• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ηνωμένο Βασίλειο Οδηγός: Λονδίνο

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Mano ξέρεις αν αυτά τα βοηθήματα βγαίνουν και για άλλα smart phones εκτός από iPhone?

Manos

Member
Βεβαίως και κυκλοφορούν και για άλλες πλατφόρμες.

Παράλειψή μου, δεν ανέφερα το πραγματικά εξαιρετικό και εντελώς δωρεάν MetrO που κυκλοφορεί για όλες σχεδόν τις πλατφόρμες.

Με αυτό, οι μετακινήσεις με το μετρό, και το τρένο οποιασδήποτε πόλης, γίνονται παιχνίδι. :D
Δωρεάν χάρτες, real time ενημέρωση και οι καλύτερες (νομίζω) προτάσεις διαδρομών.
(μια ματιά στον καταλογο των πολεων, θα σας πεισει για τη σοβαρότητα της εφαρμογής Metro (cities))

Κατεβάστε το και δοκιμάστε το

GSF

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
τελικά έβγαλα την london pass για 3 μέρες αν και δεν νομίζω να προλάβουμε να δούμε ούτε τα μισά απο εκεί. βγαίνει 80 ευρώ αλλα η είσοδος μόνο για τον ζοολογικό ειναι 20 λίρες... αν υπολογίσουμε κανα δυο πράγματα ακόμα να κάνεις τις φτάνει τις 66 λίρες άνετα. θα την παραλάβουμε απο την εταιρία εκεί.
για μεταφορά αποφασίσαμε να πάρουμε oyster. όσο και να έψαξα δεν βρήκα γιατι να μην μας συμφέρει η oyster.

όπως λένε και οι απο πάνω, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που βοηθάνε για πολλά πράγματα. εγώ ας πούμε στο Android μου κατέβασα το tripadvisor και βρήκα άμεσα πολλά πράγματα όπως που να φάμε, σε ποιες αγορές να πάμε, κτλπ.
θα δοκιμάσω και αυτά που είπατε παραπάνω αλλα νομίζω και το google maps ειναι υπεραρκετό. ελπίζω να μην πάθει τίποτα το κινητό μόνο όσο θα είμαστε εκεί ;)

αν βλέπετε κάτι λάθος σε αυτά που λέω η έχουμε ξεχάσει κάτι πείτε μου γιατι τον σχεδιασμό τον έχουμε κάνει τελείως πρόχειρα και στατιστικά και μόνο ειμαι σίγουρος οτι κάτι θα πάει στραβά :p:p

GSF

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
θα σαι 3 μέρες στο Λονδίνο, και θες να πας στο Ζωολογικό κήπο; αμαρτία δε είναι ;
ε δεν ξέρω... απο λίγα βιντεάκια είδα οτι αξίζει. τι άλλο επιβάλεται να δώ??
πές μου καμια ιδέα γιατι εκτώς απο κάτι αγορές που είδα τύπου ερμού δεν έχω ιδέα για που να πάμε...

Ameli

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κέρκυρα
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Μόλις γύρισα από το ηλιόλουστο Λονδίνο να σας μεταφέρω και εγώ τις εμπειρίες μου. Περάσαμε πάρα πολύ ωραία, περπατήσαμε πολύ και προσπαθήσαμε να δούμε όσο γίνεται περισσότερα. Πολλές βόλτες στα πάρκα ειδικά στο Γκρίνουιτς μου άρεσε πολύ.
Έμεινα στην περιοχή paddington στο ξενοδοχείο Lancanster Hall. Το ξενοδοχείο ήταν μέτριο με θετικά την καθαριότητα, την τιμή (το έκλεισα με 57€ τη βραδιά) το απλό αλλά συμπαθητικό πρωινό. Αρνητικά η φασαρία μέσα και έξω ήμασταν στον πρώτο και όταν περπάταγε κάποιος στο δρόμο νόμιζες ότι είναι μέσα στο δωμάτιο και στο εσωτερικό λόγω γυψοσανίδας και πολλής πιτσιρικαρίας που υπήρχε στο ξενοδοχείο. Την καταπληκτική διπλή βρύση του νιπτήρα δεν ξέρω που να την κατατάξω.:bleh:
Πήραμε oyster κινηθήκαμε κυρίως με λεωφορεία που κάνεις παράλληλα βόλτα και ξεκούραση αν και γίνονται έργα στο Λονδίνο και υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στους δρόμους. Ο χάρτης που δόθηκε πριν είναι πολύ ενδεικτικός των δρομολογίων λεωφορείων και όχι ακριβής. Καλύτερα να πηγαίνετε στο http://www.tfl.gov.uk/tfl/gettingaround/maps/buses/busdiagrams.asp και επιλέξτε το μέρος που μένετε ώστε να βρείτε και το λεωφορείο που σας βολεύει. Εμείς πχ χρησιμοποιούσαμε το 159 που περνάει από τα περισσότερα αξιοθέατα.
Αυτα τα λίγα και αντε να κανονίσω το επόμενο τώρα

Last edited by a moderator:

Johnkoul

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβια
τελικά έβγαλα την london pass για 3 μέρες αν και δεν νομίζω να προλάβουμε να δούμε ούτε τα μισά απο εκεί. βγαίνει 80 ευρώ αλλα η είσοδος μόνο για τον ζοολογικό ειναι 20 λίρες... αν υπολογίσουμε κανα δυο πράγματα ακόμα να κάνεις τις φτάνει τις 66 λίρες άνετα. θα την παραλάβουμε απο την εταιρία εκεί.
για μεταφορά αποφασίσαμε να πάρουμε oyster. όσο και να έψαξα δεν βρήκα γιατι να μην μας συμφέρει η oyster.

όπως λένε και οι απο πάνω, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που βοηθάνε για πολλά πράγματα. εγώ ας πούμε στο Android μου κατέβασα το tripadvisor και βρήκα άμεσα πολλά πράγματα όπως που να φάμε, σε ποιες αγορές να πάμε, κτλπ.
θα δοκιμάσω και αυτά που είπατε παραπάνω αλλα νομίζω και το google maps ειναι υπεραρκετό. ελπίζω να μην πάθει τίποτα το κινητό μόνο όσο θα είμαστε εκεί ;)

αν βλέπετε κάτι λάθος σε αυτά που λέω η έχουμε ξεχάσει κάτι πείτε μου γιατι τον σχεδιασμό τον έχουμε κάνει τελείως πρόχειρα και στατιστικά και μόνο ειμαι σίγουρος οτι κάτι θα πάει στραβά :p:p
Gsf αν επέστρεψες απο το λονδινο,θα μπορέσεις να μας λύσεις το άλυτο πλέον θέμα με oyster?και οτι άλλο θες εννοείται,ολα ευπρόσδεκτα!!

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Gsf αν επέστρεψες απο το λονδινο,θα μπορέσεις να μας λύσεις το άλυτο πλέον θέμα με oyster?και οτι άλλο θες εννοείται,ολα ευπρόσδεκτα!!
άλυτο????

Τα έχουμε πει κατά καιρούς σε διάφορα θέματα μέσα στο forum, τα έχουμε αναλύσει και τα έχουμε εξηγήσει (ειδικά αυτή η δύσμοιρη oyster έχει σιχαθεί την ύπαρξή της εδώ μέσα).
http://www.travelstories.gr/%E3%E5%ED%E9%EA%DC-%F0%E5%F1%DF-%F4%E1%EE%E9%E4%E9%FE%ED/36700-%E5%F0%FC%EC%E5%ED%E7-%F3%F4%DC%F3%E7-metro.html

Johnkoul

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβια
Ναι άλυτο!!γιατι έχω διαβάσει σχεδόν ολα τα άρθρα του φορουμ και κανείς δεν εξηγεί ουσιαστικά γιατι να επιλεξεις την oyster απο την αντίστοιχη εβδομαδιαία travelcard!!απλά λενε οτι συμφερει..

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Ας προσπαθήσω κι εγώ αλλη μια...

Αν αγοράσεις ημερήσια - εβδομαδιαία κάρτα, προπληρώνεις ένα χ,ψ αριθμό χρημάτων, ταξιδέψεις δεν ταξιδέψεις, και ό,τι ώρες και να ταξιδέψεις. Το καλό είναι ότι τα βάζεις και δεν ξανα ασχολείσαι ως να φύγεις.

Αν τώρα πάρεις μια όυστερ, τη φορτώσεις λεφτά κι αρχίσεις να κάνεις διαδρομές, όταν φτάσεις το ποσό που κοστίζει η ημερήσια κάρτα, σταμάταει να σε χρεώνει. Έτσι, το ανώτερο που μπορεί να πληρώσεις είναι ίσο ακριβώς με την ημερήσια κάρτα. Αν όμως μια μέρα δεν κάνεις τόσες διαδρομές, ή δεν τις κάνεις σε ώρες αιχμής, τότε η όυστερ σε χρεώνει λιγότερα κι έτσι τα γλιτώνεις.

Με την κάρτα αν για κάποιο λόγο θες να πας σε άλλη ζώνη (πχ να κατέβεις στο Χήθροου) πρέπει να ξαναπηγαίνεις στο γκισέ και να γεμίζεις λεφτά έξτρα -και φυσικά αν τη χάσεις που είναι πανεύκολο βάλε-βγάλε, χάνεις και όλα τα λεφτά.

Βεβαίως δεν μιλάμε για φριχτές διαφορές, συνολικά όμως η όυστερ συμφέρει.

http://www.travelstories.gr/%E5%F5%F1%FE%F0%E7/3353-%EA%DC%F1%F4%E1-%E1%F0%E5%F1%E9%EF%F1%DF%F3%F4%F9%ED-%E4%E9%E1%E4%F1%EF%EC%FE%ED-%E3%E9%E1-%F4%E1-%EC%DD%F3%E1-%EC%E1%E6%E9%EA%DE%F2-%EC%E5%F4%E1%F6%EF%F1%DC%F2-%F3%F4%EF-%EB%EF%ED%E4%DF%ED%EF.html

κάνουμε και κανα σερτς..

δες και εδω Tube, DLR and London Overground | Transport for London

Johnkoul

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σκανδιναβια
Τώρα μάλιστα!!ευχαριστω πολυ,άκρως διαφωτιστική!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom