• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
Eυχαριστω.... Ναι εχω παρατηρησει οτι ολοι πηγαινουν εκει απο τα διαφορα θεματα και ιστοριες για Λονδινο... για πρωινο μου εκανε κλικ, ειδα εκει τους φουρνους και τα ψωμια μαλλον γι'αυτο. αλλα κι η πιτσα το πρωι μια χαρα μ'αρεσει! ;):D
καλημερα!
το princi ειναι οντως φτηνο και με καλο φαγητο!
οταν ειχα παει θυμαμαι ειχαμε παρει τοσο πολυ φαγητο που ολοι μας κοιταζαν.....χαχαχαχα!
ασε δε που εχει και κουκλους υπαλληλους!!!!:p

manelaki

Member
καλημερα!
το princi ειναι οντως φτηνο και με καλο φαγητο!
οταν ειχα παει θυμαμαι ειχαμε παρει τοσο πολυ φαγητο που ολοι μας κοιταζαν.....χαχαχαχα!
ασε δε που εχει και κουκλους υπαλληλους!!!!:p
:haha::haha::haha: δε ξερω κατα ποσο θα αρεσει αυτο στη παρεα μου βεβαια αλλα οκ... :bleh:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ο διαχειριστης του forum να ζητησει ποσοστα απο το Princi. Τοση διαφημιση ουτε που την φανταζονται:)

katerina13

New Member
Στο Chelsea τι προτείνεις για διασκέδαση ?
Που να κινηθούμε ?

Eίσαι σίγουρος ότι μιλάς για το Λονδίνο? Προτείνεις δηλαδή στον κόσμο να πάει στα Waitrose να ψωνίσει για να φάει, να τρώει βρώμικα στο δρόμο και να τρέχει σε πιτσαρίες τύπου Pizza Express?

To Princi για τα δεδομένα όλης της Ευρώπης είναι σούπερ μαγαζί... έχεις δει δηλαδή πολλά μαγαζιά στο στυλ του Princi στην Ευρώπη? Στο Princi δεν πας να ντερλικώσεις πας να τσιμπίσεις αγαπητέ...

Προφανώς σε άλλα μέρη συχνάζουμε... εγώ βρίσκω το φαγητό στο Λονδίνο εξαιρετικό... σαφώς σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι λίγο τσιμπιμένο αλλά υπάρχουν και μέρη που με ελάχιστα χρήματα τρως καταπληκτικά...

Και για διασκέδαση βέβαια δεν πας με την πλέμπα, τις αδερφές και τους μπεκρούλιακες στο Soho... εκείνο το Chelsea μπας και το έχεις ακουστά?

sts71

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Αιρες
Χριστούγεννα στο Λονδίνο

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. Αποφάσισα και ήδη έχω κλείσει να πετάξω μαζί με την γυναίκα μου για Λονδίνο την περίοδο των Χριστογέννων. Πιο συγκεκριμένα από 26.12 έως 30.12. Έχω ρουφήξει πολλές πληροφορίες από τα διάφορα post για το Λονδίνο, όπως και την ξεχωριστή ενότητα του μέλους Xristos71 για τη δική του εμπειρία σε ανάλογη χρονικά περίοδο.
Θέλω όμως και άλλη "βοήθεια" για το τι πρέπει να προλάβω να δω στο τετραήμερο παραμονής μου. Ψηνομαι για Γκρίνουιτς αλλα δεν ξέρω το πόσο χρόνος χρειάζεται, πως πάμε (μετρό, τραίνο?) little venice, Tate modern και φυσικά την πρόταση του traveller για Gaucho στην περιοχή Chelsea αν δεν κάνω λάθος.
Πλιζ help...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Δες κι εδω για Greenwich Greenwich Guide εχει πολλους τροπους να πας.

Προσωπικα προτιμω με το λεωφορειο (αν και παιρνει πολυ ωρα). Ειναι μιας πρωτης ταξεως ευκαιρια να νιωσετε μειονοτητα αφου το μπλακ στοιχειο κερδιζει με διαφορα. τη διαδρομη με το λεωφορειο. Ειναι πολυ ομορφο μερος, αλλα θα σας φαει ολοκληρη μερα.

Αν πατε απο κει καντε μια βολτα κι απο το North κομματι του δεν θα ταν κακη. Οπωσδηποτε το National Maritime museum και φυσικα θα βγαλετε τη φωτογραφια που φιγουραρει στο αλμπουμ καθε επισκεπτη της περιοχης που σεβεται τον εαυτο του με το ενα ποδι στο ανατολικο και το αλλο στο δυτικο ημισφαιριο της γης. Το χωριο ειναι αρκετα γραφικο και το παζαρι πολυπολιτισμικο με χρωματα γευσεις και αρωματα απο καθε γωνια του πλανητη.

Για little venice πας με tube warwick avenue. Ομορφη περιοχη με ωραια καφε και εστιατορια, αλλα δεν εχει και πολλα πραγματα να κανεις. Ισως να μπειτε στο καραβακι και να κανετε τη διαδρομη (περιπου μια ωρα) μεχρι το Camden. Απ' οτι θυμαμαι κανει μια σταση στο Londo Zoo.

Δεν Νομιζω να προλαβετε να πατε σε κανενα απ' τα δυο αυτα μερη και δεν ξερω αν αξιζει αν ειναι η πρωτη σας φορα στο Λονδινο. Greenwich πηγα στο δευτερο μου ταξιδι και little venice την 4η φορα αν θυμαμαι καλα.
Αν τωρα πηγαινα πρωτη φορα 5ημερο ταξιδι (Χριστουγεννα κιολας), συνειδητα δεν τα εβαζα στο προγραμμα μου.

Πιο ευκολος τροπος για να φτασεις ειναι με tube St Paul's. Θα κατεβειτε στον Καθεδρικο ναο, περνατε απεναντι, διασχιζετε τον Ταμεση διαμεσου της κατα την αποψη μου ωραιοτερης γεφυρας της πολης Millenium Bridge και τσουπ η Tate Modern (προσοχη 26/12 ειναι κλειστη). Καντε στροφη 180 μοιρων (δηλαδη πλατη στην Tate) και θαυμαστε το τοπιο. Απιστευτη ομορφια (κι εχει και κατι απο Benny Hill). Η Tate Modern ειναι το αγαπημενο μου αξιοθεατο και το μοναδικο που εχω επισκευθει σε ολες μου τις επισκεψεις στο Λονδινο. Φυσικα ο καφες, το φαγητο ή το ποτο στο εστιατοριο του εβδομο οροφο ειναι must.

Για το τελος (και τελευταιο να μην το χες τελευταιο θα το βαζα) αφησα το Gaucho. Εχω φαει στο Gaucho Piccadilly και οφειλω να ομολογησω οταν ηταν εξαιρετικο (αλλωστε ειμαι λατρης της αργεντινικης κουζινας), συναμα ομως ηταν και αρκετα ακριβο. Οχι οτι δεν αξιζε τα λεφτα του. Για μια φορα , Χριστουγεννα κιολας μια χαρα ειναι. Δευτερη δε θα πηγαινα. Η φιλοσοφια μου και η διατροφη μου σ' αυτην την πολη απ' εχουν παρασαγγας απο τετοιου ειδους μαγαζια. Αλλωστε αν λειπει το καλο φαγητο απο τη ζωη σας σιγουρα δεν θα το βρειτε εκει. Ασε που με τοσα πραγματα που εχεις να κανεις το να καθεσαι με τις ωρες σε εστιατορια και καφε ειναι πραγματικο χασιμο χρονου.
Το Gaucho που αναφερει ο Traveller λογικα ειναι αυτο στη Sloane. Δειτε και τη σελιδα τους Gaucho - The Finest Argentine Steaks - Restaurants in London and Manchester
Τις ιδιες περιπου μερες θα 'μαι κι εγω εκει, οπως και παρα πολλοι αλλοι συμπατριωτες μας (και ηλπιζα οτι φετος με την κριση δεν θα γεμισει Ελληνες:xmas_evil:). Καλα Χριστουγεννα:xmas_biggrin:

sts71

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Αιρες
Ευχαριστώ τοσο τον Amsterdam όσο κυρίως τον tripakias για τις πολύτιμες πληροφορίες. Και εγώ αυτό διαπιστώνω που γράφει στο τέλος ο tripakias: Η κρίση μάλλον δεν μας έχει ακουμπήσει (ακόμα...).
Εκλεισα να μείνω στο Park Plaza Westminster, προσφορά με αγγλικό (ο Θεός βοηθός) πρωινό, και ήδη φτιάχνω το ημερήσιο προγραμματάκι που κατά τα φαινόμενα θα περιλαμβάνει και το Arsenal - Chelsea στις 27.12. Ξέρω πως θα πείτε "μα καλά στο γήπεδο θα πας χριστουγεννιάτικα", αλλά τέτοια ματς σε τέτοια γήπεδα (Εμιρετς) δεν τα βλέπεις κάθε μέρα. Ας πάει η γυναίκα μου στο Mamma Mia. Εγώ θα πάω γήπεδο!
Φτάνουμε 26.12 στις 16.30 και ήδη σκέφτομαι τις εξορμήσεις.
Οποιος θέλει και πάλι βοηθά. Ευπρόσδευκες όλες οι παρατηρήσεις και τα σχόλια.:xmas_cheesygrin::xmas_cheesygrin:
Από Γκατγουικ για τον σταθμό Βικτόρια οι 45 λίρες είναι πολλές ή μου φαίνεται?

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Αν ειναι για ενα ατομο απλη διαδρομη ειναι πολλες, αν ειναι για 2 και με επιστροφη το συζηταμε. Σε καθε περιπτωση δες κι εδω:

National Rail Enquiries

...και ήδη φτιάχνω το ημερήσιο προγραμματάκι που κατά τα φαινόμενα θα περιλαμβάνει και το Arsenal - Chelsea στις 27.12
Το εισιτηριο ξερεις ποσο εχει;

maria30

Member
Επόμενο Ταξίδι
??????
Πω-πω είσαι πολύ τυχερός θα πας στην περίφημη boxing day θα περάσεις τέλεια, στο γήπεδο θα γίνεται γιορτή, σε ζηλεύω τρελά καλά να περάσετε,

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Boxing day ξεκινούν επισήμως και οι εκπτώσεις..

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Dorotija μηπως εχεις κανα νεο για minicab τα Χριστουγεννα, στις 110 σταματησα. Μου φαινεται θα παω με το bus μεχρι Victoria κι απο κει θα το κοψω με τα ποδια...:xmas_cheesygrin:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom