Το ότι έχει εισιτήριο στη Χρυσοσκαλίτισσα την οποία έχω επισκεφτεί τόσες φορές με τελευταία πριν 2 χρόνια το ακούω πρώτη φορά. Όσο αναφορά τον Μπάλο δεν το προτείνω να πας περπατώντας αλλά με το καραβάκι για να δεις και την Γραμβούσα που αξίζει. Τώρα αυτά με το 1 ευρώ τα κάνουν και στο Γαιδουρονήσι κι εγώ το βρίσκω υπερβολικό αλλά να έχω φτάσει μέχρι εκεί κ να γυρίσω πίσω για το 1 ευρώ είναι αμαρτία για την βενζίνη μου. Άσε που αν τους πεις ότι δεν θέλεις να ενισχύσεις δεν χρειάζεται να πληρώσεις απλά θα σου κλαίγονται λίγο.Να σας δώσω και μερικές πληροφορίες γενικότερες.
α) Αποφασίσαμε την 1η μέρα να πάμε στον Μπάλο. Μόλις πιάσαμε χωματοδρόμο...υπήρχε στοπ και ήταν η οργάνωση natura, η οποία ζήταγε 1€ το άτομο για να μπορέσεις να περάσεις. Φυσικά δεν πήγαμε, όχι γιατί μας φάνηκε υπερβολικό το ποσό του ενός € , αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν μου άρεσε αυτό το σκηνικό. Αν μου ζητούσαν ενίσχυση για την οργάνωση και το έργο της το σίγουρο είναι , ότι θα είχαν πάρει πολύ παραπάνω από αυτό το ποσό, γιατί πάντα ενισχύω αυτές τις οργανώσεις.
β) Πήγαμε στη μονή της Χρυσοσκαλίτισσας, όπου επίσης υπήρχε εισιτήριο για είσοδο στο μοναστήρι.
γ) Πήγαμε στην Ελαφόνησο. Κρίμα το μέρος το καλοκαίρι. Ένα απέραντο πάρκινκ, 2-3 κακόγουστες καντίνες, πανάκριβες και άπειρος κόσμος. (Νταξ αν σκεφτεί κανείς ότι είναι η 2η -3η πιο γνωστή παραλία της Ευρώπης..πάει καλά.)
δ) Πρέβελη : στην ξύλινη καντίνα (που την αναφέρουν εκεί ως εστιατόριο) 80 λεπτά το μπουκαλάκι το μικρό του νερού.
ε) Γενικώς η οικιστική αισθητική στη Κρήτη ..ε..κάπως υστερεί.
Φέτος που πήγα 10 μέρες Λασίθι πήγαμε Μονή Τοπλού και δεν πληρώσαμε εισιτήριο. Την κυρία στην είσοδο την είδα που αναφέρεις πάντως. Φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει εισιτήριο σε μοναστήρια.@MOSXRI ...και στη Μονή Τοπλού έχει εισιτήριο ....εκεί το χουν λίγο πιο μαζεμένο ...δλδ εισιτήριο πληρώνουν οι ξένοι και η εξήγηση της Κυρίας στην πόρτα ήταν γιατί υπάρχει μουσείο.
Εδώ είναι λίγο ευαίσθητο το θέμα και ο λόγος είναι γιατί πρέπει να πληρώνω για να δω τις ομορφιές του τόπου μου;@MOSXRI
Στο θέμα του εισιτηρίου για τα διάφορα μέρη, όπως είναι ο Μπάλος και όλα αυτά που ανέφερες. Δεν θέλω να περάσω τσάμπα και να μου κλαίγεται η οργάνωση...ενισχύω οικονομικά διάφορες οργανώσεις. Το θέμα είναι στο όλο concept. Οπότε, αν η θέση μου είναι δεν θα σου πληρώσω εισιτήριο αλλά θα σε ενισχύσω οικονομικά ...τότε ναι θα πάω στη πηγή αλλά δεν θα πιω νερό και δεν βαριέσαι για την βενζίνη..βόλτα κάνουμε (αλλά και αυτό είναι όμως προσωπική άποψη και επίσης off topic).
Συμφωνώ απόλυτα σε ότι σχολιάζεις και ως προς τα highlights (απλά διαφωνώ ως προς το περιεχόμενο των όσων ορίζουμε highlights για την Κρήτη ) και ως προς τα αρνητικά της Κρήτης (τα οποία σαφώς και υπάρχουν) και είναι καλό να τα αναφέρουμε μπας και υπάρξει κάποια βελτίωση κάποτε.@MOSXRI .
Όταν πάνε κάποιοι διακοπές (που μπορεί να μην ξαναπάνε σε αυτό το μέρος)....ε..θα πάνε να δουν τα highlights του νησιού εφόσον είναι στη διαδρομή τους .....όχι?
Εν πάση περιπτώσει εμάς μας άρεσε απίστευτα η Κρήτη, είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάμε, στεναχωρηθήκαμε που δεν είχαμε και άλλο χρόνο να γυρίσουμε το νησί....αλλά καλό είναι να λέμε και τα αρνητικά μας δεν συμφωνείς ?
Συμφωνώ...αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία δυστυχώςΌσο για την οικονομική ενίσχυση των οργανώσεων συμφωνώ απόλυτα αρκεί τα λεφτά αυτά να μην καταλήγουν σε κάποια τσέπη καλοθελητή.
Θα μπορούσες να μας προτείνεις ενδεικτικά κάποιες παραλίες στην ανατολική Κρήτη;Και ειλικρινά αν μου έλεγε κάποιος τουρίστας να του βγάλω πρόγραμμα για παραλίες δεν θα του έβαζα σε καμία περίπτωση όλες τις γνωστές.
Η παραλία Ιστρον 20χιλ από τον Αγιο Νικόλαο, η Χιώνα, ο Μακρύς Γιαλός, μια εκδρομή στο νησάκι Χρυσή ή Γαϊδουρονήση,οργανωμένες και καθαρές παραλίες υπάρχουν στη διαδρομή Ελούντα -Πλάκα...στη καλλίτερη εποχή έρχεσαιΘα μπορούσες να μας προτείνεις ενδεικτικά κάποιες παραλίες στην ανατολική Κρήτη;
Θα είμαστε εκεί 19 με 26 Σεπτέμβρη. Διαμονή Ηράκλειο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ.Η παραλία Ιστρον 20χιλ από τον Αγιο Νικόλαο, η Χιώνα, ο Μακρύς Γιαλός, μια εκδρομή στο νησάκι Χρυσή ή Γαϊδουρονήση,οργανωμένες και καθαρές παραλίες υπάρχουν στη διαδρομή Ελούντα -Πλάκα...στη καλλίτερη εποχή έρχεσαι
Πάντως εγώ το βρίσκω λάθος να περιμένουμε από κάποια εθελοντική οργάνωση ή καλοθελητή ή οποιοδήποτε άλλο να αναλάβει το ρόλο της προστασίας ενός τόπου. Δυστυχώς αυτό θα έπρεπε να είναι θεσμική ευθύνη και θα έπρεπε να απαιτούμε να υπάρχει σα μίνιμουμ προαπαιτούμενο - όχι να το σχολιάσουμε θετικά αν υπάρχει. Όντας από τη Κρήτη δυστυχώς στα 35 μου χρόνια, έχω δει τη μια μετά την άλλη τις παραλίες (και όχι μόνο) να καταστρέφονται και κάθε χρόνο μικραίνει και η λίστα με τα μέρη που μπορούμε να επισκεφτούμε. Στο βόρειο κομμάτι είναι πραγματικά ελάχιστες οι παραλίες που μπορείς να πας (Χανιά). Στο νότιο τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα λόγω μόνο πιο δύσκολης πρόσβασης. Ε μόλις γίνει ένα μπαμ στο trip advisor ή το facebook για καμιά παραλία, τη σβήνουμε από το χάρτη.Συμφωνώ...αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία δυστυχώς