Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Προσωπικά το θεωρώ τη συναρπαστικότερη πόλη τη Ευρώπη. Τα καλύτερα μουσεία που έχω δει (και με φοβερή ποικιλία, παρουσίαση, ξεκομπλάριστα), η καλύτερη νυχτερινή ζωή (καταλήψει, λατινιές, υπόγες, κουλτουροσινεμάδες), απίστευτα χαμηλές τιμές, εξαιρετικό φαγητό σε όλα (από τα βιετναμέζικα και το street food μέχρι τη μοριακή κουζίνα), με ενδιαφέροντα για ό,τι τραβάει η ψυχή σου (από αρχαιολογία, σύγχρονη ιστορία/κομουνισμό μέχρι τέχνη και γαστρονομία). Δεν μπορώ να το συγκρίνω ούτε με το πολύ δυνατό Παρίσι, ούτε με την πανέμορφη αλλά λιγότερο πολυσχιδή Ρώμη, ούτε με το καημένο το Λονδίνο που προσπαθεί αλλά δεν. Για μένα μακράν η συναρπαστικότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Όχι ότι έχουμε όλοι τα ίδια γούστα, κατανοητόν για ποιο λόγο κάποιος μπορεί να προτιμά το Παρίσι ή τη Βαρκελώνη, αλλά όχι και ξενέρωτο. Οι δε Γερμανοί είναι μετά τους Ιπσανούς οι αγαπημένοι μου, ακομπλεξάριστοι, ευρηματικοί, ευθείς, αποτελεσματικοί σε ό,τι κι αν κάνουν (το πώς τρως τόσο καλά σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα τόσο φτηνά για παράδειγμα είναι απορίας άξιο).
Όχι ότι έχουμε όλοι τα ίδια γούστα, κατανοητόν για ποιο λόγο κάποιος μπορεί να προτιμά το Παρίσι ή τη Βαρκελώνη, αλλά όχι και ξενέρωτο. Οι δε Γερμανοί είναι μετά τους Ιπσανούς οι αγαπημένοι μου, ακομπλεξάριστοι, ευρηματικοί, ευθείς, αποτελεσματικοί σε ό,τι κι αν κάνουν (το πώς τρως τόσο καλά σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα τόσο φτηνά για παράδειγμα είναι απορίας άξιο).