως θέλω να δω το ψηλότερο κτήριο του κόσμου που βρίσκεται στο dubai, την Πέτρα που βρίσκεται στην (απ' ότι έχω διαβάσει) αδιάφορη Ιορδανία, το Κολοσσαίο που βρίσκεται στη βαρετή και μπανάλ Ρώμη, έτσι θα ήθελα να δω και το Stonehedge...
β) την προτείνω αν έχεις μέρες στη διάθεσή σου. Δεν είναι και κοντά.
γ) με τρένο στο Salsbury (που επί τη ευκαιρία, δεν είν' κακό...) κι από κει με κάποιο άλλο μέσο, δεν ξέρω ή με λεωφορείο από Λονδίνο
δ) ΙΧ μόνο αν το έχω κάνει book εγώ.

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Λοιπον επειδη εκανα ενα research η καλυτερη τιμη + μηδεν ταλαιπωρια ειναι το εξης :
Simply Stonehenge - Morning, Stonehenge Tours From London, Stonehenge Coach Tours - Golden Tours
http://www.goldentours.com/simply_stonehenge_Afternoon/
Σε παει , σε φερνει και στην τιμη ειναι μεσα και το εισητηριο του μνημειου.
Αν πας το Σαββατο η εκδρομη ξεκινα στι; 12:45 και επιστρεφεις γυρω στις 18:00
Αν επιλεξεις την Κυριακη , η εκδρομη ξεκινα στις 08:30 και επιστρεφεις στη 13:30

το τρενο απο μονο του εχει γυρω στις 43 λιρες πανελα , και φευγει ανα μιση ωρα
Το λεωφορειο εχει γυρω στις 16 πανελα , αλλα εχει χαλια ωρες και κανει και 3 ωρες
Τα δυο τελευταια σε αφηνουν στο Salisbury και μετα πρεπει να βρεις τροπο να πας μεχρι το μνημειο ( εχει τοπικο λεωφορειο βεβαια )

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.ΜΜΜ ή ΙΧ νοικιασμενο?
α) βρε και βέβαια αξίζει! ποιος είπε το αντίθετο; όπως θέλω να δω το ψηλότερο κτήριο του κόσμου που βρίσκεται στο dubai, την Πέτρα που βρίσκεται στην (απ' ότι έχω διαβάσει) αδιάφορη Ιορδανία, το Κολοσσαίο που βρίσκεται στη βαρετή και μπανάλ Ρώμη, έτσι θα ήθελα να δω και το Stonehedge...
β) την προτείνω αν έχεις μέρες στη διάθεσή σου. Δεν είναι και κοντά.
γ) με τρένο στο Salsbury (που επί τη ευκαιρία, δεν είν' κακό...) κι από κει με κάποιο άλλο μέσο, δεν ξέρω ή με λεωφορείο από Λονδίνο
δ) ΙΧ μόνο αν το έχω κάνει book εγώ.
α. για τη βαρετή και μπανάλ Ρώμη δεν έχεις διαβάσει μόνο αλλά εχεις δει κιόλας?
τελικά μια (1) και μόνο απάντηση στο 1.?

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
εγώ πάντως σας πάω .... (πω πω είμαστε και 6 ζωή να χουμε... δε χωράμε.... δε σας πάω...)

edit: έ ξέρεις τώρα, ήθελα να trollάρω μια φόρα ο άνθρωπος για να καταλάβω καλύτερα την έννοια...

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
Οδηγός: Λονδίνο
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ , σταματηστε να γεμιζετε το φορουμ με ιταλοφιλικα ποστ εχει καταντησει κουραστικο.-

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
εγώ πάντως σας πάω .... (πω πω είμαστε και 6 ζωή να χουμε... δε χωράμε.... δε σας πάω...).
μας πας αλλά ξαναρωτάω είναι προτιμότερη η μετάβαση με ΙΧ ή όχι? μηπως εχει κινηση δηλ στους δρομους κλπ?
σταματηστε να γεμιζετε το φορουμ με ιταλοφιλικα ποστ εχει καταντησει κουραστικο.-
ιταλοπολεμικό ήταν πάντως το προκλητικό 1ο ποστ και τρολλάρισμα καθ' ομολογία του συγγραφέα. φυσικά σταματουν τα ιταλοφιλικά ποστ. οι οφ τοπικ προκλήσεις θα σταματησουν?

elenara88

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
aimages5.fanpop.com_image_photos_27000000_peace_love_and_happid303ba89b05e059664c9fcb7b26c48c5.jpg

Συνεχιστε ον τοπικ ολοι μαζι ! :hug:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα