• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ Ξέρει κανείς από Juneau???...

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Πολυταξιδεμένοι/ες συμφορουμίτες/ίτισσες, μήπως ξέρει κανείς ποιος είναι ο οικονομικότερος ('ποιητική αδεία' το 'οικονομικότερος', αφού το ξέρω πως θα μου πείτε ότι είναι πανάκριβα...) τρόπος να φτάσει κανείς στο Juneau, Αλάσκα (όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο με αεροπλάνο ή πλοίο...), κι επιστροφή από Anchorage (ή κάπου εκεί κοντά, όπως π.χ. Homer);;; Ευχαριστώ και κάθε συμβουλή ή πρόταση ευπρόσδεκτη!:D

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Γιατι τωρα βρε κοριτσι μου, στα καλα καθουμενα, να μας αναψεις νεες φωτιες; Γιατι ε;

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Γιατι τωρα βρε κοριτσι μου, στα καλα καθουμενα, να μας αναψεις νεες φωτιες; Γιατι ε;
Εγώ τι να πω που ακόμα προσπαθώ να σβήσω τη φωτιά που μ' άναψε ο GTS με τη Μποτσουάνα???.....:D

Όσο για τη φωτιά της Αλάσκας, σιγοκαίει εδώ και πολύ καιρό, αλλά αναζωπυρώθηκε από τη μέρα που κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος του globus....E, καιρός να το δούμε, λοιπόν!

chrikky

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
αυτα ειναι.. κανεις ενα διαλειμμα να ξελαμπικαρεις απο τη δουλεια στο μαγευτικο κεντρο της αθηνας και πεφτεις πανω σ' ενα ποστ της ροζας.. πως παω αλασκα??? :)

travelstories for ever!

...οσο για την ερωτηση δεν εχω και πολυ ιδεα απο αυτα, αλλα φανταζομαι ολο και καποια προσφορα παιζει να βρεις για κανα seattle (με αυτες τις τιμες που ακουγονται τελευταια!) ... ε μετα ειναι ενα τσιγαρο δρομος... :D:roll::roll:

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Απίστευτος προορισμός. Αν δεν κάνω λάθος στην περιοχή είχε βρεθεί πολύ χρυσάφι κατά το 1920. Το μόνο που μπορώ να πω ότι πριν 2-3 χρόνια πήγε κάποιος γνωστός μου Ανκορέιτζ μέσω Φρανκφούρτης και Σικάγου.

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
... (όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο με αεροπλάνο ή πλοίο...), :D
Καταρχίν, τι μαγειρεύεις πάλι???
Κατά δεύτερον μάλον το post μου δε θα σε βοηθήσει πολύ αλλά ήθελα να σου πω πως πας και με άλλο τρόπο εκεί γύρω αρκεί να έχεις χρόνο και υπομονή... αλλά βλέπεις και όλο το Καναδά...
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
βρίσκεις ένα εισητηριάκι ευκαιρία για Ν.Υ. 300 ευρώ. Από κει τρένο ή λεωφορείο για Toronto (40-50 ευρώ, 10-12 ώρες) και από εκεί παίρνεις το Canadian Rail και φτάνεις Βανκούβερ (400 ευρώ, 5 μέρες). Από Βανκούβερ παίρνεις το Λεωφορείο για τα 2ήμερο ταξίδι μέχρι το Carcrooss στο Yukon Territory (100 ευρώ), και από το Carcross το White Pass Train (άλλα 90 ευρώ)και έφτασες! (στο Skagway βέβεια, όχι στο Juneau, αλλά άυτό δεν έχει καμία σημασία και το Skagway είναι πολύ όμορφο έχω ακούσει.) Σύνολο 900 ευρώ... από κεί καραβάκι για whittier (250 ευρώ) που είναι ένα τσιγάρο δρόμο μέχρι το Anchorage... Α! αν θες να επιστρέψεις κι όλας, άλλο θέμα!
Εναλλακτικά με 400 ευρώ πηγενέλα Νέα Υόρκη-Anchorage από Delta...

Last edited by a moderator:

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Απίστευτος προορισμός. Αν δεν κάνω λάθος στην περιοχή είχε βρεθεί πολύ χρυσάφι κατά το 1920. Το μόνο που μπορώ να πω ότι πριν 2-3 χρόνια πήγε κάποιος γνωστός μου Ανκορέιτζ μέσω Φρανκφούρτης και Σικάγου.
Σωστός! Εκεί δεν πλούτισε και το πλουσιότερο παπί στον κόσμο? Στο Klondike!!!

Dorotija

Member
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Σωστός! Εκεί δεν πλούτισε και το πλουσιότερο παπί στον κόσμο? Στο Klondike!!!
Σωστή! :clap:

Οπότε με λίγη τύχη και λίγο σκάψιμο μπορεί να βγάλεις και τα χρήματα της Αλάσκας!

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Καταρχίν, τι μαγειρεύεις πάλι???
Κατά δεύτερον μάλον το post μου δε θα σε βοηθήσει πολύ αλλά ήθελα να σου πω πως πας και με άλλο τρόπο εκεί γύρω αρκεί να έχεις χρόνο και υπομονή... αλλά βλέπεις και όλο το Καναδά...
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
βρίσκεις ένα εισητηριάκι ευκαιρία για Ν.Υ. 300 ευρώ. Από κει τρένο ή λεωφορείο για Toronto (40-50 ευρώ, 10-12 ώρες) και από εκεί παίρνεις το Canadian Rail και φτάνεις Βανκούβερ (400 ευρώ, 5 μέρες). Από Βανκούβερ παίρνεις το Λεωφορείο για τα 2ήμερο ταξίδι μέχρι το Carcrooss στο Yukon Territory (100 ευρώ), και από το Carcross το White Pass Train (άλλα 90 ευρώ)και έφτασες! (στο Skagway βέβεια, όχι στο Juneau, αλλά άυτό δεν έχει καμία σημασία και το Skagway είναι πολύ όμορφο έχω ακούσει.) Σύνολο 900 ευρώ... από κεί καραβάκι για whittier (250 ευρώ) που είναι ένα τσιγάρο δρόμο μέχρι το Anchorage... Α! αν θες να επιστρέψεις κι όλας, άλλο θέμα!
Εναλλακτικά με 400 ευρώ πηγενέλα Νέα Υόρκη-Anchorage από Delta...
Κατ' αρχήν...κοκκινιστό με πουρέ!
Κατά δεύτερον...όντως! Ωραίο δρομολόγιο, αλλά πολύ μακριά από το Αlaska Highway, κι εκεί θέλω να πάω εγώ! Yukon, εκδρομούλα στο Glacier Bay με πλοιαράκι, πάλι με πλοιαράκι ως το Haines, με τρένο από Skagway μέχρι Whitehorse, κι από εκεί με αυτοκίνητο μέχρι Fairbanks, δυτικά με μια στάση και πάλι πλοιαράκι (ή λίγο περπατηματάκι) στο Denali national park, κι όλο κάτω ως Anchorage (με ολίγη από grizzlies είτε στο Katmai με υδροπλάνο, είτε στο Kodiak island με φέρι...) Αυτά...βγάζω ένα σύνολο 25 μέρες, για να πιούμε κι έναν καφέ με ησυχία! Η ιδέα από Νέα Υόρκη δεν είναι καθόλου κακή...για να δούμε πόσο τιμάται το ΝΥ - Juneau...

Last edited by a moderator:

gmavro75

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ταξίδι στο χρόνο
Τρελό ταξίδι! Μου αρέσει πολύ το πλάνο σου!
Και το κοκκινιστό με πουρέ...:haha:

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Τρελό ταξίδι! Μου αρέσει πολύ το πλάνο σου!
Και το κοκκινιστό με πουρέ...:haha:
Κάνε εσύ μια προσευχή να ευοδωθεί το πλάνο, κι άμα γυρίσω σου υπόσχομαι να σου μαγειρέψω σολωμό!!! (με τσίλι που θα έχεις φέρει από το Θιβέτ, όμως, ε;)

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom